Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 BB - 18. jan 2013 kl. 13:42 *  IP
Rory + NIKE

Tipper det blir noen diskusjoner rundt Rorys overgang til NIKE med totalt 6 over Par og MC.
Arrangøren er vel heller ikke så glad. Han koster iallefall 1 MIO i app.money (mulig det er økt til 2 nå).
Ser ut til at Tiger akkurat klarer cutten, men tre gode hull siste 9.

Tror Rory på lik linje med andre som bytter leverandør kommer til å bruke mer tid enn han tror/ønsker.
 ah (18. jan 2013 13:46) *  IP
Ser ikke ut som Olesen har problemer med Nike.




 Jan Erik (23. jan 2013 13:28) *  IP
Hvor smart er det egentlig å sponse verdenseneren med nytt srbeidsverktøy? Fallhøyden blir jo ganske stor. Vi husker han briljerte i fjor. Også på slutten av sesongen. Noen uker fri, tilbake med nye køller og rett ut etter to dager. Og det sammen med han som heller ikke har nådd gamle høyder med samme utstyr/merke. Og begge har det ultimate av skreddersydd utstyr.
Selv om jeg burde vite bedre, tror jeg ikke helt på Nike som køllemaker. Sko og klær – javisst! Det er jo det de kan! Men Nike har falt utenfor min shortlist til nytt verktøy.
Selvsagt bare tull, men det skumle er at det nok ikke bare gjelder meg...



 Dilter (23. jan 2013 15:41) *  IP
Tja, det er jo blitt vunnet noen majors med Nike-køller da: Tiger Woods, Stewart Cink, Lucas Glover, Charl Schwartzel, Suzann Pettersen

Men ellers deler jeg samme subjektive forbehold.



 Majorfan (25. jan 2013 21:01) *  IP
Hadde Suzann Pettersen Nike-køller da hun vant sin major tilbake i 2007?


 Wilson (25. jan 2013 21:16) *  IP
Hun hadde. TM.

Etter byttet har hun ikke vært på samme nivå



 Naiki (08. feb 2013 20:47) *  IP
Husk det heter naiki.
Ingen uvitende stum e der i gården!



 Naiki (09. feb 2013 19:48) *  IP
De som vet at det heter /naiki/: Rory McIlroy, Tiger Woods og de andre profesjonelle i verdenstoppen.

De som tror det heter /naik/: de fleste amatører.

Måten man sier dette på, avslører hva man har å fare med.

De som helst vil holde på /naik/ kan jo sende en klage til Tiger og høre hva han mener om saken..



 Revisor'n (09. feb 2013 23:06) *  IP
Selvsagt.
Hva skal en med IQ-test når det å kunne uttale nike skiller dum fra klok.
Har en mistanke om at dette er alt naiki har å fare med.



 Naiki (09. feb 2013 23:26) *  IP
Et skille mellom de som holder seg til fakta og de som er uvitende (eller foretrekker å bestride fakta) er tydeligvis til stede. Men hvis du påberoper deg lav IQ, så skal jeg ikke motsi deg.


 AR (10. feb 2013 14:17) *  IP
Akkurat på samme måte er det med golfuttrykk.

Og folk gir f.. og bryr seg ikke.



 Zigurd (10. feb 2013 15:32) *  IP
Har forsåvidt alltid sagt 'naiki' men vurdere nå å begynne å si 'naik' da jeg skjønner dette kan irritere folk jeg godt kan tenke meg å irritere.


 Gunnar Bull (10. feb 2013 15:45) *  IP
hehe, enig med Zigurd.


 Naiki (12. feb 2013 03:12) *  IP
Zigurd - jeg tror ikke du noen gang har sagt /naiki/ - med den innstillingen har nok du alltid vært en naik. Det gjelder vel sannsynligvis også oksen fra (fra Grimstad ?)


 Naiki (12. feb 2013 10:58) *  IP
Det kunne være interessant å få en utfyllende liste over alle de ord man er fristet til å uttale feil med det erklærte mål å skulle irritere mest/flest mulig.

Selv vil jeg foreslå at man kaller alle som heter Berge for /Berg (stum e)/ - det er helt tilsvarende det som skjer når /naiki/ feilaktig forkortes til /naik/ (hvis det gjøres med vilje).

Men jeg holder en knapp på at det i de fleste tilfeller (men altså ikke for Zigurd og oksen) skyldes kunnskapsløshet og ikke ond vilje. Hvorfor skulle man ellers si dette annerledes enn de som befinner seg på toppen av verdensrankingen (og sikkert flere hundre plasser nedover på listen).



 DA (12. feb 2013 12:41) *  IP
Haha, så mener du at man skal uttale alle bokstaver i alle ord?


 Naiki (12. feb 2013 13:57) *  IP
Der det er riktig - ja. Selvsagt. Men ikke der det ikke er riktig.
Ville du uttale Berge - Berg?

Jeg bør kanskje nevne siden noen kanskje ikke er klar over det at Nike ikke er noe vanlig engelsk (amerikansk) ord, men et lånord fra gresk (en krigsgudinne fra den gamle greske mytologien).

Det er et egetnavn hvor e'en skal uttales - det samme som vi på norsk bruker i Nike batteriene (hvis de fremdeles finnes i det norske forsvaret). Vi vil vel ikke si /nik/?

Uansett, firmaet som produserer div utstyr - bl.a golfballer og køller - kaller seg /naiki/ og dette vet de kjenner til dette varemerket og ikke minst de som har sponsoravtale med dem - som f.eks Tiger og nå også Rory. Alle disse sier /naiki/ - for det det heter. Hvorfor skulle man kalle det noe annet enn det det vitterlig heter? Det kan jo bare skyldes at man ikke vet bedre. Men lytt etter når Tiger, Rory og andre nevner dette merker. Ingen /naik/ der i gården. Ingen stum e - e'en skal uttales og på engelsk uttales e /i/ - derfor :/naiki/

Men hva annet kan forvente av /påmm fri/ og "tenerif" gjengen? Hvorfor si noe riktig, når man kan si det feil synes mottoet å være. Da passer /naik/ veldig bra inn..



 009 (12. feb 2013 14:31) *  IP
Nok en suveren utvikling av et, i utgangspunktet, fornuftig debattinnlegg... Jævla tullinger ass...

Men når det gjelder Nike, som etter min mening har vært langt unna det å få til noe relevant med golf-produktene sine, så syns jeg de i disse dager tar enormt store og viktige steg. De satser veldig hardt og med tanke på at de tross alt er blandt de yngste aktørene så har de kommet en lang vei på kort tid.

Ta Titleist som et eksempel i motsatt retning. Titleist har jo alltid vært en stilren klassiker som har vært ledende på alt fra baller til wedger, puttere og drivere, men også jern. De har rett og slett vært et komplett merke som har fulgt utviklingen, vært med på å lede den og ikke minst finslip den samtdig som de har holdt stilen minimalistisk og ren. Men ta f.eks. de nye "trekøllene" 913. Dette er i bunn og grunn et steg tilbake da de ikke har klart å komme opp med noe nytt, men heller fortsatt på en linje som etter manges mening har vært for dårlig i flere generasjoner. De er etter min mening i ferd med å kaste bort markedsandeler ved å være for konservative.

Der Nike og TaylorMade satser hardt på design, aerodynamikk og generell nyutvikling så havner Titleist i bakleksa. At merker som f.eks. Wilson og Ping gjør det samme kan man bare forvente med tanke på dere meget begrensede markedsandel, men at noe så solid som Titleist gjør det er etter min mening et tegn på meget dårlig ledelse og ikke minst manglende satsning.

Og til de som mener at det er risikabelt for Rory og skifte til Nike.. Glem det. INGEN av de som har gått fra Titleist til et annet merke har lidd prestasjonsmessig av det.

Jeg vil gå så langt som å si at utstyrsbytte har langt større effekt si for en ivrig amatør enn for de beste i verden, det være i positiv eller negativ retning.

Som livslang Titleist fan syns jeg det er meget trist å følge med på merkets utviklingen samtidig som jeg syns Nike sin satsning er tilsvarende spennende.

Blir for øvrig veldig spennende å se hva Jan-Are Larsen kan få til med Titleist i Norge. Med dårlig lønn og dårlige arbeidsbetingelser, ingen norske kolleger og manglende backing fra Achusnet internasjonalt i et svært vanskelig marked vil jeg anta at det ikke blir mye Titleist produkter i butikkene denne sesongen.

Nike derimot...



 tilskuer (12. feb 2013 15:18) *  IP
Etter vanlige engelske regler for uttale ville den logiske uttalen av nike vært "naik", jfr f.eks bike, pike, hike m.fl. At egennavnet Nike har en annen uttale enn "substantivet" nike er kanskje ikke så logisk for alle - uavhengig av IQ - det må vel faktisk læres.


 Gunnar Bull (12. feb 2013 15:59) *  IP
Jeg vet at Nike selv uttaler navnet "naiki", men så faktisk en amerikansk spillefilm her forleden hvor de sa "naik" opptil flere ganger. Husker ikke navnet på filmen dessverre, men uttale på engelsk har jo ofte like uklare regler som norsk.


 Wilson (12. feb 2013 16:54) *  IP
Jeg ler litt av nicket Naiki som startet med å diskutere med seg selv og som klarer å lure andre med seg.

Enig med Zigurd og GB.

Jeg har alltid sagt Naiki men er fristet til å si naik heretter



 Naiki (12. feb 2013 17:29) *  IP
Jeg er enig i at uttalen "naiki" må læres. Men noen har tydeligvis læringsvansker og mange foretrekker vranglære. At noen ønsker å komme med sine stikk er som forventet.

Forøvrig er egennavn også substantiv. Det finnes ikke noe eget substantiv nike som ikke samtidig er navnet til denne greske krigsgudinnen som firmaet (dessverre?) har valgt å ta sitt navn etter.

Det finnes også helt sikkert amerikanere som ikke har oppfattet dette heller, men de mer oppegående og observante har nok fått med seg hva som er riktig. Det er jo ikke akkurat noe lite og ukjent firma/produkt.

Jeg takker for hver en anledning som byr seg til å minne om uttalen /naiki/, så keep it coming...



 Wilson (12. feb 2013 17:39) *  IP
Hi hi


 Naiki (12. feb 2013 17:54) *  IP
Jeg er litt i tvil om jeg skal kommentere "hi hi". Jeg velger i grunnen å se bort fra det, (men når jeg nå allikevel har ordet, så hvorfor ikke kvittere med "naiki naiki"...)


 Naiki (12. feb 2013 19:41) *  IP
Jeg skal ikke plage dere mer. Jeg har fått frem budskapet. Dette burde jeg ha henvist til for lenge siden og latt det bli med det:
http://no.wikipedia.org/wiki/Nike,_Inc.



 tja (12. feb 2013 22:00) *  IP
Naik it is


 Naiki (12. feb 2013 22:11) *  IP
Du glemte å tilføye:
among ignorant people (like you?)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72