Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Tor-Arne - 27. aug 2013 kl. 17:45 *  IP
Golf i Marbella

Om noen dager går ferden sydover til Marbella. Er det noen som har spilt Atalaya Golf & country club i det siste. Og er det baner i området hvor det IKKE anbefales å spille på grunn av dårlig forhold.
 Kjell249 (27. aug 2013 22:43) *  IP
Atalaya er bra, kul design og helt grei stand. Husk å spille den gamle.


 barce (27. aug 2013 23:03) *  IP
Styr unna den nye banen!! Noe av det verste jeg har spilt noen gang. Old er bedre, men litt gammel design. Det fins bedre baner i området hvis du er villig til å kjøre litt.


 Kjell249 (27. aug 2013 23:15) *  IP
Sier en OGK medlem...:) Alt er avhengig av pris og det er klart at du får bedre kvalitet om du betaler 300 Eiuro på Valderama enn 55 (35 twilight) på Atalaya Old. Men det er klart at i Atalaya prissjiktet er også Naranjos, Rio og Santana good value for money.


 barce (28. aug 2013 07:51) *  IP
hehe.. Tar den kjell :)

De tre du nevner er nok hakket bedre, selv om jeg sliter litt med naranjos. Og alle banene der nede er jo i grunnen over prized, så det er uansett bare å hacke rundt og kose seg med åpen lommebok!



 Pro V1 (28. aug 2013 10:45) *  IP
Rio Real, Santana og Los Naranjos er vel anvendte penger i tillegg kan jo nevnes Torrequebrada som bør spilles. Styr unna endel av de "billige banene" langs kystveien.


 Tolle (28. aug 2013 12:36) *  IP
Torrequebrada? Er du helt sikker på at den bør spilles? Nå har ikke jeg vært der på 6-7 år, men hele flighten var svært enige om at den banen skulle vi aldri spille igjen... Regner med at de ikke har re-designet hele banen?


 Ove (28. aug 2013 12:39) *  IP
Trådstarter spør vel om hvordan forholdene er der akkurat nå, fra noen som har spilt der i det siste?
Innleggene dreier seg om baner på Solkysten generelt, og besvarer ikke Tor-Arnes spørsmål. Med unntak av Kjell249, som kanskje sier noe om baneforholdene akkurat nå?

Jeg kunne også ha sagt masse om banene der nede, men lar det være i denne omgang. Har ikke spilt der siden april, og forholdene kan ha blitt dårlige med så mye sol og lite nedbør i en lang sommer.

Jeg misliker ikke Atalaya Nuevo, barce. Synes den er kul, og så sparer jeg 30 euro i forhold til Viejo, som jeg har spilt mange ganger.



 Tor-Arne (28. aug 2013 13:48) *  IP
Takk for mange tilbakemeldinger. Jeg har spilt de fleste banene som omtales, bortsett fra Valderama (I have a dream....). Spilte noen av de i februar hvor mange av de var i meget god skikk, bl a Santana. Når det gjelder Torrequebrada ble den spilt i fjor høst under glimrende forhold. Leste noen svært negative uttalelser om denne banen før jeg dro, men banen har skiftet eiere i løpet av de to/tre siste årene så denne anbefales sterkt. 100 euro i greenfee, men det var den verdt. Gir dere en tilbakemelding når jeg er tilbake i slutten av september, men da ut fra forholdene på spilleflatene. Vi over 60+ har jo litt vikariende motiver for å mene at banene er gode. Takk igjen.


 Rbz (28. aug 2013 14:06) *  IP
Tor-Arne, har du testet Aloha?

Det var veldig bra der i starten av juli.



 Ove (28. aug 2013 14:43) *  IP
Jeg har vært jevnlig på Solkysten de siste 12 år for å spille golf, de siste årene også som pensjonist og "utflyttet". Jeg har spilt ca. 30 av banene dernede. Generelt kan vel sies at de fleste er i temmelig middelmådig stand, og ikke er verdt prisen, i hvert fall ikke i høysesongen fra oktober til april. I tillegg kommer mye "terreng" og opp-og-ned. Det gjelder å bruke de rabattmuligheter man kan få.
De som nesten alltid har prima forhold er Rio Real, Santana og Lauro. Jeg har aldri spilt de tre dyre banene ved Gibraltar, det er ikke verdt prisen for en middelmådig spiller som meg.

Mange av banene er direkte dårlige, synes jeg. Men er de billige, så spiller jeg likevel. Jeg er ikke så kravstor, og har glede av golfen uansett.



 Rbz (28. aug 2013 16:16) *  IP
Ove, hva er din dom av Aloha?

Var i Marbella i juli og spilte følgende baner i rangert rekkefølge:

1. Aloha - 95 euro
2. Los Naranjos - 59 euro
3. Flamengos - 65 euro
4. Mijas Lagos - 56 euro
5. Atalaya Old - 64 euro



 Tor-Arne (28. aug 2013 16:35) *  IP
Har ikke spilt Aloha Rbz, men ut fra hjemmesiden ser den utfordrende ut for meg og derfor er det en bane som jeg vurderer å spille. Litt drøy greenfee (110 euro iflg hjemmesiden), men ferie er ferie. Atalaya old course skal spilles sammen med min spanske golfpartner (må ikke forveksles med min kone)! Ellers er Marbella golf resort på spilleplanen. Rio Real synes jeg ikke noe om, med paralelle fairwayer på front 9. Elendige buggys, som knapt kommer rundt banen (februar i år). Relalivt dyr greenfee i forhold til en del andre baner i området. Hadde planer om å rykke noen hakk opp i år å spille Sotogrande, men der skal det utføres vedlikeholdsarbeider i september, så den får jeg spare til senere i høst.


 Ove (28. aug 2013 18:02) *  IP
Har ikke spilt Aloha, altfor dyr for meg.
De greenfees som Rbz oppgir er i lavsesong! Disse banene er mye dyrere når de aller fleste av oss drar til Solkysten for å spille golf, altså i høysesongen oktober-april. Det finnes dog noen billige uker rundt årsskiftet.

Har ellers spilt de fire andre banene som Rbz oppgir. Liker ikke Los Naranjos og Flamengos, men er glad i Mijas Los Lagos (i motsetning til de fleste andre nordmenn?). Atalaya old er en bane for meg, med brede fairways etc, men er vel litt kjedelig. Spiller derfor like gjerne Nuevo, og sparer mange euro. Alle bruker bil der, men jeg foretrekker å gå. Synes ikke man skal bruke bil på en golfbane. På Calanova er det dog påbudt, og det oppdager men etter hvert!



 Tor-Arne (28. aug 2013 18:17) *  IP
Bruk av bil er jo som du sier Ove obligatorisk på enkelte baner, men når det spilles litt ut på formiddagen er det varmen som bestemmer om du går eller ikke. Jeg opplever svært skjeldent at noen går på de ca 35 banene jeg har spilt i Marbellaområdet. Det har jo også noe å si hvilke baner det er snakk da noen av de er svært kuperte. Veldig mange av de har også restriksjoner på hvor du kan kjøre som i hovedsak dreier som om asfalterte veier på en side av fairwayene. Det er ikke bestandig like hensiktsmessig når to deler bil, da det hører til skjeldenhentene at ballene ligger på samme sted. Mye flying frem og tilbake og du bør ha med deg mer enn en kølle for å spare tid. MEN bil er å foretrekke når tempen stiger over 30 varme! Her hjemme hører det til skjeldenhetene at jeg bruker bil, da det er god trening i å gå og det blir mer "ordentlig" golf.


 Rbz (28. aug 2013 18:37) *  IP
Ove, av ren nysjerrighet, hva er det du ikke liker med Los Naranjos og Flamegos?


 Kjell249 (28. aug 2013 18:40) *  IP
Spilte turnering på Aloha i starten av August for 65 i green fee. Det var det verdt, men ikke verdt 90-100. Da ville jeg heller spillt de andre banene jeg nevnte. Spilte forøvrig med tre Spanjoler over 60 som kunne 3 ord Engelsk, tilsammen... Fornøyelig opplevelse:)


 Tor-Arne (28. aug 2013 18:52) *  IP
Var det new eller old course?


 Tor-Arne (28. aug 2013 18:54) *  IP
Glem det Kjell jeg forveklset banene.


 Frank (28. aug 2013 19:23) *  IP
Syns aloha er en av de beste jeg har spillt på solkysten. Har vel spilt 30+ baner der.


 Ove (28. aug 2013 22:03) *  IP
Los Naranjos er for kjedelig, og det er for stor forskjell på frontnine og backnine. Flamingos har for mange trange og dumme hull, og er for kupert. Det er nå min mening.

Tor-Arne, jeg spiller aldri golf i Spania om sommeren. Da er det så fine forhold her hjemme, og for varmt for golf i Spania. Oktober-april er det ideell temperatur (15-20 gr.) og baneforhold der nede. Da forstår du vel at jeg ikke bruker golfbil.
Det er vel bare Calanova der golfbil er påbudt. Alle de andre banene går jeg, og det gjør de fleste andre også. Altså i vinterhalvåret. Golf skal også være en fysisk idrett der det kreves kondisjon, ikke bare teknikk. Dessuten er jeg møkk lei av å måtte sette fra meg bilen på en path, velge riktig kølle og gå frem og tilbake til ballen. Jeg spiller av og til i flight med to-tre som bruker golfbil. Da opplever jeg at jeg har et raskere spill enn dem!



 veggiss (28. aug 2013 22:37) *  IP
Naranjos er en oppskrytt partysvenskebane, og back 9 er dørgende kjedelig. Santana er evig mye bedre.


 Tor-Arne (28. aug 2013 23:30) *  IP
Bil er jo et spørsmål om smak og behag Ove. Har spilt ca 40 baner mellom Malaga og Cadiz, både sensommer, høst og tidlig vår og min erfaring er at de fleste bruker bil. Som du kanskje har fått med deg så er Drammen min hjemmebane. Den er relativt tung å gå, men fullt akseptabel. Sammenligner du Drammen GK med f eks Los Aqueros, La Cala American eller Marbella golf resort, er Drammen GK som en "walk in the park".Tror nok at også du hadde valgt bil hvis du skulle spille disse banene uavhengig av tid på året. Uansett regner jeg med å få noen hyggelige runder i løpet av ferien. Lykke til med ditt spill med eller uten bil.


 barce (28. aug 2013 23:47) *  IP
Bil på golfbane som må holdes på vei er helt natta! Da er jeg enig med Ove i at det er bedre å gå, selv om det skulle være Nepal Hills GC..


 Rbz (29. aug 2013 07:02) *  IP
Haha, "partysvenskebane". Den var ny.Selv synes jeg front på Los Naranjos er meget bra, men du har et poeng, "veggiss", back nine er ganske kjedelig.

Selv om Aloha kostet en del mer enn de andre banene vi spilte var prisen helt klart verdt det. Mange fantastiske hull!



 Pro V1 (29. aug 2013 11:22) *  IP
Flere baner der nede hvor golfbil er sterkt anbefalt og ofte er inkludert i prisen. Enig at kan man gå, så bør man.

Men prøv gjerne å spill La Cala uten golfbil, god tur.

Narranjos er krem i mine øyne, men siden jeg er lavhhcp'er er det muligens ikke representativt.

Når det gjelder greenfee så er det mange firmaer som tilbyr redusert greenfee i forhold til klubbens egne priser. Disse er som regel differensierte og ligger i størrelsesorden 10-30 under vanlig pris. Spill før 0900, primetime 10-13, twillight og med/uten buggy.

Et tips, spill Alferini par 73 som ligger ved siden av Flamingos. Åpnet i 2007. Du kan kjøpoe two course pass til begge banene 140 euro. 18 hull høysesong 1/10-30/11 84 euro (klubbpris 105 euro)1/12-31/12 64 euro (klubbpris 84 euro)

http://villapadiernapalacehotel.com/golf/alferini-golf/

Trods sin relativt korte levetid, har Alferini Golf Club allerede fortjent internationale anerkendelse på grund af sin bemærkelsesværdige kvalitet, og stedet var også vært for den sidste European Seniors’ Circuit, 'The Daily Telegraph European Seniors Match Play.



 Ove (29. aug 2013 20:03) *  IP
Jeg har spilt alle de tre banene du nevner, Tor-Arne, og aldri brukt golfbil der. La Cala Europa kan også godt gåes, men der er det jo "en kilometer" fra klubbhuset til 1. tee, og tilbake fra 18.green, så golfbil må man nesten bruke. Jeg har også spilt La Cala Asia, uten golfbil.

En golfrunde skal gåes, det er nå mitt motto. Og vi har virkelig godt av det!



 Tor-Arne (29. aug 2013 20:34) *  IP
Har vel knapt brukt bil på noen golfbane i Norge,men må innrømme at jeg har prøvd de nye bilene (med GPS +++)på Drammen GK. Jeg trener nok litt ved siden av golfen også, så mine golfrunder med bil i Syden er først og fremst golfrunde og kanskje litt latskap under ferieavviklingen. Takk for alle tilbakemeldinger som er gitt og en del av de anbefalte banene vil være på spilleplanen.


 Kjell249 (29. aug 2013 22:59) *  IP
Hvis Alferini er tidligere Gran Flamingos, så er jeg ikke helt enig om at den så veldig bra. Tidvis håpløs design, blant annet er åpningshullet et sv de dårligste jeg noensinne har spillt. Men, jeg er høy hcper med litt over 8, så det kan være lav hcperne har mer glede av denne. Ok lengde på banen er det dog, så får brukt de fleste køllene i bagen:)


 Ove (29. aug 2013 23:53) *  IP
Kjell249: "Høyhandicaper med litt over 8"??

Tor-Arne, jeg besvarte din uttalelse om at jeg nok hadde brukt golfbil på de tre banene du nevner, uansett årstid.
Jeg gjør altså ikke det.

Baner som ikke har vært nevnt her, men som jeg liker godt er El Paraiso, Lauro, La Canada, Santa Clara. Samt begge banene på Mijas.



 SC (30. aug 2013 09:52) *  IP
Er enig med barce om at det er bedre å gå enn å ha golfbil på en bane hvor det kun er tillatt å kjøre på vei.
Er det noen som kan fortelle hvilke baner i området som tillater golfbil på fairway?



 barce (30. aug 2013 10:53) *  IP
Sørg for å ha litt vondt i kneet når du reiser nedover :)


 Pedro (30. aug 2013 11:27) *  IP
De fleste banene der nede tillater golf bil på fairway, så lenge det ikke er vått.
Det er kun unntaksvis at dette er noe problem, og da som regel i vintermånedene, hvor det kan komme litt "ruskevær"



 barce (30. aug 2013 11:40) *  IP
I vintermånedene har jeg erfart at veldig få klubber gjør det, og det selv om det skulle være knusktørt.

Eks: Santana, Rio Real, San Roque..



 Tor-Arne (30. aug 2013 11:50) *  IP
Min erfaring er også at de fleste banene forusetter at du holder deg til veiene. Det eneste unntaket i fjor var Marbella golf resort. Denne klubben tiltrekker seg nok også en type golfere som IKKE er vant til å gå.Svært mange som spiller der kommer fra Marbella Hotell som vel eier banen og på det hotellet er det nok mest gjester fra "the upper class". På de øvrige banene var marshallen rask til å påpeke at vi måtte holde oss på veiene.


 Lennart (30. aug 2013 12:16) *  IP
Er det noen som har spillt Guadalmina, jeg skal spille begge i høst. Skal også spille Sotogrande igjen, det er en flott golfbane!


 John (30. aug 2013 14:27) *  IP
Har spilt begge banene på guadalmina. Sør banen er klart best(og koster mest) med noen utrolig flotte hull langs havet. Nord banen er også bra sett med "norske" øyne, men ikke like vakkert som sør.


 Eagle (02. sep 2013 10:29) *  IP
Barce, spilte Santana for ca 4 uker siden, det var helt greitt å kjøre cart på banen. Bare ikke på de 3 første hullenen da vi startet tidlig og det fortsatt var dogg på banen. Den var i fantastisk stand, hadde lyst å spille barbeint.....


 barce (02. sep 2013 10:49) *  IP
Mulig det er litt mer slakk på sommeren.. Men en knuskrørr dag sist februar var det kun tillatt på vei..


 Amicisumus! (03. sep 2013 11:07) *  IP
Har aldri fått lov til å kjøre på banen når jeg har spilt Santana, har derfor brukt bena de fleste gangene ...



 Pro V1 (03. sep 2013 14:09) *  IP
Trenger ikke bil på Santana


 Ove (03. sep 2013 15:53) *  IP
Trenger ikke bil på noen golfbaner i Spania, likesom i Norge.
Bortsett fra Calanova og La Cala Europa, som begge er umulige å gå, p.g.a. enten for lang avstand fra klubbhuset (La Cala) eller uhyre bratte og lange stigninger (Calanova).
På Calanova er dessuten golfbil påbudt, og innbakt i greenfee.

I farten husker jeg ikke noen baner på Solkysten der det er lov å kjøre på fairways i vinterhalvåret. Noen baner tillater "90 graders-regelen", d.v.s. at man kjører golfbilen på veien til man er rett utenfor der ballen ligger, og så kjører vinkelrett inn dit. Og vinkelrett tilbake.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72