Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Jimmy - 12. apr 2013 kl. 11:38 *  IP
Mickelson

Så i går at Phil Mickelson har gått tilbake til "vanlig" grep når han putter. Betyr dette at han gitt opp grepet han har brukt en stund nå ?

Er det forøvrig noen som vet argumentene for å endre puttegrep ? Mickelson er vel blant de som over tid har hatt meget god puttestatistikk ? Hvis det over en tid "lugger" litt på greenen, er det ikke vel drastisk å bytte grep, fremfor å heller dyrke/justere/finpusse den stilen/grepet man har ?
 AR (12. apr 2013 11:46) *  IP
Mange som har vært gode til å putte har yips eller sliter med det. Tenk bare på spillere som Sam Snead, Tuger Woods, Sergio Garcia og Phil Mickelson. Klart de forsøker noe annet når yips'en kommer sigende. Kanskje Phil Mickelson har lest denne artikkelen? :)

http://www.golfsiden.no/langputter010413.html



 AR (12. apr 2013 11:48) *  IP
For å svare mer direkte på spørsmålet ditt, Jimmy:

Når puttingen plutselig ikke fungerer som den skal/ønskes, må man eksperimentere med andre ting som gjør at puttingen blir bedre.

Det er såpass enkelt.



 Dilter (12. apr 2013 11:53) *  IP
Har aldri hørt at Woods, Garcia eller Mickelson har slitt med yips. Når noen til tider sliter med puttingen er det vel ikke alltid det som er årsaken?


 AR (12. apr 2013 12:19) *  IP
Dilter: Se eksempelvis denne artikkelen hvor blant andre Tiger Woods er nevnt:

http://www.nytimes.com/2011/06/12/sports/golf/the-yips-bane-of-golfers-may-be-muscular.html?pagewanted=all&_r=0



 Jimmy (15. apr 2013 10:40) *  IP
AR: Jeg synes bare at det virker litt drastisk å legge om stilen helt, "bare" fordi det lugger en periode. Og at det kanskje ville vært mer naturlig å "finpusse" på den stilen man allerede har. Og for Mickelson sin del tidligere har vært meget bra.

Men det er kanskje ikke så stor omveltning å skifte puttegrep ?



 Pølse med brød (15. apr 2013 10:58) *  IP
Jeg vet ikke hvor mange Masters Tiger har gitt bort på greenen, er dette yips? Denne uken hadde han vunnet lett med 5 slag med normal standard putting for han.

Tiger er vel over tid en av de aller beste putterne, han har holdt fast på samme teknikk og utstyr i hele perioden, er det 100 seire på PGA og 14 majors han har?

Mye tyder på at denne rotingen med utstyr og teknikk kan føre galt av sted også. Kanksje i treningsammenheng at man kan prøve feks claw for å ta bort høyre hånden mer eller lign, men ikke hele tiden bytte.

At de som mister putteevnene skal løse dette ved å forankre puttern i kroppen blir feil i mine øyne, holder med de som mener at dette fører galt avsted.Scott ville vel aldri vunnet denne uken uten at puttern var limt til kroppen hans.

Synes forankring gjør spilllet på green veldig mekanisk, mer morsomt å se på når det krever stødige hender og hode for å putte bra...



 AR (15. apr 2013 11:16) *  IP
Mange gode golfspillere har mistet evnen til å putte godt på den "tradisjonelle måten som de har vært vant til.

Svært mange har prøvd ulike oppstillinger, ulike puttere, ulike grep osv. for å bli bedre eller i hvert fall opprettholde godt spill på greenene.

Phil Mickelson har vært i posisjon mange ganger før han endelig vant en major-turnering. Før det hadde han kastet bort mange muligheter på grunn av elendig putting i avgjørende øyeblikk på slutten av turneringene. Det er årsaken til at han har trent enormt mye putting og puttet meget bra i perioder. Nå forsøker han ulike puttere, lange og korte, og ulike grep for å forsøke å bli bedre på greenen.

Jeg trekker fram dette korte referatet her på Golfsiden fra siste dag i Masters fra 2001:


Søndag: Uhyre spennende
Det ble like spennende som man kunne håpe på under avslutningen av årets US Masters. De tre som kjempet om seieren var Tiger Woods, Phil Mickelson og David Duval. Jm Furyk yppet seg en periode, men han gikk i vannet på det 12. hullet og misset korte putter på det 16. og 17. hullet.

David Duval hadde 7 birdies etter 10 hull, men to bogeys gjorde at han likevel bare lå 5 under par på det tidspunktet. Han misset så vidt birdier på 11. og 12. for så å treputte en eagleputt på det 13. hullet. Han bommet en ganske kort birdieputt på det 14. hullet og putter fra 2,5. 3,5 og 1,5 meter på de tre siste hullene.

Phil Mickelson hadde et tilstrekkelig bra spill inne til å vinne, men også denne gangen bommet han alt for mange korte putter – slik han gjorde i 1996. Phil misset en rekke gode muligheter lørdag. Det samme skjedde på hullene 6, 11, 14 16 og 17 under avslutningsrunden. Dermed ble det 70 slag på runden og det faktum at ingen noen gang har klart å gå alle fire rundene i US Masters under 70 står ved lag. Det har skjedd i alle de tre andre Major turneringene.

Det holdt på å rakne for Tiger Woods midtveis. Han senket imidlertid gode putter på hullene 7, 8, 9 og 10 for å holde sin posisjon i toppen. Han treputtet sin lette eagleputt på det 15. hullet, hadde chip og putt på det 17. hullet og senket en 4 meters putt for seieren på det 18. hullet. Han vant da med 2 slag foran David Duval. Phil Mickelson ble nr. 3 –3 slag etter. Tiger Woods ble den første som har vunnet fire Majors på rad. Grand Slam må han imidlertid vente med til han gjør denne bragden i samme kalenderår. Tiger Woods viste solid spill og gjorde ikke mange feil i turneringen. Han er imidlertid ikke så suveren som han var for en tid siden. De andre har skjerpet seg og internasjonal golf er nå kommet opp på et høyere nivå enn tidligere takket være Tiger Woods.



 Zigurd (15. apr 2013 16:31) *  IP

http://www.youtube.com/watch?v=0CXaGzB3o2M#t=02m00s

Fremtiden er ikke hva den engang var.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72