Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Jørn - 22. aug 2013 kl. 15:03 *  IP
Har møtt veggen, hva gjør jeg??

Har gått på en kanonsmell og har ikke fått til noe fornuftig på banen på halvannen mnd nå! sliter meg til 10-12 poeng over 9 hull. Før dette begynte spilte jeg egentlig bra og holdt meg på hcp omtrent hver runde. Plutselig en dag var det slutt! Har jo hatt sånne perioder tidligere også, men ikke så brutalt og langvarig som nå. Veldig frustrende å gå hakke seg rundt runde etter runde. Har ca 18 i hcp.

Jeg vet det er en god ide å gå til pro, men har ingen tilgjengelig i umiddelbar nærhet.
 Jørn (22. aug 2013 15:03) *  IP
Noen gode tips for å finne tilbake til flyten og være i stand til å nullstille meg??


 Fooore (22. aug 2013 15:22) *  IP
Tålmodighet, tålmodighet, tålmodighet...
www.revolutiongolf.com

Jeg ville starta med nærspill, funnet balltreff og økt på til alle typer slag.

Lykke til!



 Pølse med brød (22. aug 2013 15:32) *  IP
Begynn med golf, dvs. tell antall slag du bruker. Ha et mål om å bruke 1-2 slag færre for hver runde.

Da tvinges du til å spille sikrere og rettere og er snart tilbake på hcp ditt.....



 tilskuer (22. aug 2013 16:02) *  IP
Spill noen runder hvor du ikke fokuserer for mye på antall poeng eller antall slag, men kun på å slå så bra slag som mulig. Hvis du spiller veldig mye kan det være en ide å spille litt mindre en kort periode. Ellers så er det bare å akseptere at prestasjonene alltid vil svinge. Selv de beste spillerne har perioder over en sesong hvor de ikke leverer spesielt gode resultater. En sesong vil alltid inneholde en viss mengde "drittrunder", det er bare å akseptere dem, bli ferdig med dem og gå videre.


 Jørn (22. aug 2013 16:27) *  IP
Har forsøkt noe av dette allerede pmb og foore. Hcp på hjemmebane tilsvarer 44 slag, og har i det siste vært langt oppå 50 tallet. Foore, har forsøkt dette også, og det viser seg jo at det går seg til, men nå har det egentlig ikke gjort det heller. Må selvfølgelig bare fokusere på å få det til

Har alltid en drittperiode i løpet av en sesong, om enn ikke så brutalt som nå.

Takker for tips så langt, skal streve videre :)



 Zinho (22. aug 2013 18:07) *  IP
Slutt å tenk score, nyt dette flotte spillet og naturen.. Ikke bli forbanna når du slår dårlige slag.. "Gi faen"


 Dilter (22. aug 2013 19:30) *  IP
Jeg kjenner meg igjen, og har også gått gjennom slike perioder. Det som ofte viser seg å være tilfelle er at en eller annen feil eller uvane har sneket seg inn i spillet. Det beste ville seff være å få en pro til å se på det, men som du sier, det er ikke alltid mulig.

Noe som har hjulpet meg noen ganger er å trene på å "slå kort". Det jeg mener er hvis du normalt slår ca. 120 m med 8-jernet, så prøv å slå noen bøtter der du prøver å slå bare 70-80 m. Det luker kanskje ikke ut direkte feil og uvaner, men kan gi deg litt bedre rytme og litt mer selvtillit fordi du da blir vant til å treffe ballen renere og kanskje bedre rytme.



 gjesp (22. aug 2013 20:27) *  IP
NAV


 Gjermund (22. aug 2013 22:21) *  IP
Nå er jeg langt fra noen god golfer med mine 18,3 og sikkert ikke kvalifisert til å gi noen råd i det hele tatt. Men når jeg har hatt lignende problemer som du beskriver, har jeg etter hvert funnet tilbake til det som for meg er ok treff allikevel. Først og fremst har jeg kuttet ned svingen til omtrent tre kvart en stund, både på rangen og på banen, og prøvd å slå mye langsommere, roligere og løsere (om det er uttrykk som gir noe mening for andre enn meg selv). Det tar noen flere slag å komme seg frem til greenen og kan være litt av en tålmodighetsprøve, men det gir mye bedre selvfølelse med fem fine slag på 80 meter, enn fem slag med slice, torv, grøfting og dårlige balltreff :) Og som flere nevner lønner det seg selvsagt å besøke en pro så snart du har mulighet. Lykke til uansett, håper du finner tilbake til spillet ditt.


 ulf kruger (23. aug 2013 20:18) *  IP
Hej Jörn.
Det du beskriver så lär det sitta mentalt i dig,och ju längre du går med det blir det svårare att komma tillbaka till det du trivs med. Mitt råd till dig är att uppsöka en pro som är duktig på att undervisa mentalt och teknik samtidigt. Det krävs att du får tillbaka glädjen och tilliten till dig själv och till att få utföra det du vill göra med bollen. Med vänlig hälsning Ulf. Lycka till



 Tor-Arne (23. aug 2013 20:52) *  IP
Når den fungerende svingen forsvinner, settes det ofte mer fart på svingen. Dette innebærer at vi knyter oss, grepet blir hardere, musklene strammes og unøyaktighet kommer med ekspressfart. I slike situasjoner og særlig når vi er ute på banen skal vi "ta igjen det tapte". Det rådet jeg fikk var; sett ned farten, avkort svingen og slå roooolig!Jeg prøver også å finne et par tre punkter, som jeg vet svingen er avhengig av som jeg kan fokusere på. Tre ting er kanskje litt mye å tenke på, men for meg har dette fungert bra.


 AR (23. aug 2013 22:37) *  IP
Gi blaffen i de h....s poengene og begynn å slå golfslag. Tren med trener og skaff deg et skikkelig nærspill. Når du har fått tilbake litt selvtillit og spillekbalitet, kan du begynne å telle slag.

Men glem STABLEFORD. De hersens poengene er med på å drepe interessen for golf.

Og spill mer match mot andre og ha det gøy på golfbanen!



 Wilson (23. aug 2013 23:00) *  IP
Jørn.

Hva er det som svikter i spillet som har fungert tidligere?



 Youjizz (23. aug 2013 23:11) *  IP
Kan spille en runde med deg jeg Jørn:-)? Mulig jeg kan komme med noen tips:)


 Jørn (23. aug 2013 23:12) *  IP
Kjenner at det er noe galt i svingen, men vet ikke hva. Hadde meg en liten tur på rangen i går, og spilte eitt par hull bare for å se. Endte med 2 bogeyer da, så kanskje noe på gang igjen.

Får komme sterkere tilbake over helgen



 Gulber (24. aug 2013 08:15) *  IP
Hva med og gå tilbake til basic, bruk tid på gobbs moddellen.


G= Grep O=oppstilling B= ballplassering B= balanse S= sikte

får du disse tingene på plass faller spillet tilbake av seg selv



 Jørn (25. aug 2013 12:33) *  IP
Takker for tilbudet Youjizz, men holder til laaaangt mot vest....


 Pedro (25. aug 2013 13:07) *  IP
Som AR helt riktig påpeker, få hjelp av en trener eller kompis som kan se hva du gjør feil.
Mest sannsynlig har du gradvis lagt til deg uvaner i grep eller oppstilling, dette er det sikkert lett å se for ett litt trenet øye.
Og drit i det poengmaset på banen, spill golf og ha det gøy.



 Jørn (27. aug 2013 09:37) *  IP
Må bare takke for alle gode tips. Hadde en runde i går der jeg endte på 47 slag over 9 hull. Tatt i betraktning at runden var unnagjort på 1time så kunne jeg nok fort ha spart inn eitt par slag ekstra. 100% fairwaytreff! Selvfølgelig noen drittslag underveis, men det går i det minste rett vei :-)


 AR (27. aug 2013 13:24) *  IP
Så fint!

Dagens egenreklame: Her på Golfsiden får du hjelp til alt innen golf!



 Stisse (27. aug 2013 13:31) *  IP
Jørn, en sak du kan gjøre er å korte ned din sving. Ofte når en kommer ut av rytme så er det et resultat av at svingen har blitt lenger. Øv med 3/4 sving.

Lykke til



 AR (27. aug 2013 14:54) *  IP
Andre ganger kan svingen være for kort i den forstand at du ikke vrir opp overkroppen tilstrekkelig. Ryggen skal peke mot målet på toppen av baksvingen. Det gir bedre rytme, timing og mye bedre slag. Men hold ventrearmen strak, ellers blir ikke svingen bra. Her er det mange som slurver!


 Tor-Arne (27. aug 2013 17:17) *  IP
Strak venstrearm er den mest konstante avstand fra og med adressering, gjennom sving og til balltreff. Imidlertid er det nok mange "gamlinger" som ikke har kropp til å vri opp til full sving med strak venstrearm. Tøyer jeg baksvingen opplever jeg ofte at jeg kroker venstrearmen litt og det medfører ofte dårligere balltreff, duffing og topping. Moralen blir da for oss 60+ med kort fartstid som golfere, at sving ikke lengre enn du greier med strak venstrearm. Det man mister i lengde (de gangene man treff rent) tar man igjen med rettere slag.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72