Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatour - 03. jan 2014 kl. 23:59 *  IP
Golf twitter

Godt å se PGA tour sesongen igang med herlige bilder fra Hawaii som vanlig. Riktignok er det 7'nde turnering i 2013-2014 sesongen men for veldig mange føles det som starten på årets sesong. Kjekt at Adam Scott stiller blant de big-3; Tiger har aldri funnet veien til debut i Hawaii og Phil har varslet fokus på majors og færre starter så ingen overaskelse at han står over.
 Joooda (04. jan 2014 00:56) *  IP
Tiger har faktisk også vunnet turneringen to ganger, 1997 og 2000.


 Amatour (04. jan 2014 20:55) *  IP
Er det golf gallaen eller idretts gallaen vi ser i kveld på NRK?

Grattis årets utøver Tutta! Likte hvordan hun akkrediterte golf sporten og støtte apparatet. Da vi fikk se henne i kjekk dialog med Almås som svinger en sand wedge og trenings ball ut i salen så begynner vi å ane at golf faktisk endelig får sin velfortjente oppmerksomhet i Norge. Bedre PR stunt har vi ikke sett på lenge i statskanalen!



 Amatour (07. jan 2014 21:58) *  IP
Kjekt å se Tiger & Phil bekreftet at de starter årets sesong på Torrey Pines; har gode minner derfra med 36 hull på samme dag (nord og syd banen for 5 år siden bare noen få uker før turneringen. Hardeste rough jeg kan huske å ha spilt på noen bane..). Ellers er vel Zach'en eplekjekk om dagen. Vant i helgen og sist han spilte før det var seier rett før jul i omspill mot Tiger.. Vi får se om et par uker på Torrey..


 Frank (07. jan 2014 22:01) *  IP
Man sliter med et treer jern i roughen der ja :)


 Amatour (10. jan 2014 21:56) *  IP
Golfsiden rapporterer denne uken at Tiger tjente 83 mill dollar ifjor. Med rundt regnet 20 spilte turneringer blir det fort 100,000 kr for hver golfslag inkl tap-ins. Bare de 2 straffeslagene fra turneringskomiteen i Masters på Augusta banen etter Tiger's dropp på 15 hullet var verdt 200,000 kr. God butikk sier nå jeg!


 AR (10. jan 2014 22:06) *  IP
Man kan regne og dele på mange måter. Eksempelvis kan vi si at Tiger tjente mer enn 1,5 millioner dollar i uka.

Eller rundt 10 millioner kroner per uke.

Det er mer enn jeg tjener på en hel måned!



 Gunnar Bull (10. jan 2014 22:08) *  IP
haha


 007 (12. jan 2014 17:37) *  IP
Natalie Gulbis twittret om sprekken sin.


 Amatour (17. jan 2014 22:17) *  IP
Uff da Henrik! Første turnering i Abu Dhabi denne uken med ny full sponsor utstyrs avtale med Callaway som vi så i nyhetene i forrige uke og så misser han cutten da han ikke klarte å bryte par noen av dagene. Stenson har som kjent clart cutten omtrent alle turneringer siste par årene (siden oktober 2012 på ET) og vant begge pengelistene i USA og Europa tourene ifjor. Han hadde noe Callaway utstyr (jern og woods) fra før av riktignok. Men med ny Callaway driver, Callaway ball, wedger er det alltid stor overgang. Vi så hva som skjedde med Rory. La oss håpe på en opptur neste uke på på Torrey og at han bare hadde en dårlig uke.


 Restructured (18. jan 2014 10:18) *  IP
Henrik Stenson...han er vel svensk+ Who cares hva han gjør...


 Wilson (18. jan 2014 10:20) *  IP
Jeg heier på Henrik, og jeg er ikke svensk.


 Amatour (18. jan 2014 16:21) *  IP
For de av oss som fulgte den direktesendte 3 runden fra Abu Dhabi idag, så la jeg merke til at Rory ble litt alvorlig idet han ble snakket til av motstanders caddie på 18 hullet idet de takket for runden. Vi hadde gledet oss til å se han i lederballen imorgen under finalerunden. Viser seg nå at caddien ikke likte droppen han tok på andre hullet fra en tilskuer fairway kryssningsvei. Det gir han derfor 70 runde istedetfor 68 og ned på 4 plass. Ouch!! Enda et eksempel på hvor uransakelige golfregler er men bra caddien ikke ventet til etter scorekort var signert..


 barce (18. jan 2014 17:01) *  IP
Syns det er helt utrolig at de ikke klarer å droppe iht reglene.. Tipper de prøver å jukse så mye de kan, hvis de vet (tror) at de ikke kan bli tatt!


 Amatour (18. jan 2014 23:18) *  IP
Bob Hope classic blir aldri den samme; ok, den heter Humana classic, spilles i herlige Palm Springs hvert år i starten av vest kyst svingen, og drar inn helse entusiaster ala Bill Clinton og Gary Player for å promotere en god sak. Vel, jeg har spilt Silver Rock banen i La Quinta som var med i denne turneringen frem til 2011 og selvsagt er denne dalen et fantastisk golf område. Likevel, det blir ikke samme pro-am som AT&T på pebble beach i februar. Vel så my pga ingen celebs i am feltet. Videre, stjernene ( top 10) etter #1 er jo i Abu Dhabi som vi vet.


 Amatour (19. jan 2014 00:39) *  IP
Leste en nylig undersøkelse blant PGA tour spillere hvor de kunne svare anonymt på spørsmålet om hvor mange slag de ville gi en scratch spiller for å spille en fair match. De fleste svarte 4-6 og en god del svarte 7 eller flere. Jeg tenker at en scratch spiller er svært god og da tenker jeg ikke på en norsk scratch spiller men en som er justert etter internasjonal standard f.eks USGA. Uansett, det bare forteller hvor gode PGA tour spillere egentlig er..


 Amatour (20. jan 2014 20:34) *  IP
Det er nok mulig at feildroppen til Rory kostet ham seieren i HSBC turneringen i helgen; det får vi aldri vite. Det bare beviser igjen at
sporten vår trenger en gjennomgang med formål forenkling av reglene på generell basis. Rory kommer fort over denne. Dustin Johnson derimot, som grunnet køllen i et gressområde med litt sand oppsamling (kalt waste bunker) hvor tilskuere hadde stått og tråkket hele dagen og misset playoff i PGA major, tror jeg er vil være merket for resten av sin karriere.



 Wilson (01. feb 2014 08:46) *  IP
I Rory's tilfelle så var det utrolig sløvt at han ikke visste om dette. Han fikk en meget dårlig lie etter droppen og ville ha tjent på å droppe slik regelen sier. Så det er åpenbart at han kun var uaktsom/uvitende.

Ellers er jeg er ikke sikker på at det er så lurt å endre den regelen der Amatour.

Dette med å ta helt fritak for det man tar fritak for er viktig, mener jeg.

Har opplevd at spillere har ønsket fridropp "fordi" de står på vei, og ballen ligger i tykk rough. Men så ønsker de å droppe på det kortklipte og fremdeles stå på veien.
Det er like greitt at spillere lærer seg såpass grunnleggende regler som dette med fritak



 Amatour (01. feb 2014 10:05) *  IP
Mulig det Wilson helt konkret i Rory's situasjon der og da. Men jeg mener alikevel at sporten vår trenger en generell overhaling av regler som er 100+ år gamle. At vi har avklarrt mange bisarre situasjoner med det som kalles 'Decisions' supplementet er vel og bra men hvem tar seg tid til å bla i disse under en runde (for det er mye å lese).

I tillegg til DJ's ekesempel overfor så leste jeg om en episode igjen for noen år siden hvor en PGA spiller i turnerning hadde en putt som lå igjen på hull kanten før den endelig droppet i. Problemet var at tiden den hang der oversteg tiden det tok å gå til ballen + 10 sek og dermed straffeslag(!).



 Wilson (01. feb 2014 10:17) *  IP
Amatour

Det er ikke straffeslag for den putten som lå i 11-12 sek.
Det er en grense på 10 sek fra ballen har stoppet, ikke + den tiden han bruker på å gå, også kan man tappe i. Om det tar mer enn 10 og den ramler i så er den hullet ut på ett slag mer enn der den lå.

Synes den regelen er OK, spesielt med tanke på at enkelte allerede bruker for mye tid som det er.

Men, at det finnes tullete regler kan nok være riktig, men jeg er nesten skræmt når jeg ser måten mange forsøker å strekke reglene.



 Amatour (01. feb 2014 10:34) *  IP
Akkurat det som er poenget; selv her så leser vi to regel 16-2 forskjellig..


 Wilson (01. feb 2014 10:37) *  IP
Du har selvfølgelig rett at det er et straffeslag.



 Wilson (01. feb 2014 10:38) *  IP
Men, ett sted må grensen gå. 10 sek bør være nok


 Amatour (01. feb 2014 10:46) *  IP
Ang denne regelen så kan jeg ikke la være å tenke på en av golfens klassiker, den hysterisk morsomme Caddyshack filmen hvor Danny vinner matchen takket være Carl Spackler forårsaker et lite jordskjelv for å sprenge jord ekornet og ballen dropper i; skulle jo vært et straffeslag....for de av oss som har sett denne så vet dere hva jeg tenker på


 Wilson (01. feb 2014 10:51) *  IP
Så Caddy Shack i sommer på en flytur og har prøvd å få kjøpt den i ettertid.

Det er noen utrolig komiske scener der ja.



 Amatour (01. feb 2014 16:55) *  IP
Lite folk på Haga toppgolf rangen idag; Det er vanligvis høy aktivitet med ivrige jr. som trener på en Lørdag ettermiddag. Var det like stille på Fornebu senteret også ? Er alle sammen på La Manga kansje ? For egen del blir det en uke golf i begynnelsen av Mars i Florida. Derfor greit å sjekke at svingen sitter for tiden..


 Rotten (01. feb 2014 18:30) *  IP
Bra med folk på Fornebu i dag. Mest gamle karær...


 Amatour (07. feb 2014 22:21) *  IP
Pebble beach - bildene vi får se på TV denne weekenden; wow. Frustrerende å sitte i Norge i Februar med golf TV som eneste utvei. Som å vise fram en indre filet til en utsultet fattig stakkar; en vil ha det, men kan ikke få det. Likevel er det rett foran deg til rette pris.. Vi savner Mr Caddyshack Bill Murray i pro-am uteblitt i år etter over 20 år innenfor tauene.


 Amatour (08. feb 2014 23:05) *  IP
Jeg har tatt til orde for forenkling av golf reglene i flere eksempler ovenfor. Nå har vi hatt en DQ av en spiller i Pebble Beach turneringen. Her var det D.A. Points som forsøkte å holde svingen varm mens han ventet på 18 tee. Den "forbrytelsen" han gjorde var å bruke en kunstig gjenstand plassert i armhulen slik mange av oss bruker for å holde høyre arm (og albue pekende ned) nær kroppen i baksvingen. Faller gjenstanden ned, så er det tilbakemelding til golferen at man løfter armen for mye ut fra kroppeN. Dette husker jeg var en tilnærmet samme situasjon med LPGA veteran Julie Inkster for noen år siden hvor hun la litt ekstra vekt på køllehodet mens hun svingte for å holde varmen ifbm litt ekstra ventetid på et hull midt runden. Hadde D.A. brukt et headcover eller håndkle etc. eller Julie brukt to wedger, som jeg vanligvis bruker, så hadde vi sluppet regel 14-3.


 Amatour (19. feb 2014 22:26) *  IP
Det blir spennende å se hva Tour'en finner på nå som kontrakten med Accenture for VM i match play er omme etter denne helgen. Kan være de flytter den til Florida eller kanskje Mexico? Det får vi se litt senere i sesongen. Uansett skulle jeg ha sett cup formatet krydret opp litt. Hvorfor skal 32 tapere fra første match på Onsdag få nærmere 300,000 kr hver garantert? Hvorfor kunne ikke disse tidlig taperne spille om disse 9 millionene i omspill kamper. Det burde vært litt mer ut av dette som sikkert hadde bidratt til å få opp interessen. Kanskje kunne det vært et 4-ball format ? Rory og Tiger på lag mot Sergio og Phil. Har alltid ment at match play viser den sterkeste konkurrent mentaliteten mens slagspill avgjør den beste spilleren.


 Amatour (22. feb 2014 16:33) *  IP
Sergio's 6 meters putt given til Ricki Fowler i 8 dels finalen var klasse; Sergio trenger sårt å forbedre imaget sitt etter flere uheldige episoder siste par årene. Ellers må Dubuisson være selvskreven på Europa sitt Ryder Cup lag til høsten!


 Amatour (02. mar 2014 04:19) *  IP
Hvis du skal velge et sted å bo som professionell golfer, så vil jeg valgt Florida. I USA er det 4-5 aktuelle steder - California, Arizona, Texas, Florida med muligens Georgia og South Carolina som alternativer. Jeg har bodd 10 år i Texas så jeg kjenner dette området veldig godt. I vinter sesongen så er gresset veldig kort og veldig ofte tight leie; Rough er brunt/dødt gress. California er bedre men kan oppleve en del frost netter og har derfor litt ulempe. Florida har veldig bra klima (noe varmt om sommeren) og god gressvekst hele året. Jeg vet at norske college golfere må avveie scholarships, økonomi og evt akademisk meritter for adgang som kan tvinge de til stater som Oklahoma, Midt-vest stater, North Carolina etc. som har noen måneder i året som ikke er golf optimale. Skulle jeg velge fra øverste hylle tror jeg hadde sett hardt på Orlando, Florida. De har flotte baner, internasjonal flyplass og gunstig skatte regime for de som tjener mye penger.


 Amatour (03. mar 2014 01:26) *  IP
Jeg likte dårlig at Tiger trakk seg idag; Jeg har billett til Torsdag første runden i WGC på Doral i Miami ifbm en uke golf jeg tilbringer for tiden i Florida. Han sier det er for tidlig å avgjøre før litt lenger ut uka. Rory er hot nå og det er nok av golf stjerner å se live. Litt nedtur alikevel hvis han ikke stiller. Jeg er glad jeg fikk fulgt Tiger live under de gyldne årene (2000 sesongen f.eks). Btw en god 78 runde idag på Grand Cypress Nort-South course i Orlando så innetreningen på Haga Topp golf i Jan/Feb har ikke vært bortkastet.


 Amatour (06. mar 2014 16:58) *  IP
Endelig på plass på Doral; Dustin Johnson sender 330 yards driver på rangen under trener legenden Butch Harmon sine kritiske blikk. Oi, der gikk Rory rett foran meg gitt!. Han virker klar. Det som er spesielt her ift en vanlig turnering er at alle topp 50 golfere har man sett eller hørt om slik at man kan følge hvilken som helst flight idag. Det er også veldig klart at Donald Trump ikke har spart på dollarene etter at han kjøpte banen ifjor. Jeg vil garantert følge 12:39 teetime med Tiger, Adam og Henrik.


 Amatour (07. mar 2014 02:22) *  IP
Henrik Stenson shank video på hull 2 går nå rundt på internet; jeg ble nesten truffet av dette prosjektilet idet jeg var på vei opp til greenen. Henrik har skiftet til Callaway all in i år. Hittil har resultatene uteblitt til tross for at han nådde no.3 ranking ifjor etter en fantastisk sluttsesong. Vi må håpe dette ikke blir en utstyrsår sesong slik Rory hadde i 2013.


 Amatour (03. apr 2014 23:16) *  IP
Hadde jeg vært golf pro og kvalifisert til Masters så er jeg ikke sikker på om jeg hadde spilt turnering siste uken før. Jeg leste i et intervju med Jack Nicklaus at han aldri spilte uken før en major. Og Jack har rekorden som vi alle vet! Han uttrykte spesielt forbauselse direkte overfor Rory for hans valg om å spille (dvs ga han et råd om å la være). Samtidig så vi jo f.eks ifjor at Phil Mickelson først tok Scottish Open og deretter British Open uken etter. Det koker vel ned til personlig preferanse og hvor hardt man satser uken før. Men gitt det som kreves mentalt og fysisk å spille på øverste plan, så tror jeg hadde tatt fri før en major. Men jeg er ingen pro så derfor blir det bare en gjetning.


 AR (04. apr 2014 08:37) *  IP
Her er det store individuelle forskjeller. Det passer best for noen å ha spilletrening/konkurransetrening. Ukens bane på PGA Touren minner på mange måter om Augusta i tilstand og gir således glimrende konkurransetrening. Andre velger å hvile, trene og roe seg ned før en major-turnering.


 Amatour (03. mai 2014 22:58) *  IP
Phil Mickelson, som også hadde en kjemperunde i dagens 3 runde på Quail Hollow, uttalte i pressekonferansen tidligere i uken på spørsmål om han hadde fått trent på US Open banen, Pinehurst # 2 om 6 uker.Han svarte at han desvere ikke hadde lykkes til tross for at han hade forsøkt 3 ganger!

Jeg ser for meg et par scenarioer: "Hei, jeg er Phil Mickelson, du er ikke, så la meg overta din tee time."

Eller, hvis jeg hadde hatt en 4-ball reservert, så hadde jeg kjapt sparket ut en av kompisene mine i bytte for Phil i min foursome.

Nå skal det vel legges til at Phil trenger sikkert å blokkere ut flere tee times etter hverandre da han fort bruker 6 timer i en praksis runde..



 Amatour (14. mai 2014 21:31) *  IP
Justin Rose fikk omgjort to straffeslag i helgens Players championship. Det tok PGA tour et helt døgn å se på TV bilder for å avgjøre om ballen hadde flyttet seg (rugget en kvart millimmeter) ifm en chip i 3 runden. Her ble den nye regelen 18-4 benyttet som essensielt går bort fra HD TV "bevis" hvis spilleren ikke kan se bevegelsen med det nakne øye - noe som Justin hevdet og som da til slutt kom i Justin's favør.

Det med TV avgjørelser minner meg om samme mesterskap i 2013 som Tiger vant til slutt. I finalerunden hooket Tiger driven sin i vannet fra tee på 14 hullet. Medspilleren hevdet hardnakket at han så veldig tydelig hvor Tigers ball sist krysset det laterale vannhinderet. Derimot husker jeg veldig godt golf TV kommentatoren(e) hevde Tigers dropp var "helt klart på kanten". M.a.o det ble antydet at Tigers ball hadde krysset vannhinderet mye nærmere tee boksen. TV bildene fra luftskipet som PGA Tour bruker ga heller ikke beste inntrykket da vinkelen var ikke direkte over ballbanen slik at man kunne bli forledet hvor krysningspunktet faktisk var. Heldigvis, mener jeg, så kom regel 26-1 inn som sier noe i denne duren "uten faste bevis, så avgjøres krysningspunktet av spilleren i kombinasjon med medspilleren. Hvis dette punktet senere viser seg å være feil, pga TV bilder f.eks., så skal ikke spilleren straffes". Dette for å sikre at motspilleren ikke blir straffet hvis han gjør et ærlig (akkurat som i selvangivelsen, på ære og samvittighet) vurdering og innspill av hendelsesforløpet.

Jeg klarer ikke bestemme meg om TV er et nødvendig og avgjørende teknologisk hjelpemiddel som skal tillegges mere vekt enn det 18-4 og 26-1 på en måte avviser. Derimot er jeg ganske klar på at sofa TV dommerne, de klarer vi oss uten.



 Amatour (17. mai 2014 22:54) *  IP
De norske kommentatorene skulket kveldens direktesending fra Byron Nelson turnerningen i Dallas. Dermed fikk vi anledning til å høre kommentarer fra golfekspertene i den amerikanske TV produksjonen. De er utvilsomt i en annen divisjon når det gjelder kunnskap, intensitet og virkelighetsbeskrivelse av golf action i realtime. Det kan fort bli fristende å fortsette å høre på de i fremtidige sendinger.


 Black Max (18. mai 2014 10:58) *  IP
Jeg skrur konsekvent over på de amerikanske kommentarene. Det er som du sier en hel annen kvalitet på det de holder på med. Og så synes jeg de er mye mer "nøytrale" i kommentarene. Med Haugsrud & Co så blir det mye Tiger og Rory, men det er tross alt mange andre spillere som det er gøy å se på. Samt at man får "on course" info om hvordan ballen ligger, etc.

En digresjon - men jeg hadde gjort akkurat det samme om det hadde vært mulig på Premier League dekningen fra TV2. Men det går dessverre ikke og man er nødt til å ta til takke med skrikingen til de norske kommentatorene. De engelske kommentatorene er mye mer saklige og objektive. Skinner ikke gjennom - som hos de norske - hvilket lag de håper vinner.

Så - kanskje det er et grunnleggende problem for norske kommentatorer - mye å gå på i både stil og innhold??!!!!



 lp (18. mai 2014 12:21) *  IP
Det er ingen ny regel 18-4 som ble brukt i dette tilfellet. Derimot er det en decision 18/4 som ble innført fra 2014 som ble brukt.
Jeg er ogpå helt enig i innføringen og bruken av denne



 Amatour (07. jun 2014 23:28) *  IP
Det er vel ingen tvil om at Phil Mickelson er de aller flestes sentimentale favoritt for US Open neste uke; Phil har alle Majors untatt denne. Det er heller ingen tvil om at dette er den eneste utestående pokalen HOF'eren trenger for en komplett karriere. Så er det vel heller ingen de siste 10-15 årene som har en bedre US Open track record enn Phil. Han burde hatt career Grand slam allerede og vi husker dramaet fra Winged Foot i 2006 da han omtrent hadde mesterskapet i baklomma for så å push slice sin drive inn i teltet på 18 hullet og videre i bunker et for dobbel bogey. Phil's spill i år har vært veldig "up and "down"; Han spiller ok i Memphis denne weekenden før det virkelig gjelder. Det virket bra foran the Open ifjor ref ovenfor tanker om spill rett før en Major. Hvis det er en som kan svare på dystre spådommer i forkant av viktig turnering så er Phil. Vi venter i spenning!


 St. Able Ford (10. jun 2014 07:22) *  IP
Wilson: Ad putt på kanten og ditt innlegg i februar (!)
Jeg har alltid trodd at tidsrammen som gjaldt var tiden det tar å gå fram til hullet + 10 sekunder. Du skriver at det er ti sekunder fra ballen har stanset (og ikke 10 sekunder fra spilleren har kommet fram til hullet).
Har det skjedd noen endringer her, - siden ingen har protestert på ditt innlegg i løpet av fire måneder?
http://www.golfregler.no/wip4/regel-16-2-og-dens-utvikling/d.epl?id=95905
Eller er det kanskje slik at det er Amatours første utsagn som fortsatt er korrekt?



 Wilson (10. jun 2014 07:39) *  IP
Jeg skrev jo at Amatour hadde rett, og du har rett at spiller har rett til å gå frem til hullet UTEN UNØDVENDIG forsinkelser.






 Wilson (10. jun 2014 08:46) *  IP
Noe som er interessant i denne sammenhengen er at man ikke skal påvirke ballen ved å feks trampe hardt. Ganske logisk.

Men jeg har hørt at kommentator har sagt at det er lurt å stille seg slik at det faller skygge over ballen (Hvis det er en solrik dag) Manglende lys vil da gjøre at gresset trekker seg litt sammen og kan hjelpe på at ballen faller.

Er dette lov, eller har man da påvirket resultatet?



 St. Able Ford (10. jun 2014 16:27) *  IP
Du ga rett til Amatour at det var ett straffeslag, men sa at de ti sekundene startet når ballen hadde stanset. Derfor ble jeg usikker og sjekket saken.
Det viktigste er vel at vi er enige i hva som gjelder (10 sekunder fra man er kommet fram til hullet).

Har også hørt kommentatorer flere ganger gi råd om å kaste skygge på ballen slik at gresset skal kunne gi litt etter og balle falle nedi. Er vel usikker på hvor Seffektivt dette kan være, men tviler vel på at dette skulle være ulovlig... Men med golfreglene vet man aldri...!



 Amatour (10. jun 2014 20:55) *  IP
Det skjedde nylig en situasjon hvor det gikk 25 sekunder; (Scott Langley i Memorial turneringen for et par uker siden for Birdie på 16 hullet). Ta en titt og døm selv: https://vidd.me/gsh



 AR (10. jun 2014 23:07) *  IP
Den amerikanske kommentatoren sa at man ikke skal spille en ball som er i bevegelse.



 Amatour (11. jun 2014 21:44) *  IP
Det er ikke småtteri Phil Mickelson har foran seg denne weekenden; jeg tenker selvfølgelig på career Grand Slam. Jeg har sett de fleste golf super stjernene de siste 10-15 årene live i et eller annet mesterskap fra 2000 tallet og frem til nåtid. Derfor er 4 av de 5 golf stjernene som har klart career Grand Slam relativt urelaterte (Sarazen, Hogan, Nicklaus, Player) for mitt vedkommende. Urelaterte i den betydning at jeg vet om deres meritter (respektabelt til de grader selvfølgelig!) og har lest om de i historiebøker og sett dem på svart-hvit TV osv. Men har ikke fulgt dem i deres karrierere i nåtid. Tiger, derimot, har vært min generasjon å følge med. Hvis Phil vinner denne weekenden, så blir han no 6 i denne svært eksklusive klubben. Det er ikke småtteri hvis så skjedde! Gjør han det ikke, så er det alltid et US Open neste år..


 Amatour (17. jun 2014 12:09) *  IP
Det var skremmende lav TV interesse for US open ifølge målinger. At Tiger ikke er med og Kaymer leder med 10 slag etter cut'en gjorde ikke saken bedre.


 Amatour (18. jun 2014 23:04) *  IP
11 åring stiller på 10 tee box kl 07:07 torsdag 19 juni i US Open for kvinner; denne 6 klassingen må ha et nærspill uten like for å ha klart bragden å kvalifisere seg som den yngste gjennom tidene. Dette vil vi bli lagt til listen over det vi husker fra golfåret 2014 når den tid kommer.


 Amatour (21. jun 2014 11:45) *  IP
Mange har ment at det bør være aldersgrenser for å være med i det åpne amerikanske mesterskapet. Lucy Li viste at hun tilhører dette selskapet med sine 2x78 runder og ikke endte DFL. Husk at både Lexi og Morgan var 12 år gamle da de stilte i sin første Open. Nå er de superstars.

Ellers er Tigers comeback neste uke til sin egen turnering litt overaskende men gledelig. En får håpe han vet hva han gjør og at det ikke er de kommerse sidene som rår.



 Amatour (11. jul 2014 12:15) *  IP
Rory's drive på 436 yards iført regntøy (!) inn på greenen på 13 hullet i 1 runden i Scottish Open for så å kvittere med ny banerekord på selveste Royal Aberdeen er imponerende. Ok, det var medvind og faste fairwayer etc men alikevel, noe vi vil huske fra dette golfåret.


 Amatour (25. jul 2014 23:30) *  IP
En ny analyse sier at Tiger ville ha drivet 30 yards forbi Bubba tilbake i 1994 da han var amatør hvis dagens utstyr hadde vært tilgjengelig da. Tiger hadde en svært lang, vid baksving og genererte over 130 mph hastigheter. Videre sies det at han gav opp mye av denne sving hastigheten under sving transformasjonene for å bli mer treffsikker på fairway etc. Tiger vant Masters med 14 slag i 1997 og sa umiddelbart etterpå at "nå er det tid for å endre svingen". Jeg tror ikke Tiger sine sving coacher 'Butch, Hank og nå Sean' tilsammen har gjort Tiger til en bedre spiller en det han var på slutten av 90 tallet. Ok, det sies at 2000 årgangen er den beste vi har sett av Tiger og den var under Butch sin ånd. Hank skryter av 6 majors under sitt regime. Fair enough. Nylig sa Gary Player at Tiger ville ha vunnet 20+ majors hadde Tiger stått ved sin sving fra 2000 tallet. Jeg vet at en golf sving alltid er 'work in progress' men for Tiger, så ultimat som han var for 10-15 år siden, er jeg neimen ikke sikker på om endringene var så nødvendige.


 DA (26. jul 2014 16:31) *  IP
De (svingendringene) var kanskje ikke nødvendig utifra et score-perspektiv, men for slitasjen på kroppen hans var det nok et must. Kneskadene (og ryggskaden?) er vel mest trolig et resultat av den utrolig kraftige aksjonen han hadde i ned og gjennomsving?


 Amatour (03. aug 2014 06:07) *  IP
Doug Sanders! Jeg er i Houston, Texas denne uken og var på driving rangen på Memorial Park. Foran meg står en gammel mann - og slår halv wedger. Denne grå hårete mannen, lutet kroppsholdning, viser seg å være selveste Doug Sanders. Mannen som er mest berømt for å ha misset en 3 fot's putt på St Andrews old course 1970 for The Open tittelen det året og som videre tapte omspillet til Jack Nicklaus. Hvordan kjenner jeg han igjen? Vel, han har en Tour golfbag ved siden av seg med navnet sitt på og under navnet står det "winner of 20 PGA tournaments". Dessuten har jeg lest om han i historiebøkene og sett den berømte missede putten på svart-hvit TV. Han har også hatt et kallenavn 'peacock' mht farger på tøyet han kler seg i. Ikveld har han turkis sko, sokker, bukse, skjorte (og sikkert undertøy også..). En kjapp sjekk på wikipedia forteller meg at mannen er 81 år gammel. Sannsynligvis er han bosatt i området. Uvurderlig.


 AR (03. aug 2014 10:19) *  IP
Han er en herlig fyr. Jeg spilte i samme turnering som han da han var invitert til det som i dag er Europa Tour-turneringen i Sverige. Hans sko-garderobe var berømt allerede den gang. HAn gjorde seg strekt bemerket på banketten uten at vi her skal gå i detaljer. Det var en stor opplevelse å møte denne spilleren.

Enig med deg, Amateur.

Se dette:

http://www.golf.com/photos/top-10-best-dressed-golfers/doug-sanders-top-10-best-dressed-golfers



 Amatour (06. aug 2014 05:15) *  IP
I Norge må vi erkjenne at vi er en lilleputt i golf sammenheng; OgScotland vil alltid ha status som der hvor golf startet. USA er verdens største golf industri og milevis foran noe annet land i så måte. Derfor er det ingen overaskelse at verdens beste eksperter i de fleste aspekter av golf er basert i USA (dog ikke nødvendigvis amerikanere!). Dog, her er mine topp -5 eller topp navn i golfindustrien innenfor følgende områder:

Verdens beste golf kommentatorer:
1) Brandel Chamblee (Golf channel)
2) Frank Nobilo (Golf channel)
3) Jonny Miller



 Amatour (06. aug 2014 05:28) *  IP
Videre, vil listen inneholde:

4) Nick Faldo (NBC)
5) Gary Koch (NBC)

Verdens beste golf journalister:

- Dan Jenkins (for hans klassiske Masters rapporter)
- Alan Shipnuck (golf.com)
- Michael Bamberger (golf.com)

Hvis det er en person jeg må velge i verden til å kritisere golfsvingen min, så er det ingen tvil at det er Peter Kostis (kjent fra den den norske golf kanalen fra live PGA turneringer).

Når det gjelder topp-3 reality golf reportasjer, så er disse på listen min:

1) Jimmy Roberts
2) Bob Costas
3) David Feherty





 Amatour (15. sep 2014 15:26) *  IP
Da var årets PGA tour sesong over; Det spesielle med årets sesong var at hverken Tiger eller Phil Mickelson vant en turnering. Rory fikk mye støy i forrige uke da han sa at begge to "...er på tampen av sin karriere". Er de det? Nicklaus vant kun 3 ganger etter fylte 41 år mens Palmer vant bare 1 turnering etter 42 . Tiger blir 39 mens Phil er 44.

Jeg håper Rory tar feil men frykter han har rett(!)

Den gode nyheten er at neste års sesong starter i begynnelsen av Oktober..



 Amatour (11. okt 2014 23:26) *  IP
Da er 2015 PGA sesongen igang igjen! Det har vært en pause på 24 dager. Dette er andre året på rad at man har påfølgene sesong hakk i hel på forrige. De kommmersielle kreftene rår og kommisæren for PGA har kjempet for dete lenge. Noen kritiske røster sier at det burde vært sesong pause. Det begrunnes med alle skadene som vi ser på mange verdensklasse PGA spillere. Spørsmålene om årets sesong melder seg allerede: Vil vi se en ny Tiger Woods om 7-8 uker i sin egen turnering skadefri? Vil vi se Rory eller Phil klare sin etterlengtede Career Slam ihv Masters og US open? Vil "hotte" Billy Horschel følge opp i 2015? Jeg skrev i innlegget 17 jan ovenfor om usikkerheten rundt Henrik Stenson som gikk gjennom en utstyrs endring til Callaway ala Rory med Nike i forkant av forrige sesong etter å ha vunnet 2013 FedEx cup og Euro Race to Dubai. Henrik vant ingenting i forrige 2014 sesongen i likhet med Rory sitt første år etter utyrsbytte. Ting tar tid og kanskje Stenson vil komme sterkt tilbake denne sesongen. Nå som sesongen er over i Norge er det kjekt å kunne følge sendingene på TV fremover. Det er bare 6+ måneder til sesong åpning i Norge..


 Christian (12. okt 2014 01:05) *  IP
Henrik Stenson spilte nesten 100% Callaway før han ble signert av dem. Svært få endringer i den bagen, blant annet det samme Callaway Legacy jernsettet. Han droppet etter mye dårlig putting Piretti-putteren.

Stenson + Callaway kan altså ikke sammenlignes med Rory + Nike.



 Amatour (13. des 2014 23:39) *  IP
FOX Sports debut i golf i helgens sending fra Florida i Franklin Tempelton shootout må sies å være vel overstått! TV selskapet satser hardt og har betalt 6 milliarder kroner for TV rettighetene de neste 12 årene til bl.a. US open for damer/herrer fra det amerikanske golf forbundet...(hvilken gigantisk forskjell vi snakker om ift vårt NGFs ressurser til sammenligning!). Det er knyttet spenning til denne avtalen hvor de har blant annet sikret seg shark'en Greg Norman som hoved anker. I tillegg så skal FOX TV's golf sendinger satse mer på seer opplevelsen for golf fans med bedre grafikk på ball bane, lyd opplevelse og caddie/spiller småprat over ballen. Vi fikk i helgen også en smakebit på grafisk visualisering av green konturer (FOX labs) mht hellning osv. Greg Norman har åpenbart innsikt og er oppdatert på spillerne - ikke bare Aussie'er som han kjenner best. Det er greit med litt avveksling fra Nick Faldo og Jonny Miller. Men de har litt å hente når det gjelder slow motion swing analyser. Ingen gjør dette bedre i mine øyne enn Peter Kostis fra CBS.


 Frank (14. des 2014 01:46) *  IP
Shot of the Day presented by NRA.


 Christian (14. des 2014 22:23) *  IP
Legendarisk bra Frank :D


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72