Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Louis Røren - 21. mai 2013 kl. 09:12 *  IP
KONGSVINGERS GOLFBANE

Kongsvingers Golfklubbs bane på Liermoen er og forblir et prominent medlem i kongefamilien av norske golfbaner. Med sin majestetiske beliggenhet i guds frie natur, sin fornemme design, unike bunkering og praktfulle samspill med andre elementer som turstier, lysløyper , badeområder, blåbær, sopp, med videre, er det ikke rart at også et mangfold av fugler og dyr trivs sammen med alle andre som ferdes der.

Jeg, og jeg vet flere med meg, gleder oss som barn på vei til Disneyland hver gang vi skal spille der, selv om blant andre jeg av og til får skikkelig juling (som i går).
Men nå ser jeg allerede frem til neste besøk når banen forhåpentlig er i den stand den fortjener tross alle naturlige og unaturlige hindringer. Såvidt vites gjør den nye svenske greenkeeperstaben en formidabel innsats for at det skal skje raskest mulig. Måtte bare den nye administrasjonen, de lokale myndigheter, næringsliv og oss spillere følge opp slik at vi får beholde denne perlen av en golfbane i all tid – og forhåpentlig etter hvert tilføre tilstrekkelig med ressurser til å gjøre noe med mitt eneste ankepunkt – avslutningshullet.
Avslutningshullet burde være kronen på verket, men som det er nå stjeler det, for meg, tvertimot litt av glansen. En av mine spillepartnere i gårsdagens turnering hadde et perfekt utslag med draw på over 250 mt. Med en fryktinngydende på-toppen-av-en-pyramide-liggende green, ville han ikke engang vurdere å slå seg opp på to, men valgte å legge opp (riktignok med velykket resultat).. Men en av de andre fikk ikke med seg draw’en og endte i gørra bak bunkern på høyre sida. Han endte opp med max skår (10) på hullet. En rask sjekk av resultatlistene viser at han langt fra var den eneste.Det som sikkert har vært en gledessrunde så langt for de fleste ender altså opp med en gedigen nedtur for mange. Slik bør det ikke være.
Avslutningshullet til tross, banen får toppskår av meg på de aller fleste områder.
 barce (21. mai 2013 09:42) *  IP
God oppsummering. En av norges klart beste baner ift opplevelse og natur. Dessverre er hull 18 en tragedie! Veldig synd! Men ikke nok til at man alltid har lyst til å komme tilbake..


 AR (21. mai 2013 09:59) *  IP
Set 18. hullet på Kongsvinger:

Hullet er omtrent 420 meter langt - par 5. Slikd det er i dag bør man kanskje slå ut med rundt et 5'er jern (150-170 meter. Deretter en hybrid eller et 5'er jern til. Her er det god landingsplass slik at man har pluss minus 100 meter igjen gor en kontrollert wedge.

Kanskje ikke så festlign måte å spille et par 5 hull på.

Men klokt.

Bane er en opplevelse å spille. Akkurat nå er fairwayene gjennomgående meget bra. Det er tynt med gress på greenene, men det kommer fort nå - forhåpentligvis.

Anbefales!



 barce (21. mai 2013 10:15) *  IP
Enig AR.. Utslag rundt 170 meter.. Så nytt slag på rundt 150.. Deretter kort slag på elevert green. Gjesp!!

Ingen alternative måter å spille på! Ingen risk/reward!



 Louis Røren (21. mai 2013 10:25) *  IP
Hadde det vært opp til meg, og med tilstrekelig ressurser (penger og dynamitt) hadde jeg lagt greenen ca 6 mt lavere enn den ligger i dag i et slags amfi fortsatt godt synlig fra terrassen. Flyttet herretee til dagens dametee og laget et formidabelt par4 hull isf dagens par5. Voila!


 Bjørn E (21. mai 2013 10:33) *  IP
Jeg spilte hullet på samme måte som AR anbefaler, med to 5jern (det ene ganske dårlig), og 3 slaget fra ca 120 m klarte jeg å treffe bakken først og havnet i venstre bunker. Da skulle jeg slå en 60 grader clean toppet jeg ballen over hullet og ut i skogen og endte på 8. I ettertid tenkte jeg hullet er egentlig veldig lett, spiller man klokt. Har spilt med folk som har endt i vannhinder 3 ganger på det hullet så det er et hull der grådighet sjelden lønner seg.
Min erfaring, på seniorgolf er det få som drawer mer enn 250 meter, men de fleste slår langt nok og skjevt nok til å komme i trøbbel på første utslaget, enten i vannhinder eller i bunker fordi hullet er smalt.



 AR (21. mai 2013 10:43) *  IP
En klubb med presset økonomi kan ikke bruke massevis av penger på å endre et hull dramatisk.

Dagens 18. hull på Kongsvinger invititerer de dristige til å ta fram driveren og nå inn på to slag med de farer som lurer på alle kanter.

For dem som ønsker mer trygghet gir hullet rike muligheter til det. Du skal slå tre gode slag for å komme trygt inn på grennen selv om du stykker det opp som jeg skrev i forrige innlegg.

Hullet byr på mye dramatikk og er spennende i dagens utgave. Et langt og bredt par 4 hull vil stort sett bare by på 4 eller 5 på scorkortet. Flest 5'ere.



 desurrected (21. mai 2013 13:10) *  IP
@barce det er jo akkurat det det er. Risk/reward. God drive gir "kort" innspill, men med sjans for å gå i gørra. selvfølgelig krever det et par bra slag, og det er risky, men derav navnet? Eller?


 Nalle (21. mai 2013 14:18) *  IP
Hmm, liker ikke det 18'nde som avslutningshull jeg heller. Både Barce og Desurrected har vel rett begge to, på hver sin måte. Ett såpass kort par fem som avslutningshull er perfekt i forhold til matchspill. Ut med en god smell og mulig å nå på to. Men, med greenområdet som det er nå, er å nå på to så marginalt ift potensiell trøbbel, at de færreste vil prøve. Og det er vel antageligvis det Barce tenker på, altså risk/reward totalt på hullet. Det er klart risk/reward ift utslag og køllevalg, men hva er poenget med å velge driver når man allikevel legger opp for en kort wedge inn til green?

Jeg er nesten enig Louis, ved å legge greenen lavere ville hullet blitt mere interessant for matchspill, men jeg ville beholdt det som ett par fem. Da kunne den brave gå for to, og det hadde gitt mening i å ta trøblet på begge sider av fairway med i beregningen om man da velger driver fra tee



 barce (21. mai 2013 14:25) *  IP
Joda, men risikoen er alt for høy ift gevinst..


 Peter (22. mai 2013 18:03) *  IP
18. på Kongsvinger er et hull som krever taktisk klokskap. Slå ut med et jern. Fortsett med en wood og du har kun 80 meter til flagget. Gi ballen en høy fin kurve med en SW og den lander elegant ved hullet. Hullet stiller krav til spillerne, men det er jo noe av sjarmen med golf. På utslaget ser jo de fleste at alle flater heller mot høyre. Å gå med driver er idioti for dem som ikke er sikker på at de hver gang slår en draw. Det at du ikke har full oversikt over greenen på innspillet, gir bare ekstra spenning. Skulle hullet endres, måtte man bruke noen tonn med dynamitt og noen hundre tusen kroner og hullet blir mye kjedligere. Spill hullet som det er og ta utfodringen som en mann.
Peter



 Louis Røren (22. mai 2013 21:17) *  IP
Joda Peter, man bør spille alle golfhull som en mann. Men måten å spille på var/er ikke mitt anliggende, kun hvorvidt hullet er vel designet og dermed å anse som et godt golfhull. På Kongsvinger har dere 17 hull hvorav de aller fleste er etter mine begreper utmerkede golfhull, og kanskje er det litt av grunnen till at jeg føler det 18. er nedtur. Og siden det er det siste får det kanskje ufortjent stor oppmerksomhet.
Jeg anser de fleste golfhull der du kun ser toppen av flaggstangen ved innspill som mindre bra. En green som i tillegg er lavest i bakkant gjør ikke hullet bedre - i min bok.
Jeg har fremført samme synspunkt om Forsbackas 18, og møtt forbausende lik argumentasjon fra ledelsen der .
Beklageligvis er begge avslutningshullene prisgitt en uheldig topografi som var/er for kostbar å bearbeide. Aksepterer det. Men like det? Nei.



 t (22. mai 2013 22:03) *  IP
To av Norge/Sveriges vakreste og beste golfbaner du trekker fram, Kongsvinger og Forsbacka. Jeg liker begge banene veldig godt. Er enig i at hull 18 ikke er blant de beste hullene på noen av dem, men lever godt med det. Det er jo ikke Mikke Mus-hull heller noen av dem. Går absolutt an å gå av begge med et smil om munnen dersom man har levert varene :-)


 Tom Dahl (23. mai 2013 17:37) *  IP
Undertegnede har spilt ca firehundre baner rundt om på kloden og det gleder et stort golfhjerte å kunne meddele at oppe i skauen mellom Kongsvinger og Sverige så ligger det en golfbane som gir større spillopplevelse enn for eks. Pebble Beach!
På hull tre står man som i en golfkaterdral med nydelig majestetisk tett barskog på begge sider av den nydelige fairwayen og bare nyder mens gjøkens ko ko tett ved bidrar ytterligere tiil at opplevelsen der og da blir fulkommen.
Ja back nine skinner ikke så mye som front og attende krever kun noen kubber dynamitt. Så er haugen borte og man har et glimrende utgangspunkt for et stygglangt par fire med flat stor green.
Altså det samme som noen av oss foreslo på Losby for ørten år siden med hull en. Glem berg og dal greenen som aldri får lys og lag en lang par fire med stor lysvennlig green.
Det er fillern ikke rettferdig at denne golfperlen holdt på å forsvinne.
I dag bruker man en drøy time fra Oslo hit, og snart får man sammenhengende firefelts helt fra hovedstaden frem til Kongsvinger by!
Men ikke vent til den kommer. Reis dit nå og se selv!
Den gjestfrie klubben trenger og fortjener besøk hele tiden.
Det mangler fremdeles litt gress på fairways her og der og mange av greenene ser ut som skallen på en som akkurat har gjennomgått en mislykket hårtransplantsjon, men pytt pytt.
Totalopplevelsen veier opp i disse ballplasseringstider uansett.

Ha en strålende golfsommer
Tom Dahl



 Tolle (23. mai 2013 18:20) *  IP
Nå får du roe deg Doktor Dahl:) Større spilleopplevelse enn Pebble er nok litt å ta i.. Ettersom jeg har spilt sammen med deg på mange av dine 400 baner, så er nok de fleste av dem på et høyere nivå enn Kongsvinger:) Og da mener jeg både spilleopplevelse, design, miljø, klubbhus, service og ikke minst godt selskap.. RGB og JLPRMPH.


 barce (23. mai 2013 18:51) *  IP
Større spilleopplevelse enn Pepple Beach? Du må ha småspist endel sopp i skogen på de rundene du har gått der oppe..


 Tolle (23. mai 2013 19:38) *  IP
Dahl har nok spist mye rart, blant annet en papirduk etter en hyggelig dag med golf, mat og drikke i Lake Mary, men sopp tror jeg han holder seg unna...


 Tom Dahl (24. mai 2013 03:46) *  IP
Har selvfølgelig opplevd et par trehundre klubbhus som imponerer mer enn Kongsvingers.
Men står ved at banen har noe helt usedvanlig og naturskjønt over seg .

Var hverken beruset av sopp eller noe annet når jeg spilte her søndag .
Blir ganske enkelt beruset av banen. Dermed kan man altså ikke se bort fra at man ikke er ved sine fulle fem når man gir terningskast seks.
Innrømmer gjerne det.



 barce (24. mai 2013 07:59) *  IP
Enig i at Kongsvinger er flott, en av mine absolutte favoritter! Skulle jeg vist fram en bane til en britisk golfturist, så hadde jeg ikke vært i tvil, til tross for den tekniske kvaliteten..


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72