Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 regler - 25. aug 2014 kl. 17:31 *  IP
Regler

hei

Jeg spilte en turnering i helge og det er skremmende å se hvordan golfere bryter regler og når en sier i fra så blir den som påpeker regelbrudd utskjelt. Fint om klubbene strammer inn og holder regelkurs. Nye spillere må bli opplært av erfarne spillere som kan regler. Om det er ubevist eller bevist regelbrudd kan nok diskuteres. Men jo flere som følger reglene vil gjøre at vi få mer rettferdig resultatlister.


 panser (25. aug 2014 17:43) *  IP
@regler:
Regner med at du mener bevisst og ubevisst. Om det skal legges frem bevis blir nok dette en annen problemstilling.

For øvrig er jeg enig. Men, som du er inne på så er det manglende kunnskap. De som holder på med dette kjenner jo ikke reglene, mange selv de ikke mest elementære, og da kan man vel si at de er i en form for rettsvillfarelse?

Velger du å spille med "rekreasjonsgolfere" så er sannsynligheten for å møte dette fenomenet betydelig. Jeg spilte en gang, tro det eller ei, med to svensker (Costa del Sol) som mente at det ikke var "pliktslag" for ball i vannhinder. Kun dropp, og da hvor det passet seg. (2 mot 1 i bedømmingen) og jeg har titalls eksempler. Pass på at det ikke er penger involvert ;-)



 Amatour (25. aug 2014 18:12) *  IP
Spiller man i en turnering (f.eks klubbmesterskap, medal etc) så skal man følge reglene til punkt å prikke; medspillere har også et ansvar med formål å beskytte feltet for de som er med i konkurransen. Kan man ikke de typiske grunn reglene for situasjoner som ofte oppstår, bør man tenke seg om hvorvidt man bør/kan stille.

Når det er sagt, så mener jeg golfere som spiller en hyggelig selskapsrunde og som ikke har til hensikt å levere inn scorekort, ei heller har skins eller annen nassau på gang, kan ta et litt avslappet forhold til regler for å holde farten oppe. Det jeg mener med det er glem alle disse provisoriske ballene hvis du er usikker på hvor ballen landet. Finner du den ikke, eller ballen er OB etc, så dropp der og da med 1 straffeslag. Ta fritak uten å måle opp 2 køllelengder med pegger osv. Bare dropp kjapt og enkelt nærmeste sted hvor du har et rent og fint leie og fullt slag inn mot green etc.



 Rotten (25. aug 2014 20:00) *  IP
Full støtte til siste innlegg!
Noe litt annet, jeg spilte også turnering i helgen, og ble ved minst to tilfeller "irettesatt" på en dog hyggelig måte om at jeg brøt en regel/gjorde noe feil. Bare synd at "irettesetteren" ikke kunne reglene... Heldigvis kunne de andre i flighten bekrefte dette...selv om staheten ikke ble borte.. Litt irriterende.



 Gunnar Bull (25. aug 2014 21:23) *  IP
Amatour: Angående selskapsrunde... Hvis du ikke finner ballen og velger å droppe for å spare tid, så er det mer korrekt - om ikke i forhold til reglene så ihvertfall scoremessig - å legge på to straffeslag. Da blir det sånn ca det samme som å spille på en provisorisk.

Ellers helt enig.



 digger (26. aug 2014 01:15) *  IP
Det er vel heller noe annet som er galt dersom det tar så lang tid å spille en provisorisk ball.


 Petter (26. aug 2014 08:58) *  IP
Jeg spiller et par turneringsrunder i uka, og det er dessverre mye rart å se. Det verste er nok firmagolf, men det er dårlige holdninger på andre nivåer også.

Dette dreier seg mye mer om holdninger, enn om manglende regelkunnskap. Det virker som om mange på død og liv må ha ekstra fordeler i forhold til andre.

Typiske ting det syndes mot:

-glemme å telle alle slag
-flytte ball fra dårlig gress (benytte seg av ballplassering selv om det ikke er det i den gitte turneringen)
-droppe ballen der man syns det passer, og ikke der reglene sier det
-bøye og rydde i roughen mer en tillat
-gi putter (særlig i firmagolf)
-ta fridropp selv om det ikke er tillatt
-løfte ball for identifikasjon uten å markere

Påpeker man regelbrudd får man som regel følgende respons:
-er det så farlig, vi spiller jo bare for å ha det gøy
-dette er jo ikke VM
-proen eller en jeg kjenner sa det var lov
-slik har vi alltid gjort det



 Wilson (26. aug 2014 10:22) *  IP
Jepp Petter,

Og, det skjer på alle nivåer
Vi satt og så opptak fra LPGA fra Canada i går kveld. Chella Choi ble disket pga følgende:
Hun fikk en lip-out på en put og skulle da bare tappe i en 50 cm lang put.
Kameraet viser tydelig at hun markerer ballen, tar den opp og legger den tilbake ca 3 cm til venstre fra der den ble tatt opp.
Dette så en TV-titter og ringte inn. Hun ble presentert for dette og pålagt å ta 2 straffeslag, men hun nektet og ble disket. Hvilket i dette tilfellet var helt rigtig.
Ca 20 cm i hennes opprinnelige linje var det et tydelig spikemerke som hun hadde måtte putte over, og det var tydelig at det var dette hun prøvde å unngå.



 gjesp (26. aug 2014 10:39) *  IP
Hun ble ikke disket, men trakk seg fra videre spill.


 Wilson (26. aug 2014 11:06) *  IP
I og med at hun ikke aksepterte straffeslag ble hun teknisk sett disket.
Hvilket medførte at cut grensen ble høyere og 15 spillere til kom innenfor.
Dette iht kommentator fra USA.
Men hva vet vel han?



 gjesp (26. aug 2014 11:16) *  IP
http://www.golfchannel.com/news/golf-central-blog/choi-assessed-two-shot-penalty-wds-herself-instead/


 tilskuer (26. aug 2014 11:46) *  IP
Hun aksepterte ikke straffeslagene og valgte å trekke seg fra turneringen. Men det kan legges til at de to straffeslagene hun pådro seg medførte at hun havnet utenfor cuten, så hun ville ikke fått være med i helgespillet uansett. Det hele var et merkelig opptrinn, og en merkelig reaksjon på et helt tydelig regelbrudd.


 Wilson (26. aug 2014 12:02) *  IP
Enig tilskuer.
Hun ble jo faktisk tatt i ren skjær juksing.

gjesp.
Det blir uansett flisespikkeri.

Og jeg synes det er merkelig at hun slipper så lett unna med dette jukset uten videre advarsel.
Husker stakkars Simon Dyson som i ren refleks kom til å tappe til et spikemark.



 gjesp (26. aug 2014 12:55) *  IP
Jeg sa ikke at hun ikke jukset, eller at det utfallet ikke var det samme. Men historisk står hun som wd, ikke dq. Stor forskjell.

Merkerlig oppførsel ja



 Oppgitt (27. aug 2014 17:37) *  IP
Petter har ramset opp noen av de vanligste regelbruddene, men det som kanskje irriterer meg mest og det som kanskje er den vanligste juksingen, også av gode erfarne spillere, er det å skvise markøren nesten under ballen når man markerer den på greenen for så å ha god luft mellom markør og ball når men plasserer den tilbake.
"De beste" klarer kanskje å komme opptil 2 centimeter nærmere hullet på denne måten og på korte putter kan det gjøre en forskjell.



 Wilson (27. aug 2014 17:44) *  IP
Ja,oppgitt. Det er pinlig å se på.
Vi hadde en i vår klubb som alltid var borti ballen med tommelen ved markering slik at ballen rullet litt.

Tror de virkelig at andre ikke ser denne juksingen



 regler (01. sep 2014 23:12) *  IP
Jeg ser at dette er aktuelt, men her må vi skille på selskapsrunder og turneringer. Jeg mener at spiller en turnering så skal regler følges, men derimot en vanlig selskapsrunde er det opptil spillerne hva de gjør så lenge det ikke er hcp runde.

Vanlig regelbrudd er vannhinder eller lost ball. Jeg vil gjerne presisere en ofte feil som gjøres når en slår ballen i vannhinder. Er man enig om at ballen går i vannhinder etter at slaget er utført, men når en kommer frem så leter spilleren som har slått slaget på utsiden av vannhinderet uten å finne ballen. Så er det mange som da sier ja da dropper jeg her. Sorry da er det lostball og spiller må slå ny ball fra der ballen ble spilt. Fordi en ikke er sikker på at ballen er i vannhinder når en leter på utsiden av hinderet. Ikke funnet ball er lostball. Håper norske spillere snart følger dette for dette syndes det mye i mot.



 digger (01. sep 2014 23:23) *  IP
Tipper de fleste nå tenker: "hææh?"



 Wilson (02. sep 2014 03:15) *  IP
Jeg har vært med på å beslutte at "om vi ikke finner ballen kort om hinder" så er den med sikkerhet i hinderet.

Tror nok det er vanlig, men om det Feks er tykk rough foran skal man faktisk være sikker på at den gikk i hinderet for å si noe og da blir leting feil.
Er vel det regler mener



 Frank (02. sep 2014 09:23) *  IP
Hva er sikker?


 lajok (02. sep 2014 09:31) *  IP
Et spørsmål når det gjelder regel og vannhinder.
Ballen slås over et vannhinder og havner i dette, men det er ikke mulig å se om ballen gikk i vannedt eller om den kan ligge spillbar i vannhinderet.
Det er droppsone for dette hinderet og det er et godt stykke å gå tilbake dit for å spille ny ball hvis man ikk finner ballen.
Hvis man vil spille på ballen hvis den ikke ligger vannet, kan man da spille en "provisorisk" fra droppsona??



 Wilson (02. sep 2014 09:32) *  IP
Jeg mener at hvis man ser den carre inn i hinder da er man sikker.

Og vi hadde en situasjon i en turnering for 2 uker siden hvor vi var ganske sikre på at den var i rødt. Også fant vi den i tykk rough 20 cm fra grensen inn i rough



 DA (02. sep 2014 11:55) *  IP
@lajok, man har egentlig ikke noe annet valg enn å gå frem å se om ballen er spillbar/finnbar, for så eventuelt å gå tilbake og slå ny ball.
På mikla hull 16 har man hatt flere slike situasjoner, og for å spare tid har man lagd en lokal regel som sier at man kan slå provisorisk uansett. Vet ikke om dette er i henhold til regelrytteriet, men at det er praktisk og sunn fornuft er det ingen tvil om.



 Per Erbo Rougthvedt (03. sep 2014 14:42) *  IP
Hei
Hvis dere leser på side 123 i regelboken, vil dere se at Miklagard gjør rett.

Jeg vil ikke gjenta den her, men les igjennom selv



 Regler (09. sep 2014 14:10) *  IP
Ser at flere her ikke forstår.

Leter en på utsiden av vannhinderet og en ikke finner ballen så kan man ikke bli enig om at den har gått i vannhinder . Det er lost ball og må tilbake å slå ny fra der mistet ball ble slått fra.




 Rand Org (09. sep 2014 14:15) *  IP
Regler - dette har du vel en decision på? Eller er det noe du tror eller har hørt? Hva med dec 26-1/1?


 Randa Org (09. sep 2014 14:17) *  IP
Var litt kjapp i forrige svar - dec 26-1/1.3 er mere relevant


 Revisor'n (09. sep 2014 14:59) *  IP
Regler:
Ser ut som du heller ikke forstår.
Det er ingen regel som sier at fordi om en leter utenfor vannhinderet og ikke finner ballen, blir det automatisk lost ball.

Poenget i 26-1 er at en skal være ganske sikker på at ballen gikk MOT vannhinderet for å slippe å behandle det som lost ball. Er spillerne enige om dette er det ikke noen i veien for å droppe foran vannhinderet, selv etter leting.



 Revisor'n (09. sep 2014 15:08) *  IP
Ellers er det tragisk flisespikkeri når noen i fullt alvor mener at selskapsgolfere skal gå tilbake og slå nytt slag når en ikke greier å finne ballen i roughen innen rimelig tid.

Noen ganger er det urimelig hvordan en hvit ball kan skjule seg i relativt kort grønn rough.

Som GB skriver lenger oppe bør en i disse tilfellene heller droppe og ta to straffeslag. Ikke iht. reglene men gir i praksis samme straff og tar mye mindre tid.



 Tolle (09. sep 2014 15:38) *  IP
DA: er du sikker på at Mikla har dette i lokale regler? Kanskje det gjelder kun lokale regler for turneringsspill?


 Gunnar Bull (09. sep 2014 15:50) *  IP
Hyggelig at Revisor'n og jeg er enige i noe :-)

Når det gjelder vannhinder så opplevde jeg faktisk selv å slå bort ballen under en turnering på Atlungstad (var bare caddie, jeg ville aldri slått ballen dit). Da sa dommeren temmelig klart at hvis vi hadde sett at ballen var på vei mot vannhinderet og ikke kunne finne den utenfor, så var det eneste logiske at den lå i vannhinderet. Altså ingen lost ball.




 DA (09. sep 2014 16:25) *  IP
Jeg spiller stort sett bare turnering der, så det kan godt hende det bare gjelder turnering.
Det er uansett ikke noe problem, hvis det ikke er turnering, slår jeg provisorisk som jeg vil.



 Revisor'n (09. sep 2014 16:36) *  IP
GB, vi er sikkert enige i ganske mye.
Problemet er bare at godt voksne menn har en elefants hukommelse når det gjelder "gamle feider" :-)



 Regler (10. sep 2014 09:21) *  IP
selsagt snakker jeg om hva en skal forholde seg til under turnering. Jeg er sikker og det er slik det gjøres, dette er bekreftet av profesjonelle dommere som dømmer på PGA og europaturen


 Gunnar Bull (10. sep 2014 11:00) *  IP
Og jeg er overbevist om at du tar feil. Hvis man ser at ballen er på vei mot vannhinderet, og spillefeltet utenom vannhinderet er så åpent at man ville funnet ballen, så kan man konkludere med at ballen er i vannhinderet.

Merk forutsetningene: Man må se at ballen er på vei mot hinderet, og det kan ikke være tykk rough eller andre forhold i spillefeltet rundt vannhinderet som ballen kan gjemme seg i.



 Rbz (10. sep 2014 12:19) *  IP
Det er ikke rart man blir forvirret av reglene når selv ikke golfentusiaster her på golfsiden klarer å bli enige. AR, har du svaret?


 Revisor'n (10. sep 2014 14:20) *  IP
GB har svaret.
På mange baner er det ofte en liten gresskant rundt vannhinderet som er vanskelig (ikke ønskelig) å klippe. Når en tross iherdig leting ikke finne ballen i gresskanten kan en greit konkludere med at ballen er gått ut i vannhinderet.
Tror nok jeg skulle fått John Paramor med på den avgjørelsen.

Alternativt må en ta med dykkerutstyr for å overbevise tvilerne.



 AR (10. sep 2014 16:04) *  IP
Som Revisor'n skriver; GB har helt rett.


 ??? (14. sep 2014 17:47) *  IP
I en selskapsrunde kan man gjøre stort sett som man vil. Er det en eller annen konkurranse eller hcp tellende runde må reglene følges. Selv en opplagt 5 cm putt kan ikke tas imot.

Hvis man veksler på å spille etter reglene eller ikke er det fort gjort å glemme seg bort. Derfor anbefaler jeg ALLTID å spille etter reglene. D er ikke så vanskelig. Spilles det stb. Kan man bare plukke opp og stryke hullet.




 Regler (14. sep 2014 21:38) *  IP
Sorry her tar Ar feil, leter en på utsiden er en ikke sikker på om ballen har gått i hinderet. Les reglene og følg dem er mitt råd.


 Gunnar Bull (14. sep 2014 21:53) *  IP
Til Regler. Hadde man vært 100% sikker på om ballen hadde gått i vannhinderet, ville vel ikke dette være noe å krangle om idetheletatt?


 AR (14. sep 2014 21:54) *  IP
Sorry her tar "Regler" feil gitt de forutsetnigene som er skissert over. Se: Gunnar Bull (10. sep 2014 11:00)


 PCS (14. sep 2014 22:43) *  IP
Men er det fortsatt ikke lov til å spille en provisorisk ball om man tror ballen er "spillbar" i vannhinder? Eller er denne regelen endret?

(Som hull 16 på Miklagard GB; om man der er litt grådig og ballen blir liggende i skråningen ned mot vannet.)



 Gunnar Bull (14. sep 2014 23:24) *  IP
Så vidt jeg vet, så kan man altså ikke spille en prov hvis man VET at ballen er i vannhinderet. Om man tror den er spillbar eller ei spiller ingen rolle.

Men hvis det finnes en grunn til å tvile på hvorvidt ballen havnet i hindert, kan du spille provisorisk.




 AR (15. sep 2014 00:02) *  IP
Riktig igjen, Gunnar Bull. Spiller du en provisorisk er det provisorisk for lost ball. Da må du finne den opprinnelige ballen for å spille videre på den. Er den borte, kan du ikke komme senere og si at den gikk i hinderet. Men det er noe å merke seg her også. Hvis du ikke visste at det er vannhinder der du med sikkerhet vet at ballen havnet, kan du anta at den er i hinderet uten å finne den. Dette kan skje på baner du ikke kjenner så godt.


 PCS (15. sep 2014 08:43) *  IP
Om jeg da forstår dere riktig GB & AR, kan du ikke spille en provisorisk ball når ballen ligger i skråningen på K16 ?
(Vannhinderet starter ved fairway også er det en skråning på 10 meter ned til vannet.)
Du og din markør er 100% sikker på at ballen ligger i skråningen som er markert som rødt vannhinder, spørsmålet er om du finner den eller ikke.

Finner du ballen er den som oftes spillbar, og da sparer du 2 slag i.s.f. og droppe ved gul tee. (Erfaringsvis finner du ballen, i alle fall om våren)

Men da må du altså FØRST GÅ Å LETE I SKRÅNINGEN, og deretter gå tilbake og spille en ny ball om du ikke finner den.

Provisorisk ball er jo for Å SPARE TID, og dersom denne regelen ikke er endret burde Miklagard; A flytte de røde stakene ned til vannet, B innføre en lokal regel.



 Wilson (15. sep 2014 09:44) *  IP
Tror det er en lokal regel på MG om at man kan slå en prov og deretter lete


 Ronni (15. sep 2014 14:31) *  IP
Når hensikten er å spare tid så må dette være helt ok, så stivbeint kan det vel ikke være, GB og AR.
Har selv spilt omtalte hull flere ganger og har aldri opplevd dette som noe problem. Selv i golf må det være lov å bruke sunn fornuft, eller?



 Gunnar Bull (15. sep 2014 15:37) *  IP
Personlig synes jeg det er en dårlig regel. Jeg skjønner hensikten, men en endring ville uansett være "likt for alle", som det så pent heter.

På Mikla er det laget en lokal regel som gjelder i turneringer, men ikke på vanlige runder (spør meg ikke om hvorfor).

Nå er ikke jeg kjent som noen regelrytter, så de få gangene det har hendt meg så har jeg slått en provisorisk uansett. Jeg synes det er usannsynlig tullete å gå tilbake og slå en ny, så lenge man ikke spiller turnering.

Hvis man tenker "handicaptellende runde", så blir det mest sannsynlig 0 poeng uansett.




 Radiv (18. sep 2014 09:16) *  IP
Spilte turnering i Sverige for noen år siden, og havnet nettopp i dette dilemma. Vi var 3 i flighten, førstemann slo ballen ut høyre. Hvor det befant seg et vannhinder. Spilleren som slo og jeg var 100% enige om at den gikk i vannhinderet. Den 3dje personen, ei svensk dame, som er dommer, og spilleren som slo sin markør, var helt uenig i dette. Og forlangte at det skulle spille provosorisk.
Han som slo mente det var unødvendig, men etter litt prat slo han en prov. midt fairway.

Når vi kom til vannhinderet, og spilleren og jeg pekte med sikkerhet ut linjen hvor ballen hadde gått ut i vannhinderet ble det nok en diskusjon. Markøren hadde ikke kunne se hvor og om ballen hadde gått i hinderet. Og så lenge det var tvil, og ballen ikke ble funnet, måtte han spille på den provosoriske. Markøren spilte dommerkortet sitt fullt ut, og sto på sitt, hun var da tross alt dommer og visste alt.

Jeg foreslo, at han kunne gjøre begge deler, altså ta en dropp der hvor vi var sikre på at ballen hadde gått i hinderet, og spille på den provosoriske. For så å notere ned begge scorene. Slik at vi kunne sjekke dette når vi var ferdige. Men markøren/dommeren nektet på dette, og ville diske han når han kom inn.
Spilleren tok sjansen på dette, og spilte begge ballene.

Når vi var ferdige, og satt oss ned, måtte vi tilkalle en dommer som var ansvarlig på denne turneringen.
Han var ganske klar, så lenge spilleren selv er sikker på at den havnet i vannhinderet, skal han droppe på riktig sted i forhold til reglene.
Så kom jo dette opp med å spille på begge ballene opp, markøren mente dette var i mot reglene, og at da spilleren måtte diskes.
Som hoveddommeren da sa, det er forsåvidt riktig, men med ingen mulighet til å tilkalle dommer til den direkte situasjonen, og at man da ikke ble enige, så var dette en meget god løsning.

Det morsomste med dette, var jo at denne spilleren vant hele turneringen, og denne markøren, selv i etterkant av premieutdelingen protesterte til turneringsledelsen.
Heldigvis godkjente de ikke protesten.

Men, er det mulig? Og har hun litt rett? Har hun som markør rett til å nekte på dette, når spilleren selv og en annen i flighten er helt enige om hvor ballen havnet.






 Randa Org (18. sep 2014 09:51) *  IP
Dec 6-6a/4 Marker Refuses to Sign Competitor's Card After Dispute Resolved in Favour of Competitor

Q: In stroke play, B, who was A's fellow-competitor and marker, refused to sign A's score card on the grounds that A had played outside the teeing ground at the 15th hole. A claimed that he played from within the teeing ground.
The Committee decided in favour of A. Despite the Committee's decision, B continued to refuse to sign A's card. Should B be penalised?

A:No. A marker is not obliged to sign a card he believes to be incorrect, notwithstanding the determination of the Committee. However, the marker must report the facts and authenticate those scores which he considers correct.
The Committee should accept certification of A's score at the 15th hole by anyone else who witnessed the play of the hole. If no witness is available, the Committee should accept A's score without certification.




 Revisor'n (18. sep 2014 10:50) *  IP
Konklusjon:
Det finnes dårlige dommere overalt, også i golf.



 J.B. (18. sep 2014 11:54) *  IP
Interessant diskusjon - hvor vi må gå ut fra Regel 26-1 -som uttrykkelig fastslår at " det er et spørsmål om fakta hvorvidt en ball som ikke er funnet etter å ha blitt slått mot et vannhinder. Når slik kjennskap eller visshet ikke foreligger at en ball slått mot et vannhinder, men ikke er funnet er i hinderet, må spilleren fortsette etter Regel 27-1" (mistet ball).

Hvis det er sterk tvil om ballen har gått i vannhinderet, kan man slå en provisorisk ball. Presiseringen i Regel 26:
"hvis det er kjent eller så godt som sikkert at en ball ikke har blitt funnet i et vannhinder, kan spilleren fortsette etter Regel 26-1, med et straffeslag." Dette er en presisering som kom inn i golfreglene for noen år siden.

Hvis det under en turnering oppstår tvil, og en dommer blir tilkalt - vil dommeren snakke med alle spillerne i gruppen - og deretter treffe sin avgjørelse. I de aller fleste tilfeller er det enighet innad i gruppen om fakta.



 regler (19. sep 2014 13:57) *  IP
ser at problemet jeg tok har blitt endret. Situasjoner er som følger.

Når spilleren slår ballen og ballen går mot vannhinderet og alle er enig om at den går i hinderet ingen er i tvil på det. Så når spilleren som har slått slaget går mot hinderet og leter på utsiden av hinderet for å se om ballen likevel ikke har gått i hinderet da kan han umulig være sikker på at den har gått i hinderet. Da er det lostball og ny ball på slås fra der slaget ble spilt om en ikke finner den første ballen.



 Revisor'n (19. sep 2014 14:56) *  IP
Klippe, klippe sa kjerringa mot strømmen, dvs. i dette tilfellet nicket regler.
Du kan gjenta deg selv tusen ganger. Det er IKKE automatikk i at leting medfører lost ball.



 Gunnar Bull (19. sep 2014 16:13) *  IP
:-)


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72