Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tiger McWould if he could - 04. aug 2014 kl. 13:37 *  IP
Norske golfklubber, i dag, i morgen, og i fremtiden

Jeg har ikke skrevet her inne på noen år, så beklager om dette er tema som har vært oppe tidligere.

Det merkes at antallet spillere i Norge fortsatt er på vei ned, og at klubbene må jobbe hardere og hardere for å få medlems, greenfee og sponsorinntekter til å dekke utgiftene med å driver golfklubb.

Hvilke klubber har det beste grunnlaget for å drive videre i dag?

Er det ikke på tide vi får vekk postkasseklubber, og kan fokusere på utvikling og drift av golfklubber som faktisk tilbyr medlemmene sine noe mer enn bare muligheten for å få lov til å spille golf?

Jeg ser også at en del baner som har hatt vanskelige exit-muligheter i medlemskapene sine nå åpner opp for muligheten til å komme seg ut av avtale uten å måtte "kjøpe seg ut".

I hvilken grad vil dette påvirke klubbene?

eksempelvis Haga og Miklagard. Hvor mange vil melde seg ut når de nå kan gjøre det, og hvordan skal man få nye medlemmer inn?

Jeg tenker at påfyllingsmulighetene er mindre enn exit-mengden, og at vi har en kjempeutfordring dersom det ikke blir satt en stopp for postkasseklubber, som i dag ikke bidrar til noe annet enn snylting og snik-innføring av golfere i anlegg hvor driften betales av medlemmer som har en skikkelig klubb de kan bry seg om og med.

Ikke noe negativt personlig til de som skulle være medlemmer av en slik klubb, men faktumet er at postkasseklubbene og deres medlemmer i dag bidrar til dårligere økonomi i golfklubbene som har egen bane, og gir sine penger til klubber uten utgifter, som da bare tjener penger uten å gi noe tilbake til medlemmene.

Hvilke tanker har man om disse temaene i dag?

TMWIHC
 panser (04. aug 2014 14:06) *  IP
Du benytter i ditt innlegg et begrep som formelt ikke eksisterer i norsk golf, nemlig "spiller". Det er ikke engang definert hva en "spiller" er. Derfor kan vi ikke si at antall spillere er "på vei ned".
Men om du benytter det formel riktige begrepet, nemlig "medlemskap" så har du rett i din påstand om at antallet faller.
Som du sikkert kjenner til så er dette tallet svært upresist, da det også inneholder multiple medlemskap, noe man fra "offisielt" hold helst ikke vil snakke om.

Øvrige refleksjoner i ditt innlegg skal jeg kanskje kommentere ved en annen anledning. Nå skal jeg ut og spille golf.



 Tiger McWould if he could (04. aug 2014 14:24) *  IP
panser,

det har du helt rett i. Dog er dette i grunnen irrellevant, hvis man ser at det totale antallet aktive spillere, medlemsskap eller ikke, er på vei ned.

Hvor mange klubber er fornøyd med rekrutteringen, og hvor mange frykter mangelen på sådan?

Medlemskap var vel oppe i 120 000 for bare få år siden, og er nå under 100 000, noe som antakelig også kan komme av færre multiple medlemsskap.




 Wilson (04. aug 2014 14:31) *  IP
Ang "men faktumet er at postkasseklubbene og deres medlemmer i dag bidrar til dårligere økonomi i golfklubbene som har egen bane, og gir sine penger til klubber uten utgifter, som da bare tjener penger uten å gi noe tilbake til medlemmene."

Jeg er uenig i det.
Jeg tror mange som kun er postkassemedlemmer kanskje heller hadde sluttet å spille om de måtte spenne 7000 kr i én klubb.
Nå legger de igjen penger i mange klubber.

Har nære venner som tenker slik. De spiller 10-15 runder pr år fordelt på mange baner og betaler greenfee. De ville aldri ha lagt alle pengene i kun spill i én klubb.

Så jeg tror man heller vil redusere inntekter til klubber med egen bane istedet for å øke den ved å forby postkasseklubber



 Rotten (04. aug 2014 14:43) *  IP
Er helt enig med Wilson her. Sannsynligvis mange som hadde lagt køllene på hyllen dersom de må ut med 5-10 store i året for å spille sine fem-ti-femten runder. Greenfeeinntekter betyr også kroner i kassa.
Jeg trives utmerket med å betale for å være medlem i klubb lokalt, for jeg spiller mye, og kan forsvare prisen. I tillegg er jeg faktisk også opptatt av at klubben min skal utvikle seg/holde en bra standard.
Synes imidlertid at det grenser til det absurde dersom "av og til" golferen skal påtvines en årsavgift på mange tusen bare for å svinge køllene litt... I beste fall er dette en utdatert ordning!



 Tiger McWould if he could (04. aug 2014 15:18) *  IP
Bra innspill.

En ting bare. Hva er galt med å heller fremme at klubbene som har vanlige medlemskap også kan tilby greenfee-medlemskap?

På den måten kan man få tilhørighet til en skikkelig klubb, i stedet for å sponse en klubb uten noe service, og samtidig få velge hva man vil bruke på golf i løpet av et år.


Hvem tror dere vil nyte godt av exit-muligheten som dukker opp på eksempelvis Miklagard? Jeg tror det er postkasseklubber, og hva skjer hvis Miklagard og de andre klubbene med denne muligheten mister for mange medlemmer?

De vil garantert ikke oppveies med greenfeebetalende gjester i hvert fall.
Trenden går den andre veien, og medlemmer spiller mer og mer på sin hjemmebane, og mindre og mindre på greenfee.

Jeg ser argumentet med at mange antakeligvis hadde sluttet med golf hvis den faste delen av potten plutselig ble 5-10000, mot 500-1500 i dag.
Samtidig er det litt paradoksialt at vi heller vil legge masse kroner på fremmede klubber enn en klubb med en bane vi har tilhørighet til.
Jeg tror i hvert fall ikke at DET er utdatert som løsning.

Dersom man heller kunne gitt et medlemsskap uten spillerett, og til en sterkt rabattert pris, så har vi rett og slett ikke noe behov for postkasseklubber lengre.



 Wilson (04. aug 2014 16:22) *  IP
Det er selvfølgelig en god ide, og noe klubbene bør tilby.
De som da blir litt ivrige på golf, og kanskje på miljøet i klubben kan fort konvertere til fundamentalister. :-)



 Revisor'n (04. aug 2014 21:25) *  IP
Det er totalt misforstått hvis en tror at postkasseklubbene kun er en postkasse. Dette er ofte små lokale klubber som ville hatt enda større problem med å drifte banen uten inntekter fra fjernmedlemmene.


 Jørn (04. aug 2014 21:35) *  IP
Trenger man 150 småklubber istedenfor noen som faktisk blir driftet skikkelig og har en bane og eitt anlegg med høy kvalitet?? Bare spør Revisor'n


 PCS (04. aug 2014 21:43) *  IP

Du kjører på ski i kostbare alpinanlegg ute å være medlem av norges skiforbund, og på lik linje burde det være mulig å spille golf uten NGF medlemskap.

På kjekstad er jo dette mulig allerede i dag, også kan heller klubbene velge sine medlemmer/greenfee spiller ut fra ferdigheter/hcp restriksjoner for å få flyt i spillet. (Unngå 5 timers runder)



 Revisor'n (04. aug 2014 23:33) *  IP
Jørn: Poenget var at det så ut som Tiger-kopien ikke trodde at postkasseklubben hadde egen bane.
Vi trenger opplagt ikke 150 baner i Norge men da kan en begynne med å redusere antallet baner i sentrale strøk hvor det bare er en mil til neste bane.
Med tanke på kvaliteten på norske hobbygolfere så er kvaliteten god nok på de fleste baner.



 Tiger McWould if he could (05. aug 2014 09:34) *  IP
Revisor'n,

Jeg er klar over at noen postkasseklubber har egen bane.

Problemet er jo at konseptet postkasseklubb er at du er medlem et sted du ikke får spilt.

Når 10 av mine bekjente som spiller golf er medlem på preikestolen eller lignende, og alle bor på sentrale Østlandet, så er det en meningsløs utsending av penger til et område hvor du ellers ikke får benyttet noen tjenester, enten du er medlem eller ei.

Hvis din lokale klubb kunne tilbudt et greenfeemedlemsskap, som jo noen gjør, så er det vel ingen grunn til å melde seg inn i en klubb som er 50 mil unna, eller hva?

Jeg vil anta at de fleste som er glad i å spille golf hadde hatt glede av å ha et lokalt anlegg de kunne hatt tilknytning til, eller?



 Headcover (05. aug 2014 09:56) *  IP
Ingen tvil om at antall baner på det sentrale Østlandet ikke samsvarer med interessen. Det er mye ledig kapasitet, og det går knapt rundt økonomisk mange steder. Mange betaler fortsatt dyrt grunnet aksjeforpliktelser de ikke lengre ønsker. I Norsk golf ser det ut som om alt er bare fryd og gammen.

Skulle ikke NGF sette ned et utvalg for å belyse problemet, inklusive exitutfordringene?



 Rudolf fra Revetal (05. aug 2014 10:32) *  IP
Hovedproblemet i Norge er ikke postkasseklubber eller ikke, men at terskelen for å prøve golf er for høy og kostbar. Løsningen er som i utlandet: Små Pay and play-baner der folk bor, hvor man kan betale 70-80 kroner for å låne tre køller og en ball og ta seg en runde på korthullsbanen. De som blir bitt av golfbasillen etter slike forsøk, vil siden velge å satse mer ved å melde seg inn i en klubb og investere i eget utstyr. Pay and play-anlegg bør kunne driftes av kommuner, lokale idrettslag, alpinanlegg (i sommerhalvåret), campingplasser og liknende. Vedlikeholdsutgiftene kan holdes nede ved bruk av kunstgress og matter på utsatte områder. Golf-Norge må tenke nytt og mer markedsrettet for å rekruttere!


 Klegg (05. aug 2014 10:44) *  IP
Rudof fra Revetal; noe av det mest fornuftige som er skrevet på lenge. Enkle baner må bygges der folk bor. Ungdom må kunne slenge innom for å spille noen få hull når det er stille på banene. 6 hulls green fee og 9 hulls green fee må tilbys.


 Morten (05. aug 2014 12:51) *  IP
Nå er det som regel postkasseklubbene som følger NIFs og NGFs regler. Mange av de etablerte såkalte 'seriøse' klubbene stiller krav til at man må ha spillerett for å være medlem. Dette er IKKE tillatt med mindre at klubben eier egen bane.

Hovedprinsippet i norsk idrett er fri inn- og utmelding. Alle norske golfklubber er pliktige i å tilby medlemskap uten spillerett, det mange kaller greenfeemedlemskap.

Det er komisk når de store klubbene som ikke følger regelverket rakker ned på klubber på Vestlandet og i nordnorge som følger regelverket.



 Tiger McWould if he could (05. aug 2014 13:23) *  IP
I en ideell verden, så hadde små baner som var driftet kommunalt vært en god løsning.

Nå er det slik at vi har ingen strategi i kommunale Norge for utvikling av golf som rekreasjonsalternativ, og da er det privatnæringen som må ta seg av dette.

Hvem som følger reglene har jeg ikke oversikt over, men det er ikke det dette handler om!
Det tråden er laget for, er hvordan vi skal unngå krise i etablerte golfklubber dersom medlemsmassene forsvinner ut grunnet exit-muligheten, og heller melder seg inn i en klubb på andre siden av landet fordi det er billig!

Hvis kommunalløsningen lanseres for NGF som en løsning for å bedre situasjon i dagens klubber, så ser jeg ikke for meg at hverken styret der eller lederne i de eksiterende klubbene vil juble, med tanke på at det vil på kort sikt medføre enda større frafall med exit-mulighet, og at andre enn eksisterende klubber vil ta seg av rekrutteringen, noe som igjen vil medføre enda større frafall grunnet manglende rekruttering i en oppstartsfase for en slik løsning.

Hvem vil vel da gå til en golfklubb for å begynne å spille golf, når kommunen drifter et anlegg nesten gratis, og behovet for privat bistand/kurs for rekruttering blir borte.

Dette er en helt annen diskusjon i så fall, og antakelig utopisk med norske forhold.



 Pølse med brød (05. aug 2014 14:00) *  IP
Vi trenger alle typer baner i Norge, noen liker mora og noen liker dattera, noe spiller bare for det sosiale å driter i om greeene er bra, noen melder seg ut om ikke klubben klarer å levere gode greener.

Uansett hvordan man snur og vender på det tvinger det seg frem ordninger der du i større grad betaler etter hvor mye du bruker anlegget, ikke slik det er nå der de 10% ivrigste finansieres av resten.

Aksjemodellen er død og vil bli borte snart på de fleste annlegg. Mange høystatusbaner har for høy pris og må snart redusere den hvis de vil overleve og samtdidig må de redusere på en del kostnader.

Desverre er vi på vei tilbake til at golf er en elitistisk idrett preget av de som har penger, fritid og av pensjonister. Det må tas store grep hvis trenden skal snu, desverre ser jeg ikke at noen i NGF forstår dette.

Kanskje kan eneste redningen være at det kommer en ny norsk verdensstjerne på PGA touren, topp 10 i verden osv. En karismatisk type som kan få en helt ny ung genrasjon interessert i det fantatiske spillet som noen få av oss elsker.



 Headcover (05. aug 2014 14:52) *  IP
Jeg tror man må slutte å tro at rekrutteringen til golf kan reddes av en kommende verdensstjerne....




 Tiger McWould if he could (05. aug 2014 15:12) *  IP
Pølse med brød,

Jeg er både enig og uenig med deg.
Jeg tror ikke vi kommer tilbake til elitisk idrett, nettopp fordi aksjemodellen er død!

Ingen tror lengre at det er en investering å kjøpe aksjer i en golfklubb, og jeg tror flere og flere klubber vil åpne for differensierte medlemsskap, slik at man kan få frem et realistisk antall spillere i norsk golf, og få ned fjernmedlemskap i klubber uten tilknytning.

Er helt enig i at vi trenger alle typer baner i Norge.
Jeg liker å spille golf! Jeg er ikke nødt til å spille på det beste underlaget bestandig, men vil gjerne vite hvilken kvalitet jeg betaler for, og velge ut fra hva jeg selv vil!

Uten bistand fra statlig og kommunalt hold, så tror jeg derimot at kvaliteten på mange av de beste banene blir dårligere, etterhvert som økonomien i klubbene blir dårligere.
Føler at ledelsen i klubbene er de som bør se på hvilke muligheter som finnes, ikke NGF.

golfklubbene har full frihet til å gjøre det de ønsker av utvikling, og NGF har begrenset med midler og makt til å gjøre noe for oss og klubbene!

Realistisk sett(tror jeg da!) er dermed at det vi ønsker at skal komme fra NGF, må komme fra oss som er medlemmer, ved at vi engasjerer oss i egen klubb, og presser nedenfra.

De som får til noe, er de som engasjerer seg!

De som bare prater her inne, og foreslår kommunale baner, lavere greenfee, billigere medlemsskap, og rosa skyer har nok ikke sett veldig nøye på regnskapene til golfklubbene ;)

Vi ønsker alle best mulig underlag å spille på, og det er vel liten tvil om at golfnorge blir fattigere dersom klubbene må stenge vedlikeholdskrana for å få råd til å drifte.

Vi vil ha pose og sekk, og da må vi bidra! Så enkelt er det antakelig.

Vi sammenlikner oss med naboland, med UK, og med Spania, USA, etc. men sannheten er at de er i en annen divisjon enn oss.
Golfnorge har ikke vært og kommer nok ikke til å bli noen stor suksess, men for å gjøre det beste ut av situasjonen, så tror jeg bestemt at vi må være med og dra lasset, og ikke forvente at noen andre gjør det for oss.

Litt off topic, men relevant, med tanke på at dette handler om hvorvidt premiumklubber vil være overlevelsesdyktige ved neste "revolusjonære" endring i golfnorge.

Viktig å påpeke at dette er meninger basert på observasjoner og egne konklusjoner, og ikke bastante påstander :)



 gjesp (06. aug 2014 14:41) *  IP
Ingen grunn til bekymring iflg. presidenten i NGF. "De siste tallene fra medlemsregisteret viser at vi har en økning på vel 4000 nye golfspillere siste år."


 Rudolf fra Revetal (07. aug 2014 09:50) *  IP
Problemet er at Golf-Norge aldri har prøvd å sette seg i brukerens (dvs. nybegynnerens) sted, noe som er vanskelig for etablerte golfere. Tenk deg selv at du bare hadde sett golf på TV, og ønsket å prøve om dette var noe for deg. Med dagens klubbstruktur, krav til utstyr og regelverk for å få adgang til baner, fremstår dette omtrent som å søke om en komplisert byggetillatelse i en kommune. Dette hinderet må fjernes for å få fart på rekrutteringen. Som nevnt i mitt tidligere innlegg, er løsningen å etablere enkle start-anlegg med korte hull, hvor man umiddelbart kan få prøve seg til lav pris, slik man kan gjøre i en bowlinghall eller på en gocart-bane.


 digger (07. aug 2014 19:04) *  IP
Det skal noe mer til å skade hverandre i en bowlinghall.

Leste et sted at de aller, aller fleste skadene i golf oppstår ved at vedkommende blir truffet direkte av kølla og ikke ballen. Gjerne prøvesvingen.

Noen av dere som har opplevd at noen har blitt skadet? Har spilt nå i 10 år og ennå ikke opplevd eller sett skader på golfbanen.



 Tiger McWould if he could (08. aug 2014 09:47) *  IP
Rudolf fra revetal,

Har du da noe konstruktivt forslag på hvordan dette skal gjennomføres? Hvem skal betale for det, og hvordan?
Jeg mener det er svært urealistisk å tro at man skal få frem slike baner, selv om jeg er helt enig i at det hadde vært flott, for ingen ved sine fulle fem vil sponse et idrettsanlegg som er dømt til å gå i underskudd hvis det blir privat drevet.
Og, hvilke kommuner vil avsette områder til golf og drifte dette med de budsjettene de har i dag?

Beklager, men det forslaget er en naiv utopi. Vi må ta tak i det vi faktisk har, som er klubber med medlemmer og egne baner.

Ved å få frem enkle treningsanlegg, og åpne opp for greenfeemedlemsskap, så vil vi kunne tilby de som spiller lite en plass å trene på, og et medlemskap som knapt koster mer enn det ubrukelige fra den andre siden av landet.



 Fooore (08. aug 2014 09:57) *  IP
Det viktigste i mine øyne er at vi som er medlemmer bryr oss om vår egen klubb, og bidrar om mulig med det vi kan. Jo flere som engasjerer seg i egen klubbs framtid, jo bedre beslutninger. Generelt.

Jeg ser mange nybegynnere som trener, smiler og gremmes på treningsfeltet i Drøbak, 100x100m med 3 hull. Nybegynnere må ha et sted å leke. Jeg skulle gjerne sett at arealet var større eller at man hadde en pay&play på et annet jorde/område i nærheten, da er man inne på arealpolitikk og engasjement i kommunen samt mot/med økonomiske samarbeidspartnere.

Framtiden kommer!



 Knut Arild (09. aug 2014 00:19) *  IP
Enig med Rudolf....et lite innspill:
Golfsporten bør ta noen valg og ser man på rekruttering og frafall i golfen, så lurer jeg voldsomt på hva forbundet/klubbene tenker spesielt rundt det å skaffe flere golfspillere til golfsporten.

Har selv spilt i over 20 år og har vært medlem på Hauger helt siden de startet. Var innom pro shoppen i forrige uke og hadde gått noen hull på en veldig stille dag på banen. Det kommer en mann som hadde med seg enten sin sønn evt barne barn på rundt 16-18 år. Yngstemann stod i fullt golfutstyr hvor de lurte på om de kunne spille en runde, hvor herremannen fortalte at yngstemann ikke var medlem noen steder, men ville gjerne ha han med seg på en 18 hulls runde. Usikker på status på eldstemannen men antar han var medlem og hadde spilt golf en lengre stund.
Haugers representant i pro shoppen svarte høflig at dette desverre ikke var mulig, pga forsikring, skade på banen evt farefult spill etc.

Greit nok det men det er her mitt store spørsmål er: Hvor mye skade kan denne evt nye golfspilleren gjøre, bortsett fra å legge igjen litt green fee penger, kjøp av baller , pegger og litt brus i kafeterian. Det må åpnes opp for folk å få testet ut golfen med rett og slett bruke sunn fornuft.
Overhode ingen kritikk mot Haugers representant som virket nesten lei seg for ikke å etterfølge forespørselen. Hadde en bra prat med han etterpå. Retter heller spørsmålstegn til klubbene og reglement rundt det å la nye spillere få prøve seg.

Her er det sikkert mange kloke hoder som har noen gode forslag, men i mine øyne bør det uansett legges til rette for å la folk prøve seg på hovedbane og ikke bare på korthulls banene. Noen vil sikkert si at det er der de må prøve seg først, men det er ikke det som er mitt poeng, men heller det å la golfsporten og banene bli mer tilgjengelig for folk flest.



 Frank (09. aug 2014 02:21) *  IP
Godt sagt


 Don Donatello (09. aug 2014 03:14) *  IP
Dette har jeg også lurt på Knut Arild. Forsikring kan jo ordnes ved å legge på noen kroner for green-fee. Farlig spill? Kanskje , men junior var jo under oppsyn av pappa. Dette blir litt som øvelseskjøring med bil. Så får man kjøre inn i busslomma og slippe noen forbi (gjennom) av og til. Kanskje junior kunne få en stor og rød L på bagen.....?


 Gunnar Bull (09. aug 2014 10:01) *  IP
Samtidig er det jo ikke lov å stenge banen for turgåere.



 Golfbjørn (09. aug 2014 14:39) *  IP
Golfen må bli litt løsningsorientert, bl.a. når du ikke har racinglisens kan du allikevel kjøre på Rudskogen, Hoysmann osv. med å tegne en ekstraforsikring, dette for en rimelig penge.


 Rudolf fra Revetal (10. aug 2014 12:55) *  IP
Til Tigers innlegg om at Pay and Play er en naiv utopi: Jeg har vanskelig for å forstå at et delvis kunstgress-basert anlegg som kan driftes av 1 person skal være vanskeligere å få i økonomisk balanse enn en såkalt mesterskapsbane, som vi har for mange av, med mange helårsansatte og få spillere. P&P-baner bør legges til steder hvor det fra før er annen aktivitet, f eks campingplasser, og hvor muligens ansatte i primærvirksomheten kan ta imot betaling etc. Som kjent driftes heller ikke våre ordinære golfbaner av offentlig støtte. Golfen bør gjøres mer kommersiell og dermed lettere tilgjengelig. Kanskje noen av de litt for mange ansatte i golfforbudet kunne utarbeide er ferdig konsept for P&P, slik at også interessenter uten solid golfbakgrunn kan fristes til å sette i gang. Arealbehovet er lite.


 Tiger McWould if he could (11. aug 2014 12:18) *  IP
Jeg sa ikke at jeg er uenig i at det er en god tanke, Rudolf.

Jeg stiller spørsmål til hvem som skal koste dette anlegget!

Golfklubbene? de har ikke penger.
Kommunene? Jaha, hvilke kommuner vil sette golf over fotball på listen over prosjekter de skal gjennomføre og vedlikeholde?
Andre private aktører? Don't think so.

Poenget er at forslaget er ikke det dummeste jeg har hørt, men du sier ingenting om gjennomføring, og da blir det, som så mye annet, bare et forslag.

Hvis du tror det er enkelt, hva med å sette i gang selv?

Pølse i brød mener at vi skal halvere priser, og at det vil høste frukter om 10 år.
Vel, om 10 år er alle golfklubber konkurs hvis prisene halveres over natten.



 Pølse med brød (11. aug 2014 14:42) *  IP
De fleste er konkurs nå og lever på snille banker/leverandører og av å snyte egne aksjonærer ved å underminere deres aksjeverdier ved å legge ut sterkt rabaterte måter å spille på.


 Tiger McWould if he could (11. aug 2014 15:11) *  IP
Jeg kjenner ikke økonomien i alle norge golfklubber, så jeg har ingen kommentar til den siste, Pmb.

Men, hvis det fortsatt eksisterer noen som tror at aksjer er en investering i golfnorge, så underminerer de seg selv helt uten hjelp fra ledelse og bankvesen.

Du er sterkt kritisk, og sikkert engasjert, men har du noe konstriktivt å komme med, eller bare kritikk av eksisterende løsning, og overskrifter til din egen versjon av suksess?



 Pølse med brød (13. aug 2014 10:09) *  IP
Som sagt har du diskutert flere kontruktive forslag jeg har kommet med, med meg.


 Wilson (13. aug 2014 10:40) *  IP
Sitat PMB
"De fleste er konkurs nå og lever på snille banker/leverandører og av å snyte egne aksjonærer ved å underminere deres aksjeverdier ved å legge ut sterkt rabaterte måter å spille på."


Dette er jo direkte tullete av deg å skrive.

Kona og jeg kjøpte hver vår aksje i klubben for 14 år siden da alt gikk oppover. Når svikten i medlemmer kom så justerte klubben inngangsbilletten til null i aksje og gode løsninger for å få flere med.

Suverent for oss som fortsatt spiller, for da har vi flere som ser seg råd til å være med og dele de årlige utgiftene.

Og ikke skjønner jeg at du nevner lavere priser på golf når du ikke skjønner noe så elementært som dette.



 Pølse med brød (13. aug 2014 12:14) *  IP
Er det jeg eller du som ikke forstår noe særlig her?

Når klubbene tilbyr ulike billigere måter å spille på enn det du betaler med tradisjonell aksje og årsavgift underminerer de verdien av din aksje. Noen klubber tilbyr kun innmedlingsavgift og årsavgift, noen tilbyr grennfeemedlemskap og rabatert greenfee, legge til rette for utstrakt utleie av spilleretter osv. , det finnes mange modeller.

Lurer du på hvorfor aksjen din du betalte XX antall tusen for for 14 år siden ikke er noe verdt lengre? Slike tiltak for å gi billigere golf er en av årsakene til dette.

For 14 år siden måtte de som ville spill kjøpe en aksje i et marked, dette gjorde at aksjene hadde en verdi, det var noen som eterspurte de. Nå trenger de ikke aksje fordi det er et utall andre måter å spille på som koster det samme eller billigere, pluss at du ikke er bundet opp og kan bytte mer mellom klubber.

All statistikk viser at det er langt færre som spiller nå enn for 14 år siden, så det stemmer ikke at det er flere som tar regningen. Feks har en god del av de du tror er nye spillere/penger vært medlemmer tidligere i din klubb eller andre og har endret betalingsmåte fra aksje/årsavgift til XXX. Antall spillere og antall penger er fallende over hele linjen i de aller fleste klubber.



 Wilson (13. aug 2014 12:29) *  IP
PMB
Jeg tror ikke vi hadde fått med oss så mange nye medlemmer om vi ikke hadde gjort som vi gjorde.
Om klubben hadde gått konkurs så hadde det hjulpet meg veldig lite å sitte med en aksje pålydende 40000 kr som var null verdt i realiteten.
Nå har vi en klubb med 1000 medlemmer som ønsker å være medlem.
Noen av oss betalte noen penger for mange år siden som på en måte "er borte"

Men sannheten er jo at om ikke vi hadde tatt dette "tapet" så hadde banen og klubben vært borte.

De 3 bilene jeg har hatt i samme tidsrom har kostet meg utrolig mye mer enn golfen har gjort.

Og jeg vet hva som er viktigst



 Tiger McWould if he could (15. aug 2014 13:00) *  IP
Forøvrig, utleie av spillerett skulle vært strengt forbudt.

hvem i alle dager gidder å kjøpe en spillerett, når de fleste ikke aktive golfere leier ut sine egne til spottpris, siden exitmuligheten mangler?

Når du skal komme med forslag, så kan du jo prøve å underbygge de med noe matematikk og ikke bare hevde at det du sier er bedre enn det andre sier, Pmb?



 Pølse med brød (15. aug 2014 13:22) *  IP
Bra, og der beskriver du en av grunnene til at golfaksjer ikke er å sammenligne med vanlig aksjer og derfor ikke er noe verdt.

Jeg gir stadig matematiske eksempler på mine konstruktive forslag, feks 8 aug i den andre tråden der du deltar som handler om det samme.....

Golf vil følge samme utviklingskurve som Sats og Elexia priser. På 90 tallet betalte jeg 5-6 000 for mitt støttemedleskap på Sats pr. år, i finner man like gode tilbud på trening til samme eller lavere pris. I praksis betyr dette at prisen på trening er halvert på 20 år. For golf har det så vidt begynt, men prisene er nok ned 10% de siste årene, mange er over på leide spilleretter og greenfee medlemsskap.



 ??? (14. sep 2014 08:47) *  IP
Pmb det siste du skriver at prisen på golfen går ned på samme måten som treningssenteretne er en god sammenligning. Tilbud og etterspørsel vekter prisen. Ja det er for mange baner på Østlandet til å opprettholde prisen.
Kanskje prisen var -er for høy????


I innleggene ovenfor er det få som sier noe om det jeg mener er den reelle årsaken. Interessen for golf er lavere nå enn på 90 tallet. Mange startet opp pga. aksjene og kjøpte for å tjene penger. Jeg tror det fortsatt er minst 20-30000 aksjer /medl. av denne typen. Disse sammen forsvinner så fort de kan. Folk som slutter fordi de gjør noe annet er også stor. Utfordringen er at tilveksten er lavere enn de med naturlig avgang.

Golf var noe mange menn startet med i 35-45 års alderen fordi det var populært. Ektefellene kom med etter hvert. Vi startet sånn. I dag velger denne gruppa ski og sykkel.

Interessen hos mange medlemmer føler jeg er mindre enn før. Mange av mine golfvenner spilte hver helg og ett par ganger i uka før. De siste fem årene spiller vi 2-3 ganger pr. Mnd. (I år ble det lang sesong fra april til muligens okt/nov. Som i fjor). For mange av oss synes vi grensa for så lite spill ligger på kr 5000, derfor melder vi oss ut av de dyre banene.

Mange gode tiltak er skissert ovenfor, men det er klubbene sjøl som må gjøre denne jobben. Husker jeg ikke feil har alle tilgang til en play and pay bane innenfor 45 min. Fra hjemstedet i Oslo/Akershus. Usikker på resten av østlandet. Utfordringen er at de ikke ligger i sykkel/gangavstand fra boligfeltene på samme måte som fotballbanene.




 Ola Wanvik (16. sep 2014 22:53) *  IP
Har en slik pay&play-bane sentralt i Trondheim. Mange går og sykler for å komme hit. Etablerte golfspillere tar med seg familie og venner på banen for å la dem få prøve. Har inntrykk av at flere allerede har gått videre og blitt medlemmer i golfklubbene i byen. Utrolig flott å se foreldre som tar med små og store barn på banen. Hva dette vil resultere i, vet vi ikke enda, men det kan bli interessant.... www.trondheimpar3golf.no


 ulf (20. sep 2014 17:03) *  IP
SERVICE och ett STORT verksamhets program till medlemmar er ett tips før att hålla kvar medlemmar. Rabbater på greenfee gynnar postkasseklubbarna och gør de større. Detta ær bevisat i Sverige.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72