Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 eagle - 14. feb 2014 kl. 14:31 *  IP
Sideblikk: og vi som er født med ski på beina

Jeg vet ikke hvilke ord som, etter min mening, -dekker den norske innsatsen(så langt) i OL på best måte? Kanskje det skjønnliterære uttrykket helt rævva er mest dekkende. Våre skiløpere får alt de har pekt på, de beste trenerne, beste sponsoravtalene, beste utstyr, mentale coacher, største traileren, -listen er lang. Så blir vi slått sønder og sammen av nasjoner som kanskje har tre - fire utøvere som satser seriøst på f eks langrenn. Takke meg til alpingjengen som gjør det godt i en gren hvor også mange andre land satser seriøst. Glemmer ikke at vi dominerer når det er NM, der er vi best...., -ble ikke NM vunnet av en skotte forresten?
Tenk om våre golftalenter hadde fått de samme midlene til disposisjon dere!
 Tim Moen (14. feb 2014 15:16) *  IP
Hadde det vært mulig å få noen av skisponsorene over til golf? Kanskje Coop ville få like mye ut av å sponse Espen Kofstad som Petter Northug? Hvem kan snakke med de?


 Gunnar Bull (14. feb 2014 15:44) *  IP
Filler'n, glemte å ta opp dette da jeg var på Coop i dag :-/


 Ove (14. feb 2014 17:31) *  IP
Nå er du på jordet, eagle. Har du sett hvilke nasjoner som deltar i langrenn og spesielt i skiskyting, så hadde du ikke skrevet dette. Disse to idrettene er blitt globale. Japan, Kina, USA, Canada, Skandinavia, Balkan, Baltikum, landene på Kontinentet, hele Øst-Europa. La gå at noen av disse landene ikke stiller med full kvote, men de satser langsiktig. Og det er riktig å la de dårligste bli hjemme, foreløpig. Spesielt gledelig er det med USA, synes jeg.
Det stiller flere deltagere i skiskyting enn i alpint.

At mange andre land ikke deltar kan jo ha noe med å gjøre at de ikke driver med vinteridretter på snø, av naturlige årsaker.

Vi er mange som er skuffet etter halvgått OL, med "bare" 4 gull. Selv synes jeg det er bra for den norske arrogansen, satsingen og selvfølelsen. Vi har en tendens til å tro at det ikke finnes andre nasjoner som kan fostre like gode løpere. Og haussingen i media er kolossalt ensidig før og under OL. Norge er det mest sjåvinistiske landet. Bra at Sverige erter oss.

Vi må simpelthen bruke mer penger enn de andre landene, fordi vi er så få - utøvere og innbyggere.

Og den skotten du nevner har jo vært en katastrofe i OL.



 Eagle (14. feb 2014 19:17) *  IP
Huffamei Ove, håper du bare tuller med oss. Forresten artig at du drar frem skiskyting, det aller ferskeste eksempelet på det jeg sier og mener. Det hardtsatsende og pengesterke landet Hviterusland tok to av de tre medaljene her. Treneren må selv grunnpreparere skiene til sine utøvere (kilde NRK). Du fikk kanskje ikke med deg at Norges beste fikk en sterk 16. Plass?


 Ove (14. feb 2014 21:29) *  IP
Du misforstår meg, Eagle. Jeg er faktisk glad for at Norge får bank i OL. Gjerne av fattige og korrupte land som Belarus. De tok også gull i freestyle hopp for kvinner i dag.
Jeg er motstander av at vi bruker så mye penger på alle vinteridrettene i forhold til andre idretter. Når jeg sier "vi må bruke mer penger...", så er det ikke min mening, men NIFs.



 Gunnar Bull (14. feb 2014 21:31) *  IP
Ove, denne gangen er jeg faktisk enig med deg. Kanskje ikke akkurat det med penger, men at vi har godt av å få litt motgang, det er jeg enig i.


 gjesp (14. feb 2014 21:54) *  IP
Norge satte seg et hårete mål på 26 medaljer. Vi har 13 og det kan vel ikke sies å være dårlig? Vi og USA er best sålangt.


 Revisor'n (15. feb 2014 12:21) *  IP
Imponerende at verdens suverent dyreste smøreteam er på nivå med en vanlig påsketurist. Og dette er ikke første dagen med disse løypeforholdene heller.


 duffyduck (15. feb 2014 12:51) *  IP
kvinne langrenn var påtur til å bli veldig kjedelig, syns dette var viktig og veldig gøy.


 Ove (15. feb 2014 13:55) *  IP
Bra for sporten at Sverige vant stafetten.
Alle våre fire sviktet.



 Revisor'n (15. feb 2014 15:28) *  IP
Ingen av våre fire sviktet.
Når smørerne gir utøverne kladder under skiene forstår t.o.m. en skiamatør som meg at det er umulig å vinne.

http://www.vg.no/sport/ol-2014/artikkel.php?artid=10122315



 Ove (15. feb 2014 16:27) *  IP
Ikke mulig å smøre seg bort i fristil. Der tapte AUJ 20 sekunder og MB like mye.


 gjesp (15. feb 2014 16:38) *  IP
Hjelpes Ove, hva i all verden vet du om det? Selvsagt går det an, hvor dum kan man bli? Når det iser under skia går det utrolig sakte nedover, man må reise seg mye tidligere enn andre og bruke mer krefter. Glir det dårlig bortover bruker du fort opp kreftene der og.

Dessuten handler ikke dette bare om smøring, det handler like mye om ski og skistruktur.



 AR (15. feb 2014 16:46) *  IP
Ove skriver: "Ikke mulig å smøre seg bort i fristil".

Det viser en kunnskapsløs naivitet som savner sidestykke. Hvis du føler at jeg krenker deg, er useriøs og/eller støter deg med dette, får det bare være slik. Det er kalde fakta uten overdrivelser. Derfor slipper det også gjennom den strenge sensuren Golfsidens høye råd bedriver her. Kalde fakta er velkomne her.

Du har kanskje ikke hørt om struktur, spenn i skiene, pulver, voks etc. når det gjelder å få god glid.

Her er det mange mulige feil å gjøre, Ove.



 Wilson (15. feb 2014 16:47) *  IP
Ove

Der dokumenterte du nok et felt som du tydeligvis ikke har peiling på.



 Ove (15. feb 2014 16:51) *  IP
Jeg registrerte ingen dårligere glid nedover hos de norske enn de andre.
Jeg har bare skrevet om smurning, ikke valg av skitype.



 gjesp (15. feb 2014 16:54) *  IP
ikke dum deg ut mer nå Ove.


 Wilson (15. feb 2014 16:57) *  IP
Ove

Det å få gode ski handler om mer enn smurning.

Det handler om mykhet på belegget under skiene, det handler om struktur i belegget, det handler om spenn.(Ikke så mye i fristil dog)
Det handler om å finne rette glidsmøring ift belegg/føre/temperatur/fuktighet/struktur i snø

De beste har sikkert 20 ski som kunne være i nærheten av å bli brukt på det føret som var i løypene i dag.
Å finne de beste er vanskelig.

Men, det var for dårlig det som smøreteamet presterte, men jeg frykter at jentene heller ikke er i sin beste form



 Ove (15. feb 2014 17:46) *  IP
Jeg har bare uttalt meg om fristil og smurning der.


 Wilson (15. feb 2014 17:52) *  IP
Ove

Du skjønner ikke hva det handler om, meningene du fremmer i ditt innlegg 17:46 er latterlige.

Tror du ett par skøyteski glir like godt på alle fører?




 Eagle (15. feb 2014 20:36) *  IP
Som trådstarter håper jeg dere nå kanskje bedre forstår det jeg prøver å si, at andre lands utøvere nå har trent hardt foran Dette OL og vi har ikke hengt med. Vi er vel nå i ferd med å slippe opp for unnskyldninger enten det er høyden , smøring, bakvind eller.... Vi rår over de største budsjettene og bør kunne prestere bedre enn détte. Større fokus på trening og mindre fokus på reklamefilmer og TV show. Her snakker vi om kollektiv kollaps.


 Ove (15. feb 2014 21:01) *  IP
Landslagstreneren sa på TV i kveld at de allerede etter 500 m. skjønte at Weng hadde dårligere ski enn de andre. Da er det vel mulig å gjøre noe med det, før Johaug setter av gårde? Det har skjedd mange ganger før i mesterskap at man har oppdaget en smørebommert på 1.etappe, og klart å rette det opp til nestemann. Hvorfor var ikke det mulig i Sotsji? Tiden er kort, men ...

Det samme gjelder de påståtte dårlige skiene til AUJ på skøyteetappen. Man oppdager tidlig at de er dårlige (?) og da skal det være mulig å gi Bjørgen bedre ski enn de som var ferdigsmurt. Improvisert og med kort tid, men likevel mulig å gi henne bedre ski enn de hun gikk ut med.
Hvorfor skjedde ikke dette?

Vi opplever altså i et OL - med tre års forberedelser - at alle nasjoner, B og C - har bedre ski enn de norske. At selve vinternasjonen Norge har dårligere smørere enn alle de andre tror jeg ikke på. Det blir for usannsynlig at vi - av alle - har de dårligste skiene. Og at vi ikke engang klarer å rette det opp underveis.

Derfor tror jeg at årsaken er at de norske har formsvikt. Det viste seg på 10km. og 15km., og der var det vel ingen som skyldte på dårlige ski. Formsvikt under et mesterskap har nasjoner og løpere opplevd før. Kalla har truffet formen perfekt.



 gjesp (15. feb 2014 21:27) *  IP
løperne sier at skia var håpløse, skiskytterne sier at skia ha vært dårlige,smørerne sier at de var dårlige, ekspertene sier at skia var pill råtne.... Ove sier at det er formen.




 Dagleg (15. feb 2014 23:03) *  IP
Men hva med freestyle, skiskyting, hopp, skøyter ..... Ser ut som det kun er hockeygutta som står opp og blør for drakta og flagget selv om motstanderen er overlegen....



 Ove (16. feb 2014 00:17) *  IP
Etter å ha sett reprisen på stafetten i kveld, begynner jeg å tro at det er noe muffens her. På de to første etappene har hverken Weng eller Johaug dårligere glid nedover enn de andre. De blir ikke tatt igjen, og de ligger ofte forrest i nedoverbakkene. Oppover har de norske ingen glipptak. Men de blir regelrett fraløpt i andrerunden, p.g.a. dårligere kondisjon og manglende tempo. Jeg kunne ikke se at det var noe ved gliden oppover eller nedover som var dårligere enn de andre.

Weng tapte bare 6 sek. på 1. etappe, og det er nada. Med såkalt "dårlige ski" hadde differensen vært mye større. Johaug ble fraløpt, fordi de andre var bedre.

Jeg tror ikke på forklaringen fra de norske lederne og løperne om dårligere ski enn de andre. Det er simpelthen ikke mulig for Norge å smøre dårligere eller velge dårligere ski enn alle de andre B-nasjonene.

Derfor mener jeg at det er formen som er dårlig. Ikke dårlig i seg selv, men dårlig i forhold til de andre, som har lagt opp formløpet annerledes. Northug sa før OL at han var i toppform. Resultatene hittil viser at han ikke er det.



 barce (16. feb 2014 00:31) *  IP
Det er ikke tradisjon for norske langrennsløpere å legge skylden på smørerne sine når de går dårlige løp pga formen.. Heller motsatt!


 Revisor'n (16. feb 2014 01:27) *  IP
Du overrasker stadig Ove. Det er selvsagt manglende form som gjør at Johaug får kladder under skiene og at Bjørgen blir slått i samløp av ei fra Frankrike som er ca. nr 60 i verden. Det har heller ingen betydning at de norske jentene var best for få dager siden på et annet føre.

Når alle som er der nede og er en smule mer oppdatert enn vi TV-seere hevder at det er totalbom på smøringen, så kan du ved å se løpet i reprise finne ut at alle tar feil og at FEMTEplass på kvinnestafetten skyldes dårlig form.

At Northug snakket opp formen før OL, skulle bare mangle med hans historie. Han passer best sammen med tidligere store boksere som var store i ord, men som også leverte. Dette har Northug også gjort i årevis men flere av ekspertene var skeptiske før dette OL om han var på gammelt nivå.

Det mest skremmende med det du skriver er at det ser ut som dette er noe du seriøst mener og ikke skriver for å provosere eller prøver å være ironisk. Da har jeg et nytt tema til deg. Kan du ikke finne noen gode argumenter for at tyngdekraften ikke eksisterer.
Jeg er enig med deg i at det er noe muffens, men kanskje ikke samme sted.



 HeSk (16. feb 2014 03:57) *  IP
Ligner mistenkelig på Sovjetunionens ishockeylandslag?
Var totalt overlegne på 1970 tallet. Kom til OL i 1980 med et lag verden aldri hadde sett maken til.

Men..tapte finalen mot noen skoleungdommer tilfeldig rasket sammen.
HISTORIEN GJENTAR SEG?

Hva blir igjen hvis Nordthug finner ut han heller vil spille poker?
Og..for all del..de som måtte finne på å komme med kritikk. Stalin lusker i kulissene.
BE CAREFUL...GULAG VENTER.



 gjesp (16. feb 2014 09:47) *  IP
Det er mange ting som slår ihjel dine argumenter Ove. Men det aller viktigste er bildene av skiene til Johaug. Så du ikke de? eller passer det litt for dårlig inn i ditt resonnement?

Smørerne fant ut i går at de hadde lagt for tykt lag med klister på klassisk skiene. Da går det for tregt bortover, oppover og spesielt nedover. Svenske Emma Vikèn bekreftet at hun hadde mye bedre glid enn Johaug.

På Skøyteskia har de ikke funnet årsaken ennå, men det er nærliggende å tro at de har valgt feil slip eller miks av glider i forhold til lufttemp og snøtemp. Man blir fort veldig tom og stiv av å gå på for dårlige ski, spesielt i denne høyden også.



 barce (16. feb 2014 10:12) *  IP
Hmm.. nå har jeg lest alle innleggene, og dette er ikke lett!

Men jeg støtter Ove her! Bildene av skiene er fabrikkerte, smørerne vet ikke hva de snakker om, pressen tar feil og tv-bildene juger!

Uansett hva som sies, skrives og dokumenteres heretter kommer ikke til å endre mitt standpunt!



 Xo (16. feb 2014 10:36) *  IP
Jeg la også merke til at Putin & Co har manipulert bildene slik at det ser ut som Johaug staker nedover bakkene for å holde følge med motstanderne som står å hviler i hockey. Sannheten er at Johaug var utslitt å ikke orket å stå rolig. Hun måtte stake for å få hvile slik at hun orket å gå fra de andre i motbakkene. Nei Ove, tror du skal ta av deg kveruleringsbrillene å se stafetten en gang til.


 AR (16. feb 2014 10:57) *  IP
Enig med Ove. Jeg tror heller ikke noe på løpere, ledere, konkurrenter og smøreteam selv om alle utvetydig uttaler at dette var en smørefiasko av uante dimensjoner.

Jeg så selv i klassisk at de andre landene kunne skli ut hvert tak mye lenger enn de norske som måtte bruke mye høyere frekvens og mye mer krefter fordi det hele tatt å holde følge. Det skyldtes selvsagt ikke dårlig glid! Det skyldtes utelukkende en dramatisk svikt i skiteknikken kombinert med total svikt i den fysiske formen.

Her er vi helt på bølgelengde Ove.

Jeg forstår ikke at alle andre er så fullstendig på jordet i denne saken.......



 AR (16. feb 2014 11:50) *  IP
Eldar Rønning sa etter sin etappe at han hadde elendige ski. Jeg tror jeg ikke noe på, trolig i likhet med Ove. Nei, Eldar Rønning har mistet både form og teknikk!

Når så Jespersen ikke er i nærheten av å holde følge på den andre etappen, er det klart at skiene er fantastisk gode. Det er formen og teknikken som svikter1!
------------------
I Aftenposten kan vi lese at Milsluker'n har slipt skiene til alle vinnerne i langløpene det siste året. Men Skiforbundet vil ikke en gang teste slipingen til Milsluker'n! Snakk om arroganse! Mange landslagsløpere sliper sine ski hos Milsluker'n og andre aktører. Der får de gode ski, men smørebussen til landslaget klarer ikke å produsere gode ski i OL! Helt utrolig!



 barce (16. feb 2014 11:51) *  IP
Fiasko for herrene også! Og det med de klart beste skiene i feltet!!

Kan det være forurenset anti-homoluft i løypene som er årsaken?

Akkurat nå poppet det opp en mld fra tv2 hvor de skriver smørebom.. Idioter!!!



 Wilson (16. feb 2014 11:58) *  IP
AR

Jespersen har vært syk etter Tour De Ski. Han er neppe i kanonform



 Wilson (16. feb 2014 12:00) *  IP
Men du har et poeng ang det med Milslukern . "Ekspertene" i den svindyre bussen kan nok ha noe å lære de og


 barce (16. feb 2014 12:11) *  IP
Nå juger att på til Jespersen på TV..

Skandale!!



 AR (16. feb 2014 12:21) *  IP
Wilson, Jespersen viste seg som vår beste løper på 15 km. Han er i meget god form.

Dette sa Rønning etter at han hadde sett Jespersen: (Det sier ikke lite: det sier alt!)

- Jeg vet ikke om jeg ble knust og gått i fra fordi jeg er i dårlig form. Så ser jeg på Chris på andrerunden og han begynner å stake samtidig sveitseren sitter i hockey femti meter foran ham. Da er det inge tvil, sier Rønning og legger til:

- Jeg vet da f... hva det er men skiene sitter i alle fall bom fast.



 Gunnar Bull (16. feb 2014 13:24) *  IP
Ikke plag Ove mer nå. Tipper han er en habil skiløper med akkurat like god kontroll på smurningen som han har med balltreff og fairwaytreff i golfen.

Spisskompetanse er overvurdert, allmennkunnskap holder i massevis.



 Wilson (16. feb 2014 13:32) *  IP
Aukland nevnte at formen neppe var på topp, men at skien også var for dårlige.

Hjelmeseth mente at smøreteamet var utvidet med ekspertise fra Olympiatoppen og at dette bare skapte mer rot enn hjelp.

Uansett, åpenbart at skiene ikke er bra nok

GB, jeg tror Ove har Boogeyman og Koll i sitt smøreteam, så der er det nok topp ski hele veien.



 Ove (16. feb 2014 14:03) *  IP
Harselas er bra!
Jeg holder på min teori likevel. Rønning og russeren gikk likt på 1.etappe. Da var det vel smørebom hos russerne også?
Her er hva Rønning sa til Aftenposten etter løpet:
"I dag tester vi ski i starten, og det føles meget bra. Vi har gode ski på dette føret, så kjenner du forskjellen fra første bakken på førsterunde til første bakken på andrerunden. Det er som natt og dag i forhold til følelsen på skiene. Det er et eller annet som skjer underveis."

Det jeg tror skjer underveis er at løperne ikke er i god nok form på denne høyden. Og jeg lurer fortsatt på hvorfor det ikke er mulig å velge andre ski og smurning på 2. og 4. etappe, når alle ser at de som går 1. og 3. etappe er bortsmurt? Dersom de er det da.

Flott at svenskene vant og at Russland tok sølv. OL har jo hittil vært en katastrofe for arrangørlandet. Løypene, forholdene, arrangementet og naturen er fantastisk i Sotsji.



 Ove (16. feb 2014 14:38) *  IP
Et par poenger til, før jeg stopper:

1) Hvorfor hadde ikke de norske løperne i begge duathlonene dårlige ski? Eller hadde de det? Eller var føret lettere da?

2) Etappetidene for de fire løperne på Sveriges og Norges lag viser dette, i etappe-rekkefølge:
Ingemarsdotter 14.10
Weng 14.12

Wikèn 14.02
Johaug 14.13

Haag 12.40
AUJ 12.34

Kalla 12.10
Bjørgen 12.56

Need I say more?



 barce (16. feb 2014 14:57) *  IP
1) helt annet vær og føre. Omslaget kom etter skiathlon

2) 5km tour de ski:

Wiken 14:43
Johaug 13:58

Nesten ett minutt raskere på 5km!!!



 Revisor'n (16. feb 2014 15:02) *  IP
Har du ikke en gang har fått med deg at det var et helt annet føre for en uke siden, Ove? Himmel.


 Resurrected (16. feb 2014 15:11) *  IP
Ove: For å svare på spørsmålet ditt: "No, please don´t!"



 Gunnar Bull (16. feb 2014 15:50) *  IP
Mest sannsynlig er svaret at Norge - såvidt jeg har skjønt - har brukt fire nye slipemaskiner i Sotsji, som visstnok ikke har vært utprøvd skikkelig.

Den svenske smøreren tror jeg sitter på fasiten:

http://www.tv2.no/2014/02/16/sport/ol/vintersport/sotsji/5328027#.UwDPKfl5OSo

At Petter fikk bedre glid med fabrikkslipete ski bygger også under denne forklaringen.

Ellers enig med svensken i at nordmennene sikkert ikke har så vondt av å bli dukket litt. Tror de har vært alt for selvgode.



 Ove (16. feb 2014 16:05) *  IP
Barce, you have proved my point. Å være i form eller slå noen i TdS er noe helt annet enn å gå en stafett-etappe i 1400 m. høyde, halvannen måned senere.
Noen mister formen, andre planlegger den bedre.

Northug sier i dag at han hadde gode ski. Han sier også at han hadde tatt Hellner. Han sier ikke hvordan, og hvorfor han ikke engang gjorde et forsøk. Klarte jo ikke å ta inn russeren og franskmannen, med sine gode ski. Arrogant dritt.

Sundbys "kollaps" skyldes etter min mening at han åpnet altfor hardt. Tok inn 30 sekunder på 5 km. og stivnet så helt. Tror det skyldes formen og feilberegning av høyden. Vi så jo hvordan alle løpere, med gode eller dårlige ski, pustet tungt og så slitne ut allerede halvveis på en 10 km. Tror de norske manglet guts og litt på det mentale.



 barce (16. feb 2014 16:11) *  IP
De smørte på noe glider-greier på skia til northug..


 Revisor'n (16. feb 2014 16:31) *  IP
Nå var de norske jentene i form for en uke siden i samme løypene og på samme høyde men på et helt annet føre. Det er påfallende at en annen struktur under skiene gir bedre ski for Northug.
Kan jeg kalle deg det samme som det du kaller Northug?



 duffyduck (16. feb 2014 16:53) *  IP
ove, ta deg en pause. krangle bare for krangle begynner å bli ganske kjedelig. Er det ikke golf så er det f…. meg formtopping og dårlige ski i ol.


 Gunnar Bull (16. feb 2014 16:59) *  IP
Hehe, nå begynner jeg faktisk å tro at du skriver bare for å provosere, Ove.

Petter sa at han kunne tatt Hellner hvis de startet likt, og ikke et minutt bak. Han hadde tredje beste etappetid etter å ha lunket inn de siste 400 meterne og kunne neppe gått bedre.

Sundby kollapset nok som du sier fordi han åpnet alt for hardt. Men hadde han noe valg? Han måtte ta inn ett minutt, og tok inn 30 sek halvveis. Han gjorde med andre ord det eneste riktige, og at han stivnet trenger derfor ikke skyldes verken dårlig form eller dårlige ski.

Nei, jeg velger for din skyld å tro at du bare kødder.



 Ove (16. feb 2014 17:41) *  IP
Jeg kødder ikke.
Den ENESTE forklaringen på norsk fiasko i dame-og herrestafetten har hittil vært at vi hadde dårlige ski, eller i klartekst: dårligere ski enn de andre. Jeg tror "dårlige ski" er noenlunde jevnt fordelt der. Vet vi hva slags ski de andre lagene hadde, eller kanskje de ikke utbasunerer eller skylder på det?
Jeg trodde at alle var enige om at Sundbys dårlige etappe bare skyldtes dårlige ski. Nå innser Bull at det kan være noe annet. 10km. i høyden er en meget vanskelig øvelse. Det er en lang sprint, der man må gå for fullt hele veien (det samme gjelder 5km. for damene). Det kan sammenlignes med 400m. på bane. Da er Sundbys lille kollaps et resultat av dårlig form (dårligere enn de andre).

AUJ med påstått dårlige ski slår en så god løper som Anna Haag med 6 sekunder. Hvordan er det mulig? Kanskje Haag også hadde dårlige ski? Og Weng går likt med Ingemarsdotter.

Dette sa Northug i dag: "Hadde vi hengt med ut på sisteetappen i dag, så hadde jeg tatt Hellner". Hvor stort forsprang han ville tatt igjen vet hverken han eller vi. "Hengt med ut" tolker i hvert fall ikke jeg som at de gikk ut likt. Men PN kan ikke garantere noe som helst, i den form han har vist i OL, sammenlignet med den form som Hellner har vist. Det er derfor han er en arrogant dritt.



 Wilson (16. feb 2014 17:51) *  IP
Ove

Jeg trodde ikke man skulle si slike ting om andre.



 Xo (16. feb 2014 17:54) *  IP
Ove er en arrogant dritt. Med hvilken rett kan du karakterisere PN som du opplagt ikke kjenner? Du skriver gjentatte ganger på dette forum at vi ikke skal drive med personkarakteristikk, men du er jo ikke et nanosekund bedre enn noen andre her. Du lager dine egne regler for hva som er greit, lager egne definisjoner på ord og uttrykk, slik at de passer inn i din argumentasjon, selv om det er milevis unna de definisjoner som står beskrevet i norsk ordbok, synonymordbok osv. Det er arrogant det. Det som er mest arrogant ved dine meninger Ove, er at uansett hva alle eksperter mener så vet du bedre. Det er arrogant. Arrogant = Ei holdning prega av at ein sjølv (trur ein) veit best.


 gjesp (16. feb 2014 18:15) *  IP
Løpere som normalt er listefyll i verdenscupen taper med 1-2min mot norske løpere, under normale omstendigheter. Det er klin umulig at de finner superformen (på lovlig måte) og plutselig er mye bedre enn de norske. Det styrker sannsynligheten for at dette har med utstyr å gjøre. Har du ski som glir dårlig kan du fort tape 1-2min, avhengig av distanse.

Sundby gikk ut så fort han kunne og tok inn voldsomt. Men fikk det grusomt utover i løpet. Han fikk det fortere enn normalt pga dårlige ski. Men vi tapte ikke medaljene der, han gikk raskere enn Olsson. Vi mistet alt på de to første etappene, hvor skia beviselig var helt rævva. Jespersen sa det så fint, at han stiller ikke på 5-mila om han har samme ski på samme føre som i dag. Da er det ingen vits. Og det kommer fra en langdistanseløper som normalt spiser 10km til frokost. Han er en av de med aller størst kapasitet her i OL.

Petter hadde ikke samme ski og gikk meget bra. Han kunne nok gått enda fortere på slutten, hadde det ikke vært for at bronsen ikke var innen rekkevidde. Franskmannen og russeren jobbet sammen for å holde Norge på avstand.

Alt i alt var det greit med svensk seier. De har vært i bra form og har desidert best glid, sammen med franskmennene.

Ang. damene, når ble Anna Haag en god løper? Hun er nr.63 i verdenscupen. AUJ er nr.2. De norske stafett-jentene er nr.1,2,3 og 4 i WC. Svenskene er ikke i samme liga, bortsett fra Kalla som er nr.11. Ingemarsdotter nr.33, Wiken nr.42. De norske løperne slår disse i 99 av 100 ganger, under normale omstendigheter.



 gjesp (16. feb 2014 18:49) *  IP
Skal man sammenligne resultater er 10km for damer fra Toblach rett før OL, mer interessant enn TDS. Formen endrer seg normalt ikke så mye til OL da.

1. Bjørgen 26:54
2. Johaug 27:30
3. Kalla 27:37
4. Weng 27:39
7. Jacobsen 27:50
-----------------
28. Haag 29:05
33. Wiken 29:17
Ingemarsdotter er sprinter og ble slått av alle de norske der.

I første distansen i OL var det kun Kalla som var oppe blant de norske. Wiken ble nr.9, et hav bak de norske. Bra løp det, men 1.20 bak Johaug da.



 Gunnar Bull (16. feb 2014 19:08) *  IP
Jo Ove, du kødder. Du vet det bare ikke selv :-)

Du har en usannsynlig fantastisk evne til å tolke andres utsagn sort/hvitt. Jeg "innser" ikke at Sundby ikke hadde dårlige ski, jeg påpekte at han kollapset fordi han åpnet for hardt, men sa ingen ting om det skyldtes dårlige ski eller dårlig form, fordi jeg - i motsetning til deg - ikke vet hva som var årsaken.

At du kan tolke det som "dårligere form enn de andre" når han faktisk går 30 sekunder fortere på 5 km er for meg en gåte, og når Petter sier at han kunne vunnet hvis han hadde "hengt med Hellner ut" så klarer du heller ikke å tolke det som å starte - ihvertfall noenlunde - likt.

Da tolker jeg det slik at du tolker det meste feil, og da er det heller ikke noen vits i å diskutere lenger.

Hvorfor? Fordi du bare kødder.

Uten å vite det selv.



 trond (16. feb 2014 19:29) *  IP
Er ingen tvil om at de norske utøverene har hatt dårlige ski.Dette er bare å slå fast.
At en del av dem også ikke har truffet på formen, kan være riktig.
Allikevel. Her er det helt klart noe rart. Aner ikke hva.
Stod en gang en hel natt og preppa ski for jr før et NM i alpint.
Fikk hjelp av han som var Swix `s sin representant i Nagano OL. Konklusjonen var de som slipte skiene hadde bommet stygt.Ble ikke bra, men dyrt.





 trond (16. feb 2014 19:34) *  IP
Unnskyld !!
Glemte : DE ALLER ALLER ALLER BESTE GRATULASJONER TIL KJETIL
JANSRUD !!!!!!!!



 Restructured (16. feb 2014 20:13) *  IP
Jeg tolker Oves utsagn om at Petter er en "arrogant dritt" som en sofakommentsr i lys av smørefiaskoen og at Ove er kjempelei seg for at Norge ikke var med i gullkampen. Ove vil ha gull, som oss andre, og så blir det litt barnslig sutring når det ikke går veien:-)
Nye sjanser kommer!!



 Lost ball (16. feb 2014 21:11) *  IP
Ove er en av de som ikke skjønner at:

Noen ganger er det bedre å forholde seg rolig og la folk lure på om man er idiot, enn å ytre sin mening og således fjerne enhver tvil.



 Ove (16. feb 2014 21:19) *  IP
Og nå starter "brakkesyken". De norske som ikke skal gå sprintstafetten har nå 1 uke til neste øvelse, uten noe å ta seg til. En sterk mental påkjenning. Hvor mange blir syke eller ute av form underveis? Klarer Norge å stille fullt lag på 3-mil og 5-mil?
Hvor mange gidder å gå dersom smøringen ikke blir bedre?

Til gjesp: a) det er stor forskjell på 5km. og 10 km., b) det er stor forskjell på skøyting og klassisk.



 Wilson (16. feb 2014 21:29) *  IP
Du har et poeng der, Lost ball


 humm (16. feb 2014 22:01) *  IP
Forskjeller på skate og klassisk ja, men også noen likheter.

Fraspark som krever feste og gli som krever (ja)gli.
Isklumber under skia er ingen fordel for noen av delene.

For meg så høres forklaringen til J.Kaggestad fornuftig ut.
Dårlige ski ja, og en formtopp som er brukt opp på Tds.

Kanskje vi bør gjøre som hollenderne som ser ut til å være født med skøyter på beina. Ta urinprøver og ikke trekke blod til dopingprøvene.



 humm (16. feb 2014 22:02) *  IP
p og ikke b. Søndag og sent.


 barce (16. feb 2014 22:20) *  IP
Er det litt rart at mange i smørebua er i familie med en utøver, trener el? Litt AP-takter i prosessen med å finne de beste i faget kanskje..


 Wilson (16. feb 2014 22:24) *  IP
For meg høres det ut som det er slipemaskinene og innstillingen det er noe feil med. Når Northug sin slip holder 10 km mens de andres ikke gjør det så er det noe muffens. Og dette er jo det som ekspertene ble sitert på i kveld på Dagsrevyen


 gjesp (16. feb 2014 22:24) *  IP
Trond Nystad, herretrener
Knut Nystad, smøresjef og bror til Trond.
Claudia Nystad (tidl.Künzel), gift med Trond

Tyskerne hadde mye bedre ski enn de norske...



 gjesp (16. feb 2014 23:03) *  IP
på re-testing av ski etter løpet i dag gikk upreparerte testski mye bedre enn konkurranseskia som ble brukt. Det forklarer vel endel.


 No Name (22. feb 2014 12:08) *  IP
Ove, fikk du bekreftet dine påstånder om formsvikt på de norske jentene i dag?


 Reserve-Ove (22. feb 2014 12:25) *  IP
Ja, ser ingen grunn til å forandre på mitt standpunkt. Slik jeg ser det så har de nå fått akklimatisert seg etter over to uker på 1500 meter, og resultatet ser vi her.

Jeg påstår fortsatt at det ikke er mulig å smøre seg bort i fristil, noe vi fikk bekreftet i dagens renn.



 barce (22. feb 2014 13:05) *  IP
Haha.. Godt noen tar ansvar her!!


 No Name (22. feb 2014 13:11) *  IP
En verdig gjesteopptreden


 Wilson (22. feb 2014 13:56) *  IP
Ho ho

Bra Reserve-Ove



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72