Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rudolf fra Revetal - 12. apr 2014 kl. 19:49 *  IP
Greenfee uten gress?

Er det rimelig at golfklubbene tar full greenfee når banene på denne tiden av året ofte har meget dårlig kvalitet? Betalte 600 kroner hos Drøbak GK for spill på en bane med fairwayer uten annet enn tuer og brunt fjorårsgress, dresset med en merkelig blanding av grus og sand. Sikkert fristende for klubben å håve inn noen kroner i kassa, men da må produktet stå i stil med prisen - den burde bare vært halvparten i Drøbak.
 Jørn (12. apr 2014 21:12) *  IP
Ta deg en tur på Vestfold gk. Selvfølgelig ikke topp forhold der heller, men du slipper vel i allefall unna mdd 400 der. Vi skal vel helst være glad for at banene rundt omkring har åpnet så tidlig som de gar gjort. Kjørte forbi estfold gk i går og det så virkelig ut for at det er oppadgående forhold der


 Caddy (12. apr 2014 21:21) *  IP
Det er ikke kvaliteten som gir greenfee pris, det er markedet / etterspørselen.
Det er jo selvfølgelig frivillig å spille så tidlig på året når kvaliteten nødvendigvis må være litt dårligere enn mitt på sommeren.
Det kan være verre å akseptere full greenfee mitt på sommeren hvis det f.eks. er banearbeid og provisoriske hull.



 mr.fox (12. apr 2014 21:38) *  IP
Ingen empati der altså. Det gjelder og skvise deg for mest mulig penger selv om produktet de leverer ikke er optimalt.

Du får huske det når alle banene er i gang for sesongen, hvor du vil legge igjen greenfeepengene dine. Det bør ikke bli Drøbak.



 t (12. apr 2014 21:39) *  IP
Jeg har ikke vært på Drøbak, men de burde jo ha redusert greenfee hvis forholdene er som beskrevet av deg. Jeg har spilt Larvik, flotte forhold, og Gamle Fredrikstad, fint på greener, ok på fairway, leirete og tynnvokst i roughen. Begge på helg, Larvik 450 og GF 400.


 Caddy (12. apr 2014 21:56) *  IP
Det jeg mener med marked / etterspørsel er at hvis banen er full av medlemmer og gjester, så er det ingen grunn til å redusere greefee.
Når banene har mye ledig tid, kan man vurdere å redusere greenfee for å få flere gjester.
Men hvis man reduserer greenfee med 50%, så må man doble antall gjester for å få inn samme dagsomsetning.
I disse tøffe golfbane-tider må vi også forstå at banene ønsker å tjene mest mulig når de har anledning, vi spillere må ikke bare tenke kortsiktig.



 mr.fox (12. apr 2014 22:04) *  IP
Nå var det vel ikke snakk om 50% her.
Så spørs det hvem som tenker kortsiktig da, når du tar ågerpriser av spillekåte golfere så fort du har en mulighet.
Det kan jo slå tilbake på en selv det.



 mr.fox (12. apr 2014 22:05) *  IP
Nå var det vel ikke snakk om 50% her.

Så spørs det hvem som tenker kortsiktig da, når du tar ågerpriser av spillekåte golfere så fort du har en mulighet.
Det kan jo slå tilbake på en selv det.



 golffreak (12. apr 2014 22:06) *  IP
Kortsiktighet: Høyest mulig pris når etterspørsel er høy og tilbudet er relativt lavt (flere baner stengt).

Langsiktighet: Sørge for høy kundetilfredshet, slik at kundene kommer igjen og igjen..

Det er enkelte baner jeg kanskje spiller først på året, som jeg ALDRI spiller senere. Pris ift gresskvalitet er en ting, men ofte er de ikke verdt prisen ellers heller. Det går på banedesign, kvalitet ellers (bunkere, rangeballer etc), er det et hyggelig sted å ta en kaffe og vaffel etterpå etc. Noen steder vil du bare dra fortest mulig ifra.

Har klubben god drift og langsiktig strategi, så kan de fort tjene 8x400 kr pluss range, restaurant etc på meg. Kjapt regnet er det mer enn 1x600 + 20kr på rangen...



 mr.fox (12. apr 2014 22:08) *  IP
Beklager, det ble dobbelt innlegg det der):


 t (12. apr 2014 22:12) *  IP
Enig i både det reven sier og ikke minst golffreak. Vinner mye kundetilfredshet hvis man sier vi har dresset greenene i dag og slår av en hundrelapp kontra de som hevder fine forhold når det er dårlig!


 Caddy (12. apr 2014 22:17) *  IP
Prisdifferanser bør gjenspeile markedet / etterspørsel.
Prime time med full bane kan det være høy pris, og "twilight" priser kan være lavere.



 DA (12. apr 2014 22:36) *  IP
Golffreak og Fox, midt i penga.


 golffreak (12. apr 2014 23:39) *  IP
Caddy, nå var det ikke snakk om prissettingen ift ukedag, tidspunkt eller måned forøvrig. Det er snakk om hvorvidt klubbene skal ta så høy pris som mulig for å maksimere dagsomsetningen et par dager i April, eller hvorvidt de ønsker mer tilfredse og lojale kunder som legger igjen mer penger iløpet av sesongen.... Naturligvis har ingen optimale forhold tidlig i April, selv om noen kan relativt bra allerede. Matter, vintergreener og generelt dårlig kvalitet bør de gi rabatt for etter min mening. Føler jeg at jeg har fått for lite verdi for noe (sammenlignet med alternativene), så kommer jeg sjelden tilbake.

Jeg tror det er god business å være litt mer strategisk/langsiktig fremfor å ta fullpris på 600 kr.. Forøvrig, Drøbak betaler jeg ikke 600 kr for uansett for da reiser jeg andre steder. Det finnes mange baner rundt Oslo.



 Caddy (12. apr 2014 23:50) *  IP
Ja, å spille golf og betale Greenfee er frivillig.
Det er jo slik du beskriver at markedskreftene virker, hvis ingen vil spille med den Greenfee som kreves vil det ikke bli noe inntekt. Setter man riktig Greenfee pris vil det komme mange gjester.
Slik er det.



 golffreak (13. apr 2014 00:31) *  IP
Selvfølgelig frivillig. Hvis det er kun 1 bane som er åpen og de tar 800 kr, så er det alltid noen som er ivrige nok og villige til å betale prisen. De kommer derimot neppe tilbake senere i sesongen selv om prisen skulle skulle være lavere, kort og godt fordi de hadde en dårlig opplevelse.

Priser du etter tilbud og etterspørsel hver dag, så kunne jo de første banene som åpnet tatt 800-1000 kr sikkert. Hadde kanskje ikke blitt helt fullt, men optimalt for å maksimere dagsomsetningen. Strategisk hadde det dog neppe vært...

Mikroøkonomi var fint fag på skolen det, men ikke noe mer heller....;-)



 Sherlock (13. apr 2014 00:50) *  IP
Dette har ikke noe med tilbud og etterspørsel å gjøre!
Det har med forringelse av kvaliteten på produktet å gjøre. Ingen selger i verden vil ta samme pris for et produkt som er av dårligere kvalitet enn normalt. Det gjelder også for golfbaner. Gjør man det så er det svindel og dårlig forretningsmoral. Dessuten kunne vel ikke Rudolf vite hvor dårlig banen var da han sjekket inn, siden det ikke er mulig å se annet enn rangen fra klubbhus og parkering.
600 på Drøbak er uansett galskap. Hadde jeg blitt lurt slik, hadde jeg aldri kommet igjen.

Hva sier du Fooore?



 Nicolai (13. apr 2014 07:39) *  IP
Så årets første norske jordbær er de beste?
Siden de er de dyreste...og ingen selger i verden vil ta mer for bær av dårligere kvalitet enn normalt.



 Garry (13. apr 2014 09:34) *  IP
I Norge skal man ha rabbatt tidlig i sesongen når golfbanene har dårligere kvalitet en de har i juli. Så skal det være rabbatt i juli når banene er stort sett i bra stand men med få spillere enkelte steder. Så kommer høsten og da skal det selvfølgelig være rabbatt siden banene er i dårligere stand en de var i juli.
Da sitter klubbene igjen med juni og august hvor det er mulig å ta full pris. Helt håpløst.
Jeg mener dette skjer fordi alt for mange golfspillere i landet er fjernmedlemmer. Da må dere akseptere at dere ikke kan få billig medlemskap og billig greenfee.



 gjesp (13. apr 2014 10:29) *  IP
600,- på Drøbak er mye uansett forhold. Men glem nå ikke at de har differensierte priser, basert på hvilken dag og tid det er. Man kan spille banen for 350,- også.


 sanctum (13. apr 2014 12:01) *  IP
Oppegård åpnet lørdag. Selvfølgelig ikke topp forhold, men overraskende bra, kalenderen tatt i betraktning. Regnet i går kan ha gitt noe våte forhold, men det tørker fort opp nå. Noe snømugg på enkelte greener, men gressveksten en overraskende god. Normal greenfee (fremgår av Golfbox), og banen er verdt det. Og når mitt resultat ble 36 p, går det jo ikke an å klage....


 Fooore (13. apr 2014 14:22) *  IP
Drøbak; jeg hadde ikke betalt så mye for en runde på en slik bane, men vi er midt i april i Norge, så jeg hadde vel ikke forventa all verden heller.

Og hadde man fulgt med her inne hadde man kunne lest min fantastiske banerapport fra mandag, som kunne gitt noen tips om forholdene!

Ellers har jeg for noen tiår siden så godt som akseptert den derre økonomigreia som sier noe om tilbud og etterspørsel. Og tilpassa meg noenlunde...



 barce (13. apr 2014 19:08) *  IP
Vel, kan ikke si annet enn at jeg gleder meg, Fooore. Lenge siden jeg har spilt Drøbak :)


 veggiss (13. apr 2014 19:38) *  IP
Spilte Lahinch (topp 50 i verden) her om dagen, og ved oppmøte fikk jeg uoppfordret refundert €40 av de €90 jeg betalte i greenfee pga at forholdene ikke var slik de burde være. Dette har jeg også opplevd på baner i Sverige. Det handler om stolthet og eierskap til produktet man selger. Jeg er brennsikker på at banene vil tjene på dette på lang sikt.


 frank (13. apr 2014 20:16) *  IP
Argumentet kunne jo like greit vært at de kunne satt opp prisen når det var ekstra gode forhold


 veggiss (13. apr 2014 20:51) *  IP
Hvis normalprisen er satt ut i fra at banen har normalt dårlige forhold så ville jo det vært riktig ja. At prisen reflekterer kvaliteten på produkter er vel ikke så veldig mye å forvente.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72