Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 PCS - 15. des 2013 kl. 09:37 *  IP
Ensomhet - eller nødvendig informasjon for golfnorge ?


Når forumdebutant "NN" finner frem PC'en lørdag kveld primetime julebordsessong, for å fortelle golfnorge at en annen forumdebutant er en klovn,,

Er det kanskje på tide å endre holdning, og skaffe seg noen venner ?


 AR (15. des 2013 10:28) *  IP
Kanskje "NN" var edru og ikke på julebord og det var på plass og temmelig treffende i denne sammenheng å bruke ordet klovn? Hvem vet?


 007 (15. des 2013 10:36) *  IP
Noen kan skrive fra romstasjon vel??


 Wilson (15. des 2013 10:45) *  IP
Det er ikke alltid enkelt å skaffe nye venner



http://golfsiden.no/debatt/thread.asp?id=11334&count=103



 Enur (15. des 2013 13:06) *  IP
Vakkert, Wilson! Vakkert! :-)


 Ove (15. des 2013 14:26) *  IP
Det var Wilson som kalte meg "klovn" i en annen tråd, der jeg - for n`te gang - skrev at det å gå på rangen etter en golfrunde ikke hjelper noe på spillet dagen etter. Alle andre mener det motsatte, men ingen kan bevise det.

Klovn er iflg. ordboken 1)person som opptrer på sirkus som komisk figur, oftest kledd i narredrakt, eller 2) latterlig, narraktig person, narr, dumrian, tosk.

Jeg føler meg ikke truffet.

Til saken: man putter dårlig en runde, målt i antallet putter, går på puttinggreenen etterpå, og får lavere antall putter runden dagen etter. QED: den treningen hjalp ham til å putte bedre. Hva man glemmer er at dagen etter så havner 18 innspill (inkl. par3-hullene) et helt annet sted enn i går, pinnen står et annet sted, og øvelsesgreenen ligner ikke i det hele tatt på noen av de 18 greenene på banen.
Derfor mener jeg at en slik "statistikk" ikke beviser noe som helst. Men denne "rangetreningen" kan - som jeg har skrevet tidligere her - kanskje gi økt selvtillit og få bort noen vonde tanker. Selv om jeg ike har noen tro på det. Så pinglete er da ikke topp golfspillere at de trenger rangen som mentalt viskelær etter en runde?



 gjesp (15. des 2013 14:37) *  IP
Hvorfor tror du at de fleste går dit da? Drit no i statistikk og bevis. Det er helt uinteressant. Om proffene mente at det ikke hadde noe for seg, hadde de ikke gjort det.

punkt 2 passer perfekt. Du uttaler deg om noe du overhodet ikke har peiling på, og fremstår da som ganske latterlig(=klovn).

Er jo ikke bare i golf man trener etterpå.




 Fooore (15. des 2013 14:38) *  IP
Enig med Simen, finne tilbake til følelsen!

Men Børsheim hadde dog en kommentar på dette området i pro-am på Losby; de som sto lengst på range mellom rundene var de som havnet sist i feltet!



 Ove (15. des 2013 14:51) *  IP
Takk for den, gjesp. Men jeg tror nok at du ikke har peiling på dette temaet, du bare jatter med alle som tror de gjør noe riktig. Har du ikke en selvstendig mening, basert på egne erfaringer, og kan bevise hypotesen din?

Min uærbødige hypotese er at proffene går på rangen etter runden for liksom å vise omverdenen og medspillerne at de tar dette dønn seriøst og vil prøve å forbedre seg til dagen etter. De har nok mye mer lyst til å gå i baren og ta seg en øl eller to, men det gjør jo ikke ordentlige idrettsmenn.
Jeg tror at proffene ikke har peiling på om denne "treningen" hjelper eller ikke. Da hadde de vel kommet ut med noen begrunnede statistikker, basert på alle de gangene de har øvet seg etter runden. De bare gjør det, automatisk, for det er jo sånt man gjør.

Skiløpere og andre som er fysisk utslitt etter et løp, går gjerne noen km. etterpå, for å roe ned kroppen og få ut slitasjestoffer. Dette behovet har ikke golfspillere.



 Jørn (15. des 2013 16:33) *  IP
Vet ikke jeg, men syns noen av innleggene her på siden bærer preg av det stikk motsatte PCS, nemlig at de er skrevet på julebordet, med litt for mye innabords........


 barce (15. des 2013 16:36) *  IP
Jeg tror en økt på range/green etter runden har verdi! Men det er ingen garanti for at man slår eller putter bedre dagen etter! Det var det noen som hevdet på denne siden, og som var utgangspunktet før debatten utviklet seg videre og på et sidespor uten endestasjon...


 Ove (15. des 2013 17:55) *  IP
Takk for den, barce.
Det var de/den som hevdet dette som var mitt utgangspunkt da jeg tillot meg å protestere.



 Simen Myhre (15. des 2013 18:08) *  IP
Jeg tror de fleste er enig i at det å trene generelt hjelper mer enn ikke å trene. Skjønner derfor ikke hvorfor dette prinsippet plutselig ikke skal gjelde hvis treningen foregår etter at man har spilt en runde. Når mener Ove at trening hjelper, og hvor lang tid må det gå fra trening til spill for at trening skal ha en effekt?




 Ove (15. des 2013 18:27) *  IP
Denne diskusjonen dreier seg ikke om trening eller ikke trening. Selv jeg skjønner at toppspillerne må trene. Det er kun effekten av rangetreningen rett etter runden vi diskuterer her. Det er påstått her at man spiller målbart bedre dagen etter en slik etter-runde-trening. Og at man da har luket ut feil man gjorde på runden. Ingen av delene tror jeg på. Og det er ikke min oppgave å motbevise påstanden; det er de som kommer med den som må bevise den. Det er god debattskikk.
Det at de fleste spillere gjør det, beviser ingenting.

Trening rett etter runden er et "spill for galleriet", pluss litt mental oppbygging.

Etter min mening er den beste treningen den som foregår ute på golfbaner, med eller uten konkurranse. Da møter man ihvertfall forhold som er noenlunde like de man skal bryne seg på under turneringen. Trening på rangen blir lett statisk, med innøvelse av sving o.l. Men på banen møter man andre forhold når det gjelder underlag, avstander, valg av køller, egen psyke, motstanders oppførsel, vindforhold osv. All trening bør foregå ved å gå fulle runder. Da får man også innøvd svingen under realistiske forhold.



 Ove (15. des 2013 18:29) *  IP
I rest my case.


 gjesp (15. des 2013 19:00) *  IP
Har du beviser for dette? Eller statistikk?

Og hvilken golffaglig bakgrunn har du for å hevde det du hevder om proffene?



 Simen Myhre (15. des 2013 19:00) *  IP
Du må da vel skjønne at det ikke er mulig å få noe tall på den type problemstilling?! Hvordan skulle det foregå? Du trenger en enormt stor gruppe spillere som skal ut i fra et randomisert system henholdsvis trene og ikke trene etter en runde i en rekke viktige turneringer, for så å sammenligne runde-scorene med og uten trening med seg selv, hvor det må gjøres så ofte at plassering, forhold osv ikke skaper støy i dataene? Du trenger et enormt utvalg av spillere som skal være villig til å fravike sine rutiner for å overbevise en stabeis på et nettforum om at trening har en effekt?! Eller som jeg ville sagt falsifisere den relativt kontroversielle H0: "Trening etter en golfrunde har ikke effekt på score på runde påfølgende dag"

For hvorfor er bevisbyrden på oss? Det er du som kommer med den mildt sagt oppsviktsvekkende påstanden at trening IKKE hjelper på scoren på en runde som spilles dagen etterpå.

Jeg har selv erfart å "se lyset" i form av en endret svingtanke, posisjon osv. Jeg har opplevd at en pro kan be meg gjøre en enkel endring, lukke skuldre, endre avstand til ball osv. som gjør at jeg plutselig spiller på 10 slag færre neste runde. Problemet er at det heller ikke er noe bevis for at trening hjelper, fordi du kan jo påstå at hvis jeg ikke hadde gjort endringen så hadde jeg spilt 15 slag færre.



 007 (15. des 2013 19:43) *  IP
Vitenskapen her er vel "det gjør de beste."

Bare GB driver med falsifisering her.



 Revisor'n (15. des 2013 19:44) *  IP
Enda et godt forslag fra Ove om at all trening bør være fulle runder. Da spares det areal ved at det ikke er nødvendig å bygge drivingrange, puttegreen etc.

Støtter Simen og det er faktisk slik at det er den som påstår noe som bryter med anerkjente prinsipper som har bevisbyrden for at flertallet tar feil. Ellers blir det bare synsing og det ønsker vi som kjent ikke her på golfsiden ;-)



 PCS (15. des 2013 21:41) *  IP

De fleste av oss har kanskje 5-10 julebord med så sterke tradisjoner at det blir umulig å takke nei, og lørdagen midt i desember blir som oftes den travleste av de alle.

Når du akkurat denne lørdagskvelden kl 21 har anledning til å logge deg på golfsidem og mobbe en stakkar som ikke har filla peiling på golf,,,

Virker det som at vi har nådd toppen av ensomhet :-(



 Ove (15. des 2013 21:44) *  IP
Må rydde opp likevel, siden noen her ikke har kapasitet til å forstå det jeg skriver.
1) Det er flere her som har påstått at man spiller bedre dagen etter, dersom man trener på driving rangen etter dagens runde. DEN PÅSTANDEN ER IKKE BEVIST, og forblir derfor bare en påstand, uansett hvor mange som utøver den praksisen. Myhre har rett i at den ikke kan bevises, og hvor mye som skal til for at den eventuelt kunne bli bevist.
Jeg har protestert og sagt at jeg ikke tror på påstanden. Jeg trenger ikke motbevise den. Dette vet alle som har litt vett i skolten.
Dette blir akkurat som Gudsbeviset: de som sier at Gud finnes har bevisbyrden, ikke de som sier at de ikke tror. Det hjelper ikke å bruke som "bevis" at majoriteten av folket tror på Gud. Det kan være like falskt likevel.

Det som Myhre skriver i siste avsnitt har også jeg erfart, men det har ikke noe med denne saken å gjøre. Det gjelder elementære feil som vi amatører gjør. Også jeg har opplevd det som han beskriver.

2) Revisor`n - som jeg trodde var litt intelligent - driver og tuller igjen og misforstår med vilje. Jeg har ikke sagt at drivingranger bør avskaffes eller at vi ikke trenger dem. De er fine å ha for oppvarming og terping av svingen.
Effektiv trening er det dog ikke.



 Stisse (15. des 2013 22:00) *  IP
& bevis for din påstand i din sisste setning Ove er?


 Wilson (15. des 2013 22:17) *  IP
PCS

Vi hadde en diskusjon i en annen tråd hvor det ble utvekslet en del usakligheter begge veier. Naiv, klovn +++

Det at du pga gamle tvister prøver å fremstille meg som ensom og Ove som stakkarslig som du skriver 21:41 sier faktisk mye mer om deg enn om både Ove og meg.
Hersketeknikk kalles dette.

Et menneske som er så full av seg selv som du er har jeg ikke opplevd her inne.

Jeg kan forsikre deg om at jeg ikke er ensom. I går kveld måtte Mrs Wilson og jeg takke nei til et tradisjonsrikt julebord.
Det kan være deilig å bare slappe av.

PS

Du får bare feire dine 15 julebord, bare pass på levra.



 stig (15. des 2013 22:31) *  IP
Om du har spilt en runde der puttingen fungerte som ett skudd,er det nok ikke så mye å hente på puttetrening etter runden. Men har du slitt,slik at selvtilliten og godfølelsen er borte,mener jeg at trening etter runden nødvendigvis er det beste tidspunktet. Er det turnering så kan en vel ikke bruke energi på dette samme dag som runden skal gå? Ove hinter også om at dette KAN øke selvtilliten. Da sier det seg selv at man putter bedre. Hvis en får bedre selvtillit,ja da hjelper det jo. Men jeg kan ikke bevise at Westwood,Singh eller Kofstad for den saks skyld får det. Men jeg tror det. Ellers hadde de vel ikke trenet etter en runde?


 007 (15. des 2013 22:34) *  IP
Heller ensomhet enn julebord annenhver dag i desember, TS.


 PCS (15. des 2013 22:35) *  IP

Fru Wilson var så vidt jeg kan huske en amerikansk fotball :-)



 Fooore (15. des 2013 23:09) *  IP
Jeg har en enkel og feilfri måte å finne sannheten på.
Det er av mange her inne ingen tvil om at alle norske proffer alltid gjør feil valg, så da er det bare å spørre om de trener mellom rundene i sine turneriger. Og vips har man fasit.



 Ove (16. des 2013 00:35) *  IP
Sitat fra en lærebok i jus:
"Enhver seriøs aktør skjønner at det er den som fremsetter en påstand som har bevisbyrden. Det er bare useriøse aktører som fremsetter en påstand og som forventer at den blir tatt seriøst, med mindre man kan motbevise den."

PCS; det du skriver om meg som "en stakkar som ikke har filla peiling på golf" er faktisk så råttent at jeg hadde dratt til deg om du hadde sagt det til meg ansikt til ansikt. Jeg føler meg forøvrig ikke mobbet (som du også skriver), bare motarbeidet av folk her som ikke skjønner vanlig debatteknikk. Og som tillegger meg ting jeg ikke har skrevet.



 Bjørn E (16. des 2013 01:05) *  IP
Ove, jeg jar skrevet om dette et par-tre ganger, da jeg skrev var det ut fra din påstand at det ikke hjelper å trene etter en golfrunde.

Det blir kanskje påstand mot påstand, men faktisk er det ingen domstol, vi er i utgangspunktet venner, som tydeligvis har forsekjellig oppfatning om hvordan bli bedre til å spille golf. Lest en påstand fra deg om at det bare er på banen man burde trene, og når du kommer med slike latterlige påstander, tråkker du på tæærne til alle som har forsøkt å bli bedre til å spille golf. Trening handler ofte om å øve inn de korrekte bevegelse om og om igjen til det sitter.

Når det gjelder trening etter en golfrunde, er det mange som finner det givende - fordi som jeg skrev i et annet innlegg, fordi da er man mer bevisst hva som ikke sitter og da kan man vre mer målbevisst i treningen. Og nettopp det med målbevisssthet og bevissthet i treningen er i følge forskning beviselig gir best resultater.



 Kalle Klorin (16. des 2013 02:01) *  IP
Øvelse gjør mester. Trener man ikke blir det vanskeligere å bli mester. Trener man før en runde, eller etter en runde får man uansett trent. Det er åpenbart at det ikke er en garanti for bedre resultat i neste runde. Jeg kan ikke forstå annet enn at det hjelper på snittscoren uansett. Men Ove kan gjerne motbevise dette om han setter igang et forskningsprosjekt.

Å påstå at proffene trener etter runden for å vise seg frem er etter min mening et absurd argument.



 mr.fox (16. des 2013 13:02) *  IP
PCS
Ikke for å pirke, men det var nok en volleyball):



 Pølse med brød (16. des 2013 15:33) *  IP
Det å ensidig vurdere all trening som positivt for senere golfspill og resultater er feil. Golf er et av de spillene der balansen mellom trening som gjør deg bedre og trening som gjør deg dårligere er hårfin.

Særlig for putting er det veldig lett å trene feil, en liten skjevhet som ikke oppdages kan fort bli automatisert og gi dårligere resultater selv om du står 10 timer på puttingreen.

Så moralen må være at trening gir deg bedre resultater så fremt du har tilgang på en trener, korrektive virkemidler, videanalyse, tracker eller andre ting som gir deg konkret feedback og ikke minst er i samme konsentrasjonsmodus som ved ekte spill. Trening mens du psykisk ikke er tilstede er totalt verdiløst.----



 DA (16. des 2013 16:46) *  IP
Trening på å få ballen i hullet er viktig. Man trenger ikke all verdens hjelpemidler, analyser, tracker eller trenere for å få en god feeling på det. Konkret er det eneste du trenger å få en selvtillit på at du får ballen i hullet. (selvfølgelig må man ha et visst grunnivå, men utover det...)


 Gunnar Bull (16. des 2013 17:27) *  IP
Jeg trener ikke på en dritt før jeg får konkrete beviser for at det virker!


 AR (16. des 2013 17:29) *  IP
Og jeg har sluttet å trene fordi jeg er redd for at det ikke virker.

For å være på den sikre siden.



 PCS (16. des 2013 17:37) *  IP

Selvfølgelig mr.fox, fru Wilson er en volleyball :-)

Takk for hjelpen.



 Gunnar Bull (16. des 2013 17:39) *  IP
Good save, AR.

Men Ove er i hardtrening for tiden, har jeg hørt. Det skal bli spennende å se hvem av oss som får størst fremgang...

Jeg tipper Ove har størst potensiale :-)



 PCS (16. des 2013 17:42) *  IP

Bra jobba Ove :-) Kan du overbevise Skabo også ? Så åpner det seg jo muligheter både her og der,,



 Simen Myhre (16. des 2013 17:59) *  IP
PMB: Er vel ingen som har garantert umiddelbar positive effekt av all trening.

Jeg våger likevel den dristige påstanden at hvis målet ditt er å bli bedre/rette opp i feil, og det står mellom alternativene : 1. Trene 2. Ikke trene, så vil det (til tross for eventuell manglende vitenskapelig dokumentasjon for denne påstanden) lønne seg å gå for alternativ 1.




 Ove (16. des 2013 18:02) *  IP
Dere er fortsatt ute etter meg, ser jeg. Og mistolker meg med vilje, igjen. Dette er barnslig, især av en debattredaktør.
Jeg har aldri skrevet eller ment at golfspillere ikke skal trene. Jeg har kun sagt at jeg tror trening på rangen rett etter en runde ikke har noen påviselig effekt på spillet dagen etter. Jeg kan ikke bevise det, like lite som de som påstår at spillet blir bedre dagen etter kan bevise det.

Men bare fortsett å gjøre narr av meg, og bruk mot meg ting jeg ikke mener. Jeg tåler latterliggjøring, men synes at kvoten deres nå er oppbrukt.



 Enur (16. des 2013 18:05) *  IP
Hmm, tror jeg satser på den anerkjente seiersresepten "å hvile seg i form". Den har da beviselig hjulpet mange tidligere? :-)


 AR (16. des 2013 18:24) *  IP
Ove, hvis ikke det hadde hatt noen hensikt å trene etter en runde, spesielt en dårlig runde hvor teknikken ikke stemte, så hadde ingen, absolutt ingen(!) gjort det! Nå er det slik at stort sett alle debeste gjør det. Kanskje ikke etter hver runde, men svært ofte.

Absulutt ingen av dem er så tjukke i huet at de hadde trent etter runden hvis det ikke hadde hjulpet. Å si det motsatte er så dumt at jeg ikke finner noe dekkende uttrykk for det.

Selv har jeg hundrevis av beviser på at trening etter en runde, spesielt en dårlig runde, hjelper dramatisk. I hvert fall når man søker hjelp, og det gjør de fleste av de beste.

Bare for å gjenta meg selv-

Så kan Ove gjenta seg selv under disse linker.

Og slik går no dagan......



 Ove (16. des 2013 18:35) *  IP
Du fusker, AR. Ovenfor - og mange andre steder - har du gjort narr av meg fordi du tror at jeg har skrevet at det generelt ikke hjelper å trene. Jeg har like mange ganger skrevet at jeg ikke mener det, men bare rangen etter runden mener jeg ikke hjelper. Men du fortsetter å slenge ut påstander om noe helt annet.
Sitat AR: "Og jeg har sluttet å trene fordi jeg er redd for at det ikke virker.
For å være på den sikre siden."

Den var altså ikke rettet til meg?
Språkbruken din og latterliggjøringen din av debattanter her finner man ingen andre steder i norsk presse.
--------------------
PCS, jeg glemte deg i farten. Du har her kalt meg en "stakkar som ikke har peiling på golf". Da kan jeg jo ikke overbevise noen om som helst innen golf. Men stakkaren Ove har jobba bra, likevel.
----------------------------
Hr. Bull er i samme kategori som AR. Han misforstår også med vilje, bare for å latterliggjøre meg. Sitat GB: "Jeg trener ikke på en dritt før jeg får konkrete beviser for at det virker!" Ikke morsomt, bare drittslenging og ganske barnslig.



 AR (16. des 2013 18:53) *  IP
Du sier, Ove, at det ikke kan bevises at trening etter en runde ikke hjelper.

Bare utsagnet er latterlig. Resten av latterliggjøringen sørger du for selv. Men det ser det ikke ut til at du forstår.

Dessverre.

Eller bare fleiper du med oss? Da er du i så fall ganske god!

Andre ganger viser du jo at du følger godt med og har mange gode innspill. Nøkternhet skal man ta på alvor, og det er svært ofte meget sunt å ha en nøktern holdning.



 PCS (16. des 2013 19:13) *  IP

AR spøker med deg når han skriver at skal slutte og trene, og jeg spøker også med deg når jeg takker deg for at du klarte det,, men det virker nå som AR har avslørt deg, og at du egentlig er en oppegående kar som bare sitter her og rører. Får håpe det er tilfellet med W også.

God Jul



 barce (16. des 2013 19:49) *  IP
Tittet raskt på litt 2013 stats fra PGA-touren..

Det er 88 spillere som har bedre snittscore første runde (ift andre runde), mot 91 som hadde bedre snittscore på andrerunden (ift første runde).

Den gjennomsnittelige differansen mellom rundene er også så og si helt identisk (0.3 slag).

Hvis det skulle være slik at man trente etter runde 1, og det ga positive resultater - så burde det være flere som hadde en bedre score på andrerunden...?



 Wilson (16. des 2013 19:58) *  IP
PCS


Til nå har du ikke klart å starte eller delta i en tråd uten å komme med noe dritt om Haga.
Nå er det jeg som skal nevnes i alle innlegg fra deg.

Kan du ikke kutte dette nå, eller konkret komme med hva du mener jeg rører om?
Det å hele tiden få et stikk blir utidig, som tittel på trådstart er.

Jeg synes AR bør endre trådstart til noe som er relevant for trådens innhold.



 Ove (16. des 2013 20:18) *  IP
Det kan ikke bevises, AR! Derfor er ikke min mening latterlig, som du kaller det. Dine egne erfaringer er null verdt i denne sammenheng. Her snakker vi om "de store tall".
Barce er inne på noe med sin statistikk. Jeg tror at det her er tilfeldighetene som rår.
Du skriver ovenfor: "Selv har jeg hundrevis av beviser på at trening etter en runde, spesielt en dårlig runde, hjelper dramatisk.". Du skriver ikke spesifikt om du har empirisk belegg for at RUNDEN DAGEN ETTER ble bedre som følge av treningen på rangen dagen før. Det er jo det saken dreier seg om.

Man kan gjerne spøke med min oppfatning i akkurat det spørsmålet. Men ikke tillegge meg og attpåtil spøke med meninger jeg ikke har - om trening generelt.



 Caddy (16. des 2013 20:35) *  IP
Nå holder det Ove !


 gjesp (16. des 2013 20:36) *  IP
Det er altfor mange ukjente faktorer til at man kan sammenligne slik statistikk fra en runde til en annen.

Å snakke om beviser for det ene eller det andre blir rett og slett for dumt.



 Simen Myhre (16. des 2013 20:56) *  IP
Det er mye det ikke finnes dokumentasjon på, det er ikke dermed sagt at et scenario helt intuitivt er mer sannsynlig enn et annet.

Det finnes såvidt meg er bekjent ingen dokumentasjon på at det er smartere å ha skituppene pekende opp enn ned i andre slalom-omgang, ei heller ingen dokumentasjon på at det ikke lønner seg å snu hjelmen bak frem i skiflyging.
Selvfølgelig kan ikke penetransene sammenlignes, men hvis selve poenget er at det mangler DOKUMENTASJON på at trening for å rette opp i feil mellom to runder golf hjelper, så gjelder det samme i disse opplagte eksemplene. Det er overveiende sannsynlig at det ene alternativet er smartere enn det andre.



 Simen Myhre (16. des 2013 20:58) *  IP
Rettelse: "Det er mye det ikke finnes dokumentasjon på, det er ikke dermed sagt at et scenario ikke helt intuitivt er mer sannsynlig enn et annet"


 gjesp (16. des 2013 21:03) *  IP
enig!


 007 (16. des 2013 21:06) *  IP
Kan ikke en skihopper prøve å lande med skiene i V-stillingen?


 PCS (16. des 2013 21:15) *  IP
De aller fleste "spiller seg dårlig", du hører proffene uttaler at svingen enda ikke er stabilnokk til å holde 4 runder.
Derfor tar de ofte en treningspause før store turneringer.

Men for å holde ut best mulig gjennom en turnering (4 runder), går de på rangen etter hver runde for å finne tilbake til rytmen og den gode følelsen.

Noen klarer dette alene, andre har med proen sin for å komme tilbake på rett spor mellom rundene.

Dette stemmer jo med statistikken til Barce, at de spiller seg dårligere gjennom en turnering.

Derfor går de på rangen etter en runde for å nullstille svingen best mulig før neste dag.

Dette gjelder også putting, hvor de kanskje gradvis begynner å stille seg opp litt skjevt, lengre fra ballen, eller blir hakkete og lite rytmisk.

Da går de på treningsgreenen og finner tilbake til hvor de var før runden.

De merker jo under runden hvor spillet begynner å svikte.



 Ove (16. des 2013 21:41) *  IP
For moro skyld tok jeg en opptelling på Kofstad, vår beste herrespiller. På alle hans ET-turneringer i år. Jeg har talt opp hvor mange ganger han har spilt h.h.vis bedre, dårligere eller likt med forutgående runde, altså målt runde 2 mot 1, runde 3 mot 2 og runde 4 mot 3. Eventuelt bare runde 2 mot 1, dersom han hadde MC.
Forutsetningen er da at han - som "alle" andre toppspillere - gikk og trente på rangen etter runden. Men det vet vil vel ikke noe om.

Opptellingen viser at han spilte bedre 23 ganger, likt 5 ganger og dårligere 31 ganger. Med "bedre" menes her lavere score, da vi ikke har noe annet mål.

Hva beviser dette? Ingenting. Men en bitteliten indikasjon gir det jo.



 PCS (16. des 2013 21:51) *  IP
Når jeg over skriver treningspause, mener jeg pause fra turneringer for å trene, og ikke pause fra treningen.

Men det skjønte sikkert både Ove & W.



 Simen Myhre (16. des 2013 22:59) *  IP
Ove: Som du selv sier så sier det ingenting. Det gir heller ingen indikasjon, fordi du selvfølgelig ikke kan sammenligne runde 2 med runde 1. Du må sammenligne runde 2 uten å ha trent etter runde 1, med runde 2 hvor man har trent etter runde 1. Også må du gjøre forsøket så mange ganger at variansen ikke kan forklares med andre faktorer som spilleforhold, resultater i runde 1, plassering +++. Altså et temmelig håpløst study design i den virkelige verden. Spesielt fordi ingen synes at det har noen hensikt å studere noe de aller fleste er enige om fungerer, nemlig å trene på ting man ønsker å rette på.

Du sier til og med selv at du ikke vet om Kofstad har trent på range etter runde 1 så du legger til grunn et premiss som du ikke har noe dokumentasjon for. Hva om han har trent alle 23 gangene han spilte bedre og ikke de 31 gangene han spilte verre, da hadde du hatt en indikasjon. Men selv da hadde du ikke visst særlig mer, fordi de 23 gangene han hadde trent kunne det skyldes at han hadde spilt elendig første dag, og dermed ville han uansett mest sannsynlig spille bedre runde 2 (regresjon mot gjennomsnittet). Hva om han hadde trent alle gangene, så vet du ikke noe om hva som ville skjedd hvis han ikke hadde trent.

Stå gjerne på ditt, men jeg forbeholder meg like fullt retten til å humre litt jeg da :)



 Ove (17. des 2013 00:55) *  IP
Du har helt rett, Myhre, og det var indirekte mitt poeng.
Jeg er enig med deg. Mitt eksperiment viser bare det jeg har hevdet hele tiden, at det er komplett umulig å bevise det som AR og andre her har påstått: at man spiller bedre dagen etter dersom man går på rangen etter dagens runde.
Og det er det som er temaet. Parametrene er altfor mange, og ukjente.

Forøvrig trodde jeg alle her mente/trodde at alle proffene går på rangen etter runden. Det har iallfall stått skrevet her, som et premiss.



 Fooore (17. des 2013 08:29) *  IP
Det er mange ting som ikke kan bevises, også i golfen.
Så får hver og en ha sin mening og gjøre sine valg basert på blant annet egen sunn fornuft. Det er med andre ord rom for mange pussige hendelser.

Stakkars Mor Nille, for eksempel.



 barce (17. des 2013 10:09) *  IP
Hah. da skulle det altså vise seg at Ove hadde rett - eller i hvertfall like rett eller galt som alle andre her inne..


 gjesp (17. des 2013 10:29) *  IP
rart hvordan enkelte klarer å vri det i den retningen man vil


 barce (17. des 2013 11:35) *  IP
Det er umulig å vri dette i noen som helst retning, gjesp..


 gjesp (17. des 2013 11:49) *  IP
Som i mange andre sammenhenger, bør man kanskje ha tiltro til fagpersoner? Eller utøvere som har kommet dit de er i dag? Fremfor noen som kanskje ikke har konkurrert om annet enn en vaffel på herredagen.

Chuck Evans forklarer det ganske greit her http://www.worldgolf.com/golf-instruction/evans-golf-tips-loosen-up-and-practice-like-the-pros-5084.htm

De som er uenig bør sende han en mail og be om beviser og dokumentasjon.



 Wilson (17. des 2013 12:17) *  IP
gjesp

Jeg henviste til samme artikkel i diskusjonen AR og EK

Men det ble avfeid som ikke relevant.

Så beviser er vanskelig å føre for oss vanlige når ikke trenere for PGA spillere blir hørt



 Simen Myhre (17. des 2013 12:31) *  IP
Rent filosofisk så er alle påstander likeverdige når noe uansett ikke kan testes, men det er ikke dermed sagt at noen ikke er mer sannsynlig enn andre.

Jeg liker James Randi sitt eksempel på akkurat dette: Tre personer (i Norge) står ved en mur og hører lyden av hover mot asfalte på den andre siden. Ingen av dem kan se hva slags dyr det er, den første tror at det er en hest, den andre tror at det er en sebra, og den tredje tror at det er en enhjørning...

Så lenge det ikke kan testes har alle tre personene like rett (filosofisk sett). Men empiri, erfaring og kunnskap vil si at sannsynligheten for at det er en hest er overveiende stor, det kan selvfølgelig være forvillet en sebra også selv om sannsynligheten for det er liten, men det er helt usannsynlig at det er en enhjørning.

Alle vet at trening generelt er bedre enn ikke trening. Jeg har derfor ikke sett noen fornuftige argumenter som motiverer hvorfor gitt at man er proffspiller i en golfturnering så har trening på torsdag på generelt grunnlag ikke positiv effekt på spill på fredag. Hvorfor effekten av denne form for målrettet trening på magisk vis skal bli slukt i et slags golfens Bermuda-triangel, stikk i strid med de aller fleste gode golfspilleres erfaring fortoner seg som en enhjørning for meg. Kanskje det er en grunn til at filosofi ikke har produsert særlig matnytte de siste hundre år... ;)



 gjesp (17. des 2013 12:58) *  IP
@Wilson, jeg overså den:)


 Wilson (17. des 2013 13:33) *  IP
@gjesp
Helt ok og en gjentakelse skader ikke

Simen
Herlig. Bedre kan det neppe beskrives



 barce (17. des 2013 14:34) *  IP
Vel, i dette tilfellet så snakker vi ikke om hest, zebra og enhjørninger - men faktisk om et utfall (med de måltallene vi har tilgjengelig) som er høyst usikkert. Altså snakker vi her om hest og esel..

Man må faktisk se over muren for å avdekke hva det er. AR skrev i sin artikkel for en stund siden at det var esel - uten å se over muren.. Hva tenker James Randi om slikt?


--- Kommentar: ÅH???
AR ---



 Ove (17. des 2013 17:52) *  IP
Caset til Randi passer ikke her. For å sammenligne med det vi diskuterer, burde det bare vært en hest man hørte bak muren, og så skulle man gjette om det var hingst eller hoppe!


 Simen Myhre (17. des 2013 17:56) *  IP
Barce og Ove, så dere er ikke enig i den generelle påstanden at trening hjelper med andre ord.

Vet ikke lenger om vi diskuterer om eller med esler jeg ;)



 Revisor'n (17. des 2013 18:06) *  IP
Her er det ingen usikkerhet, barce.
Oves påstander er på linje med at fremtidens golfere bør satse på John Dalys livsstil. Han har vel slitt mer på bardisken enn på rangen og to Majorseire må være mer enn godt nok for de fleste.

Sitat Ove:
"All trening bør foregå ved å gå fulle runder."

"Jeg har ikke sagt at drivingranger bør avskaffes eller at vi ikke trenger dem. De er fine å ha for oppvarming og terping av svingen. Effektiv trening er det dog ikke."

Du, Ove, skriver at vi (jeg) bevisst misforstår deg, men hvordan skal vi kunne misforstå disse to sitatene ovenfor.
Kanskje du bør ta en realitetssjekk og sette fram disse hypotesene for profesjonelle golfere og trenere og høre litt om hva de mener er effektiv trening.

Blues Brothers var "on a mission from God". Dette minner mer om å være "on a mission from Don Quijote".



 barce (17. des 2013 18:24) *  IP
Jeg diskuterer om trening etter en runde vil gi bedre spill dagen etter. Jeg mener at det er det faktisk ingen holdbare data som understøtter. Kanskje med litt velvilje så kan man si at sannsynligheten for bedre spill er 52%. At det alene er verdt treningsøkten, kan jeg være med på!

Men å si at trening garantert gir bedre spill dagen derpå, er en langt mer horribel påstand! Enig, Simen?



 Revisor'n (17. des 2013 19:11) *  IP
Det er vel ingen som påstår at det garantert gir bedre spill. En statisk måling av scoren dagen etter for å se om det fungerer eller ikke er totalt meningsløst som statistisk bevis. Spørsmålet er om trening etter runden øker sannsynligheten for å spille bedre neste dag, i forhold til ikke å trene etter runden.

På samme måte som alt teknisk utstyr trenger ettersyn og vedlikehold for å fungere maksimalt i neste løp, trenger også golfspilleren ettersyn/trening for å yte best mulig. At det etter en runde med iskald putter eller en sving i utakt er et behov for å finne tilbake til det som fungerer, kan vel ikke være så usannsynlig.



 Ove (17. des 2013 19:56) *  IP
Jo, det er påstått her at trening etter runden garantert gir bedre resultat på runden dagen etter. Det er temaet her, som visst bare barce har forstått. Det er til og med påstått at de feil man har gjort under runden alltid rettes opp på rangen etterpå, og at man dagen etter ikke gjør de samme feilene på banen.

At jeg i farten skrev at "all trening bør foregå ved å gå fulle runder" var en glipp fra meg. Fullt så kategorisk mener jeg det ikke. Men jeg tror at den beste og mest effektive treningen bør foregå ute på en golfbane ved å gå fulle runder. Bortsett fra grunntrening så er det et sunt prinsipp i alle idretter at treningen bør foregå under de samme forhold (som mulig) som det konkurransen foregår på.
Verre er det ikke.

Simen Myhre fortsetter utrolig nok å snakke om noe annet enn temaet. Jeg har aldri skrevet at trening ikke hjelper, eller at man skal slutte å trene! Temaet her er kun om rangetrening rett etter en golfrunde gjør at man spiller målbart bedre på runden dagen etter. Kan det være så vanskelig å forstå?



 No Name (17. des 2013 20:53) *  IP
Sludder og vås, Ove, nå er du totalt ute på scooter. Ingen har påstått at trening gir noen som helst garantier ift spillet neste dag, men at dette øker sannsynligheten for å unngå å gjøre de samme feil. Dokumenter dine påstander.


 Wilson (17. des 2013 22:10) *  IP
Helt riktig No Name


 JK (17. des 2013 22:14) *  IP
Jeg pleier alltid å ta en bøtte eller to på rangen etter en dårlig runde... Tror ikke det hjelper mer enn på det mentale. I KM i år spilte jeg utrolig dårlig, 98 slag, uff og uff. Runde 2 dagen etter gadd jeg ikke varme opp en gang, spilte 78... Hadde neppe spilt bedre om jeg tok en bøtte etter runden. Tror mye ligger mentalt i hodet.

Ofte spiller du bedre når du gir opp, litt mer avslappet og gir litt mer f...




 Ove (17. des 2013 22:16) *  IP
AR skrev nylig:
1) "Jeg har selv ganske mye erfaring fra dette området. Jeg har mang en gang spilt en dårlig turneringsrunde og trent mye etterpå for så å spille mye bedre dagen etter. Det har både vært putting, driving, jernslag, pitch,chip og putting.
Til Ove; dette kan jeg bevise!! Tro det eller ei!"

2) "Det er klart at trening etter runden hjelper. Det er den desidert beste treningen - hvis målet er å bli bedre i golf."

3) "Mange gode spillere har meget gode erfaringer med å trene etter en runde. Det er den viktigste grunnen til at de kommer tilbake med en knallrunde etter en runde som har vært helt elendig."

Mange her har vært enige med AR i dette. Men han gir ingen garantier, så jeg beklager det uttrykket.




 Simen Myhre (17. des 2013 22:33) *  IP
Hvor i mitt resonnement er det du faller av Ove? Jeg beskylder deg jo ikke for å være uenig i at trening hjelper, men nettopp derfor må du forklare meg hva som er grunnen til at du mener at trening hjelper, bare ikke etter en golfrunde på torsdag ettermiddag hvis det er før en golfrunde på fredag. For meg skurrer det litt nemlig.


 Ove (17. des 2013 22:51) *  IP
Myhre, du skriver rett ovenfor her at jeg ikke er enig med deg i den generelle påstanden at trening hjelper. Jo, jeg er enig i det.
Men jeg er ikke enig med dem som hevder at en liten økt på rangen rett etter en golfrunde gjør at man spiller bedre dagen etter. Det er også "trening", men jeg tror akkurat den er unyttig. Og da kan man like godt la være, og heller slappe av i baren. Det tror jeg er bedre oppladning til dagen etter!
Dette er dog synsing fra min side, men den er like bra som synsere som tror det motsatte.



 Revisor'n (17. des 2013 23:37) *  IP
Da er konklusjonen gitt:
Baren er åpenbart undervurdert når det gjelder å få resultater i golf.
Gleder meg allerede til neste sesong ;-)



 Wilson (17. des 2013 23:41) *  IP
He he

Det kan jeg føre bevis for at er feil



 barce (18. des 2013 01:04) *  IP
Gjesp og revisorn??

http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=11452



 Wilson (18. des 2013 05:11) *  IP
Barce

Og?
Jeg skrev at det var lurt å trene, men satte spørsmål ved om greenene kunne ta skade.

Kun det kommenterte jeg.



 barce (18. des 2013 07:51) *  IP
Ehh.. Når ble du gjesp/revisorn, wilson?


 Wilson (18. des 2013 08:14) *  IP
Ehhhhh
Jeg var vel forbannet trøtt kl 05:11 i morges. :-)

Sorry, jeg leste feil



 gjesp (18. des 2013 08:42) *  IP
Og?


 Revisor'n (18. des 2013 08:48) *  IP
Barce:
Til og med du må vel kunne se at min kommentar i den tråden drypper av ironi.



 barce (18. des 2013 09:44) *  IP
Haha! Det blir alt for enkelt å sno seg unna med å si at det var ironi nå..


 gjesp (18. des 2013 09:46) *  IP
total skivebom barce. Min kommentar til Ulf var myntet på at han ikke kunne si kategorisk at de norske spillerne trente. Det hadde du skjønt om du leste litt mer. Jeg var der jeg også.

Jeg har en klar oppfatning av at det i de fleste tilfeller er riktig å trene etter runden. Det samme er spillere og trenere på det nivået vi snakker om.

At noen hobbyspillere mener noe annet, er helt irrelevant.



 Simen Myhre (18. des 2013 09:49) *  IP
Ove: Jeg legger merke til at du fortsatt ikke har noen god forklaring på hvorfor trening ikke hjelper rett før en runde. Men det er helt greit, jeg mistenker at personer med oppfatning om at det er en vel så bra oppladning å gå i baren kvelden før ikke har særlig mye med golf som konkurranse-idrett å gjøre heller.

God jul, husk å sende ønskeliste til julenissen :)



 Revisor'n (18. des 2013 10:44) *  IP
Barce: Forstår at enkelte i målgruppen trenger teskje.
I tillegg er det lite lurt å google i gamle tråder uten å få med seg totalbildet. F.eks. hva jeg har kommentert om påstanden: spillerne vet alltid best selv.



 barce (18. des 2013 10:55) *  IP
Mitt forrige innlegg var for øvrig også ironisk - selvironisk faktisk..

Beklager forvirringen.

Men jeg tror vi faktisk er enige - tro det eller ei.



 PCS (18. des 2013 11:16) *  IP
Men nå er det under en uke til julaften kjære golfvenner, og da får vi håpe han har med seg en ny volleyball til ensomme W, så han slipper å stå opp kl 05:00, for å fortsette mobbingen av ----- (strøket red.anm.) Ove.


 PCS (18. des 2013 11:30) *  IP
Lutefisken på Theatercaféen er bedre en på mange år, mitt forslag er at ensomme W inviterer med seg ----- (strøket red.anm.) Ove. Det må bli en vinn - vinn situasjon.


--- PCS, du trenger ikke gå over streken i dine personkarateristikker. Det er meget ufint!

For øvrig har lutefisken vært god i flere år på Theatercafeen. Det kan jeg bevise siden jeg har vært der hvert år og testet i over 20 år. :-)
AR ---



 Revisor'n (18. des 2013 11:31) *  IP
barce: Ta ikke den iroooniske tonen der. ;-)
Jeg får som fortjent. Ironi er en kunst som man (jeg) i blant misforstår. Sånn går no dagan.



 PCS (18. des 2013 11:53) *  IP

Ove skriver at han har lyst til å slå de han ikke liker i ansiktet, etter min mening er det en primitiv og stakkarslig holdning.



 Enur (18. des 2013 12:19) *  IP
Skjønner godt om både Ove og evt. Wilson får lyst til å kline til deg, PCS! For en ufordragelig type du er!


 barce (18. des 2013 13:24) *  IP
Ja, dette blir litt for prematurt for min del, PCS..


 Ove (18. des 2013 13:49) *  IP
Feil oppfattet, PCS. Det var kun deg jeg hadde lyst til å dra til, ikke alle de jeg eventuelt ikke liker. Og det var kun fordi du kalte meg en "stakkar, som ikke har peiling på golf".
Ellers enig med andre her at du er en ufordragelig type.

Simen Myhre, det er ikke "trening rett før en runde" - som du skriver - dette dreier seg om. Det er en økt på rangen rett etter en runde. Det er noe annet. Da skal man altså spille bedre dagen etter. Det tror jeg ikke noe på, men jeg kan ikke bevise det.

En øl eller to etter en golfrunde er bra for toppspillere også. Golfspillere bør generelt ikke holde seg unna alkohol, det er for puritansk. Spillet tar ikke skade av det, tvert imot tror jeg spillerne bare har godt av å kose seg med et par øl eller glass vin. Det går mest på det mentale. Det er noe helt annet med kondisjonsidretter. Topp golfspillere bør i det hele tatt være litt mer avslappet, og gjøre noe helt annet mellom rundene enn å trene. Det kan lett bli for krampaktig.
Det er nå min mening, men den kan jeg ikke bevise.
--------------
AR, jeg har også spist lutefisk på Theatercafeen i mange år, og begynte med det på 1980-tallet. Men jeg sluttet da de sluttet å servere Ringerikspoteter. Det går ikke an!



 Ove (18. des 2013 14:20) *  IP
For å unngå enhver misforståelse, som oppstår nesten hver gang jeg skriver noe kontroversielt her: Jeg mener ikke at det er OK å drikke øl eller vin samme dag man skal spille golf. Men litt alkohol ettermiddagen eller kvelden før - med en god natts søvn i mellom - gjør bare godt. Da legger man seg lykkelig og står opp like lykkelig. Uten å ha drukket så mye at man har hangover.

Og for å unngå enda en mulig misforståelse: jeg mener ikke at det er OK å drikke seg synlig beruset i slike tilfeller. Men litt kos med et par øl med gutta dagen før er bare bra. Mener nå jeg, som fortsatt ikke kan bevise det jeg her skriver.



 Bjørn E (18. des 2013 14:31) *  IP
Ærlig talt Ove, jeg skjønner ikke helt hvorfor du evt innbiller deg at noen i det hele tatt har interesse for hva en stabukk synser om ting han åpenbart ikke har peiling på. Ut fra alt hva du lirer av deg, kommer det tydelig frem at du aldri har klart eller kommer til å mestre å spille relativ god golf.

Dine synsinger vil jeg anta er like interessante for golfere flest, som svigermors oppfatning om sykling ville hatt for folk som konkurrerer i sykling. Svigermor er 95 år..



 Tor-Arne (18. des 2013 14:52) *  IP
Diskusjonen om beviselige eller ikke beviselige effekter blir ikke særlig matnyttig for noen. Ove "elsker" å dissikere et hvert ord og utrykk som benyttes for å kunne stille spørsmål om det er beviselig eller ikke. Dette blir patetisk og diskusjonen drar ut i en form som ikke tjener noen her på forumet. Golf er etter min oppfatning et spill som er svært avhengig av hvordan du har det mellom ørene. Hvordan du takler situasjoner som oppstår er helt avhengig av at du tenker positivt. Hvis noen får en mer positiv feeling ved å gå på driving rangen etter runden så trengs det ikke å bevises, for det er min følelse som teller. Om denne holder seg til neste dag vet man jo ikke, men den bidrar ihvertfall til at starten på neste dag er positiv (selv om man kan oppleve at spillet går like dårlig som dagen før).

Har tidligere sett en del intervjuer med Moe Norman og dette fra 1995

http://www.youtube.com/watch?v=0rIq1aPKi1w

ble ikke mindre interessant når må ser intervjuet med Sean Foley som var lagt ut her på Golfsiden

http://www.youtube.com/watch?v=0WITVf1DN0k#t=14

Her er det nok mye å lære både for lærd og leg når ikke spillet går som vi forventer. Om dette kan løses på driving rangen enten før eller etter en runde kan jeg ikke bevise, men det fikk meg uansett til å tenke nytt. Et dårlig slag har hver sin løsning: Moe sier at hva har du å tape? Bare en ball!!! eller Sean som ber deg vurdere om det faktisk var et dårlig slag, du er kanskje ikke bedre. Legg spesielt merke hva han sier om gjennomsnitt avstand til pinnen for de beste på PGA touren. Og vi beklager oss!

Nå er det snart nytt år (kan bevises Ove) og ny golfsesong folkens, så ha en riktig god jul og et godt nytt golfår.



 Ove (18. des 2013 16:03) *  IP
Takk til Bjørn E for ikke-kommentar. Når du bare skal slenge dritt uten å kommentere det jeg skriver, så burde du ikke ha skrevet noe i det hele tatt. Hvorfor lese det jeg skriver?
Og mitt golf-nivå har ingenting med dette å gjøre.

Ellers helt enig med saklige Tor-Arne i at mye av golfen sitter mellom ørene.

Jeg anbefaler alle her som synes jeg er en tullebukk med sære meninger, om å ha som nyttårsforsett: IKKE LESE ELLER KOMMENTERE DET SOM OVE SKRIVER I 2014! Nyttårsforsett til dem som likevel vil kommentere det jeg skriver: IKKE ANGRIP ELLER SKRIV NEGATIVT OM PERSON, MEN HOLD DEG TIL SAK.



 Bjørn E (18. des 2013 18:35) *  IP
Hei Ove
Du skal ha cred for mange saklige innlegg som handler om faktiske ting. Du er flink til å finne frem informasjon - det skal du ha. Problemet oppstår når du fremstår som en bedrevitende autoritet, med ubegrunnede og til dels latterlige synsinger om ting du åpenbart ikke har peiling på. Det var mitt poeng. Det er greit å synse om en bane, det kan alle, men når du fremstiller deg selv som en spesialist på eliteidrett og trening, og hva toppspillere skal / skal ikke gjøre, blir det bare latterlig.

Kanskje du selv burde lage ditt eget nyttårsforsett. :))



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72