Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Svein Drange Olsnes - 26. aug 2014 kl. 11:41 *  IP
Spennende greener

Nå når alle slår langt og rett, er en av golfbanearkitektens løsninger å lage spennende greenområder, med bevegelse (onduleringer) både på selve greenene og i greenområdene. Dette gjør at innspill må være på riktig side av hullet, og ikke bare nærmest mulig. Jeg ser at flere, inklusiv redaktøren på Golfsiden, ikke liker ondulerte greener. Hvorfor er det slik? Golfspillet blir jo bare mer interessant.
 Lost ball (26. aug 2014 11:54) *  IP
Onduleringer er kjempegøy, men skal ikke overdrives. Hodeløse hullplasseringer har også lett for å "ødelegge" en ellers spennende puttinggreen.


 spinski (26. aug 2014 12:29) *  IP
Ja. Onduleringer er bra og spennende. Misnøyen er nok heller at pinnen blir plassert amatørmessig midt i selve onduleringen/helningen, samt mot utkant av green. Selve koppen bør plasseres på en mer jevn flate synes da jeg, så kan vi heller putte oss gjennom disse onduleringene på vei mot hullet. Det er et typisk Norsk fenomen at i turneringer av diverse størrelse, så settes koppen unødvendig kreativt. Som da fører til misnøye og frustrasjon siden hullet gjerne er vanskelig nok fra før...

F.eks et langt par 4 hull. Hele green heller til venstre. Her er man gjerne happy med å treffe green på 2 slag. Pinnen er da selvfølgelig plassert "på kanten av stupet". Man bommer da en 40cm par putt som triller 3-4m forbi hullet, da ballen triller ned og vekk..... Plutselig må man kjempe for en 4 putt. Det er vel ikke meningen at det skal være slik, men desverre oppleves slike tilfeller støtt og stadig.



 AR (26. aug 2014 12:37) *  IP
Jeg liker ondulerte greener, men de må ikke være ondulerte på en feil måte. Det må imidlertid være en god sammenheng mellom størrelse på greenen og onduleringene. Proporsjonene må være riktige. Det har alltid vært mitt poeng.

Bittesmå greener store kuler og bratte skråninger blir feil - i tillegg til at man da ikke får tilstrekkelig med plass til å ha fornuftige flaggplasseringer.



 Wilson (26. aug 2014 12:43) *  IP
Enig med de 2 siste innlegg


 Svein Drange Olsnes (26. aug 2014 13:28) *  IP
Jeg forutsetter at greenene er utført av folk som har greie på greendesign. Der finnes regler for slikt. Våre beste spillere gjennom alle år har slitt med puttingen når de kommer til utlandet. Er det på grunn av at puttegreenen ved klubbhuset på deres hjemmeklubb er en flat "krokketplen"? Hvor skal man trene på sidehelning, noe man må beherske når man f.eks. spiller på linksbaner?


 AR (26. aug 2014 13:37) *  IP
Feilen med svært mange treningsgreener i Norge er at de ikke har flate partier slik at man kan trene rette putter med litt lengde, eller de har alt for mange kuler. Heldigvis er mange ganske bra.

Arendal, Asker, Borre, Grini, Losby (ved første tee), Larvik, Vestfold, Nøtterøy med mange flere har treningsgreener som ikke er gode. Heldigvis er det kommet noen nye på flere av de banene som har hatt dårlige treningsgreener.

Det må være variasjo, både store flater og onduleringer.

Men de to vikstigste årsakene til at norske golfspillere generelt ikke er gode til putte er:

1) Dårlig underlag

2) De gidder ikke trene på putting

Onduleringer og flater er ikke så viktige som de to nevnte punktene.

Olsnes peker på at han forutsetter at fagfok har lagd greenene. Det er dessverre ikke tilfellet på mange norske baner hvor noen "forståsegpåere" på dårlig amatørnivå har forsøkt å snekre sammen en løsning.

Det blir som regel amatørmessig og dårlig.



 Svein Drange Olsnes (26. aug 2014 13:50) *  IP
Det som vi i Norge kaller "puttegreen", dvs. den som du putter på før du går ut på en runde, må være av samme oppbygging og hurtighet som de 18 greenene på banen. Et treningsområde bør bestå av greener der man kan trene alle typer putter, og ikke minst, disse må også være av samme gode kvalitet som på banen.


 Svein Drange Olsnes (26. aug 2014 14:17) *  IP
I utgangspunktet er ingen greener "feil". Jeg har ved flere anledninger puttet ut av greener (og det gjør proffene på Augusta også). Men da er det min feil, fordi jeg har ikke vært i stand til å plassere innspillet, eller ikke forstått hvor ballen IKKE må ligge. Men utifra greenstørrelsen, kan man på forhånd definere ønskede pinneplasseringer (og antall) og designe greenen utifra det. Et område rundt mulig hullplassering skal være flatt. "Flatt" i denne sammenheng er mindre enn 3 grader helning. Da er det viktig at de som setter koppene i klubben er klar over hvor disse områdene er.


 AR (26. aug 2014 18:16) *  IP
Svein Drange Olsnes: MEGET BRA!


 Tor-Arne (26. aug 2014 21:55) *  IP
Uansett hvor g od du er til å putte hjelper det ikke slik greenene var påBærum GK i dag. Lite/ikke gress på deler av flere greener, hullete og ujevne. De var katastrofalt dårlig!
Allikevel full greenfee.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72