Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Ove - 19. nov 2013 kl. 17:51 *  IP
Golftinget 2013

Til helgen er det NGFs Golfting, organisasjonens høyeste organ, som avholdes annethvert år. Av Norges 183 golfklubber er bare 53 påmeldt. Det er ikke innkommet et eneste forslag fra klubbene. Hvorfor så liten interesse?

Tingdokumentet om å arrangere Solheim Cup i Norge i 2019 lyder slik:
""Solheim Cup er ikke en drøm eller et mål. Solheim Cup er et virkemiddel. Et virkemiddel for å få 15 000 nye jenter og kvinner ut på norske golfbaner innen 2022. Et virkemiddel for å synliggjøre golf som idrett i Norge. Et virkemiddel for å øke turneringsvirksomheten på alle nivåer. Et virkemiddel for å tiltrekke flere samarbeidspartnere til golfen. Et virkemiddel for å skape flere fremtidige "Tuttaer". Et virkemiddel for å øke oppmerksomheten for Norge, også som golfnasjon, i utlandet"

Dette var voldsomme greier! Tror virkelig NGF at denne golfturneringen skal skape så kolossalt mye? Er det ikke litt vel naivt? Det er tidligere seriøst blitt sammenlignet med oppmerksomheten da SC ble arrangert i Irland. Den sammenligningen halter. Irland er en golfnasjon, Norge er det ikke. Inntekter, internasjonal oppmerksomhet og antallet turister fra utlandet kan umulig bli på det nivået. Det er 6 år til, så det er lite trolig at Tutta er på SC-laget i 2019. Men hun blir vel kaptein? Trekker det like mange norske tilskuere som om hun skulle ha spilt?

Er jeg bare en surmaget gammel gubbe, eller realist?
 Enur (19. nov 2013 18:19) *  IP
Her tror jeg du er større realist enn NGF er, Ove, og jeg er tilbøyelig til å være ganske så enig med deg.

Skjønt når jeg ser hvilken enorm sjakkinteresse Magnus Carlsen tilsynelatende skaper her hjemme i disse dager, kan det nok tenkes at NGF har et poeng i det å skape blest om sporten her hjemme, både blant vanlige folk og i media.
Det store spørsmålet er vel om det vil ha noen varig virkning på golf- (eller sjakk-)interessen når tv-dekningen er over og stjernene har forlatt arenaen.

Uansett mener jeg NGF har andre oppgaver de burde prioritere foran et slikt gigantarrangement. Hva med f.eks. å skaffe sponsorer slik at vi snart kunne få stablet en norsk protour på bena? Det er i mine øyne langt viktigere for sportens utvikling på sikt her hjemme.

Forøvrig en bra trådstart det her, Ove.



 panser (19. nov 2013 19:04) *  IP
I Tingdokumentet savnes en mer offensiv tilnærming til de utfordringene norsk golf står overfor.

Fortsatt er det en helt utrolig samrøre av begrepene "spillere" og "medlemskap". For NGF er åpenbart medlemskap det primære fokus, selv om man gjerne ser at antall spillere også vokser.

Nå har ikke NGF noen klar definisjon på disse begrepene og følger åpenbart heller ikke NIF sine krav til spillerdefinisjon. Når 40.000 medlemmer har over 36 i hcp (over 1/3 av medlemsmassen) så kan vi vel for det meste ikke regne denne gruppen inn som aktive idrettsutøvere?

Videre leser vi fra undersøkelsen at de viktigste faktorene for å drive med golf er "å være sammen med andre og ha det moro". Ikke nødvendigvis da det sportslige.

Utfordringene med exit-spøkelset synes ikke nevnt som egen sak Selv om dette primært ligger på klubbene (les AS-ene) så vil det utvilsomt ha en betydelig effekt på så vel inntekter og mulige konkurser og derfor også NGF. NGF har bidratt til å skru opp hausingen av golf som en aktivitet for alle og må nå finne løsninger på å få dette ned på et edruelig og realistisk nivå.

Multiple medlemskap, exit-konsekvenser og dårlig klubbøkonomi burde ha stått øverst på Tingets saksliste.



 Fant (19. nov 2013 20:13) *  IP
Nå har vi hatt Tutta som verdensstjerne i ti år. Uten at det har hjulpet all verden.
Tror virkelig NGF at en helg i 2019 skal gi så mye? Aldri i livet.

Jeg håper virkelig at dette blir nedstemt.



 Fooore (19. nov 2013 20:39) *  IP
Glem Solheim Cup, fokuser på rekruttering, ivareta nye spillere, samarbeid NGF/klubber. Dersom klubbene ikke tør å si fra hvis de er misfornøyd så er de trist.

Jeg savner generelt den sportslige tilnærmingen, dette virker som et hobbyting bortsett fra luftslottet SC. Jeg savner engasjement fra de som spiller på høyt nasjonalt nivå. Det kommer en og annen misnøye i mai/juni om turneringer etc, ellers intet. Såvidt jeg vet.

Og jada, snart skal jeg engasjere meg i egne klubb igjen, barna må bli ett eller to år eldre først!



 gjesp (19. nov 2013 21:13) *  IP
klubbene er som golfere flest, lite interessert i det NGF gjør. Synd at så få gidder å delta, da får man ihvertfall ingen innflytelse.


 Bjørn E (19. nov 2013 22:49) *  IP
Siden du spør, Ove, personlig liker jeg mennesker med hårete mål og målsetninger betydelig bedre enn jeg liker pessimister og "realister". Min mening er at realister sjelden bidrar med annet enn tvil.

Dermed synes jeg det er kult at NGF setter hårete mål.

Som svar på spørsmålet ditt: "Er jeg bare en surmaget gammel gubbe, eller realist? ". Vel hva skal man si; er du notorisk negativ, eller bare surmaget? For å gi et lite hint, ble veldig overrasket over at du for en gans skyld var positiv og meddelte at din hjemmebane Holtsmark er en bra bane! :) Bra! Fortsett med postivitet og verden blir mye lysere! Både for deg og dine omgivelser!



 Gunnar Bull (19. nov 2013 23:21) *  IP
Jeg tror NGF har mye rett i at Solheim Cup vil skape mye ny rekruttering, fordi det kommer til å bli en mediegreie med mange fete oppslag og det kommer til å trigge interessen.

Derimot tror jeg Norge som golfdestinasjon for utlendinger er bare å glemme. Vi kan kanskje få noen svensker med bobil hit, og en eller annen eventyrer som vil spille verdens nordligste links, men det er det hele.

For ordens skyld så synes jeg det første er det absolutt viktigste, så jeg støtter forsøket.



 Pro V1 (20. nov 2013 10:04) *  IP
Merkelig at ingen har reagert kraftigere på inntektsvikten i NGF. Årets resultat ser ut til å bli på 3 mill!! Svikt i sponsorinntekter er hovedårsaken. Men da spør jeg meg - når man ikke er i nærheten av budsjett hverken i 2012 eller 2013, når det gjelder sponsor, hva skjer da??
I tillegg er barteravtalene 20% av budsjett, og det budsjettet var ikke akkurat stort på denne posten.
Videre så skrytes det av markedsavdelingen ifbm. kampanjen som skulle få alle i Norge til å spille golf.

Solheim Cup overskygger nesten alt som BURDE være det viktigste på et golfting, nemlig drift og økonomi og tingdelegatenes mulighet til å få et innblikk i hva som har skjedd i tingperioden. Da kan man stille spørsmål og få svar fra de som faktisk er satt til å styre skuta mellom golftingene.

Nå er det på tide å selge golf via profesjonelle aktører i bransjen. Om de da stikker avgårde med 20-40 av kaka, så spiller det ingen rolle, hvis de da klarer å selge produktet til Norsk næringsliv og sponorer forøvrig.

Ellers så er det lite NGF kan gjøre generelt sett for å motvirke nedgangen i norsk golf, med unntak av å ha fokus på rekrutteringen. Legg til rette for at klubbene kan ha et mye større fokus på barn og unge, fremfor at hovedfokuset er at klubbene skal finansiere NGF.

Lykke til på tinget for delegater og gjester/observatører.



 Skogen (20. nov 2013 10:15) *  IP
Se på sjakk og Carlsen effekten, folk går mann av huse for å kjøpe sjakkbrett og folk melder seg inn i sjakklubber. Det er ingen tvil om at en eller to topp golfere som vinner ET eller Turneringer på PGA, og som derved ville få en masse tid i media, er det som trengs. Det vil bety nye medlemmer inn i klubbene som igjen vil bedre økonomien. Så resepten er øk satsingen på eliten og våre mange talenter på jr siden, samt søk å få Solheim Cup til Norge! Diverse rekruterings kampanjer virker ikke uten at vi har topp utøvere som media profilerer dag ut og dag inn.


 Pro V1 (20. nov 2013 10:27) *  IP
Flott med SC - men man må ikke glemme hverdagen i 2012 og 2013. Det er mulig å ha to tanker i hodet samtidig.

Elite skaper bredde og motsatt. Hvis man har satt seg budsjettmål innen ulike strategier og dette feiler markant, så er jo dette en vesentlig sak som bør få litt større oppmerksomhet, evt. forbedringsmuligheter iform av en forklaring i tingdokumentene og eget punkt om tiltak for å nå budsjett. Hvis ikke så er jo budsjettering bare å sette et tall opp på papiret uten egentlig å ha rot i virkeligheten. Det skal ikke være like enkelt i ettertid å si at vi bommet stygt på dette og tar lærdom av det, så går vi over til neste sak..



 toms (20. nov 2013 10:54) *  IP
--- Dette er ikke noe offentlig, gratis reklamested

AR ---



 Pro V1 (20. nov 2013 11:06) *  IP
--- Tatt ut den korte kommentarsetningen til ovenstående --- AR ---

Nå snakker vi tingdokumentene og landets øverste myndighet i Golfnorge, golftinget. Det er disse som bestemmer og forsamlingen fortjener å få en større forklaring i og rundt saken når en budsjettpost til de grader svikter og samtidig hefter regnskapene nevneverdig i 2012 og 2013.



 AR (20. nov 2013 11:20) *  IP
Her finner du tingdokumentene:

http://www.golfsiden.no/Golftinget2014191113.html



 Wilson (20. nov 2013 12:32) *  IP
Skogen

Bra tanker.

Men jeg er redd dagens barn er mer komfortable ved PC-spill/nett-brett og derfra så er veien over til sjakk lett.

Det blir flere og flere nerder blant oppvoksende generasjoner.

Også er sjakk noe som kan utøves hvor som helst og når som helst.
Idrett krever noe mer, og golf konkurrerer med så mange andre at det er ikke lett.

Men som sagt, tanken din er god, for da kan man kanskje få med større andel av de som er sportsinteresserte



 Jan Hansen (20. nov 2013 12:41) *  IP
Det er interessant å lese NGFs virksomhetsplan 2009-2013. Denne perioden er snart over, og det er i etterkant lett å evaluere hva de har fått til.

En del av målene er vage, slik at de er umulig å evaluere. En del mål er svært konkrete, og her mislykkes NGF i stor grad. Et av områdene de mislykkes mest på er egen turneringsvirksomhet og internasjonale spillere.

Dessverre ser ikke styret, administrasjonen og golftinget ut til å bry seg nevneverdig om dette.

Medlemsnedgangen ser ut til å fortsette. Grunnen til at jeg sier "ser ut til" er at man faktisk ikke vet hvor mange personer som er medlemmer i norske golfklubber. At NGF i 2013 ikke er villige til å legge fram disse tallene er
er rett og slett skandaløst. Man har tross alt hatt en felles database i en årrekke, og her kan man lett få ut tallet med enkle spørringer i SQL.

Økonomien i forbundet er OK, selv om det svikter helt på sponsorsiden. Her fikk som kjent sponsorsjefen sparken i passe tid før tinget. Men dette har vært kjent i flere år, og her har generalsekretær og president også et ansvar.

Økonomien i klubbene er meget svak. Selv store klubber rundt Oslo får ikke driften til å gå rundt. Det er ikke marked for fire premiumklubber som Hauger, Miklagard, Losby og Haga. Mitt tips er at to av disse går konkurs i løpet av 2014-15. Hver enkelt av disse er avhengige av at en av de andre går konkurs. Man sitter og håper egen klubb ikke går over ende først, slik at man kan ta over en del av medlemmene fra den klubben som går overende.

Når ikke klubber som ligger sentralt rundt Oslo kan overleve i dagens fallende marked, hvordan skal det da gå i framtiden?

Hvorfor har Sverige med dobbelt folketall av Norge over fire ganger så mange spillere?

Uten vesentlige endringer i NGF, dvs. styret og ikke minst administrasjonen, går golfen i Norge mot dårlige tider.



 panser (20. nov 2013 13:10) *  IP
Bra Jan Hansen. Godt å se at det er flere som evner å se disse lenge påtalte feilene fra NGF. Feil som presidenten hevder er "en myte".

Galskapen har gått for langt og det vil være et betydelig prestisjenederlag for forbundet å erkjenne dette.

Ta også med i betraktningen at i Norge har vi flere klubber hvor en vesentlig del av medlemmene er "fjernmedlemmer" eller har annen klubb som hjemmeklubb. I tillegg til dobbeltføring gir ikke dette nok grobunn for å hegne om sin egen klubb. Vi må stort sett ut på landsbygda for å finne de klubbene som virkelig samler større deler av medlemsmassen. De klubbene som driver aktiv rekruttering og stimulering av juniorer er og vil bli vinnerne.

Ser vi på deltagelse i klubbaktiviteter/turneringer så er det en svært liten andel av medlemmene som er aktive. Kanskje ned mot 10 - 15 % av medlemsmassen. Det er ikke da en slik "klubbånd" som preger de svenske klubbene hvor ikke minst rekruttering har en helt annen grobunn. Om noen gidder å regne på antall deltagere i klubbturneringer i Miklagard, Hauger, Losby og Haga så vil man få et tall som sett opp mot total medlemsmasse er skremmende lavt.

Jan Hansen trekker også inn begrepet "spillere", et begrep hvis volum er helt umulig å fastslå. Da må man først definere hva en spiller er. Ikke alle medlemmer er spillere og mange spillere har flere medlemskap.

Golfbox er et interessant verktøy for å forske på dette, men NGF vil ikke ta denne belastningen.

Men på Tinget vil alle helst værer venner og vel forlikte så der tas det ikke opp saker som lager røre.



 Ronni (20. nov 2013 13:53) *  IP
Helt enig med Ove for en gangs skyld.
Etter min mening nærmer dette seg stormannsgalskap, der en håndfull norske golf-viper som ellers ikke gjør en dritt, skal sole seg i glansen fra Suzann. Usmakelig!



 Rudolf fra Revetal (20. nov 2013 14:23) *  IP
Når skal NGF begynne å kutte i antallet stillinger, siden inntektene går ned? På høy tid! Forbundet har alt for lenge vært en varmestue for folk som ble ansatt i bedre golf-tider.


 Skogen (20. nov 2013 14:31) *  IP
Wilson
Kanskje skulle jeg ikke brukt Carlsen som et eksempel på hvordan sports enere genererer rekrutering.Det er ikke mange år siden interessen for langrenn var på et lavmål. De fleste mente at ungdommen i fremtiden ville stå på brett eller twintip og bruke heiser til å frakte dem til toppen av bakken. Idag er langrenn den mest populære vintersporten i Norge, Se på antallet av små langrennsløpere i idrettslagene rundt i Norge, de er stappfulle av unge som ønsker å bli en ny Johaug, Bjørgen eller Nortug.
Se hvilken effekt Dale Oen og Nordenstam hadde i svømmehallene rundt om i landet. Medlemstallene i svømmeklubbene har økt fantastisk til tross for altfor få haller. Se på Sykling,mange av østfolds golfklubber har mistet medlemmer til sykkelsporten. Dette til tross for alle doping skandalene. Hushovd og Boasson Hagen er et trekkplaster for gamle og unge. En skikkelig sykkel koster nå i prisleie 15-40.000 noe som ikke ser ut til å skremme noen fra sporten.
KONKLUSJONEN ER ENKEL: FÅ FREM ENERE I GOLFSPORTEN! DA VIL VI FÅ FLERE SPILLERE OG BEDRE ØKONOMI I KLUBBENE. SOLHEIM CUP I NORGE VIL OGSÅ ØKE INTERRESSEN FOR GOLFSPORTEN.



 Boa (20. nov 2013 14:41) *  IP
Nå har Tutta vært i verdenstoppen i ti år uten spesiell effekt på norsk golf.



 Gunnar Bull (20. nov 2013 14:42) *  IP
Boa: Hvordan vet du om det ikke hadde stått enda dårligere til uten Tutta?


 Enur (20. nov 2013 15:04) *  IP
Det kan du si, GB, men noen veldig stor Tutta-"boost" har vi vel uansett ikke merket.

Ikke ett vondt ord om Tutta, men for nordmenn flest tror jeg nok hun virker litt fjern og utilgjengelig. Jeg tror vi trenger en litt folkelig medieyndling på herresida i verdenstoppen for at det virkelig skal "ta av".



 Gunnar Bull (20. nov 2013 15:13) *  IP
Jeg er enig i det, Enur. Men jeg tror det vil forandre seg når /hvis det kommer en realityserie om henne på TV.


 Dilter (20. nov 2013 15:17) *  IP
Grunnen til dårlig deltakelse på Golftinget kan være at svært mange klubber føler at NGF er irrelevant så lenge de sentrale tjenestene fungerer sånn nogenlunde (dvs. Golfbox, sloperating, NM osv.).


 Drømmegolf (20. nov 2013 15:25) *  IP
Vel talt Skogen,100%enig her.
Legger bare til at langrennsporten er ute med egen buss som inneholder de største stjernene for å besøke skoler/idrettslag. Lager show,lek og morro for unga. Hoppsporten nesten det samme,bare med mobile små bakker.

NGF sitter inne på Ullevål stadion og prøver å finne opp kruttet på nytt. (gjennom å arrangere 3 køller + pøtter for våre beste juniorer). Litt flåsette det siste avsnittet her,men må le litt.



 Pro V1 (20. nov 2013 15:39) *  IP
Man må gi for å få noe tilbake igjen. NGF skal egentlig være til for klubbene og ikke motsatt. Når pengestrømmen går oppover istedetfor nedover, mister man både tillitsvalgte og ildsjeler. Når en klubb klarer å rekruttere 30 barn til golfen ender de opp med tilleggsregning til forbundet på 6000,-

En annen ting er at toppidretten i et særforbund bør være selvfinansierende, eller helst slik at det kan vi overskudd til å pløye tilbake til de som kommer bak. Dette handler i stor grad om sponsorinntekter. Nå er jo golfen skrudd sammen litt anderledes enn idrett for øvrig, men likefult så har jo faktisk NGF et produkt å selge. Men det krever en liten ekstra innsats fra ansatte på Ullevål - som da kan ut å profilere idretten. Langrenn har nå en egen ansatt trener kun for sponsorene sine, det holder ikke lenger med et merke på brystet.

Tenk nytt, de profesjonelle aktørene i markedet kan dette. Når tallenes tale er så klokkeklare som i regnskapene, og det er gen. sekr og president som er ansvarlige (selv om markedsjefen fikk fyken) så kan man gjøre nødvendige grep som kan snu dette. Den nye gen. sekr har nok tatt endel grep, men her må nok sterkere lut til er jeg redd.

Men hvis tingforsamlingen da sitter like musestille og ikke kommer forslag eller krever handling og svar, så skjer det nok ikke allverdens. All makt i denne sal - bør også gjelde Golftinget 2013.



 AR (20. nov 2013 16:00) *  IP
Kommentar til din innledning Pro V1: Jeg har oppfattet det slik at det er medlemmer (medlemskap) over 20 år som betaler 200 kroner. Hvis det er riktig, blir ditt første avsnitt feil.


 Fant (20. nov 2013 16:59) *  IP
Det er en skam at ikke flere klubber deltar.

Nå skal NGF ødsle vekk mer penger på Solheim Cup og Norsk Golf-blad som "ingen" leser (sportsmedia har tapt et to-sifret antall millioner ifølge Golferen).

Så er det ingen som bryr seg?



 Tore Hund (20. nov 2013 17:33) *  IP
Er det ikke slik at mange klubber igjennom flere år har møtt opp, og kommet med forskjellige forslag, uten å få det minste gehør?
Kanskje mange av disse klubbene ikke vil kaste bort mer tid på å tale for døve ører?



 Frank (20. nov 2013 18:07) *  IP
At NGF skal ha 350 kroner fra hver nordmann som har lyst til å spille en runde eller tre i året er fullstendig galskap.



 Fooore (20. nov 2013 18:10) *  IP
Klubber engasjerer seg ikke i NGF, medlemmer engasjerer seg ikke i klubbene. Eksemplets makt, høna, egget, osv.


 mr.fox (20. nov 2013 19:08) *  IP
Betaler avgift til NGF via klubben min, greit nok.
Har tatt et greenfeemedlemskap i en annen klubb,og
må jammen i meg betale samme avgiften til NGF her og.
Dette føles feil for meg.



 panser (20. nov 2013 19:56) *  IP
Det er som følge mr.fox at du er to medlemmer, eller om du vil; to spillere. Som nevnt er det medlemskapet som styrer dette.
Melder du deg inn i samtlige av landets klubber blir du nesten 180 medlemmer, men hvor mange spillere er du? Ble dette uforståelig?



 Frank (20. nov 2013 20:10) *  IP
At du syns det er greit legitimerer ikke å tvinge andre til det samme. Tenk hvor mye klubbene kunne gjort med disse pengene.


 panser (20. nov 2013 21:26) *  IP
Flere refleksjoner og tankekors:

NGF stiller ikke opp for meg. Jeg må være medlem av Norsk Seniorgolf for å drive min idrett. Der er det egen avgift. NGF har ikke noe idrettstilbud til de over 55/50. Her er det kun de arrangementene som klubben arrangerer uavhengig av NGF. Selv lagserien, hvor man representerer klubben, kreves NSG medlemskap. NSG burde få min NGF kontingent. Det er de som trenger det! De satser på idretten. Jeg sponser med glede barn og unge, men da må jeg også få noe tilbake.

Jeg kan delta i Birken uten å være medlem av en klubb tilsluttet Skiforbundet. Og Trondhjem - Oslo uten noen sykkelklubb. Men i golf er kravet at man har et medlemskap for å kunne spille. Om det er et postkassemedlemskap spiller ingen rolle.

Så kan vi dra dette så langt vi ønsker. Urimeligheten kan ikke bortforklares. Norsk Golf og Golfbox er ikke grunnlag nok for meg. Vi bestilte utgangstid lenge før Golfbox kom og vi fikk til og med regulert hcp.

Men som sagt, det er ingen på Tinget som ønsker å trekke dette inn i "det gode selskap". Derfor suser humla videre.



 Ove (20. nov 2013 21:41) *  IP
Til Bjørn E: spar deg belæringen din om hvordan du vil at jeg skal oppføre meg. Og at jeg gjør fremgang.

Jeg mente ikke at jeg generelt som person er en sur gammel gubbe, kun at jeg i dette tilfellet kunne se ut som en. Prvat er jeg positiv, imøtekommende og sosial. Og kritisk til mye. Men det kan kombinere, vet du.



 Wilson (20. nov 2013 22:02) *  IP
Ove jeg skjønner godt at du blir irritert på Bjørn E.

Hold på slik som du har gjort, vær en sur gammel gubbe og vær skikkelig surmaget hvis det er det du trives med.

Ikke ta i mot gode råd fra noen.

Du har tross alt levd en mannsalder snart og da bør erfaringen være at man aldri, aldri tar i mot råd fra andre.



 mr.fox (20. nov 2013 22:46) *  IP
Bra skrevet panser. Da er vi jo enige.


 gjesp (21. nov 2013 07:33) *  IP
noen nevnte 350,- kr i kontigent, hvor kommer det tallet fra?


 Bjørn E (21. nov 2013 09:56) *  IP
Var ikke meningen å belære deg Ove, jeg leser ikke alle innlegg her inne, men når jeg skimmer over virker det som du får mye pepper for å være negativ og i overkant negativ realistisk. Og på bakgrunn av det, ble jeg overrasket hvor postitiv du var når du viste begeistring for din hjemmebane Holtsmark. Jeg kunne ikke vite at du egentlig er en slags dr Jekyll og mr Hyde, en noe surmaget kverulerende herremann her på golfsiden (slik du spurte om du var) , og en solstråle privat. Så feil kan man ta. Beklager!


 Ove (21. nov 2013 14:46) *  IP
Du har misforstått igjen, Bjørn E. Og Wilson.
Jeg skrev at jeg kunne eventuelt fremstå som surmaget etc. i denne tråden, ikke generelt her på Golfsiden.

For det andre kan jeg gi ros og skryt til mange flere norske baner enn min hjemmebane. Kan ramse opp mange, dersom det er nødvendig.

Wilson; hvorfor skal jeg motta råd fra noen her som ikke kjenner meg overhodet, og som jeg ikke kjenner? De blir jo ganske dumt.
Jeg mottar jevnlig råd fra mine nærmeste i livet, men ikke fra ukjente...

Jeg gjentar, jeg er ikke negativ, bare realistisk.



 panser (21. nov 2013 15:18) *  IP
Ove startet denne tråden med en tilsynelatende interessant vinkling under temaet Golftinget.
Nå har dette utviklet seg til å bli en debatt om enkelte deltageres personlige egenskaper. Dette er leit.

Jeg oppfattet at denne tråden burde dreie seg om utfordringene i norsk golf, men der tok jeg altså feil.
Kanskje noen føler trang til å få i gang en ny tråd hvor denne alvorlige problemstilling belyses?
Hva sier redaktøren?


--- Svar: Bra forslag. Ofte er det dessverre slik atkonstruktive tråder blir brutt ned til drittslenging. Jeg er tilhenger av godt humør, konstruktive innlegg, realisme og optimisme. Men vi trenger ikke innlegg av typen "Alt er bare ræva".

For det er det ikke.

AR ---



 Gunnar Bull (21. nov 2013 15:18) *  IP
... og jeg som følte at vi alle kjenner deg så godt ;-)


 Pro V1 (21. nov 2013 15:43) *  IP
Anbefaler at debattantene hever seg over enkeltes avhengighet av å kverrulere, men istedet kommer med gode saklige innspill ang. golftinget.

Nå er jo dette noe som angår oss alle siden vi er medlemmer i klubb/er.

Jeg er i utgangspunkt FOR alt som har med utvikling, herunder arrangement. Men man må da lære å krype før man kan gå.Det henvises til etpar CT og let AC i Norge som viser at vi kan arrangere. Javel - hva med de landene som vi evt. konkurrerer mot? Er det slik at disse også kun har arrangert noen mini turneringer opp igjennom årenes løp? Potensielt tilskuertall er noe helt annet enn realitisk tilskuertall. Og når alt bygges opp under Tutta, som mest sannsynlig har lagt opp da, blir det litt småtynt grunnlag. Men Finn H. skal ihvertfall ha for å tenke i store baner. Uten vyer og visjoner, oppnår man lite.

Man må også se hele golfnasjonens spillende medlemmer opp mot total medlemsmasse. Det var dette som felte golf norge i overetableringen av baner for få år tilbake.

Først må vi lage gode arrangement som vi er kapable til å gjennomføre. Når forbundet ikke engang klarer å hente inn sponsorer til sine egne turneringer, hvosdan skal man da klare å lage SC?

Bygg sten for sten. Lag gode tourer for junior og senior, lag en robust organisasjon som har grobunn og fokus på spillere og aktivitet. Lag konsepter som gir klubbene noe tilbake igjen og som gagner barn og unge.

Gå ut med en sterk anbefaling til alle landets golfklubber om å legge om driften til ordinære idrettslag. Baneselskaper og AS'er har en begrenset levetid ofte ifbm. bygging og innkjøp av maskinparker(moms og spillemidler). Kutt lån, aksjer og andre finurlige inngangsmuligheter, og kun ha medlemsavgift (årsavgift). Da ser man også hvor landet ligger og får et antall klubber og baner som er forenelig med medlemsmassen. Om personer er medlem i flere klubber får jo bli opp til hver enkelt. De fleste av oss er jo medlemmer i flere idrettslag innen ulike idretter også.

Godt golfting.



 Bjørn E (21. nov 2013 18:44) *  IP
Bra innlegg ProV1 (som alltid)
Etter min mening er hovedproblemet i Norsk golf mangel på rekruttering.
På Losby har man i et par år hatt jevnlige arrangementer i samarbeide med skolene. der elevene inviteres til en dag på golfbanen. Selv om det synes å være vellykket, har prosjektet overhodet ikke lykkes fordi ingen av skoleelevene som fikk gratis instruksjon og gunstige tilbud, faktisk begynt å spille golf. For den oppvoksende generasjonen virker det som skoleelevene ikke synes det er kult å spille golf. På meg virker det som den rekrutteringen som skjer, er barn eller barnebarn av golfspillere, eller folk som er i ferd med å bli pensjonister.

Når det gjelder skolebarn, tror jeg at noe av problemet for en del baner beror på dårlig logistikk - dvs transport til og fra banene. Dette er fordi mange baner ligger utenfor de store boligområder og utenfor offentlig trasporttilbud, og når det bare er enkelte barn som begynner, er ikke slik som med lagidrett at foreldre kan veksle på å kjøre barna til og fra banene, trening og konkurranse. På Evje har de gjort noe med det, ved at de har laget en "haikebenk" ved klubbhuset.

Vi står også overfor et "nytt" fenomen i samfunnet; nemlig at unge menneskers sosiale liv i større grad enn for oss eldre, utspilles på digitale sosiale nettverk og foran datamaskin med spill. Og dessverre går trenden mot at også vi eldre bruker mye av tiden sin på sosiale nettverk, ergo blir det ikke mye tid til golf...

Jeg aner ikke om Solheim vil bidra til at unge kommer til å få unge til å synes golf er "kult", og om det får flere til å spille golf. Jeg synes det er verdt forsøket, Hvis man ikke gjør noe i det hele tatt, vil flere baner konke og etterhvert vil golf bli en ren pensjonistgreie. Men at norske triumfer og toppidrettsutøvere kan bidra til sterk økning i interessen, det ser vi både når det gjelder ski og sjakk, jfr Bjørgen, Northug, Johaug og Carlsen

Som jeg tidligere har opplyst om, Losby har tatt tak i en del av rekrutteringsproblematikken ved at de har etablert footgolf paralellt med 9 hulls banen. Foruten at det bidrar positivt til økonomien fordi de får ganske store økninger i greenfee inntekter, har det ført til at de ivrige footgolferne - som både består av relativt unge og av pensjonerte golfspillere, faktisk kjøper medlemskap og forhåpentligvis begynner med golf..



 Bjørn E (21. nov 2013 18:47) *  IP
Ble noen skriveleifer, bl. annet i siste avsnaitt skulle det selvsagt ha stått pensjonerte fotballspillere....


 Gjest (22. nov 2013 21:22) *  IP
Tingdokumentene er trist lesning. Dessverre er det samme passgjengere som skal lede NGF videre. Personlig er jeg enomt skuffet over generalsektetæren som er omtrent usynlig og har gjort null grep i en organisasjon som alle vet har personer som overhodet ikke fungerer. Jeg trenger ikke engang nevne navn, vi vet alle hvem som terroriserer klubbene.

Forøvrig er Solheim Cup en unik mulighet, men da må man bytte ut personer som ikke engang klarer å håndtere Norges Cup.



 AR (22. nov 2013 23:55) *  IP
Tror ikke du har fulgt så godt med; Gjest, hvis du ikke har oppdaget at generalsekretæren har gjort meget gode grep i organisasjonen. Det kan kanskje komme av at mye av dette er skjedd i det stille.


 Frank (23. nov 2013 00:04) *  IP
350 kroner for nothing.


 gjesp (23. nov 2013 08:28) *  IP
Hvor har du 350kr fra Frank?


 panser (23. nov 2013 09:18) *  IP
Regner med at gjesp er klar over at han for ett medlemskap betaler kr. 200 i NGF avgift og nå kr. 150 i medieavgift. Til sammen blir det kr. 350.
Og da får du lov til å være medlem av en klubb tilsluttet NGF og attpå til får du Norsk Golf. Ikke dårlig?



 Frank (23. nov 2013 09:23) *  IP
200+150 i såkalt medieavgift.


 gjesp (23. nov 2013 15:19) *  IP
Ekstremt billig golfblad. Ikke rart det går med underskudd.

Å si at man ikke får noe for 350kr er rimelig kunnskapsløst.



 Frank (23. nov 2013 15:21) *  IP
Hva får jeg?


 Wilson (23. nov 2013 16:07) *  IP
I de fleste idretter hvor man konkurrerer så betaler man lisens.
Jeg synes ikke golf har noen dyr årskontingent til NGF.
Vi får jo et blad med mye bra innhold.
At noen ikke liker bladet er bare slik det er med mye annet



 Gjest (23. nov 2013 16:09) *  IP
AR, hvilke grep er det du mener er gjennomført. Vi er overhodet ikke organisatorisk klar for Solheim Cup.

------ Svar: Måtte stryke siste delen. Slik skriver man ikke, Gjest!

Grepene kan jeh komme tilbake til ganske snart.

AR ---



 Frank (23. nov 2013 16:55) *  IP
Til forskjell fra de fleste andre idretter må man betale 350 kroner til forbundet uten å stille i konkurranser Wilson. Det er feil. Hvorfor skal man tvinges til å kjøpe et blad man ikke leser?


 Wilson (23. nov 2013 17:02) *  IP
Frank

De fleste vil nok ha bladet, og de fleste er nok rimelig fornøyd med NGF.
Selv om det er forbedringsmuligheter i en hver organisasjon.

Turneringstilbudet og kritikk mot organisering av det kan være berettiget, men å sutre pga 350 kr pr år når man bruker tusener på sporten pr år blir litt syting i min skalle.
Man betaler skatt som går til litt av hvert. Og ikke alt benytter man seg av




 Frank (23. nov 2013 17:08) *  IP
Så la de som vil ha bladet abonnere da. De fleste golfspillere vet knapt hva NGF er for noe, og de fleste golfspillere spiller fem runder i året. Det betyr at de betaler 70 kroner per runde for noe de ikke får noe for. De pengene hadde kommet mye bedre til nytte ute i klubbene eller som redusert årsavgift.

Trekke inn skatt blir vel litt flåsete?



 Wilson (23. nov 2013 17:12) *  IP
Frank

Her blir vi ikke enige.
5 runder pr år i snitt tror jeg lite på.
De har uansett meldt seg inn i noe med kjente betingelser.

Og, for NGF koster det sannsynligvis mer å ha en abonnementsservice.



 Frank (23. nov 2013 17:18) *  IP
Klart de har meldt seg inn i noe de visste, men det blir jo ikke akkurat flere av dem. De fleste norske golfklubber sliter enormt med økonomien. Det skjer samtidig som de sender flerfoldige hundreetusner til en koloss av et forbund de fleste medlemmene aldri får noe fra. Men du er jo fornøyd med tingenes tilstand, så da er det jo greit.


 Nicolai (23. nov 2013 17:43) *  IP
Nå er medieavgiften kun 140,-, og den er ikke pr. person, men pr. hustand.
http://www.golfforbundet.no/klubb/organisasjon/okonomiforsikring/kontingent-og-avgifter-ngf

Så er det en IT avgift på 27,- pr. person. Det synes jeg er rimelig billig for å kunne booke tider på alle golfbaner via nettet. Husker med gru da heg startet og spille golf, og måtte ringe rundt på diverse baner for å sjekke.

Kontigenten til NGF er på 200,- pr. pr. Vet ikke hva den dekker, men innbiller meg at det i hvert fall er en forsikring involvert der?



 Gjest (23. nov 2013 20:10) *  IP
AR, Jeg kan kritisere Rekdal og Deila så mye jeg vil på nett medier. Hvorfor kan man da ikke kritisere de ansvarlige innenfor golf. Jeg ser frem til å høre om grepene, jeg ser ingen av betydning.

Galematias å søke Solheim Cup med dagens kompetanse. Dette gjelder særlig på turnerings- og sponsorsiden. Håper virkelig forslaget forkastes i morgen.

--- Det er grenser for hva man som anonym kan tillate seg av sjikanering av navngitte personer. At andre (seriøse?) nettsteder tillater den slags betyr på ingen måte at det tillates her.

Hva inn i granskauen galt har Deila gjort, forresten, som kan rettferidggjøre en voldsom anonym kritikk??

AR ---



 Frank (23. nov 2013 20:12) *  IP
SC burde være en fjern drøm, og at man lot det være med det.


 Wilson (23. nov 2013 20:23) *  IP
Ja, SC bør man vente med.


 Traveler (24. nov 2013 11:11) *  IP
Enstemmig ja til Solheim Cup.
Et enstemmig golfting ga styret fullmakt til å fremme en søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019. Dermed får NGF midler til å utrede om det er grunnlag for å fortsette med en søknad.



 Wilson (24. nov 2013 11:28) *  IP
Synes dette er litt stormannsgalskap.



 Gjest (24. nov 2013 12:15) *  IP
Deter ikke vedtatt å søke. Styret har fått fullmakt til å søke. Styret skal nok ha mange og lange møter før de lander på en konklusjon. Viktigst vil det være om vi har kompetanse og ressurser til et slikt arrangement. Man burde uansett outsource arrangementet til Oslo Golfklubb dersom man velger å søke og denne beslutningen må komme tidlig.


 digger (24. nov 2013 12:34) *  IP
Blir som å la eskimoene arrangere vinter OL


 Enur (24. nov 2013 13:00) *  IP
Helt meningsløs bruk av NGF's ressurser! Som Wilson sier; stormannsgalskap!
Om det skulle ende med en søknad, håper jeg de som tar avgjørelsen internasjonalt velger en golfnasjon til å ta seg av arrangementet. Norge får først klare å produsere en egen protour + klare å arrangere mange ET- og LET-turneringer før tenker på å søke om slike arrangement!



 Wilson (24. nov 2013 14:49) *  IP
Tenk om man kunne få til en LET pr år ja. Helt enig Enur.


 gjesp (24. nov 2013 22:42) *  IP
om man får Solheim cup må man arrangere LET 4 år før og etter. Med det ene følger det andre. Men det er kanskje greit å lære seg til å krype før man kan gå.


 Smilende Sam (26. nov 2013 00:18) *  IP
Ambisjoner er viktige i norsk golf. Det er jo nettopp det man har manglet. Storveies at man vil søke om Solheim. Skaper engasjement og begeistring og positive ringvirkninger med en slik stormannsgal plan!!


 Pro V1 (26. nov 2013 13:53) *  IP
Orientering er gitt og golftinget har gitt sin tilslutning med enstemmig flertall. Demokratisk riktig utført og da bør vi alle legge tvil og annen skepsis tilside, fremfor å sitte med en holdning om at dette ikke går og være personen som kommer i ettertid og sier hva sa jeg.

Noen annet ville det vært om man laget et solo opplegg og tilslutning fra NGF sin side. Personlig synes jeg Finn H. har gjort dette etter boken og visjonen hans om et SC på norsk jord KAN bli en realitet. Dette må da arbeides med helt på siden av NGF's sin vanlige drift, slik at ikke resten av NGF's virksomhetsplan må lide under SC planlegging. Dette kan fort ta veldig mye plass i NGF styrets arbeid og styremøter/styreseminarer. Men det er fortsatt endel som klarer å ha to tanker i hodet samtidig.

I neste øyeblikk bør man enes om HVOR dette skal arrangeres så fort som mulig, slik at det ikke blir en lokaliseringsdebatt som sporer av hele prosessen. Personlig må jeg si at det kun er Bogstad som i mine øyne er aktuell. Sorry Bergen og respekt for Karsten Ping.

Lykke til.



 Ove (26. nov 2013 14:06) *  IP
Dersom SC på norsk jord utelukkende skal finansieres med eksterne midler (ca. 45 mill.) så kan man bare glemme hele greia.
Klimaet for å sponse golf er nå på et lavmål, også etter at en av våre beste har gitt opp. Det påvirker golfmarkedet generelt i Norge. Og så lenge ingen kan garantere at det store trekkplasteret Tutta stiller opp i 2019, så er hele prosjektet altfor usikkert til at noen vil spytte inn penger.
Trur eg.

Dessuten, hvor skal Norge arrangere fire LET-turneringer? Baneforholdene er jo som bingo, totalt væravhengig.



 AR (26. nov 2013 14:19) *  IP
Et enstemmig ting har sagt sitt. Nå er det, som Pro V1 sier, bare å sette i gang.

Det vanskeligste blir nok å komme opp med finansiering. Her må store selskaper opp med store summer. En håndfull bedrifter må hoste opp et titalls millioner hver.

Olje, bank, forsikring, reiseliv og fisk er forslag fra min og Golfsidens side.

Man må tenke mye større enn man gjorde for å komme opp i 1,9 millioner kroner av et budsjett på 7,5 millioner kroner i 2012. Her må eksterne krefter inn for å gjøre en solid sponorsalgsjobb. Spørsmålet er om det er tilstrekkelig golfinteresse i ledelsen i aktuelle selskaper i de ovenfornevnte bransjene.

Men du verden hvor bra det blir hvis finansieringen går i orden.



 Pro V1 (26. nov 2013 14:31) *  IP
Helt riktig, sett vekk hele sponsorpakke til de som kan dette. Dette gjelder også presentasjonen med tanke på selge inn søknaden for NGF. Du nevnte de riktige sektorene i norsk næringsliv AR.

Aktuelle hovedsponsorer til SC, kan være: Statoil, Aker, National Oilwell, Nordea, Norwegian Salmon, Visit Norway, Oslo Gardermoen, If osv. Da hjelper det ikke med noen markedsfolk med generell kunnskap, men tungvektere som har inngående kunnskap og profesjonelle lobbyister på heltid med hele verden som marked. Hvem husker ikke den gang en seiler fikk ut 40-50 mill Kværner? Mye som er mulig her.

Er vel bare to-tre firmaer i Norge som kan ta denne jobben slik jeg ser det idag.



 Wilson (26. nov 2013 22:10) *  IP
Selvsagt må NGF følge opp tingvedtaket.
Det er bare synd at vi er så stormannsgale at vi absolutt skal ha SC til Norge.
Tenk om vi kunne få til en LET pr år, på Bogstad.

Burde være mulig istedet for å bruke så mye ressurser og penger på en SC.



 digger (27. nov 2013 00:24) *  IP
La oss nå som golfnasjon lære å krabbe først!
Interessen for golf i Norge er null. Det er en håndfull tilskuere på NM og ingen presse.
Solheim cup i regnvær for tomme tribuner er ikke stas.



 Revisor'n (27. nov 2013 17:00) *  IP
Det er rimelig talentløst å bruke penger på en søknad om SC, når Norge er så langt fra en golfnasjon som det går an å komme. SC er hittil bare arrangert på de britiske øyer og Sverige og skal nå for første gang til Tyskland i 2015.

Hvor mange andre land i Europa er det ikke som faktisk arrangerer LET-turneringer hvert år, har et mye større golfmiljø og golftradisjoner og bør stille mye lenger framme i køen for å arrangere SC.

Hva er det som gjør at en tror at en skal få tildelt SC? Det må i tilfelle være at ingen andre nasjoner søker.

Dette lukter av enkeltpersoners ønske om "15 minutes of fame", og vil ha ubetydelig effekt på målsettingen om 15 000 flere kvinnelige golfere innen 2022.



 Wilson (27. nov 2013 17:06) *  IP
Enig.

Jeg bare gjentar: Stormannsgalskap



 Headcover (27. nov 2013 19:50) *  IP
For et forbund som opplever medlemsvikt er vel en slik satsing intet mindre enn risikosport...


 Oggi (27. nov 2013 22:01) *  IP
Målsettingen om 15.000 nye kvinnelige medlemmer innen 2022, betyr ikke mer enn i snitt ca 9 nye kvinnelige medlemmer årlig i hver norsk golfklubb. Det er antagelig ikke mer enn hva de aller fleste får inn allerede. Problemet er alle de som slutter. Det ser stor forskjell på NYE og FLERE. 15.000 ut over det vi har i dag ville vært flott. Om virkemiddelet er SC - er jeg mer usikker til.


 Bjørn E (28. nov 2013 00:47) *  IP
Noen er uenig med GF at Solheims cup skal arrangeres i Norge ser jeg. Greit nok det, selv om jeg er uenig i påstand at vi mangler kompetanse eller at det stormannsgalskap.

GF ser på tiltaket som en stimulans til rekrutteringsarbeidet. Hvem vet hvilken effekt det gir?

Men dere bedrevitende "realister", hvilke alternative forslag har dere til å promotere golfsporten i Norge slik at vi ender opp med flere golfspillere?



 AR (28. nov 2013 09:06) *  IP
Hvis hver golfspiller rekrutterer en venn, vil antall golfspillere doble seg........


 Headcover (28. nov 2013 09:56) *  IP
Jeg tror golfsporten har et imageproblem. Blant de unge er det kulere å drive med lagidrett (og data), blant de voksne er golf fortsatt en snobbesport med rare bukser/sko og businesstyper. Seniorgolfen er vel det som har best levegrunnlag, noe også klubbenes sosiale arrangementer bærer tydelig preg av.

For å ha glede av golf må man både ha omgangskrets som deler samme interesse, man må ha tid nok til å holde ferdighetene ved like, og det er mye konkurranse med andre fritidsaktiviteter. Med vinter halve året, tror jeg vi må innse at golf aldri vil bli en "stor" sport her hjemme.



 Bjørn E (28. nov 2013 10:51) *  IP
OK, AR, men har du noe forslag til hva som kan trigge slik rekruttering?.. Spesielt da for unge spillere. `Har du noen forslag til hva annet i Norge som kan sette golf skikkelig på kartet i mediasammenheng, slik at unge gofspillere vil synes at golf er kult.? Som f. eks. SC kunne bidratt til.

Jeg tror nesten alle ivrige golfspillere har forsøkt å rekruttere venner, bekjente og familie til golfspillet. Uten å lykkes. Folk sier de ikke har tid, om det er fordi de har andre interesser eller fordi de faktisk ikke har tid, eller fordi de ikke synes golf er kult, eller fordi de er redde for å sette i gang, eller fordi de ikke har råd, vet jeg ikke.

Mine barnebarn har så mange aktiviteter ilagidretter at golf ikke er et alternativ av praktiske grunner..

I min golfvennekrets i klubben min, fantes det for noen år siden ca 10 - 15 spillere, nå er antallet som spiller regelmessig golf redusert med minst 5 personer

Jeg observerer at i min golfklubb var det for noen år siden en ganske stor stamme med veldig unge golfspillere i alderen 10 til 15 år, ofte så man disse trene på treningsfeltet, eller man kunne risikere å spille med dem på banen. Nå finnes det nesten ingen. I sosiale arrangementer i klubbens regi, virker det som snittalderen blir stadig høyere.

Hvis noen potensielle spillere skulle kikke innom debattsidene på Golfsiden, tror jeg ikke de kranglevorne spillerne og oppførselen her, akkurat er er noen god ambassadør for golfsporten....



 AR (28. nov 2013 10:57) *  IP
Hvis din erfaring de siste årene er som du beskriver, Bjørn E, er det bare å gi opp.....


 Bjørn E (28. nov 2013 11:19) *  IP
:)
I følge din analyse jfr. Trond Krachts innlegg i en annen tråd, mener jo du at " nå er det bedre enn noen gang"

Jeg synes det å søke om å få arrangere SC, er positivt og mener det vil bidra til økning i antall golfspillere. Når jeg spiller ballen over til dere negative "realister" hvilke alternative tiltak, kommer du opp med at hver golspiller kan rekruttere en spiller - vips er problemet mht rekruttering er løst. Jeg vil påstå at mye tyder på at den strategien ikke har lykkes. Spesiellt ikke blant unge spillere. Så utfordringen er spilt over til dere "realister", hvilke alternative tiltak mener dere kan trigge rekruttering? " Å bare gi opp" er ikke et alternativ...



 Headcover (28. nov 2013 11:30) *  IP
Jeg vil foreslå at NGF gjennomfører en stor spørreundersøkelse blant alle sine medlemmer, hvor man prøver å belyse hvor skoen trykker. Så spørs det om evnen til nytenkning er stor nok, eller om det er "seniorgruppa" som legger føringene for veien videre.

Er selv engasjert i barne og ungdomsidrett, og det er liten tvil om at det er mye morsommere å lede barna inn i lagidretter og aktiviteter der vi som foreldre faktisk driver ting fremover med dugnadsånd. I golf er det profesjonelle aktører som byr på disse tjenestene.



 Gjest (28. nov 2013 14:37) *  IP
For å skape mer interesse har man ihvertfall vært kreative for neste år med en 4 køllers turnering. Tror at juniorer hadde respondert godt til flere foursome/greensome/Ryder Cup , matchplay turneringer. Problemet er at man internasjonalt har veldig lav junioralder (18 år) og at man dermed (i NGF) har hastverk med å utvikle spillerne tradisjonelt. Mer tålmodighet og tid (junioralder 21) hadde vært positivt for golfen. Da kunne vi plukket opp gode atleter som slutter med håndball og fotball i 15 års alderen. Her er det et stort potensiale.


 Frank (28. nov 2013 15:27) *  IP
Om man begynner med golf når man er 15 tror jeg det er ekstremt vanskelig å nå et internasjonalt nivå. Man må begynne fra 5-8 års alderen. Tror jeg.


 barce (28. nov 2013 15:58) *  IP
Helt enig med Frank. Man må utvikle dem når de er i sin motoriske gullalder fra 8-13 år..


 AR (28. nov 2013 16:04) *  IP
... og da må de også få konkurrere. Ellers blir det temmelig håpløst.


 barce (28. nov 2013 16:33) *  IP
Men konkurrerer de ikke?

Arild Wahlstrøm Cup er vel også for barn under 13, hvor score blir registrert?



 Bjørn E (28. nov 2013 16:59) *  IP
@AR Golf er vel en idrett der man i mye større grad enn i andre idretter konkurrerer med seg selv og hvor det alltid er målbart hvor mye fremgang man får. Uten at jeg skal si det for sikkert, vi har en del stor golfpersonligheter som så vidt jeg vet, har klart å bli enere uten at de har startet med konkurranser i veldig tidlig alder så vidt jeg vet..F eks. . Ben Hogan, Lee Travino, Gary Player, Tiger Woods Seve Ballesteros.


 Frank (28. nov 2013 17:02) *  IP
Konkurranseforbudet i norsk barneidrett er helt håpløst, men rammer nok ikke golf særlig mer enn mange andre idretter.


 Indre Østfold (28. nov 2013 17:52) *  IP
I denne tråden diskuteres det over en lav sko flere ting innenfor området til NGF - helt sikkert med rette. Når det gjelder medlemsbladet Norsk Golf, skulle jeg inderlig ønske innholdet her ble mer fokusert på golfpolitikk. Her på denne debattsiden slår det av og til gnister - det er bra. Hvem synes det er spennende med golfhendelser langt bak i tid eller journalisters jordomseilinger med mål å spille golfbaner de fleste av oss aldri kommer bort i. Bladet bør rett og slett fokusere på aktuelle ting og samtidig framsnakke norske golfbaner.


 Ove (28. nov 2013 20:03) *  IP
Enig i det som påpekes at golf skiller seg fra andre idretter ved at man med godt utbytte konkurrerer med seg selv. Trenger ikke nødvendigvis være i konkurranse med andre før man er over 13 år. Man kan godt gå i en flight som gutt og konkurrere med medspillerne, uten at det absolutt skal utdeles premier.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72