Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Lasse - 13. apr 2013 kl. 08:02 *  IP
Tiger disket?

Droppen på det 15. der ballen havnet i vannet via flagget var ikke korrekt i følge forståsegpåerne.

Den var ikke fra samme sted, ei heller i korrekt linje fra der ballen krysset.

Hva sier ekspertene her inne?

Dommerne viste i går med Guan at de håndhever brutalt, og er scorekortet signert så kan vel Tiger diskes?
 Lasse (13. apr 2013 08:05) *  IP
Les mer her:

http://www.sbnation.com/golf/2013/4/13/4219468/the-masters-2013-tiger-woods-illegal-drop




 Kjetil Larsen (13. apr 2013 09:50) *  IP
Det er på tide at golfen kommer ut av steinalderen og revurderer mange av de tåpelige reglene. Blir for dumt noen ganger.

At Guan fikk straff for tregt spill, er helt patetisk. Hva med feks Keegan Bradley.. noen ganger holder han på i en evighet med frem og tilbake gåingen sin. Ta en titt på Bernhard Langer.. han er "mister slowplay"... og listen er mye lengre..

Men poenget er at golfen gjør seg selv en bjørnetjeneste med alle reglene.. noen ganger virker det som om spillerne ikke vet hva som skal gjøres.. og da må det komme en belest forståsegpåer og avgjøre..

Som Haugsrud sa igår.. nå er det ikke bare i fotball vi klager på dommerene..



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 09:52) *  IP
Blir forøvrig kvalm av alle TV-seere og eksperter som i etterkant skal komme med slike uttalelser som Golf Channel's Jason Sobel.




 Green (13. apr 2013 10:02) *  IP
Ikke bra med masse kompliserte regler.

Regler mot tregt spill, derimot, er BRA!



 Frank (13. apr 2013 10:02) *  IP
Det deles ut altfor få straffeslag for tregt spill.


 Kjetil Larsen (13. apr 2013 10:10) *  IP
Tror faktisk at dommere noen gang også blir forvirret av alle hvis som at... dersom at..

"a. Proceed under the stroke and distance provision of Rule 27-1 by playing a ball as nearly as possible at the spot from which the original ball was last played (see Rule 20-5); or

b. Drop a ball behind the water hazard, keeping the point at which the original ball last crossed the margin of the water hazard directly between the hole and the spot on which the ball is dropped, with no limit to how far behind the water hazard the ball may be dropped; "

Hvorfor bruker de Nearly as possible, og ikke et eksakt mål man må droppe ballen... hvis det er snakk om 2 yards så er det i mine øyne innefor begrepet "nearly as possible"..

Nei.. golfen må ut av steinalderen...



 gjest (13. apr 2013 10:41) *  IP
Det store spørsmålet her er 'nearly as possible'. Hvordan er det i det hele tatt mulig å definere det, prinipielt, ut i fra et TV-bilde? Tigers dropp var to yards (cirka) fra første divot (dette sa han også selv i intervjuet etter runden). 1 yard er 91.44 cm. Det er vel soleklart at nesten to meter ikke er 'så nær som mulig' på den fairwayen vi så i går. Det prisipielle spørsmålet blir allikevel: Hvor nær den divoten måtte han ha vært for å være 'as near as possible'? 91.44cm? 80cm? 50cm? 30cm? Her er det jo nødt til å bli snakk om skjønn, men i etterkant av en runde vil det vel, som sagt, prinispielt være umulig å avgjøre spørsmålet på grunnlag av TV-bilder. Dommeren måtte ha stått på droppstedet og vurdert situasjonen. Allikevel vil vi altså nå kanskje få opple at dommerkommiteen sier: 'Tiger sier selv at han droppet 2 yards fra første divot, TV-bildene viser det samme, og dette er ikke 'så nær som mulig'. Men kan de si noe sånt, når verken de eller dommer var på droppstedet og vurderte droppen der? Er spilleren i tvil har han vel ansvar for å tilkalle dommer, og det er vel da kanskje det som vil tale i mot Tiger. Han vil neppe påstå at droppunktet hans, 2 yards unna divoten, var så nær som mulig han kunne droppe. Det ville ikke være et troverdig utsagn. La det også være nevnt at Tiger etter runden sa 'rules are rules', om Guans straffeslag for sakte spill ...


 Kjetil Larsen (13. apr 2013 11:13) *  IP
Vel.. blir Tiger disket, så blir TV kvelden frigjort til andre ting for meg...

Ikke det at Tiger på død og liv skal vinne hver gang.. men Tiger gjør golfen severdig. Det er altfor mange "gråe" mus i sporten, kjedelige spillere..

Så håper man tar til fornuften..



 Bjørn E (13. apr 2013 11:38) *  IP
Enig med Kjetil, å sitte oppe og se på masters baserer seg i hovedsak på den magien Tiger får til. Så vet ikke om jeg gidder i kveld hvis han blir disket.

Ikke er jeg regelrytter, faktisk misliker jeg når regelryttere benytter reglene til dirty spill. Det har jeg dessverre personlig opplevd - blant annet å få tildelt straffeslag når jeg ikke skulle ha fått det...

Jeg trodde at når man skal dropp en ball er regelen i hovedsak at ballen ikke skal havne mer enn 2 køllelengder fra stedet man tar fritak fra og dropper. Men som sagt, jeg er ikke regelspesialist....



 Pro V1 (13. apr 2013 12:14) *  IP
Det finnes jo tre muligheter i denne situasjonen.

Ny ball fra samme tilnærmet samme posisjon
Nede fra vannkanten der ballen skar inn i hinderet
Så langt tilbake man vil i flagglinjen fra der ballen skar vannhinderet.

Hvis han selv sier at han slo ny ball fra tilnærmet samme sted, så er jo dette et tvilstilfelle. Hva er godkjent/ikke godkjent? 2 yards?? Jeg tror de høye herrer lar dette passere. Uavhengig om det er Tiger eller ikke.

Disse gutta er særdeles vant til stivbente regler, og følger disse til punkt og prikke og tar til etterretning når avgjørelsen går dem imot. Men det er alltid synd når noe kommer i "ettertid" dvs. etter man har signert scorekortet. Da har man jo ingen mulighet til å legge til et evt. starffeslag osv. Disk er derfor eneste mulighet.

At han i tillegg, tapte to slag på stanga, må settes på kontoen for maksimal uflaks. Neste gang kan det være at han gjør som Mickelson og ber caddien å ta ut stanga. Han spilte så bra og tok dette med seg litt videre på de siste hullene desverre.






 Ronni (13. apr 2013 12:24) *  IP
Synd hvis Tiger blir disket.
Akkurat her er det ulempe å hete Tiger, sannsynligvis tolker paragrafrytterne alt i verste mening, for at ingen skal si at de gir ham spesielle fordeler.
Når skal golfen ta til fornuft og innføre vettuge regler.



 Pelle (13. apr 2013 12:36) *  IP
Hvis Tiger ikke blir disket er det nettopp fordi han får spesielle fordeler. Så enkelt er det!
...men blir han ikke disket kommer vi til å se mye morsom dropping ut av rough og liknende på norske golfbaner i sommer :)



 morty (13. apr 2013 12:51) *  IP
Ganske sikker på at hvis det hadde vært noen andre enn Tiger så hadde de blitt disket.


 Revisor'n (13. apr 2013 13:04) *  IP
Sammenligne dette med dropping ut av rough? Smart.

Hele problemet med regelverket i golf er at straffen ikke på noen som helst måte står i forhold til regelbruddet. Og spesielt i tilfellene hvor evt. regelbrudd ikke gir noen fordeler. Regelverket nmangler paragraf 0 hvor det står at det er lov å bruke sunn fornuft.

Her kan det være at ballen ikke ble droppet nært nok sist slag (hva er nært nok?), og siden det "tilfeldigvis" ble filmet kan regelryttere tipse turneringsledelsen om mulig regelbrudd.

Og siden det er dødsstraff for å signere feil resultat (selv uten at du vet det), så kan konsekvensen bli at Woods er ute.

På samme måte er regelrytter og petimeter Paramors behandling av Guan sikkert iht. reglene, men gir enorm forskjellsbehandling når en ser hvordan andre treglus behandles av andre dommere.



 Nicolai (13. apr 2013 13:15) *  IP
Finnes det ingen decisions som definerer 'nearly as possible'?


 Nicolai (13. apr 2013 13:21) *  IP
Leste nå fra et intervju at han gikk bakover med vilje, og så slo litt løsere, for å få til slaget han hadde prøvd på da han traff stanga. I så fall er det kanskje verre. Han slo for langt på første forsøk, så han går litt lenger bak på andre forsøk...


 dutte (13. apr 2013 13:29) *  IP
Tror det ender med at Tiger kommer dommerne i forkjøpet og disker seg selv.


 Nicolai (13. apr 2013 13:48) *  IP
Det er utrolig kjipt, men ser nesten ut som om det må bli disk.
Det virker klart at han ikke droppet etter intensjonen med regelen: Så nærme som mulig.



 Hawk (13. apr 2013 13:49) *  IP
Får håpe de har "baller" nok til å diske Tiger.
Uansett hvem du er, så skal reglene følges.

Så får folk la være å se om de mener golf blir kjedelig uten TW.

-H-



 Pro V1 (13. apr 2013 13:50) *  IP
Han er i sin fulle rett til å gå bakover, så lenge dette er i flagglinjen fra hvor ballen skar vannhinderet. Alt som nå skjer er jo opp til dommerne å vurdere. Hva tiger selv sier spiller liten rolle, de har et regelverk å forholde seg til ang. droppemuligheter ifbm. vannhinder.

I mine øyne så kan den ene regelen være til Tigers fordel, nemlig skjæringspunk og bakover i flagglinjen. I såfall hvis han da slo rett mot pinnen, som jeg går utifra at han gjorde på et 50 meters slag. Da spiller det ingen rolle om fra hvor ballen opprinnelig lå, men å benytte seg av regeleverket som tilsier ovennevnte og flagglinje.

Han disker nok ikke seg selv her, noe annet var tidligere iår og plugget ball, men som da var et område med sand og som ikke ga fritak.



 Lasse (13. apr 2013 14:07) *  IP
Dersom man insisterer på at Guan var riktig, så er der ikke mulig å mene at man må benytte skjønn i Woods sitt tilfelle.

Dersom man lar Woods gå, mens Guan måtte ta sin straff så er det feil.

Det sikreste for regelrytterne er nok å straffe begge. Det vil i alle fall gjøre det enklere å forsvare beslutningen.



 AR (13. apr 2013 14:14) *  IP
Pro V1; ballen traff flagget og krysset grensen mye mer til venstre på vei ned i vannet. Det er dette skjæringspunktet som gjelder. Flagglinjen, slik jeg oppfattet det, var i en ganske annen retning.

Jeg har ikke sett noe på PGA Tourens hjemmeside ennå. Heller ikke på Masters egen hjemmeside.

Jeg antar at de må ta stilling til om et par yards (ca. 1,8 meter, er nær nok til å bli godkjent som: "Proceed under the stroke and distance provision of Rule 27-1 by playing a ball as nearly as possible at the spot from which the original ball was last played".

Tiger kan bli tatt på at han sa at han la til et par yards for å kunne slå det samme slaget som det første som traff stanga.

Masters uten Tiger i helgen vil gi en dramatisk nedgang i interessen for turneringen i helgen. Da blir det mange som velger Cecilia Brækhus, Kveldsnytt, Trikken til Auschwitz, Amor, Mennesker i solen, Nattsvermeren, Terminator Salvation etc., etc.. i stedet for å se på Masters.

HVIS TIGER BLIR DISKET, STÅR STRAFFEN PÅ INGEN MÅTE I FORHOLD TIL DEN EVENTUELLE FORSEELSEN. Det er et stort flertall enige om. Og nye regelendringer dukker opp.



 panser (13. apr 2013 14:15) *  IP
Hvor lenge etter et mulig regelbrudd kan turneringsledelsen vente med å diskvalifisere? Helt frem til tee-off på 3. runden? Etter at turneringen er ferdigspilt? Noen som vet?
Det var ingen dommer involvert i Tigers drop, men kanskje markør?



 Lasse (13. apr 2013 14:21) *  IP
Diskforseelsen er jo å signere på et scorekort med for lav score. Alvorligere blir det jo ikke?


 Bassen (13. apr 2013 14:27) *  IP
Enig m Lasse. Jeg skal hvertfall se på Masters med eller uten Tiger. Som Tiger sa selv, rules are rules , og golf er golf for meg med eller uten Tiger.


 Pro V1 (13. apr 2013 14:35) *  IP
Enig med deg AR, jeg så det også live på Viasat golf, men tenkte aldri tanken der og da og la ikke merke til om skjæringspunktet var lenger til venstre.

1,8 m - uff dette er bare tragisk. Hva er nearly as possible? I tillegg ville han jo også sørge for at han ikke havnet ned i sin egen divot. Kan man da ta en sammenligning innenfor 2 køllelengder, dog ikke nærmere hull? Dette blir jo uansett utfall snakkissen i helgen. Hvis dommerne mener at 1,8 m er for mye, så setter de standarden videre for endel regelrytteri. Å sammenligne dommeravgjørelsen til Guan, blir i mine øyne litt feil.

Han fikk tilsnakk allerede på hull 10 samt 2 ganger til samt på hull 17 før straffeslaget. Så kan man jo si at han bare er 14 år og at dette er synd og at det er 18 år siden sist.
Forseelsen til Tiger er noe annet og noe av det som man muligens vil unngå i fremtiden - at evt. tiskuere, tv kommentatorer og andre skal finkjemme alle TV bilder for å evt. kunne se om det har skjedd antatt ulovligheter. Spillerne har jo ingen mulighet til å gjøre noe som helst siden scorekortet er levert inn og underskrevet. Eneste mulighet er derfor alltid disk. Hvis evt. dette kom fra en dommer etter 18 hullet var ferdig spilt og tatt opp med spilleren, så kunne jo spilleren lagt til et slag på hullet. Disk er en utrolig hard straff, dog igjen eneste mulighet etter dagens regelverk.



 Revisor'n (13. apr 2013 14:38) *  IP
Det er vanskelig å signere noen annen score enn det alle mente var riktig score når han gikk av 18. green. Heller ikke Woods er synsk.


 Lasse (13. apr 2013 14:47) *  IP
Woods har jo selv sagt at han dro droppen to yards lenger bak for å få litt lenger avstand. Han slo litt for langt på det forrige slaget. Han har altså droppet bak for å skaffe seg en fordel (og det så jo vi at han utnyttet med et perfekt innspill + enputt). Han droppet altså bevisst IKKE så nær som mulig. Det er helt klart en forseelse i forhold til regelens intensjon.

Definisjonen på "så nær som mulig" er irrelevant slik jeg ser det i alle fall. Woods har sagt han aldri forsøkte å droppe så nær som mulig.



 BT (13. apr 2013 14:54) *  IP
Trist, men det er merkelig dersom han ikke blir disket siden han selv sier at han spilte fra feil sted for å få bedre avstand. Er hvertfall nesten helt sikker på at alle dommere i Norge ville disket oss dersom vi hadde gjordt samme forseelse


 Wilson (13. apr 2013 14:56) *  IP
Lasse har et meget bra poeng der.

Uansett hvor surt det er så må TW behandles likt med andre iht reglene.




 Kjetil Larsen (13. apr 2013 14:56) *  IP
Får ikke sagt det nok ganger.. nå er det på tide at man gjør regelendringer.. og kanskje tar bort en del av reglene. Noen ganger blir det komisk å se på når en dommer kommer til.. frem og tilbake med diskusjoner, og hvis ballen ruller kun noen millimetere i feil retning, så må man droppe om og om igjen..

Det finnes ikke en sport i verden som har mer regler enn golf, og i tillegg til hovedreglene, så kommer det lokale regler.

Ikke rart man blir forvirret. Selv proffene blir usikre..

Men det som irriterer meg mest er at alle disse regelrytterne i etterkant ringer inn.. "vi så det, og vi så det".. kvalmende..

Men uansett.. "slow play" er det noe man bør slå hardere ned på.. og i mange av årets PGA turneringer så skulle flere spillere hatt straff på samme måte som Guam.. men kanskje det er lettere å gi straffen til en 14-årig amatør..

Nei.. sier det nok en gang.. Golfen må se å komme seg ut av steinalderen.



 jokke (13. apr 2013 14:57) *  IP
Sier opp golf kanalen hvis han blir disket. Han er 90% av grunnen til at jeg ser på golf


 Wilson (13. apr 2013 14:59) *  IP
Det å spille fra feil sted tror jeg ikke blir myket opp i regelverket med det første.




 Pro V1 (13. apr 2013 15:06) *  IP
Jeg går også utifra at HVIS dommerne skal gjøre noe med saken, så må dette gjøres før 3. runde settes igang. Ser at Bubba slår ut 0925 som er 1525 her hjemme (6 timer forskjell, mulig jeg tar feil).

Eller er det slik at det gjelder i forhold til når spilleren egentlig skal slå ut?

Jeg leser på ett nettsted at dommerne skal se på saken i morgentimene idag, men dette står det ingen plass på noen andre nettsteder - eks. pgatour, masters, Espn, golfweek osv.



 AR (13. apr 2013 15:14) *  IP
Golf.se har en omfattende artikkel om saken. Det er dommere til stede hele tiden. Hvis dommeren mente at Tiger droppet feil, burde han kanskje grepet inn umiddelbart. Skal andre dommere overprøve dommerens beslutning etter runden?

Se: http://golf.se/Folja/Nyheter/2013/4/Tiger-diskas-fran-Masters/



 Wilson (13. apr 2013 15:17) *  IP
Jeg så ikke det som skjedde.
Men droppet TW ift hinder så må han forholde seg til flagglinjen iht der ballen krysset hinderet sist.
Men om han bare spilte en ny ball så kan han jo gå så langt tilbake i flagglinjen han vil ift flagg forrige pkt spilt fra, innen 2 køllengder eller fra samme sted.

Kanskje TW bare spilte en ny ball.



 er (13. apr 2013 15:20) *  IP
du mongolid Wilson?


 Pro V1 (13. apr 2013 15:27) *  IP
Få vekk den ufattelig dumme kommentaren over AR, slikt hører så absolutt ikke hjemme noen plass.

Noen snakket om John Paramor her tidligere, men det er vel Slugger som er dommersjef i USA, men mulig også Masters har et helt eget dommerkorps. Paramor er kun med når det er WGC turneringer.

Jeg tor og håper at ingen griper inn i saken.



 Revisor'n (13. apr 2013 15:38) *  IP
Det var Paramor som ga Guan straffen, visstnok i tråd med hva han har gjort med flere spillere i andre turneringer tidligere.


 St. Able Ford (13. apr 2013 15:41) *  IP
1) Han må enten droppe i droppesonen, - det gjorde han ikke.
2) Eller så kan han droppe i flagglinjen, så langt bakover han vil, ikke nærmere hullet.
3) Eller så kan han droppe "nearly as possible" fra samme sted som han slo.

Han spiller uansett en ny ball.

Tiger kommer unna med å si at han mente han spilte fra flagglinjen, siden han valgte å trekke seg et par yards bakover. Mulig han i farten også trodde han var i flagglinjen (at han ikke tenkte på at ballen skar inn i hinderet på den andre siden av vannet, og at flagglinjen således fikk en ganske annen vinkel, - for det er utvilsomt langt unna flagglinjen han faktisk droppet!)
Sier han at han mente å droppe i flagglinjen så slipper han disk, der er "lov" å misberegne hvor flagglinjen går, men det er ikke lov bevisst å trekke seg et par yards lenger bakover dersom du skal droppe fra samme sted (nearly as possible).



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 15:42) *  IP
Bubba er nå igang.. så da kan vel ikke Tiger bli disket. Må vel gjøres før runden starter. Noen som vet noe rundt dette?


 Oggi (13. apr 2013 15:42) *  IP
Kyle Porter
@KylePorterCBS

Tiger given two-shot penalty.



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 15:44) *  IP
Hvis Tiger ikke blir disket, så er det vel mange regelryttere, der ute og også her inne på dette forumet, som mener han ikke fortjener å vinne...

Uansett, ser ut som helgen er reddet :)



 Revisor'n (13. apr 2013 15:44) *  IP

Paramor får fart på spillerne. Kanskje på tide med en Norgesturne til sommeren slik at han kan skremme vannet av disse som parkerer på golfbanen.

"Paramor is no stranger to slow play controversies. He is known for a decision at the 2009 Bridgestone Invitation where he warned Tiger Woods and Padraig Harrington to speed up play on the final round. Harrington immediately triple bogeyed the 16th hole and lost a one-stroke lead and eventually the tournament.

Woods, despite gaining the advantage, criticized Paramor saying he, "got in the way of a great battle. … I think by rushing like he had to it forced (Harrington) to make a couple mistakes."

At Augusta on Friday, Paramor said Guan needs to use this as a learning moment and speed up play."


Fantastisk å la 14-åringen bli den første i Masters historie til å bli straffet for å spille sent.



 Nicolai (13. apr 2013 15:48) *  IP
http://m.espn.go.com/golf/story?storyId=9167230


 dutte (13. apr 2013 15:48) *  IP
Han fikk to straffeslag, ingen disk. Dette skaper nok enda større diskusjon.


 St. Able Ford (13. apr 2013 15:48) *  IP
Er dette bekreftet eller gjengitt noe annet sted?? Eller bare rykter? (Sannsynligvis det siste!)
http://www.cbssports.com/golf/blog/eye-on-golf/22064932/tiger-woods-assessed-twostroke-penalty-for-drop-on-no-15-friday



 St. Able Ford (13. apr 2013 15:49) *  IP
To straffeslag i denne situasjonen må da være en helt ny praksis!


 Nicolai (13. apr 2013 15:50) *  IP
Men de to straffeslagene står ikke på leaderboardrn gjør de?


 Revisor'n (13. apr 2013 15:50) *  IP
Antagelig rykter. Er det noe annet enn disk. i reglene hvis du signerer med det som viser seg å være feil score?


 Lasse (13. apr 2013 15:58) *  IP
Bekreftet nå. Syk avgjørelse i mine øyne


 dutte (13. apr 2013 15:59) *  IP
Dette kan skape presedens for mange heftige morgenmøter for dommere i kommende turneringer.


 St. Able Ford (13. apr 2013 16:03) *  IP
Hvor er det bekreftet, Lasse?
Ikke på masters.com eller pgatour.com...



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:06) *  IP
Det virker som om CBS vet mer enn på de offisielle sidene til Masters. Hos CBS står Tiger oppført med -1, men på de offisielle sidene til Master så ståt han fortsatt med -3

http://www.cbssports.com/golf/leaderboard/pga-tour/292758/the-masters

http://www.masters.com/en_US/scores/index.html



 R8 (13. apr 2013 16:08) *  IP
Bekreftet nå. Starter på 19 plass. Hærlig da er det bare å kjøpe potetgull og cola og gjøre seg klar for Tiger time. Tipper han vinner hele dritten.


 Revisor'n (13. apr 2013 16:10) *  IP
Jaggu hadde de regler for dette også:

33-7. Disqualification Penalty; Committee Discretion
A penalty of disqualification may in exceptional individual cases be waived, modified or imposed if the Committee considers such action warranted.
Any penalty less than disqualification must not be waived or modified.



 Lasse (13. apr 2013 16:10) *  IP
Det er "old news" på twitter nå.

Du finner nyheten all over the place



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:12) *  IP
Han starter på 19. plass.. men går ut i den ballen han var satt opp i sammen med Gonzalo Fdez-Castano.

Woods was not disqualified because of a relatively recent rule that allows the rules committee discretion when it comes to violations reported after the fact. Masters officials reviewed the drop on Saturday morning, applying the revision to "Decision 33-7/4.5", which, according to the USGA's website, addresses "the situation where a player is not aware he has breached a Rule because of facts that he did not know and could not reasonably have discovered prior to returning his score card.

"Under this revised decision and at the discretion of the Committee, the player still receives the penalty associated with the breach of the underlying Rule, but is not disqualified.



 Wilson (13. apr 2013 16:13) *  IP
Skulle likt at nicket "er" kunne utdype sin mening.
Noe jeg ikke tror han klarer.

Du behøver ikke fjerne hans innlegg av hensyn til meg AR.
Men hans innlegg sier vel mest om karen bak enn det sier noe om meg og de som han negativt omtaler.



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:14) *  IP
Skjønner ikke tregheten i oppdateringen til pgatour.com og http://www.masters.com/

Der står han fortsatt med -3



 St. Able Ford (13. apr 2013 16:15) *  IP
"Bekreftet" hmmm hvor..., R8?
Skeptisk ... inntil det står på en offisiell side ...



 AR (13. apr 2013 16:19) *  IP
Golf Channel har denne artikkelen om de to straffeslagene og ingen disk:

http://www.golfchannel.com/news/golftalkcentral/woods-assessed-two-shot-penalty-drop-at-15/



 Revisor'n (13. apr 2013 16:30) *  IP

Når en se hvilke eksempler som brukes for å unnlate disk. så er Tigers tilfelle klart utenfor det som var hensikten med den nye regelen, og det er nok kun navnet som har hjulpet. Ellers har jeg svært liten tro på at han vinner Masters etter dette oppstyret.


In revising the decision, The R&A and the USGA confirm that the disqualification penalty still applies for score card breaches that arise from ignorance of the Rules of Golf. As such, this decision reinforces that it is still the responsibility of the player to know the Rules, while recognizing that there may be some rare situations where it is reasonable that a player is unaware of the factual circumstances of a breach.

http://www.usga.org/news/2011/April/Rule-Revised-On-DQ-For-Incorrect-Card/



 Pro V1 (13. apr 2013 16:32) *  IP
Golfweek:

http://golfweek.com/news/2013/apr/13/masters-woods-assessed-2-shot-penalty/

Fortsatt ikke noe ednring på leaderboarden, men det kommer nok etterhvert.



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:37) *  IP
Revisor'n Er du en av disse regelrytterene? Du mener vel samtidig at Tiger ikke fortjener å vinne Masters..


 gjest (13. apr 2013 16:38) *  IP
Kjetil Larsen kommer med en viktig kommentar i sitt nest siste innlegg over: Det har nyligkommet tillegg til reglene, som tillater dommerne å ikke diskvalifisere Tiger (noe han etter alle solemerker skulle ha vært etter 'as near as possible'- regelen - dette sier for øvrig Golf Digest også nå). De åpner for at, som KL skriver:

"Woods was not disqualified because of a relatively recent rule that allows the rules committee discretion when it comes to violations reported after the fact. Masters officials reviewed the drop on Saturday morning, applying the revision to "Decision 33-7/4.5", which, according to the USGA's website, addresses "the situation where a player is not aware he has breached a Rule because of facts that he did not know and could not reasonably have discovered prior to returning his score card.

"Under this revised decision and at the discretion of the Committee, the player still receives the penalty associated with the breach of the underlying Rule, but is not disqualified."

Spørsmålet blir jo da allikevel om det er akseptabelt at Tiger slipper unna ved at dommerne åpner for at 'han kanskje ikke var klar over at han hadde brutt reglene pga fakta han ikke kjente til eller ikke kunne kjenne til, forelå.' Dette er vel temmelig tynn grunn til å 'redde' Tiger. Når det er sagt: Jeg synes det er altfor mange kokkelimonkeregler i golf, mange bør gjøres om, blant annet denne med dropp. To køllelengder, men ikke nærmere hullet, bør holde. En del av reglene er så kompliserte at spes lager krøll for vanlige golfere ute på konkurranse. Hele tiden skjer det feiltolkninger under spillet, og dommere er ikke alltid tilgjengelige.




 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:39) *  IP
"Når en se hvilke eksempler som brukes for å unnlate disk. så er Tigers tilfelle klart utenfor det som var hensikten med den nye regelen, og det er nok kun navnet som har hjulpet. " Sier Revisor'n...

Kan samme person begrunne hvorfor Tigers tilfelle er klart utenfor denne regelen?



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 16:41) *  IP
Forøvrig så håper jeg Tiger tar hjem nok en grønn jakke.. han har for vane å levere en runde langt ned på 60-tallet på 3. runde.. og han gjør nok det samme idag ;)


 AR (13. apr 2013 16:45) *  IP
Nå står Tiger Woods oppført på -1 på LEADERBOARD på Masters' hjemmeside.

Løsningen reddet golfens ære i idrettsverdenen. Hadde Tiger blitt disket, ville resten av idrettsverdenen ledd (enda mer) av golfen og de rariteter som følger av et stivbent regelverk, som heldigvis er på bedringens vei - om enn sakte.



 AR (13. apr 2013 16:49) *  IP
Dette skriver PGA Tour akkurat nå:

AUGUSTA, Ga. -- Tiger Woods has been assessed a two-stroke penalty for taking an illegal drop on the 15th hole during the second round of the Masters, officials announced Saturday.

His score on the par-5 goes from a bogey to a triple bogey, dropping Woods to 1 under for the tournament and five back of the lead.

The decision to assess the penalty, rather than disqualify Woods for signing an incorrect scorecard, comes after Rule 33-7/4.5 was changed in 2011 to read that if a player unknowingly signs for an incorrect score he will be assessed a penalty rather than be disqualified.

Augusta National issued the following statement:

“Yesterday afternoon, the Rules Committee was made aware of a possible Rules violation that involved a drop by Tiger Woods on the 15th hole.

“In preparation for his fifth shot, the player dropped his ball in close proximity to where he had played his third shot in apparent conformance with Rule 26. After being prompted by a television viewer, the Rules Committee reviewed a video of the shot while he was playing the 18th hole. At that moment and based on that evidence, the Committee determined he had complied with the Rules.

“After he signed his scorecard, and in a television interview subsequent to the round, the player stated that he played further from the point than where he had played his third shot. Such action would constitute playing from the wrong place.

“The subsequent information provided by the player’s interview after he had completed play warranted further review and discussion with him this morning. After meeting with the player, it was determined that he had violated Rule 26, and he was assessed a two-stroke penalty. The penalty of disqualification was waived by the Committee under Rule 33 as the Committee had previously reviewed the information and made its initial determination prior to the finish of the player’s round.”

Woods' third shot on the 15th had hit the pin and caromed back off the green and into the water. He chose to play his fifth shot from the same area, saying he dropped it two yards farther back from his original spot to ensure the ball landed short of the flag.

Under Rule 26-1, Woods had three options for where to play his fifth shot from after hitting into the yellow-staked (not lateral) hazard:

• Play from the designated drop area, which he didn’t want to do because it was wet and he didn’t like the lie it would have given him.

• Drop the ball, keeping the point at which it last crossed the margin of the water between the hole and the spot which the ball would be dropped with no limit how far behind the water hazard the ball may be dropped.

• Return to the original spot from which he played, and drop "as nearly as possible'' from where he played the third shot.

The amendment to Rule 33-7/4.5 came after similar incidents in 2011 led to the disqualifications of Camilo Villegas in Hawaii and Padarig Harrington in Abu Dhabi.

"For some time we have been concerned that, in certain limited circumstances, disproportionate disqualification penalties have been required by the Rules," chief executive of the R&A Peter Dawson said at the time. "This carefully considered decision reflects our desire to ensure that the Rules of Golf remain fair and relevant in the changing environment in which the game is played today."

"This is a logical and important step in our re-evaluation of the impact of high-definition video on the game," added USGA executive director Mike Davis then. "We collectively believe that this revised decision addresses many video-related issues never contemplated by the Rules of Golf."

This is the second penalty assessed this week.

On Friday, 14-year-old Chinese amateur Guan Tianlang was assessed a one-stroke penalty for slow play after violating Rule 6-7. He was assessed the additional stroke en route to what otherwise would have been a par at the 17th hole. Instead, he was given a bogey.



 Frank (13. apr 2013 16:51) *  IP
33-7 er ihvertfall en fornuftig regel.


 AR (13. apr 2013 16:54) *  IP
En klok beslutning.


 EAGLEMAN (13. apr 2013 16:58) *  IP
Da er vi vel tilbake til Kong Salamon og Jørgen hattemaker.
:-(



 Nicolai (13. apr 2013 17:16) *  IP
Jeg synes dette er en feig beslutning. Tiger burde visst at han brøt en regel. Det virker som om de nå lar ham være med videre, fordi de trenger oppmerksomheten han gir.


 morty (13. apr 2013 17:26) *  IP
Haugsrud sier at Tiger ikke tjente på det.

Men Tiger sa jo selv at han gikk to meter vekk for å tjene på det.



 Trippelbogey (13. apr 2013 17:27) *  IP
En hvilken som helst spiller i feltet hadde blitt disket for tilsvarende regelbrudd. Det har blitt disket folk for langt mindre saker enn dette opp gjennom historien, men med kjæledeggen Tiger og hans seermagnetisme feiger dessverre komiteen ut.


 Pro V1 (13. apr 2013 17:28) *  IP
Jeg er uenig, 33-7 er jo en regel til anvedelse på linje med andre regler. Faktisk det eneste foruftige etter mi mening. Tiger er nok ikke helt enig selv, og mener at nok at han tok sin straff og slo et nytt slag. Pinnen kostet han nå 4 slag, men har fortsatt en mulighet til å hevde seg videre. En disk her ville vært katastrofalt. Alle har handlet i god tro. Hadde noen dommere vært i tvil, ville de ha konfrontert Tiger med hendelsen etter at 18 green var ferdig spilt, slik at han kunne lagt til ekstraslag på scorekortet. Dommere har også tilgang til TV kameraer og siden dette skjedde på hull 15, hadde de hatt god tid til å se episoden, før Tiger signerte.

Igjen så er det dette med at journalister, TV tittere og andre sender inn i ettertid som kan skape vanskelige situasjoner, underveis i en turnering.

Nå er saken avgjort og spillet går videre, men en rimelig klok avgjørelse.



 AR (13. apr 2013 17:30) *  IP
Dette var en riktig beslutning basert på den foreliggende informasjonen.

Husk at arrangøren var klar over situasjonen med droppingen FØR Tiger var ferdig med runden og fant ingen ting å utsette. Jfr.: "After being prompted by a television viewer, the Rules Committee reviewed a video of the shot while he was playing the 18th hole. At that moment and based on that evidence, the Committee determined he had complied with the Rules."

En klok beslutning. Alle spillerne ville blitt behandlet på samme måte i en slik situasjon - uavhengig av navn.



 Revisor'n (13. apr 2013 17:31) *  IP
Kjetil Larsen:
Antar at du ikke har fulgt med i timen, siden du ikke har fått med deg at jeg har vært blant de mest kritiske til regeljungelen i golf og bisarre utslag av regelbrudd.

Jeg har vært og er også fan av Tiger, og det irriterer meg at han mest sannsynlig ikke vinner sin første major på fem år.
Grunnen til at han ikke vinner er vanvittig uflaks på hull 15, dårlig spill resten av runden i går (mentalt etter vannbesøk?), dette oppstyret i dag og ikke minst at historisk sett må han være i lederball siste dag for å vinne en major. Det er tvilsomt med T19 før dagens runde.

Årsaken til at jeg (dessverre) mener at han ikke kvalifiserer til regel 33-7 er at dette var brudd på en helt vanlig dropperegel som t.o.m. mange amatørgolfere behersker, ikke minst nerdene her.

Flagglinjen fra der ballen gikk i vannet var betydelig til venstre for hvor Tiger slo tredje slaget fra. Når han så i stedet velger å slå fra så nær som mulig samme sted, kan han ikke gå to meter bakover i tillegg for at det skal bli bedre avstand til flagget.

Som Lasse skrev tidligere i dag innrømmer han at han prøver å få en fordel i forhold til det å droppe nærmest mulig utg.pkt. slik reglene sier. Den store gåten er hvordan en så rutinert spiller kan gjøre en slik amatørfeil. Ble han så sjokkert av uflaksen at han blandet reglene eller hva?

For interessen for turneringen var dette en fornuftig løsning, men med unntak av Mickelson ville ingen andre i feltet sluppet disk. Heller ikke Rory, for han er jo europeer.



 Nicolai (13. apr 2013 17:46) *  IP
Dersom de ikke fant noen regelbrudd ved første gjennomgang er dette enda verre. Da burde han ikke fått noe mer straff i det hele tatt. Hvor mange ganger skal en avgjørelse tas? Det virker som om de kun bruker den nye regelen som et kompromiss. Jeg håper Tiger spiller en fandenivoldsk runde idag, og sørger for å komme seg i posisjon for morgendagen.


 mr.fox (13. apr 2013 17:47) *  IP
En forståelig men feil avgjørelse, og joda, hadde det vært
en mindre blasert spiller hadde det vært på hue og ræ.a ut.



 bjørn E (13. apr 2013 17:50) *  IP
det er bra at noen er synske her Revisoren, og vet ha som ville ha skjedd hvis og dersomatte.,.
Ellers er det jo et faktum at dommere er noe drit. At de kan ta avgjørelser som går i mot dusinvis av superkompetente synsere som aldri har vært dommere, er jo en skandale.. ;)



 Enur (13. apr 2013 17:54) *  IP
Kort og god oppsummering av mr.fox! Helt enig!
Men sikkert bra for turneringen som sådan, og for de som ikke gidder å se på golf uten at Tiger er med i feltet.



 No Name (13. apr 2013 18:04) *  IP
Straffen ble gitt basert på hva Tiger sa i intervjuet etter runden. Hadde han visst at han brøt reglene hadde han enten gitt seg selv straffeslag, eller ikke ordlagt seg slik. En mindre profilert spiller ville mao ikke ha fått noen straff


 EAGLEMAN (13. apr 2013 18:09) *  IP
--- Det var feil det du skrev! Derfor ble det strøket! Kanskje litt flaut for deg. Så må du forsøke å drite ut meg i stedet. Du synes jeg er patetisk. I dette tilfellet må jeg si det samme om deg!
AR ---



 Frank (13. apr 2013 18:20) *  IP
Litt av problemet her er jo at man delvis praktiserer videodømming, men det er tilfeldig om det er kameraer der. I tillegg lar man utenforstående komme med innspill i ettertid.


 mr.fox (13. apr 2013 18:25) *  IP
Han har signert et scorekort inneholdene 2 slag for lite,
ikke mange som slipper unna med det.
Når det er sagt så er det fint at han fortsatt er med, han har jo virkelig krydret denne turneringen ytterligere.
Nå er det bare å håpe på masse god golf resten av helgen.



 Caddy (13. apr 2013 18:31) *  IP
Straffen baserer seg på at TW sa rett etter runden at han hadde droppet ballen bevist 2 meter i fra "så nær som mulig", og dermed slått ballen fra feil sted.
Dette medfører straffeslag, og han har derfor levert scorekort med for lav score.
Jeg kan ikke forstå at han "ikke viste det".
Begrunnelsen til dommerne var at han ikke viste at dette var feil..?



 Benny (13. apr 2013 18:40) *  IP
Herregud, at dette kan være så vanskelig!
TW droppet ballen på feil sted i.h.t.reglene, det er en kjensgjerning. Han valgte bevisst å droppe lenger unna enn der han slo ballen først, og da spiller det ingen rolle om det var 1 meter eller 10. Da skal han straffes, enten med disk eller med straffeslag. Greit!
Om reglene er dumme, er en helt annen sak. Selv synes jeg denne regelen er grei. Han hadde to andre alternativer for dropp. Den med flagglinjen er vanskelig, når ballen ruller ut i vannet på siden. Han valge å ikke droppe i dropzone, da han "ikke likte underlaget der". Da er det bare èn mulighet igjen, og da må han jo følge den regelen som gjelder for akkurat dette altarnativet! Verre er det ikke.



 Bjørn E (13. apr 2013 18:41) *  IP
så tv bilder på en amerikansk tv kanal etter at ballen var droppet (les sluttet å rulle) , og da var det lagt inn en strek som viste avstanden mellom der ballen lå og opprinnelig divot. For meg så det ut som avstanden var mindre enn en meter. Big deal...

Uansett godt at det finnes mange synske folk her på golfsiden..... ;) Kanskje man burde søke råd her .....

Og ellers er det "trist" at dommerne bedømte det slik at regel 33-7 kom til anvendelse - til stor irritasjon for alle superkompetente regelryttere og amatørdommere.....



 Amatour (13. apr 2013 18:54) *  IP
En må ta debatten om å tillate sofadømming; skal 5 millioner tv-seere som ser på Master over hele verden få lov til å ringe og så tvil om ethvert slag i en turnering...?


 Frank (13. apr 2013 18:57) *  IP
Ja helt enig amatour.


 Nicolai (13. apr 2013 19:07) *  IP
Ja. Det er vanskelig. Han burde enten sluppet straff, fordi dommeren mente han ikke hadde gjort noe galt ved første gjennomgang, eller blitt disket fordi han brøt reglene. Spilleren kan ikke slippe straff, fordi han ikke kjente reglene.
Trodde den nye regelen var til for tilfeller der spilleren ikke har mulighet til å vite at de brøt reglene. F.eks. En ball som rører på seg 1 mm som man kun kan se på replay på tv.



 Zigurd (13. apr 2013 19:08) *  IP
http://www.augusta.com/masters/photos/2013-tigers-2-shot-penalty-2013#slide=5

2 yards? Det ser da knapt ut til å være 2 feet...

Kan ikke ha mye til liv han stakkaren som ringte inn om dette...



 John (13. apr 2013 19:10) *  IP
Helt enig med han som skrev dette innlegget på pga siden. Siden INGEN fant noe galt FØR en TV-seer gjorde de oppmerksomme på "feilen" så er det etter min mening ikke riktig at Tiger (som alltid er på TV) straffes, mens andre som ikke vises like mye slipper unna.

Copy fra pgasiden :

"The question regarding Tiger Woods during the second round of the Masters is not whether he made an illegal drop -- that much is clear. The question is whether the tournament committee should allow television viewers to point out infractions to the Rules they see on television, but are not detected by the players in the group, and as a result, fail to impose penalty strokes on the player, and allow the player committing the infraction to post a lower score than he actually should have.

In my opinion, to allow television viewers to point out these infractions after the fact, resulting in disqualification, constitutes unfair scrutiny of one player over the rest of the field -- and this is in violation of the responsibility of the Committee to conduct a competition in which all players are given equal scrutiny by their peers to abide by the Rules. To allow outside input in the enforcement of the Rules not only flies in the face of the traditions of the game, because every other competition in the game depends on enforcement of the Rules by the players -- and the players alone -- but to allow this outside input is to open the game up to chaos, as this is the same as allowing viewers to have input on a close play in baseball, or other sports where the rules are enforced on the field of play.

In my opinion, because the players in the group did not detect Tiger's infraction, nor did the Committee at Augusta National, nor PGA Tour officials watching the telecast before he signed his scorecard -- NO penalty should be assessed. This is the fair decision, because to impose any penalty on Tiger because he was on TV, but not Thorbjorn Oleson (or another player) for a similar infraction elsewhere on the course that also was not detected because it wasn't televised -- this would constitute unfair scrutiny of one player over the rest of the field, and to allow outside interference in the administration of the Rules"



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 19:18) *  IP
“In preparation for his fifth shot, the player dropped his ball in close proximity to where he had played his third shot in apparent conformance with Rule 26. After being prompted by a television viewer, the Rules Committee reviewed a video of the shot while he was playing the 18th hole. At that moment and based on that evidence, the Committee determined he had complied with the Rules.

“After he signed his scorecard, and in a television interview subsequent to the round, the player stated that he played further from the point than where he had played his third shot. Such action would constitute playing from the wrong place."

Mao hadde ikke Tiger sagt det rundt droppen, så hadde han ikke fått noen som helst straff.

Tenk på alle regelbruddene som blir begått av de som ikker er så profilerte og ikke er i kameraets søkelys hele tiden. Blir så irritert av regelryttere som sitter foran Tv'n og leker moralens voktere. Patetiske mennesker....



 GK (13. apr 2013 19:21) *  IP
+1


 Kjetil Larsen (13. apr 2013 19:23) *  IP
Hvem er +1?


 Esposito (13. apr 2013 19:24) *  IP
Det er vel ikke første gang at sofatilskueren sier i fra om evt.regelbrudd,sikkert ikke siste heller.


 Ronni (13. apr 2013 19:25) *  IP
Synes det var bra at Tiger ikke ble disket, da har man i alle fall valgt å bruke litt fornuft.
Håper han slår grusomt tilbake og kjemper seg opp i toppen igjen, er egentlig ingen ihuga Tiger-fan, men nå heier jeg på deg.
Go Tiger!



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 19:26) *  IP
Det blir en lav 60-runde på Tiger, og ut i lederball imorgen :)


 Kjetil Larsen (13. apr 2013 19:28) *  IP
@Esposito - garantert at det sitter noen patetiske sofadommere og ringer inn.. bare så synd at det går ut over de som hele tiden er i TV-ruta...


 Bjørn E (13. apr 2013 20:01) *  IP
Interessant pressekonferanse med sjefsdommeren.
Det som er faktum er at det er ca 10 - 15 TVtittere som ringer inn i løpet av hver Mastersturnering i den hensikt å¨angi en eller annen golfspiller for regelbrudd . Dommerne vurderer hvert tilfelle, men som regel skjer ingenting. I Tigers tilfelle var situasjonen at dommerne hadde fått situasjonen forklart og vurderte den og fant ut påbakgrunn av tv bildene at det ikke hadde skjedd regelbrudd. Den domslutningen ble fattet før Tiger kom til hull 18. Kommiteen vurderte saken på nytt ette å ha fått en ny angivertelefon fra CBS senere på kvelden der de fortalte at Tiger i et intervju hadde droppet litt lenger bak, (det var vel mer snakk om noen tommer avvik fra opprinnelig utslag - enn yards) . Underveis hadde kommiteen forespurt den internasjonale overordnede golf dommerkommiteeen og fått indikasjoner om tilslutnng til den beslutningen, de tok - etter at Tiger i dag morges var helt åpen om hva som skjedde og etter at de sammen hadde studert bildene ) . Også i ettertid har det overordnede dommerkollegiet også godkjent beslutningen.
Jeg synes det er strengt, andre som han tullingen på cbs sendingen, mener at Tiger burde ha trukket seg og at denne saken kommer til å henge ved Tiger til han slutter å slpille golf :))



 Kjetil Larsen (13. apr 2013 20:09) *  IP
Yeeeaah :) Birdie på hull 1, nå er Tiger igang.. kommer til å knuse feltet idag :)


 Pro V1 (13. apr 2013 20:09) *  IP
Starter med birdie!!!!!!!!!!!!!!!! Nå skal vi ha 4 under etter 4 spilte og ta igjen litt av det tapte.


 Revisor'n (13. apr 2013 20:34) *  IP
Ja, ja. Her har Tiger selv opplyst at han droppet et par meter lenger bak, som gir straffeslag, for å spille fra feil sted, og så mener sofakommentatorene at det var et par tommer og at dette var strengt dømt.

Det bør gå an å ha mer enn en tanke i hodet, også for oss Tigerfan.



 Pro V1 (13. apr 2013 20:43) *  IP
Det gikk ikke helt veien desverre, bogey på 4 hullet nå og par for dagen.


 Lasse (13. apr 2013 21:01) *  IP
Det er ikke først, og definitivt ikke siste gang tv-seere gjør turneringsdommere oppmerksomme på feil som er begått. Var det ikke det som skjedde da Dustin Johnson fikk straff for grunning i den bunkeren (som ingen visste var en bunker) for en tid tilbake?

Det eneste jeg har problemer med her er at Woods har droppet lenger bak for å gi seg en fordel (bevisst hadnling i følge ham selv etter runden)., for så å hevde at han ikke visste.

Det siste der vil jo si det samme som at han ikke kjenner reglene, og det er vel strengt tatt ingen unnskyldning.

Jeg får bot for å kjøre 65 km/t i 50-sonen samme hvor mye jeg trodde der var 60-sone.

En gal avgjørelse etter min mening.



 Benny (13. apr 2013 21:42) *  IP
Skuffende dårlig golf på Masters, fra verdens beste spillere. Særlig hittil i dag.
PÅ Solkysten er vi så heldig at vi tar inn BBC2, som viser Masters.



 Frank (13. apr 2013 21:46) *  IP
Dårlig golf?


 Revisor'n (13. apr 2013 22:00) *  IP
I forhold til pensjonistsandbaggers med 17 mulligans er nok scoren noe dårlig ;-)
Litt kjedelig for turneringen at ikke Tiger beveger seg. Og alt dette fordi innspillet på hull 15 i går var for godt.



 Benny (13. apr 2013 22:58) *  IP
Ja, fra verdens beste golfspillere er dette tidvis elendig.
Det ser man bare på kroppsspråket deres.

Please, la oss slippe de vanlige sammenligningene med oss amatører. Jeg vurderer kun det jeg ser ut fra det jeg forventer av verdens beste golfspillere, ikke hva jeg selv ville ha prestert. Slik vi vurderer verdens beste idrettsutøvere i enhver idrett ut fra krav og forventninger - basert på treningsmengde, alder, talent, resultater - og ikke minst ut fra hvilken liga de deltar i. Og ikke hva vi selv ville ha prestert.

Her ser jeg på verdens absolutt beste golfspillere, og jeg er skuffet over prestasjonene deres. Det er de nok selv også. Når f.eks. gamlinger som Couples, Langer og Cabrera er tidvis bedre enn verdens beste, da er det noe galt.



 AR (13. apr 2013 23:03) *  IP
De som klager på dårlig spill, vet neppe hvor vanskelig det kan være på Augusta når slagene ikke er helt perfekte.


 Frank (13. apr 2013 23:07) *  IP
Cabrera er 43 år, og vant her i 2009, at han er med i teten er vel helt greit. Couples slår fortsatt stygglangt og er vel den spilleren med best average score på Augusta gjennom tidene tror jeg. Hva forventer du? Lave 60 runder på en haug med spillere?


 AR (13. apr 2013 23:34) *  IP
Tieger er 3 slag bak. Rent matematisk hadde han ledet med ett slag HVIS han ikke hadde vært uheldigf på 15. i går.

HVIS!



 No Name (13. apr 2013 23:42) *  IP
Vanlig oppgulp fra Benny Freud


 EAGLEMAN (13. apr 2013 23:59) *  IP
For å sitere en god venn av meg: HVIS teller ikke i golf.


 Revisor'n (14. apr 2013 00:26) *  IP
Synd jeg ikke får intervjuet Tiger, så skulle han ikke sluppet så billig unna spørsmål om han hadde glemt elementære dropperegler.
For å sitere Basil Fawlty:
Sorry I made a mistake, is not what made Britain great.



 Caddy (14. apr 2013 00:36) *  IP
For å sitere Tiger; " rules are rules", og når dommen er avsagt så må vi respektere den.
Spillet går videre, og 3. runden er snart ferdig og Tiger er fremdeles med for å kjempe om 1. plassen i Masters.
Vi bør snart akseptere dommen og glede oss over god golf.



 AR= falsk nick (14. apr 2013 01:25) *  IP
--- Du gir deg ikke, ser jeg, ditt forumtroll!

AR= Redaktøren ---



 Kjell249 (14. apr 2013 02:13) *  IP
Herlig logikk at spillere som vises mye på tv-skjermen ikke skal straffes for regelbrudd, bare fordi det er andre som også muligens gjør regelbrudd som ikke vises på tv og derfor ikke straffes.

Det blir det samme som at folk som tas i fartskontroll i Oslo ikke skal straffes fordi de er så uheldig at det er fartskontroll. For i andre deler av landet er det sjeldent eller aldri fartskontroll, og sjansen er stor for at det er noen som kjører for fort der også.

Klart alle som beviselig gjør en et regelbrudd skal straffes. Det har preventiv effekt OG du har ingen bevis på at de andre har gjort et regelbrudd, så de er uskyldige til det motsatte er bevist.



 HeSk (14. apr 2013 08:00) *  IP
"Hadde ikke Tiger truffet stanga, hadde han fått birdie"!
Jøss...er det så enkelt?

Derimot: "Hadde Tiger vært voksen, hadde han disket seg selv". Det er lov å jobbe mot "stupide" regler, men han får jaggu følge reglene som gjelder, der og da.

Det var da vitterlig en droppesone på hullet, men der var det vått? Vått?? Noen som brukte sonen som urinal?

Tiger prøvde å skaffe seg en fordel. Helt ok, men ikke egne "Tiger-regler"....please!



 Gunnar Bull (14. apr 2013 08:15) *  IP
Hadde Tiger bevisst prøvd å skaffe seg en fordel, hadde han vel for faen aldri uttalt seg som han gjorde etter runden.

Think you a little about, Heskey.



 EAGLEMAN (14. apr 2013 10:08) *  IP
Enig med HeSK.Mye god fornuft der.


 AR (14. apr 2013 10:35) *  IP
Helt enig med Gunnar Bull.

Tiger Woods sa etter runder lørdag i et intervju at han hadde gjort en feil.

Situasjonen og gjeldende golfregler, som ble endret i 2011, gjorde at han kunne fortsette turneringen etter å ha fått to straffeslag.

Situasjonen: turneringsledelsen så på hendelsen før runden var over og fant ingen feil. Men etterpå, etter TV-intervjuet med Tiger, endret situasjonen seg. Dermed åpnet regelendringen fra 2011 for å gi Tiger 2 straffeslag og at han kunne fortsette i turneringen,

Regelendringen kom fordi Padraig Harrington og Camillo Villegas måtte diskes ut fra regler som de aller, aller fleste, inkludert regelbestemmerne, mente var for brutale i forhold til den forseelsen som hadde funnet sted.

Akkurat som i Tigers tilfelle.

Et meget klokt utfall på en kjedelig og vanskelig situasjon.



 Kjetil Larsen (14. apr 2013 10:39) *  IP
"Derimot: "Hadde Tiger vært voksen, hadde han disket seg selv"."

Like voksen kommentar som det Nick Faldo kom med.. NOT..
Synes du er på blindspor når du mener han burde disket seg selv.

Mener du og de andre som er så imot at Tiger ikke ble disket at han fikk en fordel med den droppen?



 Revisor'n (14. apr 2013 11:05) *  IP
Nå har vel Tiger selv innrømmet at det var en fordel å droppe lenger bak.


 Benny (14. apr 2013 12:35) *  IP
Dersom TW ikke vinner Masters, så vil vi til evig tid - særlig fra redaktøren av dette forumet - få høre at han var "den moralske vinner". Fordi han hadde uflaks da ballen traff pinnen, slik at en "sikker" birdie ble til en bogey. Og at han ble rammet av en idiotisk regel.

Og den som får den grønne jakken, vil motta den med en "flau smak i munnen", for det var jo TW som skulle hatt den. La oss håpe at TW vinner Masters, så vi slipper dette.
4 slag bak er jo ikke noe for verdens beste spiller.



 AR (14. apr 2013 12:44) *  IP
Nei, Benny. Det vil du ikke få høre fra meg.

Spilt er spilt, flagg er truffet, straffeslag er tildelt. Vi har en resultatliste etter tre runder. Den som står øverst på listen etter fire runder søndag, er best og vinner turneringen.

Verre er det ikke. Man kan gjerne analysere både før og etter en turnering. Men det er resultatet som teller. "Moralsk vinner"? Vinneren av turneringen får den grønne jakka. Så enkelt er det.



 Bjørn E (14. apr 2013 12:47) *  IP
@sutregutten Benny
tror ikke helt på ditt utsagn, sitat "særlig fra redaktøren av dette forumet - få høre at han var "den moralske vinner"

Faktisk tror jeg det er omvendt, at sutrepaver som deg, og også den tufsen på TV sendingene til CBS i går som omtrent 15 ganger uttrykte at" til evig tid skal vi fordømme Tiger - hvis han skulle vinne - for da kommer det til å henge ved ham "han fortjente ikke å vinne for han jukset"

:))



 Affen (14. apr 2013 17:30) *  IP
Hadde ikke Tiger truffet stanga, hadde han fått birdie!


 Benny (14. apr 2013 18:10) *  IP
Men redaktøren mener vel at TW er den beste spilleren totalt for de tre første rundene?

Det er feil når du skriver at " Den som står øverst på listen etter fire runder søndag, er best og vinner turneringen." Nei, det er slett ikke alltid tilfellet at vinneren er best i en golfturnering, slik som at vinneren av en fotballkamp ikke alltid er det beste laget.

Når flaks og uflaks er ujevnt fordelt i en turnering, så fører til at den beste ikke alltid vinner. Hadde noen av de 4-5 andre i teten slik uflaks som TW hadde?
Over lengre tid - en hel sesong -vil flaks og uflaks jevne seg ut blant spillerne, men ikke i èn tunering.

Jeg er ingen TW-fan og håper at han taper så det suser.

En helt annen ting som fortjener en egen tråd - som jeg ikke gidder å starte - er om det finnes upcoming men fra USA som er gode nok til å overta "arven etter TW" (litt tidlig å bruke det uttrykket) eller ihvertfall vinne PGA og majors. Da mener jeg yngre spillere i begynnelsen av 20-årene. Har USA noen slike spillere nå? De som vet dette oppfordres til å svare.



 Wilson (14. apr 2013 18:15) *  IP
Velkommen tilbake med nytt Nick


 AR (14. apr 2013 18:18) *  IP
Etter tre runder er det Brandt Snedeker og Angel Cabrera som har vært best. I golf er det om å gjøre å få lavest score. Den som klarer det er best.

Helt utenfor flaks-/uflaks-diskusjonen.

Jeg mener at den som har lavest score i turneringen er best. Jeg ser at Benny mener noe annet. Den uenigheten kan jeg leve med.

Flaks, uflaks, motflyt, medflyt, uhell, hell er en del av hele spillet.

Til pkt. 2: Det er ikke lett å spå om fremtidige vinnere, men i USA er det tusenvis av unge, lovende spillere hvorav noen av dem blir svært gode i verdenssammenheng.

Tror jeg.



 Gunnar Bull (14. apr 2013 18:29) *  IP
Til "Benny" ;-)

Jeg er egentlig litt enig med deg. Selvfølgelig kan uflaks føre til at man mister en førsteplass i en turnering, og da kan man (også selvfølgelig) påstå at uflaksfyren var best, selv om han ble nr to.

Men hva så?



 Kjetil Larsen (14. apr 2013 18:37) *  IP
@Benny - Jeg tror nok ikke vi som sitter her inne noen gang kommer til å oppleve en så dominerende spiller som Tiger igjen.. snart troner han på toppen over mest PGA seire, og om ikke mange år så har han nok Masters rekorden til Jack Nicklaus.

Europas yndling, Rory McIlroy kommer aldri opp på samme nivå som Tiger.. han kommer til å vinne mange turneringer, men opp på sammme nivå som Tiger kommer han aldri. Til det er han altfor ustabil.

Tiger Woods er like viktig for golf som sport, som det Petter Northug er for langrennsporten.. vi så jo hvor dalende interessen ble når Tiger Woods vra borte fra PGA sirkuset.



 St. Able Ford (14. apr 2013 18:54) *  IP
Tiger sa i et intervju at "I went back to where I played it from, but went two yards further back and I tried to take two yards off the shot I felt I hit... It worked out perfectly".
Jeg kan ikke forstå at han da i det hele tatt prøvde å - eller i det hele tatt var bevisst på at han skulle, droppe "as nearly as possible".
Tvert i mot gikk han helt bevisst to yards vekk fra "nearly as possible" for på denne måten å få fordelen av å kunne slå det samme slaget. Han visste jo at lengden dermed ville bli optimal , - hvilket også viste seg!
Jeg har han mistenkt for i farten og med litt høy temp. i topplokket, - å tenke at han droppet i flagglinjen og således sto fritt til å gå så langt bakover han ville.
Etter min vurdering skulle man kunne forvente at en spiller på dette nivået (og egentlig nesten på "grønt kort-nivå"..!) i en slik situasjon klart skjelner mellom disse to prinsipielt forskjellige måtene å droppe på.
Hvis han i det hele tatt hadde tenkt og forsøkt finne flagglinjen ville han raskt ha forstått at den gikk et helt annet sted. Og at han mao, ikke burde flytte seg så langt som to yards fra opprinnelig sted, når han skal droppe så nærme som mulig.
Interessant at dommerne ved første gangs behandling vurderer two yards til å være innenfor grensen av "as nearly as possible" og kanskje enda mer interessant at de etterpå (etter at de fikk høre at Tiger bevisst trakk seg lenger bakover for å få en fordel), velger å bruke regel 33-7 for å unngå å diske han, men kun gi han to straffeslag.
Faldo uttalte på Golf Channel at "I think he got confused. His head was spinning, he was angry. He made a mistake, simple as that. He is judge and jury. He gained an advantage. He said so himself."
Det som er bra med dette er at det var noen steg i retning av å gjøre praktiseringen av reglene noe mer fornuftig, i noe større grad å kunne bruke skjønn og fornuft.
Men at dette var etter regelboka som gjelder for alle (andre)... Tja...?



 St. Able Ford (14. apr 2013 19:00) *  IP
Beklager at jeg har oversett den avsporede Faldo-tråden. Ser der at mange er inne på de samme tankene som jeg har skrevet over. Hadde jeg lest den først hadde jeg heller skrevet i den tråden, og formulert meg langt mer kortfattet...!


 Kjetil Larsen (14. apr 2013 19:03) *  IP
Kan vi legge dette bak oss nå, eller skal vi holde på med denne diskusjonen i ukesvis?

La oss heller konsentrere oss om siste runden. Og uansett, om det hadde vært andre enn Tiger, så hadde avgjørelsen helt sikkert vært den samme.

Men en ting bør gjøres.. det er å slanke golfreglene.. for mange regler om ditt og datt, og innimellom lokale regler.. ikke rart man blir forvirret selv om man er pro eller amatør...



 Wilson (14. apr 2013 19:06) *  IP
St Ableford.

Bra innlegg.

Jeg tenkte først at TW bare kunne droppe ny ball i flagglinjen, (selvfølgelig feil) han skulle spille fra samme sted som han hadde slått ballen som havnet i vannet.
Det er betenkelig at han bevisst gikk 2 yards tilbake for å få et mer komfortabelt slag.



 Benny (14. apr 2013 19:06) *  IP
Du tuller, redaktør.
Du vet like godt som alle vi andre at den som scorer lavest ikke alltid er den beste spilleren i en turnering, p.g.a. ujevn fordeling av flaks og uflaks. Når den beste spilleren blir rammet av uflaks mer enn de andre og derfor ikke vinner, så er han likevel best i feltet. Jeg er overbevist om at du mener at TW er den beste spilleren hittil i USM.

Og det er sørgelig at du - med dine kunnskaper - ikke kan nevne en eneste USA-golfer i begynnelsen av 20-årene som er god nok til å ta majors og PGA-seire de nærmeste årene.
---------------------------------
Svar: Jeg tuller ikke: Den med lavest skår er best. Resultatene tar ikke hensyn til flaks og uflaks.

Jeg kan nevne en rekke USA-spillere i begynnelsen av 20-årene som kan ta Major-turneringer i fremtiden. Men gidder ikke. Det er ikke det denne tråden ghandler om.

AR
--------------------------------------



 Wilson (14. apr 2013 19:07) *  IP
KL

Du kan jo bare la værfe å delta. Det er vel helt fritt for alle å saklig diskutere dette emnet



 Kjetil Larsen (14. apr 2013 19:18) *  IP
Wilson - Greit nok det, men det virker som om det er en spesiell agenda mot Tiger Woods her inne.. og mistenker mange for å fortsatt ha hendelsene utenfor golfbanen i minne og dømmer ham deretter... kanskje jeg tar feil, men det er en følelse jeg sitter med..

Men alle bør vel være enige og glad for at man begynner med regelendringer. Sporten er ikke tjent med å sitte med regler som er 100 år gamle.. man må fornye seg, ellers blir golfen latterliggjort. På tide å komme seg ut av steinalderen.

Eller synes du Wilson at regelene i golf er ok som de er?



 Wilson (14. apr 2013 19:19) *  IP

Freud, ehh jeg mener Benny

Hvilke spillere i 20 årsalderen fra USA mener du vil hevde seg og vinne Majors de kommende år?




 Kjetil Larsen (14. apr 2013 19:22) *  IP
@Benny - Hvis han får bukt med alle de unødvendige og lette feilen, så tror jeg Ricky Fowler for kan begynne å vinne flere turneringer, og etterhvert majors..


 Wilson (14. apr 2013 19:23) *  IP
Kjetil,

Jeg har ihvertfall ikke noe i mot TW.
Jeg er ikke blodfan, men jeg synes han er en fantastisk spiller og ser jo at han trekker enormt med tilskuere.

Jeg skulle gjerne sett at enkelte regler ble endret.
Inntil de er endret er vi nødt til å følge de vi har.
Dette med å spille fra feil sted er et alvorlig brudd på reglene mener jeg. TW var bevisst på at han ville få et mer komfortabelt slag med litt mer lengde. Husk at han da har referanse til lengden basert på forrige slag. Og han klarer å justere på meteren.

Håper dette avklarte mitt syn på regler.




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72