Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Smilende Sam - 01. des 2013 kl. 13:34 *  IP
Lofoten Golf Links

I august fikk jeg muligheten til å spille Lofoten Golf Links. Banen har jo fått mye oppmerksomhet både i Norge og internasjonalt så det var en viss gledesfylt spenning før ankomst. Naturen i Lofoten hadde tidligere på turen vist seg fra en strålende side, stemningen var god og vi var i positivt modus.

Runden ble en skuffelse. Kvaliteten på spilleflaten (fairwayer og greener) er i beste fall dårlig. Teestedene var stort sett dårlige matter. Banedesignet er åpenbart hjemmelaget med bl.a. tre greener som lå nesten oppå hverandre på pussigste vis. Et par fine hull hvis jeg legger godviljen til. Mye blindt, men det hadde funket greit hvis man hadde satt opp siktepinner. Selv på runde nr. 2 var det blinde uggent. Jeg ser vekk fra banearbeidene. Det visste vi om og kan ikke kritisere da.

Hva så med naturopplevelsen som mange trekker frem? Vel, Lofoten er trolig noe av det vakreste vi har. Jeg ble evig motstander av oljeboring etter å ha tilbragt noen dager der oppe denne gangen (har vært der to ganger før). Men; naturen ved banen gir ikke den wow-følelsen som man får andre steder i Lofoten.

For å ta noen av de vanligste innsigelsene mot denne typen subjektive opplevelser:

- Sam spilte rævva og banen får straffen. Feil. Sam spilte en av sine bedre runder.

- Forventningsbuen var spent for høyt. Feil. Vi visste at dette ikke var Old Course og visste at banearkitekt etc ikke hadde vært en enorm utgift.

- Sam spilte med dårlig selskap. Feil. Hyggelige mennesker med store smil og mye latter.

Konklusjon; trolig (sammen med Kjekstad) den dårligste banen jeg har spilt i Norge. Jeg synes det er leit at den er oppskrytt. Det blir litt som noen sa om Ping-køller da jeg vokste opp; well marketed, but that doesn't prove quality. At Golf World ranker den som 5 beste linksbane utenfor GB & I, foran Noordwijkse, Troia, Oitavos, Praia d'el Rey etc er bare dumt. Turister som tror på det vil bli skuffet inn i margen. Amerikaneren vi traff ved klubbhuset var rett og slett sur og er neppe god reklame når han kommer hjem.

Siden jeg selvsagt ønsker å leve opp til mitt nick; jeg håper Hov & co får det til, jeg håper de får midler til å lage noe bra og jeg håper utbyggingen som skjer nå innebærer at kvaliteten heves, at greenfeespillerne strømmer til og at det utvikles til en fantastisk bane. Spill den gjerne for å oppnå "been there, done that", men sørg for å oppleve masse annet når man er i området, for banen alene er ikke verdt kjøreturen fra Kabelvåg eller langt mindre en flytur fra andre deler av Norge.
 Ove (01. des 2013 14:07) *  IP
Vel talt, Sam. Jeg skal ikke blande meg inn i trådens tema, da jeg ikke har spilt Lofoten. Vil bare si at den bunn ærlige og realistiske måten den er beskrevet på bør stå som et forbilde for andre som skal fortelle om et banebesøk.

--- Siste setning: Strøket. Snakk for deg selv.

AR ---



 gjesp (01. des 2013 17:51) *  IP
Den blir vel helt annerledes når den er ferdig. Er ikke uten grunn at Troon har tatt den under sine vinger.

Men sålangt har den vært bare en naturopplevelse, og ingenting annet.

Spill den igjen når den er ferdig, tipper du har et annet syn da.



 Enur (01. des 2013 22:07) *  IP
Saklig og bra innlegg, Smilende Sam.
Og jeg må si meg ganske så enig. Det var en fin og morsom opplevelse å spille den i strålende midnattsol som vi var heldige å få oppleve for noen år siden, men som golfbane betraktet var det vel ikke det helt store, nei.
Som du sier, en typisk "been there, done that"-opplevelse.

Allikevel skal det bli spennende å se hvordan det blir der når den en gang blir ferdig utbygget. Og gode til å skaffe seg PR har de ihvertfall vært, det skal de ha! Mange andre norske baner kunne sikkert hatt noe å lære der. Hvis de da ikke har vært "litt for gode" da som du antyder, og at det kanskje vil straffe seg på sikt.



 tilskuer (01. des 2013 23:43) *  IP
Spilte også Lofoten for første gang i år, og kjenner meg ganske bra igjen i beskrivelsen til Smilende Sam. Men en må huske på at banen i år har vært et anleggsområde, og at det er en del midlertidige løsninger både på utslag og greener (f.eks de tre greenene som ligger inntil hverandre). Ellers var vel 5 av 9 utslag gressutslag, så det er faktisk flest gressutslag. Fokuset på driften av spilleflatene har kanskje også lidd litt under jobben med de nye hullene. Mest skuffende var at to av de de "permanente" hullene, som kunne ha vært gode golfhull, var skjemmet av mangel på gress på fairwayene.
Nå var jeg der sent på sesongen, og det var begynt å spire litt på de nye hullene, bl.a hull 1 og 2. Jeg aner konturene av noe som kan bli helt utrolig spektakulært, og uten sidestykke i Norge. Landskapet hvor de siste ni hullene skal ligge ser også veldig spennende ut. Jeg skal definitivt tilbake når den "nye" banen er ferdig.



 Sherlock (02. des 2013 17:13) *  IP
Smilende Sam har jo skrevet på en annen golfnettside at han spilte Lofoten 24.august, at han brukte 60 slag og hadde 25 % GIR.
Likevel påstår han at han spilte en av sine bedre runder?



 Lars H (08. des 2013 14:51) *  IP
De fleste som bruker 60 slag på 18 hull med 25% GIR er trolig stolte. Da hadde jeg og lagt scorkortet på nettet.


 Gålf Gåge (13. jul 2016 13:40) *  IP
Var der i går og spilte den komplette 18-hullsbanen. Bare to tee´er som ikke var åpne enda.

Ulike terningkast:

Natur: 6 - helt strålende fantastisk (selvsagt)
Teesteder: 2 - shabby
Fairwayer: 5 (noen skader her og der, men veldig mye bra)
Greener: 2 - shabby
Bunkere: 4

Pris: 850 - Terningkast 1. Totalt hårreisende å ta 850 for den spilleflaten. Når baner er nye forstår man jo at spilleflaten ikke er perfekt, men å ta full pris for dette er veldig mye. 450 hadde vært helt ok, men her skviser de det de kan siden det er Lofoten, links, spesielt etc.



 Wilson (13. jul 2016 16:43) *  IP
850 kr er helt natta.

Takk for advarselen.
Da skal jeg heller spiller en annen bane.



 Gålf Gåge (13. jul 2016 17:45) *  IP
Det er en opplevelse må jeg si, men prisen var en annen opplevelse jeg ikke synes var spesielt imponerende :)


 knut (13. jul 2016 21:36) *  IP
Var der i midten av juni som fotturist og ble imponert av banen.
Snakket med headgreenkeeperen som fortalte oss at vi burde komme tilbake fra midten av August til midten av oktober. Da skulle banen være i topp stand sa han til oss.
Ble kjempeimponert av beliggenheten og lay-outen på banen. Håper å komme tilbake i det tidsrommet



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72