Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Enur - 02. okt 2013 kl. 09:29 *  IP
Banebesøket:: Nes GK 09 / Rommen Golfpark - en positiv opplevelse!

Undertegnede var for mange år siden medlem av Nes Golfklubb, men på grunn av bl.a. en hytteovertakelse i barndomsdistriktet ble det klubbskifte for min del. Men jeg har nå prøvd å få avlagt banen på Vormsund et eller flere besøk pr. år allikevel, da jeg alltid har trivdes godt der oppe.

I år har ikke det passet før denne helgen, og det må jeg si ble en overraskende positiv opplevelse!

Riktignok holder ikke alle greenene topp standard i år, og det hadde jeg også hørt på forhånd. Men jeg vil si at de var bedre enn fryktet, noen var riktig bra, mens andre fortsatt slet med litt sår og ujevnheter, og neppe blir bedre i år.

Men fairwayene! Å, for noen fantastiske fairwayer! Jevne, tette og fine, og ballen ligger omtrent som om den var pegget opp, noe som medfører herlige balltreff også for oss litt dårligere spillere. Og alle vet hvilken godfølelse og selvtillit det kan gi en, også for resten av spillet!
Jeg har spilt nesten samtlige baner på Østlandet i løpet av sesongen, og det er vel bare Bogstad som har gitt meg en tilsvarende følelse på fairwayene!

I tillegg er roughen klippet ned til en fin og "ballfinne-vennlig" høyde (for de som havner der :-). Undertegnede setter også veldig pris på at det rundt greenene er godt med gress, slik at man virkelig "får tak" i ballen ved nærspillet. Jeg har spilt nok av baner i år hvor det bare er tuete eller lite og dårlig gressvekst rundt greenene, og det er ingen højdare.

Designet på banen er nå en gang slik det er der oppe på Nes, ikke verdens mest spennende eller vanskelige bane. Mange synes den blir kjedelig, andre setter pris på de brede fairwayene, selv om det blir litt mye fram og tilbake. Dog skal det sies at trærne som jeg husker som veldig små og "ikke i spill" fra banens første år, nå sannelig har vokst seg store nok, og nå begynner å ramme inn mange av fairwayene på en fin måte, også slik at man kan bli straffet av dem om man er litt skjev med slagene sine.

I høst er hullrekkefølgen blitt endret tilbake til slik den var opprinnelig, dermed er muligheten til å få en god start på runden med en lav score på frontnine så absolutt til stede. Man har også tatt i bruk tallkoder (63, 59, 54 og 48) på teestedene i stedet for de tradisjonelle fargene, og på det som var gul tee (nå tee-sted 59) har et par av hullene fått litt kortere lengde, noe som gjør dem litt mer moro å spille for gjennomsnittsgolferen.

Men den største forandringen er det damene og andre som spiller fra fremste tee som vil oppleve. Rommen Golfpark har virkelig fulgt oppfordringen om "Tee it forward"!
Før var korteste alternativ (rød tee) på Nes 5143 m, og det er langt for de fleste damer! Nå er det bygget nye gresstees på mange av hullene (spilles fra matte ved siden av foreløpig), slik at fremste tee nå spiller 4818 m, og det er klart at det vil gi en helt annen og mer artig spilleopplevelse for damer, nybegynnere og eldre som benytter denne teen. Nå kan man plutselig kanskje nå inn på "green-in-regulation", noe som har vært så å si umulig for disse gruppene på en del av de lange hullene der tidligere. Jeg fikk ihvertfall inntrykk av når jeg snakket med medlemmer der oppe at denne endringen ble hilst hjertelig velkommen!

En lys og luftig proshop, kanskje ikke med det største vareutvalget, men med mange gode høsttilbud, sammen med den positive baneopplevelsen forøvrig, førte jamen til at besøket ble gjentatt dagen etter.

Kroa er dessverre for tiden en saga blott, men med en kaffeautomat i gangen, litt småsnacks, is og brus i proshoppen, kan man allikevel få seg en hyggelig avrunding etter runden. Og miljøet har nå alltid vært veldig hyggelig der oppe på Nes.

For undertegnede som står foran et klubbskifte, siden hytta i barndomstraktene nå er solgt, ble "gamleklubben" etter denne positive totalopplevelsen plutselig en het kandidat igjen. Jeg hadde egentlig siktet meg inn på en annen klubb litt nærmere mitt hjemsted i Oslo, men med kun drøyt 30 minutters kjøring på gode veier, er jo ikke avstanden opp til Nes så mye å snakke om heller.

Så jeg tenkte jeg fikk sjekke hjemmesidene for priser o.l., og det ble også en positiv opplevelse. For det første ga hjemmesiden et ryddig og delikat førsteinntrykk, den var oppdatert og lett å finne fram i. Og prisene som ble presentert var også sympatiske, med 995 kr til klubben (inkl. 1 greenfee) og så ulike, interessante alternativer for årlig spillerett til golfparkens driftsselskap. Ingen aksje eller innmelding, kun 4500 for full spillerett, 2500 for formiddagsspillerett, eller en spillerett til 2000 som gir 10 greenfee. (Andre satser for bl.a. barn og ungdom).
Hm, dette var interessant, tenke, tenke .....

Så uansett om jeg vender tilbake som medlem neste år eller ikke; etter helgens besøk fikk jeg lyst til å "framsnakke" Nes Golfklubb 09 / Rommen Golfpark litt. Jeg hadde fått inntrykk av at dette var en klubb og bane som var havnet litt i bakleksa på mange måter, men jeg hører at klubben har hatt bra tilsig av nye medlemmer i år, miljøet har alltid vært bra, og min egen baneopplevelse nå i helgen gjør ihvertfall at det inntrykket ikke er til stede hos meg lenger.

Så vil du unne deg en hyggelig golfopplevelse nå før sesongen ebber ut, anbefaler jeg absolutt en runde på Nes!

Mvh. Enur, ikke-medlem (ihvertfall foreløpig).


 Bjørn E (02. okt 2013 10:14) *  IP
Håper banen klarer seg økonomisk. Av og til har jeg kjørt forbi banen, på tidspunkt da det f. eks. er fullt trykk på min hjemmebane og skuet utover banen. Da er det trist å ikke få øye på en eneste spiller der ute.


 Laser (02. okt 2013 10:24) *  IP
Jeg har ikke vært gjest i år men har hatt noen runder per år de foregående år.

Jeg er overrasket over at ikke flere finner banen interessant og spillbar til hyggelig priser

Jeg gleder meg til neste besøk



 Dilter (02. okt 2013 13:36) *  IP
Kan bare støtte Enur i beskrivelsen av fairwayene.

Omleggingen av hullrekkefølgen har skjedd siden jeg var der i år, men jeg må si at jeg likte den som har vært de siste årene bedre enn den gamle, som nå tilsynelatende er gjeninført.



 Ove (02. okt 2013 14:59) *  IP
Det er vel av null interesse, men Nes er en av mine absolutte favorittbaner, og har vært det i mange år.
Forholdene er alltid gode, og de åpner tidligere enn de fleste baner på Østlandet.
I motsetning til andre liker jeg layouten der, og synes ikke banen er kjedelig. Nok av variasjon. Hull 10 (par5) og hull 14 (par 4) er både vanskelige og vakre.
Nes er den eneste banen jeg vet om der man kan se (nesten)alle hullene fra 1.tee!

Som medlem av NSG får jeg rabatt der, og spiller på hverdager for kr. 250. Rasende billig! I motsetning til andre baner som gir NSG-rabatt, så er det ingen begrensning på antall runder med rabatt på Nes.

Skulle gjerne vært medlem der. Bruker kun 45 min. fra hjemmet og dit.

Nes fortjener mer oppmerksomhet og ros. Det skyldes vel at dette forumet domineres av lavhandicapere, og de liker ikke Nes.



 Øyvind Reinertsen (02. okt 2013 16:54) *  IP
...ut av skapet: Jeg liker Nes! Var medlem der i mange år før overgang til Mikla. Også i år har jeg vært på Nes 2-3 ganger. Banen var bra foruten et par-tre greener.

Hører de sliter økonomisk, men håper de klarer seg igjennom.
(ex. klubbmester, tror det var i 1996)



 oj oj oj oj (02. okt 2013 20:44) *  IP
liker også nes.


 Jojo (03. okt 2013 23:55) *  IP
Bra at det også finnes slike baner.


 DA (03. okt 2013 23:59) *  IP
Hva mener du med det?


 tak, oslo (07. okt 2013 11:37) *  IP
Et lite sprang vekk fra tråden.. Siden de nå har lagt om hullrekkefølgen, hva gjør man da med feks Garmin gps klokke? Har vært inne på Garmin og lett, men finner ikke noen oppdatering for Nes...


 Enur (07. okt 2013 19:57) *  IP
Tror de har meldl inn endringen, men at Garmin ikke har oppdatert ennå, så jeg måtte "pile" meg litt fram og tilbake til den gamle hullrekkefølgen (som jeg heldigvis kjente godt til). Så det gikk greit for meg, men er jo litt tungvint (og ikke så lett for ukjente).


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72