Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 tak, oslo - 11. aug 2013 kl. 09:01 *  IP
Svensker i PGA Champs

Stenson og Blixt i nest siste flight idag. Det er jo egentlig helt utrolig hva svenskene klarer innen golf. Og spørsmålet om hvorfor vi nordmenn ikke engang har EN mann på PGA touren er jo lett å stille seg..Vi har vel både nok golfbaner og godt nok klima til å kunne gjøre noe av det samme som svenskene gjør. Har vi virkelig ikke flere enn Bjørnstad med nok talent? Eller hvor ligger problemet?
 Sven Tumba (11. aug 2013 11:22) *  IP
Ja detta kan bli skoj -:) imponerad av comebacket til Henrik.... Sverige har ingen Major på herrsidan och det henger en liten forbannelse over dette, det talar mot..... Uansett fin tv kveld i vente.....håper jeg..... Men først skall vi se Godset kjøre over Rosenborg....


 Ove (11. aug 2013 13:33) *  IP
Viktig spørsmål som reises. Bjørnstad - siden han trekkes frem - sluttet skolen og reiste alene til Spania som tenåring. Der bodde han et år. Tror nok det var avgjørende for hans senere suksess. Vil/tør noen kopiere det opplegget i dag? Nei, alle som har greie på det mener at man skal gå veien om college i USA, eller i hvert fall satse på å fullføre VGS i Norge.

AR vil mene at årsaken til at nordmenn ikke lykkes på de store tourene er: 1) for kort sesong her hjemme, og for dårlige baner, 2) det trenes altfor lite blant de unge talentene, og det sys puter under armene deres.


--- Kommentar: Vær snill å ikke å ikke påstå hva jeg måtte mene. Meget ufint! Gult kort!!
AR-----


Fooore mener at problemet er ikke-eksisterende, dette vil løse seg, dersom gutta bare står på. Dessuten har vi mange veldig gode, de har bare ikke fått ut potensialet ennå...

Hva forumavhengige som Enur, Wilson, Gunnar Bull, barce o.a. mener vet jeg ikke.

Jeg er enig med AR. Da er det en naturlig konsekvens å bosette seg i Spania i vinterhalvåret (oktober - april), spille turneringer og trene der. Gjerne flere talenter sammen. Jeg er der selv om vinteren, og vet at man lett og billig kan leie en villa med flere soverom. Leie av bil er også billig. NGF samen med private sponsorer, familie og venner kan lett finansiere slike opphold. Hvorfor man ikke kjøper eller leier en villa på langtidsleie, er ukjent.

Men den aller viktigste forskjellen på svensker og nordmenn med talent og lyst på golf er mentaliteten. Jeg tror (synsing) at unge norske golftalenter er litt mer bortskjemte, de tror resultatene kommer lettere, de gidder ikke nedlegge så mye trening og forsakelser som svenskene, og er vel i det hele litt mer makelig anlagt. "Vi har det jo så godt her i landet".



 Wilson (11. aug 2013 17:46) *  IP
Jeg synes å huske at en viss Amatør på en furten måtte trakk seg fra forumet og han brukte da ordet forumavhengig om de samme personer da som han gjør nå.
Han var minst like positiv til norske spillere som Ove.
Men, det er sikkert helt tilfeldig at Amatør og Ove har like uttrykk og meninger.

De er jo i selskap med feks; Koll,

Ingen av de 3 nevnte er vel forumavhengig, eller?



 Restructured (11. aug 2013 18:06) *  IP
Hehe der var du fin Wilson!!


 Ove (11. aug 2013 18:53) *  IP
Kan du ikke holde deg til trådens tema, Wilson?

Jeg følger opp trådstarter og lager en slags analyse, og du bare harsellerer. Jeg er hverken positiv eller negativ til norske golfspillere, men prøver å være realistisk.



 No Name (11. aug 2013 19:04) *  IP
Realist, pateist ???


 Petter (11. aug 2013 19:19) *  IP
Tradisjon! F.eks: Svenskene prøver å bli bra i hopp, de hadde EN god hopper for 20 år siden! Med tiden vil vi helt sikkert se flere norske spillere også på PGA-touren tror jeg.


 No Name (11. aug 2013 19:33) *  IP
Ang mentaliteten kan Ove være inne på noe. Ikke så farlig å ikke lykkes i Norge, mange valg og et samfunn som stiller opp


 barce (11. aug 2013 20:37) *  IP
Jeg tror at sannsynligheten for at en norsk mann skal etablere seg i verdenstoppen er forsvinnende liten uansett tiltak og ressurser vi legger i det. Årsaken er at antall seksåringer som begynner og deltar i organisert trening er forsvinnende liten. I fotball kan man jo for dette innleggs skyld tippe at ca 70% av samtlige unger begynner med fotball. Og selv med slike imponerende tall, så vet vi alle her hvor mange etablerte proffer på øverste nivå vi har for øyeblikket!

Det begrensede utvalget betyr selvsagt at vi ikke får fram talentene. Så vi må med andre ord krysse fingere, vente tålmodig på talentet som er stratch-spiller som trettenåring. Det kan ta tid og flaks!



 Rudolf fra Revetal (13. aug 2013 13:23) *  IP
Hvorfor nevnes alltid Bjørnstad som en "suksess" i norsk golf? Han var meg bekjent aldri i nærheten av det nivået 10-15 svensker på touren'ene er i dag, og han ga seg etter et par-tre år. Hadde en nordmann i friidrett eller alpint hatt samme "meritter" å vise til, ville vedkommende vært totalt glemt, og i hvert fall ikke hatt en nøkkelrolle i utviklingen av "nye norske talenter". Finnes det i dag noen norsk golf-junior som legger inn like mye trening året igjennom som en jevnaldrende langrenns-junior i en av våre bedre skiklubber? Neppe...


 Dilter (13. aug 2013 13:47) *  IP
Hvis du tenker deg om, så skjønner du kanskje at det ikke er så rart at han trekkes frem. Ja han har ikke oppnådd de samme resultatene som en rekke svensker, men han er like fullt den mest fremgangsrike herregolfspilleren vi har hatt. Og den statusen vil han nok fortsette å ha til en annen nordmann kvaler seg inn på PGA-touren.

Når det gjelder sammenligninger, så var det svært mange magre år mellom Stein Eriksen og Aamodt/Kjus-perioden (inkl. de som presterte bra like før og like etter). Mange husker fremdeles Erik Håker, som kanskje kan sammenlignes med Bjørnstad prestasjonsmessig.

Innen friidrett er det heller ikke mange nordmenn som har prestert på tilsvarende nivå. De kan vel omtrent telles på én hånd hvis vi ikke regner med våre tre gode spydkastere. Men i denne idretten har vi altså hatt noen enere, og da er det klart at de mer middelmådige lettere glemmes.



 Ove (13. aug 2013 14:48) *  IP
Jeg er ikke ufin, AR. Dine meninger om dette kommer klart frem i flere innlegg av deg her på golfsiden. Det er bare å lete i arkivet. Da finner man bl.a. dette:
1) "Dessuten er underlaget i Norge stort sett ikke godt nok til å kjempe med de beste som kan trene under mye bedre forhold hele året, mens vi har to-tre måneder med topp underlag."

2) (16.juli i år)"I golf er det umulig å bli skikkelig god hvis du bor i Norge om vinteren. (Men du kan legge et godt grunnlag). I Norge har vi ikke godt underlag å trene på mer enn høyst tre-fire måneder i året. Selv da på svært få anlegg. Når norske spillere kommer til utlandet og skal spille på gode og glatte greener, blir det ofte som å se Bambi på glattisen med dertil hørende høye scorer.
Det gjør at utøvere som ønsker å bli gode, må legge treningsarbeidet til steder som ligger langt unna Norge.
Da trenger vi utøvere som er villige til å gjøre dette."

I dette innlegget ditt (i tråden "The Open 2013" av Ulf Kruger 16/7) har du ellers mange fornuftige synspunkter på hvordan norske juniorer kan nå toppen. Det sammenfaller stort sett med det jeg skrev ovenfor om hva du mener.



 Frank (14. aug 2013 18:46) *  IP
Håker har fem seire i WC. Milevis over Bjørnstad.


 Rudolf.. (14. aug 2013 20:40) *  IP
Skjønner du ikke vet hva du prater om.... De beste juniorene legger ned minimum like mye tid som de som driver med langrenn... Langrenn er en nordisk gren som folk i verden knapt har hørt om...litt annet enn golf kan man si..


 Zinho (15. aug 2013 15:11) *  IP
Alpint er jo på størrelse med golf, her har vi jo bedre utøvere. Etter mitt synspunkt er dette fordi golf skal være "gratis", mens alpint er foreldre villig til å betale det det koster for ungdommen skal komme seg på ski..


 barce (15. aug 2013 16:12) *  IP
Eller kanskje fordi alpint skjer på et underlag hvor norge er av de land verden som har best forutsetninger..

Dessuten er det nytt for meg at 300-400 utøvere i utfor kan vinne et hvilkent som helst WC-stevne..



 Frank (15. aug 2013 18:06) *  IP
At mange kan vinne sier lite om nivå. Eller er nivået på 100 meter mye dårligere enn i golf?


 Tin (15. aug 2013 21:13) *  IP
Alpint på størrelse med golf?......mener du i Norge? Ellers er du helt ut å sykler..
Finnes vel ikke mange idretter hvor nivået er høyre enn i golf...bare synd det ikke er tilfelle i Norge...



 barce (15. aug 2013 22:40) *  IP
Nei, det er ingen andre indretter eller sporter hvor 3-400 utøvere kan vinne en turnering. Det er derfor golf er helt unik!

Og det er derfor enkelte av våre proffer forsetter å satse til krampa tar dem. De tror de kan leve av det! Hadde de drevet med hvilken som helst annen idrett, så hadde de lagt opp for lengst!

Og hadde Henrik Bjørnstad drevet med alpint, så hadde du aldri hørt om han.



 Zinho (15. aug 2013 23:22) *  IP
Tullball at 3-400 kan vinne en pga tour.. Det er stort sett de samme 10 som vinner hver gang, med noen unntak

Alpint i Norge er ikke så stort.. Alpint er stort i USA, Japan, Østerrike, Tyskland, Italia etc.



 barce (15. aug 2013 23:41) *  IP
Så det var både teoretisk og praktisk umulig for Henrik Bjørnstad å vinne på PGA-touren?


 gjesp (16. aug 2013 07:37) *  IP
27 forskjellige vinnere på de 35 offisielle turneringene som har blitt holdt til nå. Nesten en håndfull førstegangsvinnere blant de 27. Og det er fortsatt noen turneringer igjen.


 Henrikfan (16. aug 2013 08:51) *  IP
3-400 var kanskje å ta i som mulige vinnere på PGA tour, men 100?

Ta Jonas Blixt som eksempel. Han var hakket etter Henrik de siste årene Henrik spilte i USA, han spilte på Web.com touren og var et stykke fra opprykk det siste året Henrik rykket opp til PGA tour.
Det siste året har han vunnet TO ganger! Nøkkelen kom på plass, og Henrik var helt i nærheten.

Det svenskene vinner på er at de tydeligvis er genetisk er skapt med mer lugn og tålamod i streben etter å nå sitt maksnivå enn nordmenn flest?
Det finnes ingen snarveier i golf.



 barce (16. aug 2013 09:07) *  IP
Så det har aldri skjedd at en har vært ranket som 300 i verden og vunnet på pga-touren. Hva var rankingen til John Daly da han vant sin første turnering?


 Henrikfan (16. aug 2013 09:53) *  IP
det er ikke det jeg skriver? Jeg skriver at jeg tipper 100 i verdener i stand til å vinne på PGA tour hvert år. Noen av disse er da (godt) utenfor topp hundre.


 Revisor'n (16. aug 2013 10:50) *  IP
Det er litt meningsløst å snakke om at 3-400 kan vinne i golf når det kun er noen av disse som stiller opp i turneringen, i motsetning til f.eks. WC i alpint hvor alle de beste stort sett er med i hvert eneste renn.

Hvor mange av topp 50 eller topp 100 i verden deltok i PGA-turneringene med førstegangsvinnere dette året?



 gjesp (16. aug 2013 11:46) *  IP
Da Streelman vant i Tampa, var noen av disse navnene med:
Donald
Garcia
Kuchar
Simpson
Dufner
Scott
Blixt
Watney
Oosthuizen
Z.Johnson
Moore
Cabrera
Weekley
Furyk

Alle er topp-50 i verden nå, vet ikke hvilken plass de hadde da. Var ikke akkurat dårlig felt når Horschel vant sin første heller.



 barce (16. aug 2013 12:27) *  IP
Poenget er at 300 i verden har kapasitet til å spille en runde på 62 slag. Det kan han med veldig mye flaks klare fire ganger på rad.

Espen Kofstad vinner Masters = 0.000000000001%
Johan Evert Mikalsen vinner 100m sprint i OL = 0%

Comprende?



 Revisor'n (16. aug 2013 19:47) *  IP
Hvis du har listet opp alle, gjesp, så betyr det at 36 av de 50 beste ikke var med. Ganske beskrivende for at det ikke er en så stor prestasjon å vinne en vanlig PGA-turnering.


 gjesp (16. aug 2013 22:53) *  IP
Ha ha


 Ove (17. aug 2013 00:18) *  IP
Barce har rett. Golf er unikt. I ingen annen idrett kan alle de 150 som deltar vinne en toppturnering.


 Frank (17. aug 2013 00:26) *  IP
Som landsskytterstevnet.


 barce (17. aug 2013 00:46) *  IP
Aldri hørt om sporten "landsskytterstevnet".. Forklar?


 Frank (17. aug 2013 01:04) *  IP
Var bare et poeng at mange kan vinne uten at det sier noe som helst om nivå. Omtrent som golf.


 Ove (17. aug 2013 12:15) *  IP
Jeg sa ingenting om nivå.


 Tin (17. aug 2013 22:42) *  IP
Frank....Så du mener nivået er dårlig på en PGA tour turnering?


 Revisor'n (17. aug 2013 23:17) *  IP
Nivået på helgens PGA-turnering er ikke mye å skryte av og derfor kan det bli en relativt ukjent vinner. Hvor mange av topp 50 i verden stiller opp?



 Tin (17. aug 2013 23:35) *  IP
Hvis du mener nivået er dårlig har du ikke mye greie på Golf... Uansett hvilken turnering man snakker om (pga tour) så er nivået helt sykt bra.

Regner ikke med du spiller noe selv ettersom du ikke skjønner det..

God bedring.



 Frank (17. aug 2013 23:44) *  IP
Det har jeg for så vidt ikke sagt noe om. At mange kan vinne sier ingenting om nivået.


 Revisor'n (18. aug 2013 00:04) *  IP
Så du Tin mener kanskje at nivået på denne turneringen er like bra som på PGA-mesterskapet sist helg?

Det har med andre ord ingen betydning for nivået om 75 av verdens 100 beste golfere ikke stiller opp? Dette er ikke Lottotrekning.



 Tin (18. aug 2013 08:17) *  IP
Er det det jeg sier? Nei.. Hva har lotto med saken å gjøre...




 Revisor'n (18. aug 2013 10:36) *  IP
I lotto er det tilfeldig hvilken kule som blir trukket ut.
Stiller verdens 150 beste golfere opp i en turnering har de dårligste i praksis ingen mulighet til å vinne. Det er bare å se på majorvinnere. Har den dårligst rankede vunnet noen gang?

Nivået på helgens turnering kan vel sammenlignes med en adeccoligakamp mens PGA-mesterskapet lignet mer på Strømsgodset mot Rosenborg.

Noen ganger skjer det undere i idrett, som at Hødd blir cupmester eller Fortuna tar OL-gull i hopp. Det samme kan skje i golf, men når de beste ikke stiller opp er det selvsagt mye lettere å vinne.



 Lennart (18. aug 2013 11:03) *  IP
John Daly var reserve nr.9 da han vant PGA mesterskapet i 1991, sikkert ikke mange som var ranket lavere enn han i den konkurransen.


 barce (18. aug 2013 11:45) *  IP
La oss ikke ta det så ekstremt da revisoren, siden du åpenbart har litt problemer med å forstå..

Nevn 5 andre sporter hvor #20 beste utøver i verden har like store eller bedre mulighet til å vinne en konkurranse enn i golf, hvor samtlige av verdens beste stiller opp!



 Tin (18. aug 2013 15:38) *  IP
Hold deg til regnskap og fotball... golf har du tydligvis null peiling på...


 Revisor'n (18. aug 2013 18:15) *  IP
Det gidder jeg ikke lete etter, barce.
Du startet "galskapen" med å hevde at 3-400 kan vinne en golfturnering. Det er en meningsløs påstand hvis alle de 300-400 beste er med.

Det er ikke vanskeligere enn det. For øvrig er jeg helt enig i at det er få eller ingen idretter hvor det er så mange som kan vinne også når de beste er med. Samtidig må det gå an å innse at det er vesentlig kvalitetsforskjell på de enkelte turneringene. Eller har verdensrankingen ingen betydning for hvor gode spillerne er?



 Zinho (18. aug 2013 18:44) *  IP
I utfor v-cup kan 30 stk vinne..


 gjesp (19. aug 2013 11:44) *  IP
Rookien Reed vant i går, han var vel på 169.plass på verdensrankingen før han vant. Må være lett å vinne på pga touren ;)


 LPB (19. aug 2013 13:58) *  IP
har vært verdens beste amatør, men det visste vel ikke du !


 gjesp (19. aug 2013 15:07) *  IP
sliter du litt med ironi??


 Revisor'n (19. aug 2013 19:06) *  IP
Og hvor mange foran han på rankingen var ikke med i denne turneringen?
En liten opptelling viser at av topp 50 på FedEx-cupen var det kun 1/3 som deltok.
Point taken?



 gjesp (19. aug 2013 19:53) *  IP
Det var 30 spillere som var høyere på Fedex cup listen, enn hans 78.plass. Men var det ikke verdensrankingen du snakket om? eller ble det mer interessant med Fedex cup`s poengliste?


 Revisor'n (19. aug 2013 22:45) *  IP
Antagelig enda dårligere startfelt hvis du ser på verdensrankingen, siden ikke alle 168 som lå foran han deltar på PGA-touren. Du kan sikkert sjekke hvor mange av topp 50 i verden som ikke var med.

Hvor mange som var bedre ranket er uinteressant. Hele poenget er det store antall av toppspillere som mangler.



 barce (19. aug 2013 22:51) *  IP
Hvis du skulle velge en individuell sport hvor du var ranket som 200 i verden, hvilken hadde du da valgt mht økonomi og mulighet til å drive med sporten på fulltid?


 gjesp (19. aug 2013 22:58) *  IP
sånn er det i ca.40 av de 52 ukene på pga touren Revisor`n. Og de du regner som toppspillere havner ikke i toppen hele tiden, langtifra. Snedeker missa cut på fredag. Denne uka er han en av favorittene.


 Revisor'n (19. aug 2013 23:39) *  IP
Selvsagt fotball. Da kunne jeg vært ranket som nr 2000 og tjent like bra. Hvor høyt var Kofstad ranket og hvor mye tjener han?


 gjesp (19. aug 2013 23:45) *  IP
er fotball individuell sport?


 Revisor'n (20. aug 2013 00:14) *  IP
Nei, selvsagt ikke. Fikk ikke med meg i farten at det skulle være individuell sport. Kan godt være at det er vanskelig å finne noen som gjør det bedre, men det forteller mest om hvor avsindig mye penger det er i golf og har ingenting med nivået å gjøre.

Selvsagt vil gode spillere også misse cuten i blant når halvparten ikke får spille i helgen. Det du og barce nekter å innrømme er at eneste grunnen til at såpass mange lavt rankede vinner en PGA-turnering er at svært mange av de beste ikke stiller opp.



 barce (20. aug 2013 07:08) *  IP
Heg er enig i at sannsynligheten for at en lavere ranket spiller skal vinne reduseres hvis mange av de beste deltar. Allikevel vil jeg påstå at det fins en sannsynlighet der som er betraktelig hørere enn for mange andre sporter.

Ta et eksempel. Hvis the open 2013 ble spilt en million ganger, så hadde alle deltakere vunnet minst en gang. Hvis 200 meteren fra VM 2013 ble løpt en million ganger, så hadde aldri Ndure vunnet. Nå må jeg innrømme at jeg ikke har regnet på hva sannsynligheten er for at alle andre skulle få lyskestrekk eller tjuvstarte.

Tenkt deg da mulighetene til vm-gull for han som er ranket som 200 i verden i sprint, når ndure tross alt er blant verdens ti beste..

I golf kan en 60-åring med 10 hcp spille ett hull bedre enn tiger woods. Kanskje til og med to hull på rad med skikkelig flaks/dyktighet..

I hvilken annen sport kan slikt skje? (Og da tenker jeg ikke på at den beste driter seg ut)..



 barce (20. aug 2013 07:11) *  IP
Jeg snakker egentlig om hvor unik golf er som sport/idrett/spill!! Ikke om nivå! Kanskje vi snakker forbi hverandre revisoren?


 Ove (20. aug 2013 17:35) *  IP
Barce har helt rett.
På tide å gi seg, Revisor`n



 Revisor'n (20. aug 2013 22:38) *  IP
Selvsagt kan en nybegynner med 54 i hcp slå Tiger Woods over ett hull eller to. Hva nå i all verden det har med saken å gjøre. Det samme kan skje i curling, dart, skyting, straffespark i fotball og sikkert andre idretter hvor fysikken ikke betyr så mye for resultatet.

Barce hadde en påstand om 300 spillere med veldig mye flaks kunne gjøre 62 x 4. På en bane med med minst par 70 har dette skjedd hvor mange ganger?
Det var visstnok også en mikropisk sjanse for at Kofstad kunne vinne Masters.
Den sjansen er 0 % så lenge han ikke spiller godt nok til å få være med.
Har en god tid så kan en gå tilbake og se på rankingen til vinnerne i majors og se hvor ofte de 10 (20, 30?) dårligst rangerte har vunnet.

Ja, mange kan vinne i golf og det er noe av det som gjør det uforutsigbart og interessant å se på. Dessverre varer konkurransen i fire dager før noen vinner noe som helst. Sykkel er kanskje det som ligner mest hvor det også er stort antall vinnere i løpet av ett år.



 Revisor'n (20. aug 2013 22:45) *  IP
Og til Ove.
Det er ingen som gir seg på golfsiden, eller?
Aller minst påståelige revisorer som har levd et liv med at kunden har alltid feil ;-)



 barce (20. aug 2013 23:28) *  IP
Sykkel er lagsport! Dessuten vil "dårlige" syklister stikke av med en seier fordi de beste "lar" dem vinne. Curling er lagsport!

I de andre sportene du nevner tror jeg du referer til en hendelse, ikke spill over en periode.

Hva det har med saken å gjøre?

En amatør med 10 i hcp kan slå Tiger over 2 hull.
En med 2 i hcp kan slå Tiger over 5 hull.
En med +1 i hcp kan slå Tiger over 18 hull.
En med +3 i hcp kan slå Tiger over 36 hull.
En som spiller på Ecco Tour kan slå Tiger over 54 hull.
En som spiller på Challenge Touren kan slå Tiger over 72 hull.

John Daly var ranket som 223 i verden da han vant en major i 1991!

Gi meg ett eneste eksempel hvor en som er ranket som 223 i verden har vunnet en konkurranse hvor alle de beste i verden deltar!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72