Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunder - 06. okt 2013 kl. 23:08 *  IP
NM mid-am og tragiske NGF

Vil bare dele min erfaring med NGFs manglende evner til å yte service.

Meldte meg på NM mid-am i år og gledet meg mye til å spille. I mitt åndsforlatte jobbstress den siste tiden klarte jeg å gå glipp av informasjonen om at man måtte betale avgiften til turneringen etter man ble bekreftet som spiller på turneringen. Det er helt klart min egen feil at jeg ikke leste all informasjonen. Mottok en epost fra NGF en mandags ettermiddag om at de ville stryke meg fra turneringen om jeg ikke hadde betalt innen 14 timer (kl 12 neste dag). Jeg lå dessverre syk denne mandagen og fikk ikke lest dette før etter lunch dagen etter. Typisk nok. Klokken fire dagen etter fikk jeg epost om at jeg var strøket fra turneringen, og en notis om at jeg hadde gjort noe usportslig:

"I tillegg til strykningen vil vi fakturere startkontingenten med et gebyr. Ettersom manglende betaling også er manglende registrering og påvirker andre spilleres deltagelse ansees dette som usportslig opptreden (iht. punkt 2.32 i NGFs generelle turneringsbestemmelser) og du utestenges derfor fra deltagelse i forbundsturneringer inntil betaling er mottatt."

Jeg sendte epost til dem sporenstreks og spurte om det var mulig å betale startkontigenten med en gang, sende kvittering, og så kanskje få spille. Det var helt utelukket. Og nå har jeg mottatt faktura på 750 kr.

Hvis NGF ønsker at flere skal delta i deres turneringen, i håp om at golfinteressen skal ta seg opp foreslår jeg en vennligere tone, og kanskje litt lengre varsel på eventuell sletting fra deltakerlisten.

Jeg forstår at det er vanskelig å arrangere turnering hvis det er mange som ikke betaler, men det må gå an å legge inn en buffer på ettpar dager slik at svimle mennesker får betalt. Da får de sikkert flere deltakere også.

Så husk dere som ønsker å spille slike turnering: undersøk om det skal betales kontingent på forhånd. Jeg har spilt lite turneringer de siste årene og har ikke fått med meg at de har startet med forhåndsbetaling. Jaggu er jeg klar over det nå :)
 Lost ball (07. okt 2013 07:39) *  IP
To betalingsfrister er overskredet, og så er det NGF som gjør noe galt? Ikke helt overbevist...


 Jolle57 (07. okt 2013 09:22) *  IP
Enig med "lost ball". Dette burde du holdt for deg selv, og ikke skylde på andre.


 Pro V1 (07. okt 2013 09:45) *  IP
Vel Gunder, slik har det vært i alle forbundsturneringer en stund nå. At man ikke helt fikk med seg at man må betale, skyldes i mine øyne litt dårlige lesebriller. Sykdommen din i andre omgang er beklagelig, men når man misser begge to, så blir det desverre ingen medlidenhet.


 Gunder (07. okt 2013 12:04) *  IP
Helt klart og jeg tar det fulle ansvaret, og skylder ikke på meg selv. Men når man tar kontakt og spør om man kan betale, og sende kvittering kan det være kurrant å tillate det for å få med flere deltakere. Det jeg reagerte på var 14 timers purrefrist. Men det er helt klart jeg som ikke har lest det jeg burde uansett.

Ville dele historien slik at det ikke skjer med andre :)



 Gunder (07. okt 2013 12:27) *  IP
Jeg kan uansett ikke være uenig i at jeg dummet meg ut :)


 Proffen (07. okt 2013 15:28) *  IP
Her har Gunder bommet med betalingen. Det må han selv ta ansvar for.

Gunder nevner NGFs serviceinnstilling. Her er jeg helt enig med ham. NGF mangler fullstendig serviceinnstilling til sine kunder. De viser seg fra sin verste side som monopolist. Når man melder seg på en turnering burde man selvsagt betalt samtidig med påmeldingen. Da hadde man sluppet alt dette tullet med betaling i etterkant.

Det er utrolig at NGF kan levere så dårlige tjenester jevnt over, år etter år, uten at det får konsekvenser.



 Øyvind Reinertsen (07. okt 2013 15:39) *  IP
...mener å huske at jeg ikke ble avkrevd betaling ved selve påmeldingen til NM mid-am pga. forventet overbooking. Når jeg melder meg på andre lokale turneringer på Mikla, betaler jeg ved påmelding. Tror det i dette tilfellet ble sendt ut en beskjed om at betaling skulle skje etter at feltet var satt opp. Da er det nok lettere å komme opp i en situasjon som den Gunder beskriver her.

Litt smidighet hadde nok vært på sin plass...




 Frank (07. okt 2013 18:39) *  IP
NGF kan nok kritiseres for mye, men her har de jo absolutt vist smidighet ved å gi en ny frist.


 Gunder (08. okt 2013 13:36) *  IP
Frank: Joda det er helt klart min feil. Men fristen jeg fikk beskjed om hadde bare ca et halvt døgn responstid. Dessverre for meg var jeg syk, men det er jo uansett min feil.

NGF har ved flere anledninger ikke vist stor serviceinnstilling som Proffen sier, og jeg har hørt diverse historier om dette. Skal man prøve å rekruttere aktivitet i en sport som i utgangspunktet trenger flere deltakere burde man prøve å være mer fleksibel. In my humble opinion :)

Men ja. Smekk på Gunders pung for å ikke lese eposten til NGF! Au.



 Zigurd (09. okt 2013 09:50) *  IP
Nå virker det som en del her har lest et annet innlegg enn det jeg gjorde, for jeg så ikke at Gunder forsøkte å skyve ansvaret bort på andre.

Startinnlegget var vel en nokså uforbeholden innrømmelse av for dårlig lesing og overskridelse av betalingsfrister.

Synes ellers det må være lov å stusse litt når det å overse en betalingsfrist skal føre til beskyldninger om 'usportslig opptreden'...

Men på den andre siden - i en sport hvor man forventes å se, og illegge seg selv straffeslag, om en ball beveger seg så lite at man trenger endeløse repetisjoner i slow mo med hd-kamera for å få det med seg, så skal det kanskje ikke mer til enn litt uoppmerksomhet før man er usportslig og må straffes med full startavgift og gebyr for en turnering man ikke for lov å spille?



 Skrens Petrus (15. okt 2013 08:47) *  IP
Jeg støtter Gunder. Selv var jeg påmeldt, men jeg hadde også min sønns barnedåp som skulle gjennomføres. Forsøkte i det lengste å få barnedåpen flyttet til en annen helg enn mid-am helgen. Dessverre gikk ikke det. Måtte derfor melde meg av, men da var fristen gått ut. Måtte derfor betale full startkontigent for å melde meg av da jeg ikke hadde legeerklæring på at jeg var syk (selvsagt).

Selvsagt er alt også min feil, men jeg føler vel også at NGF kunne jobbe litt mer med smidigheten fremover... Det er ikke akkurat første gang man opplever firkanthet og lite serviceinnstilling.



 Pepper (15. okt 2013 08:54) *  IP
Et annet eksempel; en juniorspiller valgte å vente med å mnelde seg på en turnering og betale startavgift fordi det var usikkert om han kunne spille, han ville mao ungå å komme i samme situasjon som Skrens Petrus. Da han skulle betale rett før tidsfristen var det problemer med golfbox og/eller nettbanken (husker ikke helt), og betalingen gikk først gjennom 20-30 minutter over fristen. Han ble da nektet å starte fordi påmelding var kommet for sent.

NGF fulgte reglene, men smidighet var det ikke mye av.



 Gjest (15. okt 2013 18:15) *  IP
Hvorfor gjør ikke NGF som resten av verden og belaster et gebyr for sen betaling. Det at man blir kastet ut av noe man har kjøpt er etter mitt skjønn noe dramatisk for en relativt liten forseelse.


 Far (15. okt 2013 20:27) *  IP
Gjest, dette har du og jeg og andre diskutert før da du etterlyste mer fleksible løsninger for deg selv, uten hensyn til dem på reservelisten (ref tråd om en Titleist Tour turnering for vel et år siden).


 barce (15. okt 2013 22:08) *  IP
På et eller annet tidspunkt må en beslutning finne sted. Når denne beslutningen tas, vil det for enkelte oppleves som brutalt og lite fleksibelt. For i den enkeltes verdensbilde fins jo bare en selv og sine egne behov.


 Ove (15. okt 2013 22:52) *  IP
Regler er til for å følges.
Reglene er kjent av alle deltagere.
"Smidighet" = overtredelse av reglene.

I sommer fikk jeg en bot på kr. 1600 for å ha kjørt i 57 km/t i en 50-sone. Ingen farlig situasjon oppsto. Kunne ikke UP ha vist litt "smidighet"?
Nei!



 Frank (15. okt 2013 22:53) *  IP
Helt enig barce.


 Simen Myhre (17. okt 2013 21:53) *  IP
Man kunne jo i det minste håpe at når NGF er så opptatt av stram regi, at de i det minste fulgte opp sine forpliktelser selv også... Venter fortsatt på NM-medaljen min for eksempel...


 barce (17. okt 2013 23:25) *  IP
Mulig jeg også hopper ut av de anonymes rekker hvis jeg noengang kommer opp i samme problemstilling som deg :)


 Gunnar Bull (18. okt 2013 12:30) *  IP
Jeg lurer også på hvor det blir av alle medaljene mine ;-)


 Kåre kålrabi (18. okt 2013 14:54) *  IP
Simen Myhre: den må du nok se langt etter. Thomas Hansen hadde bedre siste 18 og fikk dermed bronse. Samme skjedde forsåvidt ifjor. Samme score på de som ble nr 2 og 3. Den som hadde best siste 18 fikk sølv, den andre bronse.


 Simen Myhre (18. okt 2013 15:10) *  IP
Det er ingen siste 18,9,6, 3 eller tilsvarende prioritet på medaljer i NM så det er ikke tema. Det er bare interessant å se hva NGF mener er å sende "medalje så fort som mulig", med tanke på at de er relativt strikte på betaling, påmelding osv. "Practice as you preach" er det noe som heter...


 Simen Myhre (18. okt 2013 15:12) *  IP
...og ja, jeg har selvfølgelig kontaktet dem direkte før jeg skrev om det her :)


 Pepper (18. okt 2013 15:14) *  IP
Etter NM i fjor da 3 damer delte 3. plassen fikk Nicoline med beste score siste 18 medaljen under premieutdelingen, de 2 andre fikk sin i posten et par måneder etterpå. Og medaljen hadde ingen inskripsjon som vist hva den representerte.

Du får den nok snart, Simen!



 tilskuer (18. okt 2013 15:17) *  IP
Det man opplevde i fjor var vel at NGF av en eller annen merkelig grunn fant ut at selv om spillerne delte plassering i henhold til turneringsreglementet, ble premieringen avgjort av siste 18, 9, osv. Delt tredjeplass på resultatlisten men bare en fikk bronsemedalje(dameklassen). Det synes jeg er for dumt.


 Pepper (18. okt 2013 15:29) *  IP
Tilskuer, den med best siste 19 fikk medaljen i henhold til turneringsreglementet for NM/Norgescup.

Turneringsreglementet er som følger:
"I tillegg til resultatlisten (som er utgangspunkt for fordeling av Order of Merit poeng) skal det beregnes en premieliste. I denne premielisten skal øvrige like resultater beregnes etter den matematiske metoden (siste 36, 18, 9, 6, 3 og 1 hull). Premiene fordeles etter denne premielisten.
NB! Dette vil si at det er én offisiell resultatliste hvor like resultater er delt, og det er en egen premieliste hvor like resultater er rangert matematisk."

NGF valgte som nevnt å sende de 2 siste bronsemedaljene i posten lenge etterpå. De kunne valgt å endre dette til NM i år, men gjorde det ikke.



 AR (18. okt 2013 17:36) *  IP
Det samme skjedde i årets senior NM. Ingen medalje til delt 3. plass og svakere sisterunde. Men lik plassering.


 Simen Myhre (18. okt 2013 18:33) *  IP
Jeg forholder meg selvfølgelig bare til det som ble sagt av NGF-representanten, og det faktum at de to andre jeg delte 3.plassen med fikk de to bronsemedaljene de hadde tatt med, og at min skulle bli ettersendt. Igjen, dette var ikke et spørsmål om hvorvidt jeg skal ha medalje eller ei, men om NGF-ansatte forsøker å leve opp til en like stram regi som de krever av medlemmene som betaler lønningene deres... ;)



 AR (18. okt 2013 19:34) *  IP
Delt plassering etter endt spill bør likestilles i bruttokonkurranser. Dette med siste 18, siste 9 og siste 6 og siste 3 og siste 2 og siste 1 ble innført den gang vi hadde gavebord og folk fikk velge premier. Bortsett fra det burde delte plasseringer telle likt slik dtet gjøre blant proffene.

Er nå min mening....

En gang tapte jeg det norske åpne mesterskapet på en dårligere sisterunde enn vinneren, men vi hadde likt antall slag etter 72 hulls slagkonkurranse.

Det irriterer med ennå - selv om det var sent på 1970-tallet.

Året etter gjorde man om på bestemmelsen og innførte play off slik det gjøres ute i den store verden. Da vant jeg for øvrig med god margin.



 Gunnar (18. okt 2013 22:10) *  IP
Tipper at medaljen kommer om noen måneder eller år. Turneringsansvarlige i NGF er ikke utpreget kjappe eller serviceinnstilt. Synd de får holde på slik.



 Fant (18. okt 2013 23:41) *  IP
Åpent Norsk... Det var tider det.


 Simen Myhre (27. okt 2014 12:55) *  IP
Jeg har nå kunnet feire ettårsjubileum for uteblitt medalje. Har også gitt opp å purre. Lurer på om dette kunne skjedd i f.eks skiforbundet?


 AR (27. okt 2014 15:54) *  IP
Du er ikke alene.


 Gunnar Bull (27. okt 2014 19:19) *  IP
Når jeg tenker meg om, så har ikke jeg heller fått noen medalje av NGF!

Ventet i mange år, faktisk. Men nei da.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72