Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ressurected - 13. aug 2014 kl. 00:18 *  IP
NGF- Rot i virkeligheten?

Det undrer meg om ikke avstanden mellom NGF og golfnorge snart er i ferd med å bli så stor at noe drastisk snart vil skje med hvordan golfen blir forpaktet i Norge.

NGF slik vi kjenner det, er muligens bare et koordinert opprop av misnøye fra å få problemer med å forsvare sin posisjon, sine allokerte midler og sine prioriteringer. Muligens var golfpresidentens valg av campingantrekk under helgens premieseremoni på Norwegian Challenge et forsøk på å vise folkelighet for å "bonde" med oss på gølvet, men det fremstod pinlig og respektløst, i det minste var han konsekvent i sin respektløshet når han takket feil hoveddommer, og åpenbart ikke hadde forberedt noen tale.

Pinlig er også Hansens utsagn på Norskgolf.no om hvordan NGF gjennom Norwegian Challenge i følge ham selv "har utdannet og utviklet mange frivillige" og hvordan dette har økt arrangementskompetansen i de norske klubbene.

Nå får de andre Norwegian Challenge-arrangørene snakke for seg, men jeg vil bli overrasket om NGF har bidratt med stort annet enn å være en utgiftspost på vaffelbudsjettet i klubbhuset.

Arrangementskompentansen og utdanningen av frivillige skjer i klubbene. Kunnskapen kommer fra administrasjon og de frivillige selv. Det er så man kan spørre seg hvorvidt NGF har kontakt med golfhverdagen i de ulike klubbene, eller om de isteden ikke bare ER rot i virkeligheten.

Er NGF kompetente nok til å forvalte verdiene som faktisk ligger i norsk golf? For eksempel klarte de i løpet av det året de har visst at det skulle arrangeres Norwegian Challenge på Miklagard å skaffe 7(!) spillere til Pro-Amen, de hadde 50 plasser. Ikke rart de ikke klarer å skaffe hovedsponsor til turneringen heller kanskje? Vi som ledet frivilligkorpset brukte til sammenligning 25 minutter på å fylle opp 7 lag da vi dagen før pro-Amen fikk vite at 7 proer som var satt opp til å spille stod uten lag (mange proer bruker dette som innspillsrunde). Dette ble gjort per epost og sms. Det er rart om NGF ikke har noen samarbeidspartnere og kontakter som ville satt pris på å spille en turneringstrimmet mesterskapsbane sammen med en internasjonal pro, med påfølgende middag og premieutdeling. Sannsynligvis har de aldri fått tilbudet.

Norwegian Challenge ble arrangert for siste gang i år, de sportslige lederne i NGF mener at norske spillere er for dårlige til å spille på det nivået, noe de ikke er redd for å fortelle heller. Det er godt mulig, men man kan også spørre seg om ikke NGF selv har vist at de er for dårlig til å promotere store turneringer også. Kanskje er det på tide at golfnorge begynner å snakke sammen og koordinere sin misnøye før NGF bruker de siste kronene til "studieturer" i forbindelse med Solheim Cup-søknaden.

Something is stirring in Mordor...
 DA (13. aug 2014 01:11) *  IP
+1
+1
Mye spiker på hodet her.
Men NGF overlever nok på grunn av sviktende samarbeid klubbene i mellom.

Eller??



 Wilson (13. aug 2014 09:34) *  IP
Kanonbra innlegg Ressurected.




 Pølse med brød (13. aug 2014 09:37) *  IP
NGF er den eneste pengbingen i Norsk golf. Legg ned hele dritten, la pengene gå til klubbene og la klubbene selv organisere seg, tipper at de ikke trenger mer 5 årsverk for å administrere det lille nasjonale behovet som finnes.

Sats på barna, legg ned alt av pengebruken på voksne spillere som ikke har strålende resultater å vise til.

Det må gjøres no radikalt her ellers så råtner eller har Norsk golf råttnet på rot allerede.



 AR (13. aug 2014 10:11) *  IP
Golfsiden fikk invitasjon til å delta i Pro Am'en og meldte sin interesse.

Dette var tilbakemeldingen Golfsiden fikk fra NGF:

"Hei Asbjørn
Vi får inn 10 internasjonale journalister, så det blir dessverre ikke plass denne gangen.

Beklager!

Med hilsen

Tom Gundersen
Kommunikasjonsansvarlig
Norges Golfforbund"


Heller ikke i fjor var det plass til Golfsiden.no i Pro Am'en.



 Wilson (13. aug 2014 10:32) *  IP
Latterlig at du fikk det svaret. Han små jo slite med kommunikasjon når han klarer å svare noe slikt

Det som kanskje er verre er at ikke NGF sjekket ut om feks NRK/TV2/VG/Aftenposten kunne ha noen golfnerder som også kunne være med og dermed kanskje også lage litt blest i media om turneringen.



 Pølse med brød (13. aug 2014 10:35) *  IP
AR, du må ikke kritisere NGF vet du, det får store konsekvenser. Ikke noen flere gratisrunder og høye smørbrød på deg......

Som andre beskytta virksomheter gjør de det meste for å beholde ting som de er.



 Enur (13. aug 2014 10:50) *  IP
@Wilson:
Det finnes en egen litt uhøytidelig mediaserie i golf, hvor alle de mediahusene du nevner (med unntak av NRK såvidt jeg husker) deltar, så golfnerder finnes alle disse stedene. Noen av dem er rimelige profilerte også ....

Men det kan jo være at NGF har sjekket med disse for alt det jeg vet. At Golfsiden.no ikke "fikk plass" virker ihvertfall uforståelig for meg.



 Wilson (13. aug 2014 11:08) *  IP
Jeg burde ha skrevet kanskje ikke sjekket ut

Men det hele virker jo direkte komisk når Mikla's arrangørstab må skaffe 7 lag.
Om ikke NGF klarer å bruke slike events til å lokke potensielle sponsorer så er det ikke mye håp



 Fant (13. aug 2014 11:18) *  IP
1000 poeng for flott tråd, Resurrected.
Du treffer spikeren midt på hodet.



 Pro V1 (13. aug 2014 16:04) *  IP
Flott tråd, NGF kan ikke regne med respekt i golfnorge før de oppnår gjensidig kontakt med grasrota (klubbene), deres ledere, spillere, turneringsansvarlige m.m.


 gjesp (13. aug 2014 17:04) *  IP
Veldig bra innlegg, men ganske trist lesning. Man bør kunne forvente mer av et forbund som arrangerer en såpass stor turnering.

Har leita litt etter info om pro am`n, men har ikke funnet noe. Var det kun de som fikk tilsendt invitasjon som hadde mulighet til å delta? Hvor mange lag ble det?

Fikk vite av en bekjent at pro am`n i Finland hadde de 28 lag i aksjon i dag. Dagen før Challenge tour starter der.

Den beskrevne opptreden til Andreassen behøver ingen videre kommentarer...



 Golfbjørn (13. aug 2014 17:20) *  IP
Ser at 10 utenlandske journalister fikk plassene,har i hele tatt NGF hatt noen innbydelser eller kontakt med noen norske aviser, NRK, TV2 om at det foregår en Challenge tur?
Eller er virkelig pressen utenom golfsiden fullstendig uinteressert? Har jo ikke vært noe dekning i hele tatt.
Skrev på min facebookside om dette og traff 3 av mine venner der i løpet av lørdag/søndag. 2 av de spiller ikke golf men ble veldig interessert. Tenk hvis 1000 oslogolfere hadde påvirket litt.



 Anton (17. aug 2014 22:25) *  IP
Ngf burde prøvd å få inn noen "kjente" nordmenn til proamen! John Arne Riise, Jon almås, carew, Lasse kjus, tom stiansen osv osv er noen "kjente" nordmenn som er over middels glad i golf! Mange andre også og dette vil skape litt blest i media også! Invitert også inn noen tv personligheter fra de forskjellige mediene(vg,NRK,tv2 osv) og de vil garantert få litt oppmerksomhet!

Er ikke ofte jeg kritiserer frivillige, men på miklagard hvor jeg og et par andre gikk å så på en kompis som spilte så ble vi fortalt at vi måtte flytte oss fordi vi sto midt på banen når vi sto i tjukkroughen mellom to hull.... Vi Har alle selv spilt proffturnerigner og høyt nivå i Norge og utenlands og har nok bedre oversikt over hvor man burde stå eller ikke! Ble rett og slett ekstremt irritert innvendig av hvor uvitende og hvor maktlystne disse to personene var... Valgte å bare vandre avgårde, men et tips til frivillige også er å prøve å kanskje være litt hyggeligere enn normalt istedenfor å oppføre seg som en drittsekk rett og slett.... Vil ikke si at de var den avgjørende faktoren til at vi ikke dro opp på søndagen, men gjorde ikke akkurat at vi hadde lyst til å komme tilbake... Har vært på miklagard mange ganger pg aldri opplevd lignende oppførsel der før så er ikke kritikk av klubben, men mot de to frivillige!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72