Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Finn Langeland - 27. nov 2012 kl. 10:31 *  IP
Lange puttere og avstandsmålere

Det er på tide å si fra: Lange puttere skulle aldri ha vært tillatt i golfen. Nå bør de forbys. Putteren var historisk alltid "den minste køllen i bagen". Det er bare å gjeninnføre det uttrykket, så er saken løst.
Når det gjelder teknologi som gir spillerne avstanden til flagget, så er det helt forkastelig. Hva enten det er klokker eller andre distansemålere vi snakker om, så innebærer det en forsøpling av spillets ide og massiv tidsbruk.
Jeg har f eks hørt menn si til sine hustruer: Du har 130 meter til pinnen, kjære. Ja, hvilken interessant opplysning, når fruen aldri har slått lenger enn 60 meter i hele sitt liv!
Seve brukte ikke avstandsmåler, Old Tom Morris brukte ikke avstandsmåler. Golf er for alle entusiaster og purister først og fremst "a feel game". La oss beskytte golfen og si nei til moderne innretninger og apparater som fratar oss gleden over spillet og kun fører til farselignende tilstander på banene verden rundt.
 KGB (27. nov 2012 10:37) *  IP
Jeg respekterer din mening Finn men egentlig er det ganske uintressant hva du mener, alle vet at du er en tradisjonalist og som de gamle "whiskydrikkerne" sikkert sliter med å skjønne at alt endrer seg....

Golfen må snart våkne med alle sine latterligheter om de øsnker å henge med både publikumsmessig og kommersiellt...det er liten vits med "tradisjoner" om ingen vil betale for å "se" på !



 Finn Langeland (27. nov 2012 10:43) *  IP
Ingen vil betale? Hva er det for noe surr? Det var stinn brakke da European Tour ble avsluttet denne helgen! Ryder Cup har aldri hatt flere tilskuere enn i år. Det irske åpne hadde 150 000 tilskuere på en gudsforlatt liten plass i Nord-Irland.
Tatt i betraktning økonomiske nedgangstider og tøffe tak i mange av de tradisjonelt sterkeste golf-landene, så er internasjonal golf fortsatt en meget sterk merkevare. Rory og Tiger, Phil og de andre trekker et titusentallig publikum hver gang de stiller opp. Og det er vel ikke akkurat småpenger Rory får for å gå fra Titleist til Nike, for å si det slik.
Problemet med ditt resonnement er ellers at du kobler glede over whisky med endringsvegring. Også det en feilslutning av store proporsjoner.



 Sjonkel (27. nov 2012 10:47) *  IP
Enig med Finn.
Bort med langputtere, avstandsmålere, dogs and women!
Golfen må finne tilbake til det urfolkelige.



 Gunnar Bull (27. nov 2012 10:49) *  IP
haha :-)


 Zigurd (27. nov 2012 11:11) *  IP
"Massiv tidsbruk"? Hvor kommer egentlig denne idéen om at avstandsmålere fører til økt tidsbruk fra?

Det går totalt imot alt av logikk og praktisk erfaring på området, men til tross for dette så dukker altså dette "argumentet" opp hver gang avstandsmålere diskuteres?



 Curt Sam (27. nov 2012 11:25) *  IP
Helt enig med deg Finn.
Dette begynner å bli for dumt. Ser til stadighet at spillere med avstandsmålere sinker spillet. Treffsikkerheten er heller ikke noe å skryte av, snarere tvert i mot. Dette gjelder også spillere med single hcp.
At KGB begynner å surre med ord som tradisjonalist og at en ikke vil endre seg er en avsporing.



 Peter M (27. nov 2012 11:30) *  IP
Enig med Finn. Jag kan ikke skjønne hva som er vitsen med å ta frem "kikkerten" på Tee for å sjekke avstanden til hullet på par 3, 4 og 5. Dette har jeg sett mange ganger. Denne informasjonen står angitt ved hullet og om en golf spiller tror han kan legge ballen sin, 1 m fra hullet hele tiden, i all slags vær, med samme avstand, bør han spille på Touren. Når det gjelder innspill fra ca 100 m etc kan det ha noe for seg, men igjen, jeg har sett mange "kikkert spiller" som veldig selvsikkert sier 102 m til hullet og slår en duff med sin wedge/9a....I tillegg har denne spilleren høylytt meddelt samtlige venner i flighten avstanden slik at det som ligger 98 m og 87 m kvar til pin vet "nøyaktig" sine avstander...slikt tar TID og forstyrrer spillet.... Når det gjelder putter skall den køllen var den "minste køllen i bagen"..Man kan vara for utvikling av golfen, nye materialer, skaft etc uten at man ønsker å gå fra historien..


 C (27. nov 2012 11:30) *  IP
Kaster meg på debatten mens jeg nyter en bedre single malt.

Revmatisme og økende alder = økt behov for trim og bevegelse.
Gjennomsnittlig alder for ryggprolaps er 45år.

"If I would gather a group of middle-age folks (45 average age) who have NEVER had back pain before and perform MRI scans on them all, here's what we would find: 38% would have disc bulges, 29% disc protrusions (aka: contained herniations), 10% disc extrusions (aka: non-contained herniations) and 4% of nerve root compression by the disc herniation. A more shocking statistic is that 60% of asymptomatic middle aged people would have findings of disc bulge or worse (protrusion, extrusion) on MRI! "

NGF består av +/- 1 prosent toppidrettsutøvere, og resten morsjonister med behov for trim og lett gymnastikk.

Folkehelsa og samfunnsøkonomi er et perspektiv som ofte trekkes frem som et pré for Norsk golf.
Statistikk fra SSB og NAV viser at Ryggsmerter "plager flest og koster mest".

Vi har alle kjent det i ryggen selv eller sett folk stå på greenen, mens vi humrer over mer eller mindre ergonomiske puttestillinger.

I dette lys burde kanskje langputtere anbefales innført, slik som hjelm ble anbefalt innført i Alpin sporten på 90-tallet?




 Finn Langeland (27. nov 2012 11:34) *  IP
Jeg takker for støtte, Curt Sam. Noe av det farligste golfen kan begi seg ut på, er å bryte med fortiden. Play by the rules or dont play at all, sa Bobby Jones.
Han ville rotert i graven om han hadde sett høyhandicappere rave rundt med avstandsmålere. De fleste av dem som bruker avstandsmålere har en treffprosent på 8 - ikke 80 - når det gjelder å slå 7er jernet 125 meter.
Golf handler om stil og karakter og verdig opptreden. Respekt for medspillere og respekt for spillet. Golf handler ikke om tøvete avstandsmålere og latterlig lange puttere.
Jeg vil arbeide for at spillere som bruker lang putter og avstandsmåler nektes adgang i de klubber der jeg er medlem. På lik linje med dem som bruker skjorter uten krage, jeans og upussede golfsko.



 Fant (27. nov 2012 11:45) *  IP
Tipper at det knapt er 10 prosent av norges golfere som aner hvem Bobby Jones var. Konservative krefter dreper folkesporten.


 Øyvind Reinertsen (27. nov 2012 11:47) *  IP
...morsomme innlegg, men etter min mening bare tøys.
Det har vist seg i de fleste idretter (golf er vel det) at forandring/fremskritt trenger seg frem. Derfor går vi raskere på ski, sykler fortere, driver lengre takket være nye påfunn, bedre utstyr etc.

Men for all del, jobb gjerne for å beholde den gamle kulturen med forbud mot all verdens nymotens påfunn. Det er kampen mot vindmøllene... (eller så tuller dere bare med oss)




 Sjonkel (27. nov 2012 11:49) *  IP
Hei
Snakker vi om oppegående golfspillere, eller snakker vi om boccia for rullestolbrukere?
Nå må vi slutte å syte! det er faktisk den beste medisinen.
"Vondt i ryggen! Åhhh. Må ha langputter!
" Yips. Åhhh må ha langputter!
Vondt meg her og vondt meg der!
Stakkars oss golfere! Vi blir så slitne av alle plagene våres!



 Gunnar Bull (27. nov 2012 11:55) *  IP
Fillern, Langeland. Jeg vært mot langputter lenge, men plutselig ble det vanskelig å forsvare et slikt syn uten å bli ansett som en halvskrulling.

Jaja, da velger jeg å ikke uttale meg når det gjelder langputtere. Ditt ultrakonservative syn på utvikling i golf er jeg ikke i stand til å støtte.

Men moro å lese da :-)



 AR (27. nov 2012 12:06) *  IP
Som alltid støtter jeg dine synspumkter, Finn!

Jeg må imidlertid korrigere deg en smule. Gamle Tom Morris kjente hver eneste meter på alle de banene han spilte. Han spilte aldri på feelingen. Da hadde han på langt nær vært så god som han var. Du har rett i at han ikke brukte avstandsmåler, men han (og/eller caddyene hans) hadde skrittet/målt opp banene på forhånd. Akkurat som proffene gjør den dag i dag.

Jeg synes forresten at de nye stålskaftene som kom rundt 1930 er noe forferdelig dritt. Vi burde beholdt de gamle hickory-køllene!



 C (27. nov 2012 12:10) *  IP
Hvor har det blitt av alle de gamle grisene her inne?
Jeg hadde forventet et innlegg om at kortputtere bør lages enda kortere for damer, mens langputtere burde tvangsinnføres for alle mannfolk?
Særlig dem for over 80 som har smuler på V-gensern sin fra sist årsmøte i klubben og som bruker rutede bukser for å skjule bremsesporene de står i fare for å pådra seg under lange 18-hullsrunder, mens de venter på at ungdommen blir ferdig med sine avstandsmålere.

Finn: Du er sikkert stilig i tweed på fairwayen, men bakfra på greenen, har du mistet draget for lenge siden...



 Finn Langeland (27. nov 2012 12:10) *  IP
Jeg er for alle former for teknologiutvikling når det gjelder køller og baller. (Dog kunne jeg tenke meg at proffene spilte en standardisert ball, slik at klassiske baner igjen kom til heder og verdighet og at sluttscoren til vinneren var f eks - 5, ikke - 25).
Når det gjelder golf som såkalt "folkesport", så kan man bare glemme det. Golf blir aldri en "folkesport". Bør ikke bli det heller.
At det skal være halvskrullete å mene at folk som spiller golf skal kle seg pent og ha respekt for spillets regler og etikk, er jeg simpelthen ikke i stand til å forstå. For meg har det vært en selvfølge fra dag 1. Man går heller ikke på Theatercafeen i kjeledress.
Jeg møtte en amerikaner av det klassiske slaget på Crail i fjor sommer. Han spilte i tweed-dress, plus fours, selvsagt. Hadde rutet skjorte og slips og samtlige av hans køller var fra tiden før stålskaftet. Guttaperka ball, må vite, pipe og "a wee flask" på innerlommen med maltwhisky. Jeg berømmet ham. Konen sa litt brydd: - He is crazy, you know. - Yes, sa han, but I am also a happy golfer.



 Gunnar Bull (27. nov 2012 12:43) *  IP
Fin story det, Langeland. Og som jeg sa: Halvskrullete.

Lykkelige golfere finnes i alle slags farger.



 KGB (27. nov 2012 12:47) *  IP
Når det gjelder tidsbruk med laser kontra pinneplassering og mål i fairway så bør man kanskje ikke blande snørr og barter?
At alt fra 4 og oppover i hcp muligens ikke har noe nytte av det og med det bruker tid unødvendig er jeg enig i....men at gode spillere trenger nøyaktige mål bør vel kanskje ikke høyhandikappere i det hele tatt gjøre seg en mening om...
Grunnen til at de er gode er bl.a at de vet hvor langt de kan forvente å slå....

Når det gjelder putterdebatten så har den, med få unntak, vært fraværende helt til noen begynnte å vinne turneringer med bellyputtere...
prøv å sett dere inn i situasjonen til gamle travere som Nick O Hern og Tim Clark hvor brystputteren er en del av deres verktøy for å spille golf som profesjon...

Finn:
jeg er ikke imponert over dine resonnement og mener du som mange andre i dette landet har "frosna" i fortiden....





 stig (27. nov 2012 13:14) *  IP
Langputtere er jeg motstander av! Laser måler derimot er jeg super fan av! Av egen erfaring så har tidsbruken gått ned. Og det at jeg får opp ett tall i displayet, gjør at jeg fort ser for meg hvilken kølle jeg skal velge, og også for en mye bedre sikkerhetsfølelse før utførelse av slaget. Dette har gjort at jeg også sparer slag rundt green, og til og med får bedre scorer.


 Peter M (27. nov 2012 13:20) *  IP
Hei, ser som vanlig at når argumentene mangler går innleggene fort over mot person, leit å se, men ikke overraskende.. Finn,
du er og forblir en klassisk golfer som holder regler og benklær i orden..



 Arne Vigstad (27. nov 2012 13:30) *  IP
Dessverre er ikke verden et perfekt sted - selv ikke på alle golfbaner ...

Jeg synes det er synd du er så kategorisk, Finn. Jeg er også motstander av lange puttere fordi jeg synes de bryter mot prinsippet om at en kølle skal holdes fritt uten støtte. Samtidig synes jeg det er sunt med slike debatter for å viderutvikle sporten vi elsker og presisere uklarheter.
En annet poeng med lange puttere jeg f.eks. ikke liker er at lengden i tillegg gir deg en fordel i droppsituasjoner. Dette må ryddes opp i.

Presis lengdeinformasjon på banen drar de fleste golfere nytte av. Mer presis info = færre slag = kortere tid. Noe annet er direkte vrøvl. At noen få høyhandikappere som somler og overvurderer sine egne evner skal få diktere dette aksepterer ikke jeg. Mine erfaringer med måleutstyr er at det genrelt bidrar til raskere runder.

Respekten for golfens historie tror jeg de fleste golfere har i ryggmargen, samtidig som det er kjekt å se kontinuerlig utvikling for at flere skal kunne ha større glede av sporten vår. Sånn er det med alt.

For meg er Bobby Jones kanskje den største golferen. Samtidig bidro han sterkt til de første stålskaftene på 30-tallet, samt at hans tanker på Augusta var nye mht. banedesign, slik at jeg tror Mr Jones ligger helt rolig i grava og observerer med glede den utviklinga golfen går gjennom. Kanskje han til og med er skuffet over at ikke mer har skjedd på 80 år ... ;)



 barce (27. nov 2012 14:31) *  IP
Er vel mulig å stå oppreist og i en ryggvennlig posisjon med en lang putter uten å forankre den til kroppen?

Ergo er argumentet med ryggplager irrelevant i denne debatten!



 Sidewatcher (27. nov 2012 15:07) *  IP
"Jeg vil arbeide for at spillere med lange puttere og avstandsmålere nektes adgang i de klubber jeg er medlem. På lik linje med de som bruker skjorte uten krage, jeans og upassende golfsko"

Når man har ett slikt utgangspunkt styrker det min tro på at noen ønsker golfen for de få slik det var for noen ti år siden her i landet....forgubbede tradisjonalister som er mer opptatt av jåleri en spredning av sporten er vel hovedgrunnen til at nordmenn enn så lenge er på hæla i bredde og utvikling, om man da tar med at slike miljøer har lite eller ingen idrettsbakgrunn er det meste sagt....

På PGA touren bærer de frem det unge og friske, de har skjønnt at det må nye mennesker til golfen da "nikkersgutta" snart er daue hele gjengen....



 veggiss (27. nov 2012 15:10) *  IP
Det er så herlig når medisinerte gamlinger får slippe fri på tastaturet i friminuttet sitt. Fortsett med dette!


 Gunnar Bull (27. nov 2012 15:13) *  IP
Det rare er at de største "tradisjonalistene", som er mest opptatt av kultur og jåleri, som regel er elendige golfspillere.

Hva kommer det av, mon tro?



 Wilson (27. nov 2012 15:16) *  IP
Jeg mistenker Hr Langeland for å bare være ute etter å starte en skikkelig debatt.





 LPB (27. nov 2012 15:37) *  IP
La oss håpe han 'lagde' debatten, om han står for det han skriver er det bare latterlig !


 Finn Langeland (27. nov 2012 15:44) *  IP
Aldri feil med en hyggelig debatt mellom pasjonerte golfere! At meningene er delte, lever jeg meget godt med. Hyggelig at denne tråden så langt ikke har endt i tøv og fornærmelser, selv om noen har beveget seg farlig nær grensen for det.
Som sagt; ja til teknologiutvikling og generelt bedre utstyr. Nei til den stygge og upassende lange putteren og de totalt unyttige avstandsmålerne. Jeg er også en kategorisk motstander av å slope baner.
Ingen steder i verden er det så hyggelig å spille golf som i Skottland. Ingen steder er det flere tradisjonalister enn i Skottland. Ingen steder er det flere gode baner enn i Skottland. Ingen steder smaker whiskyen bedre enn i Skottland.
Verdens beste golfere igjennom alle tider: Old Tom Morris, Bobby Jones, Ben Hogan, Jack Nicklaus, Seve Ballesteros. Og så har jeg en følelse av at ettertiden kommer til å klistre den samme og høythengende merkelappen på en beskjeden og hyggelig kar fra Nord-Irland ved navn Rory McIlroy!
Men morsomst å se på og morsomst å følge rundt banen? Det er Miguel Angel Jimenez, kongen av Andalucia!



 barce (27. nov 2012 15:50) *  IP
Jeg tror også andre lever godt med dine meninger Finn..

Særlig når du underbygger dine bastante meninger uten argumentasjon og som rene påstander.

Men.. ikke Tiger Woods?? Feil hudfarge for en ekte konservatist?



 Finn Langeland (27. nov 2012 15:54) *  IP
Må ærlig innrømme at Tiger ble glemt bort. Hører helt naturlig med på listen over verdens beste golfere.


 Wilson (27. nov 2012 19:52) *  IP
Må innrømme at jeg fremdeles tror trådstart bare var for å provosere og et forsøk på å fremstå som golfs svar på Trond Kirkvaags fantastiske parodi på en vestkantssnobb, Henrik Vinke Lanke.
Med utsagn som; "Jeg vil arbeide for at spillere som bruker lang putter og avstandsmåler nektes adgang i de klubber der jeg er medlem. På lik linje med dem som bruker skjorter uten krage, jeans og upussede golfsko."
AR, da er vel du svartelistet på Meland med den totalt unyttige Bushnellen og den stygge upassende putteren din. :-)

Og
"Når det gjelder golf som såkalt "folkesport", så kan man bare glemme det. Golf blir aldri en "folkesport". Bør ikke bli det heller."

Jeg velger å tro at Langeland kun var ute etter å provosere.


http://www.youtube.com/watch?v=-WGx-LCKFwk




 t (27. nov 2012 21:04) *  IP
Laser og avstandsmålere for spillet til å gå fortere, riktig brukt. Det er min erfaring. Fjerner tvil og oppmåling. I putterdebatten er jeg mer usikker. Var veldig kritisk til langputteren da spillere med den vant turnering etter turnering. Men dersom det ikke er noen fordel å ha lang putter, så synes jeg det skal være lov. De fleste av topp 100 i verden putter med kort putter (?) og det må da være en grunn til det?


 Dr. Green (28. nov 2012 14:56) *  IP
Sånn, ferdig med den saken: http://www.golfchannel.com/news/ryan-lavner/governing-bodies-propose-ban-on-anchored-putting/


 009 (28. nov 2012 15:40) *  IP
Jaja, lykke til alle som har blitt avhengige av lange puttere...

Jeg føler med dere.



 Øyvind Reinertsen (28. nov 2012 15:41) *  IP
..."søren og" fikk nesten lyst til å prøve etter denne debatten... Men lasermåler er fortsatt lov, huhei!


 C (28. nov 2012 15:52) *  IP
Fra samme artikkel:
"Those against a ban point to the fact that none of the top 20 putters on the 2012 PGA Tour used an anchored putter, according to the Tour’s strokes gained-putting statistic."

Jeg tror nok uansett rimelig eller urimelig at dette toget har gått. Dessverre synes nå jeg personlig, men slik blir det nok.



 tilskuer (28. nov 2012 15:57) *  IP
Lange puttere er fortsatt lov, også eventuelt etter 2016.
Dette er et forslag fra RA/USGA og forteller i denne omgangen kun hva som er deres innstilling til saken i dag. Så får vi vel se hva det ender opp med til slutt. Sannsynligheten for et endelig forbud mot forankringen av en kølle mot kroppen i et golfslag er ihvertfall økt betraktelig nå. Men fortsatt kan du altså ha med en langputter i bagen, om så ikke for annet enn å måle med i dropp-situasjoner.



 Pro V1 (28. nov 2012 16:29) *  IP
Flott at det er meninger om temaet lange puttere. Selv er jeg helt på linje med USGA og R&A og mener at det bør forbys.

Noe annet er om man skal stoppe utviklingen generellt for golfsporten. Tror ikke debatten om lange/korte puttere er det som vil avgjøre fremtiden for golfsporten. Sammenligningen med skøyting i langrenn og V-stil i hoppsporten blir for meg litt anderledes i debatten. Selv om dette har beriket begge grener voldsomt i ettertid.

Det vil alltid være tekniske begrensninger innen alle idretter. Innsving å skiene i alpint (nye regler igjen iår) skilengder opp mot kropsvekt bodymassindex i hoppsporten osv. Til og med lagiidretter har klare tekniske mål å gå etter. Innen tennis har de begrensninger for rackerter og listen innen alle idretter er tilgjengelig i alle særforbunds nettsider om reglement og spesielle bestemmelser. Slik sett er ikke golfsporten noe untak.

I mine øyne er ihvertfall det å støtte/hvile en kølle mot kroppen unaturlig. Hvis regelene sier at dette ikke er lov, så er det ikke det. Enkelt og greit å forholde seg til.

Man kan så være enig eller uenig, når reglene da kommer på plass så er dette gjeldene og må følges. Uansett utfall så tror jeg dette respekteres fullt ut.

For noen vil jo dette bli litt anderledes da lange puttere har vist seg (for noen) og ha en tilnærmet renesanse på greenene (spesielt de korte puttene).

Lykke til med videre debatt.



 Pedro (28. nov 2012 18:36) *  IP
Pro V1: En liten presisering til ditt første avsnitt. USGA og R&A er veldig klare på at de ikke vil forby lange puttere. Kun sette en begrensning på puttingstroket ved å forby forankring.

Jeg førsøkte mageputter med forankring en stund uten at det forbedret putte-statestikken for meg. Flere korte puter gikk i, men følsomheten på lengre putter ble dårligere.




 barce (28. nov 2012 18:42) *  IP
Vil det bli lov å forankre køllen til kroppen via hånden? Altså slik jeg innbiller meg at man bruker hakeputter?


 Nicolai (28. nov 2012 18:51) *  IP
Nei. Ikke så vidt jeg kan skjønne disse grafiske forklaringene.
http://www.golfchannel.com/news/golftalkcentral/usga-and-r-and-a-graphic-explanation-of-anchored-putting/



 Pedro (28. nov 2012 19:13) *  IP
Bra innlegg "Pedro", men setter pris på om du velger ett annet nick:)


 Dr. Green (28. nov 2012 20:06) *  IP
@barce,

Nei! Du har ikke anledning til å forankre noen kølle til noen del av kroppen annet enn fra albuen og ut til fingerspissene. Heller ikke ved å la den nedre delen av armen være inntil hake/bryst/mage/lår eller noen annen del av kroppen



 Dr. Green (28. nov 2012 20:18) *  IP
R&A forklarer det i detalj på disse sidene http://www.randa.org/en/Rules-and-Amateur-Status/Anchoring/Anchoring-Guidelines.aspx


 Wilson (28. nov 2012 21:44) *  IP
Dette blir jo mat for pirkerne.

Synes jeg hører de som mener at noen berørte brystkassen med underarmene.
Damer med litt svære mugger og korte armer kan få et problem.

Men, de må jo sørge for at de har noe å administrere, de med rød nese borte i Scotland. (Sitat ettr PH det siste)



 LPB (28. nov 2012 21:58) *  IP
For noen klovner !
De vil iallefall skaffe "rules officials" nok å gjøre...om de kommer med ett slikt latterlig forslag burde de i det minste ta alt over en kam og bestemme en maxlengde på putteren, slik de har foreslått nå kan Kuchar og Love III fortsette som de gjør med midzize som faktisk er forankret direkte....

Jeg håper virkelig at noen drar disse nissene til retten, uansett for å få satt dette gubbeveldet under lupen !



 Wilson (28. nov 2012 21:59) *  IP
Hva med de som spiller med bare en hånd? (Handicappede)
Noen som vet om det er egne regler for dem?




 DA (29. nov 2012 00:55) *  IP
Ja, de må kappe av den siste armen, for det er forbudt å ha bare en. 2 eller ingen... ;)

Btw,Wilson "Damer med litt svære mugger og korte armer kan få et problem." Og så?? De skal uansett være på kontoret og sende brev???

Og neste gang jeg spiller, når frosten har gått, skal jeg jammen prøve å spille alle slag med køllen forankret mot kroppen også. Tror det kan bli stilig å slå 240m med butten på driveren mot brøstkassa....



 Gunnar Bull (29. nov 2012 07:35) *  IP
Det vil alltid være mulighet for å spille handicap-golf da.


 Sjonkel (29. nov 2012 08:22) *  IP
Riktig beslutning! Køller med gelender er ikke bra for golfsporten!


 PegTee (29. nov 2012 09:32) *  IP
Av denne debatten fekk eg lyst til å ta fram min beste Single Malt i staden for golfkølla.
Wilson: Er der damer med store mugger som har vore topp-50 i verden?




 BO (29. nov 2012 13:55) *  IP
Laura Davies?


 Fakta (29. nov 2012 14:54) *  IP
Fra USGA i brev av 28. November:

...
"The proposed Rule 14-1b would prohibit strokes made with the club or a hand gripping the club intentionally held directly against the player’s body, or with a forearm intentionally held against the body to establish an anchor point that indirectly anchors the club."

Køllene er fremdeles lovlige, men bruken av dem endres.
Altså ingen ankring av kølle ELLER underarm ELLER hånd mot kroppen.



 AR (29. nov 2012 16:38) *  IP
Jeg tipper at den foreslåtte regelendringen ikke går gjennom i sin nåværende form. Kanskje noen tourer rett og slett ikke godtar dette av hensyn til sine medlemmer. Det vil i så fall føre til fullstendig regelkaos i den meget konservative golfverdenen. Time will show!


 barce (29. nov 2012 18:49) *  IP
Holder vel med at det ikke tillates på PGA-touren. De gjør vel akkurat hva de vil..


 barce (29. nov 2012 20:37) *  IP
AR, du har tre artikler pro lange puttere. Nå som det går i retning av forbud, så har du ikke skrevet en eneste nyhetsak om det. Kanskje en av de virkelige store happeningene innen utstyrsendringer de siste 20 åra. Kommer det en sak på det?

--- barce, jeg har en artikkel på gang om saken. Jeg har vært litt indisponert de siste par dagene. Jeg kommer sterkere tilbake! I promise! (skrevet kl 12.47 lørdag)
AR ---



 KGB (30. nov 2012 12:36) *  IP
om du fikk velge om du ville høre på Bernhard Langer eller Finn Langeland, hva ville du valgt og hvem har betydd noe for golfen ?

http://golfdigest.stats.com/golf/story.asp?i=20121129145941811571908&ref=rec&tm=&src=GOLF



 gjesp (30. nov 2012 12:43) *  IP
om du fikk velge om du ville høre på Langer eller Rory/Donald/Poulter/Tiger/Nicklaus/USGA/R&A, hva ville du valgt og hvem har betydd mest for golfen?


 LPB (30. nov 2012 14:45) *  IP
Det er vel litt forskjell på Finn Langeland og de du nevner også:-)


 Finn Langeland (30. nov 2012 15:12) *  IP
Kan vel ta med Seve, Nick, Jose Maria, Miguel Angel, Jack N og en rekke andre som mener det samme som meg. Også når det gjelder skjorte m krave og generelt anstendig antrekk på banen. Asbjørn er en meget god norsk spiller som bruker den lange putteren. Det ordner seg nok for ham, skal dere se. Forøvrig er det en latterlig og stupid tanke bak det at man skal vektlegge meninger om golf etter hva man har "betydd" for golfen. Jeg var nesten 40 år da jeg oppdaget golfen. Jeg er 60 nå og har 11,6 i hcp. Jeg mener akkurat hva jeg vil om golf og annet uten å bry meg om hva som ellers måtte flyte rundt av meninger om ditt og datt.


 sidewatcher (30. nov 2012 15:25) *  IP
Har du kun spillt golf i 20 år ?
når jeg har lest hva du skriver ulike steder trodde jeg du hadde holdt på med dette ett par mannsaldre...

Hvorfor er alle andres meninger tøv ?



 Wilson (30. nov 2012 19:42) *  IP
Finn Langeland

"Jeg vil arbeide for at spillere som bruker lang putter og avstandsmåler nektes adgang i de klubber der jeg er medlem. På lik linje med dem som bruker skjorter uten krage, jeans og upussede golfsko."



Det er slike uttalelser som ikke akkurat bidrar til at golfen får flere utøvere.

Og du er Kommunikasjonsdirektør!!!

Dette er bare pinlig.



 Sven Tumba (30. nov 2012 23:08) *  IP
Støtter deg 100 % Wilson....



 panser (01. des 2012 09:47) *  IP
Herlig tråd dette her Finn. Du hadde vel regnet med at det skulle komme noen motinnlegg?

Jeg er helt enig med deg når det gjelder avstandsmålere, men vi må kanskje skille litt. Det er klokker, apper (mobil)og kikkerttyper. Alle tre varianter krever noe tidsbruk, særlig kikkertvarianten.

Spilte en runde med tre mann som brukte ulike kikkertvarianter. De hade hver sin og de holdt på med greiene sine langt mer enn de forberedte golfslaget. Det begynte å ta lang tid. Dessuten hadde de ikke slagene inne. "110 meter til pinnen" og så slo han i bakken med 9-er jernet så søla skvatt. Den neste hadde 100 meter. Gikk på med 9-er jern han også, traff green i bakkant og rullet 20 meter av greenen og ned i dritten på baksiden. Hurra!!

Noen påstår at tid spares ved å bruke avstandsmålere? Det kan jeg vanskelig skjønne. Kanskje for en på lavere enn 5 i hcp. - men denne kategorien er jo vanligvis ikke de som sinker spillet. De er også avhengig av riktig avstand, i motsetning til de som ikke har "slagene inne" og heller burde bruke tid på å lære seg å beherske svingen og teknikken før de bruker energien på nøyaktig avstand.

Bra Finn, stå på. Jeg er så hjertens enig med deg. Den dagen jeg må ha avstandsmåler for å spille golf skal vi ta en tur til Crail igjen, og jeg stiller da bare opp som din caddie. Da er spillet over for min del.



 barce (01. des 2012 10:19) *  IP
Det her minner meg om fossilene på bogstad som ikke ville oppgradere banen.. Alle forandringer er skumle, alle nymotens ting ødelegger spillet.. Uff!!


 Wilson (01. des 2012 11:56) *  IP
panser

Hvis du reiser til Crail for å gå caddie for en 11,6 handicapper så tar jeg ikke veldig mye notis av hva du mener om min bruk av laser.



Jeg klarer faktisk å måle mens andre slår, så jeg vet at jeg sparer tid.



 panser (01. des 2012 12:30) *  IP
WIlson

Jeg har ingen mening om din bruk av laser. Jeg har kun tatt opp problemet med laserbrukere som ikke har noen nytte av den (egen ferdighet) og bruker masse tid.
Det er også noe som heter temperatur, vind, fuktighet, høydeavvik osv.

Det er viktig å vite hvor langt det er til flagget, samt alle øvrige forhold. Det er på de fleste baner ikke vanskelig å finne denne avstanden innenfor god margin for vanlige golfere. At Rory og Luke må få nøyektig avstand av caddie er helt nødvendig.

For all del - de som er så gode at avstandsmåling ned til 1 meters avvik er vesentlig for deres spill, så kjør på. Men ikke la det gå ut over tidsforbuket.



 Wilson (01. des 2012 12:38) *  IP
panser

Uten laser så er det vanskelig å finne avstand til flagget på de fleste baner.
De fleste baner har 150 og 100 meters markering i fairway.
Greenene er kanskje 35 m dype.
Hvis du mener at det er raskere å beregne avstand til flagget ved å sjekke plater i fairway istedet for å måle direkte på flagget med en laser så skal du være meget god til å beregne avstander manuelt, og utrolig klønete til å behandle en laser.




 Zigurd (01. des 2012 14:02) *  IP
panser: "Noen påstår at tid spares ved å bruke avstandsmålere? Det kan jeg vanskelig skjønne. Kanskje for en på lavere enn 5 i hcp. - men denne kategorien er jo vanligvis ikke de som sinker spillet. De er også avhengig av riktig avstand, i motsetning til de som ikke har "slagene inne" og heller burde bruke tid på å lære seg å beherske svingen og teknikken før de bruker energien på nøyaktig avstand."

Dette er fullstendig misforstått. Som enn 20+ hcper som bruker lasermåler så kan jeg bare si at både mitt spill og hastigheten min ble forbedret da jeg fikk denne.

Det har ikke med at jeg trenger å vite på halvmeteren hvor langt vekke flagget står, men at jeg har behov for en viss peiling på hvor det er. Innenfor 20 meter er ihvertfall greit...

Noen har god avstandsbedømming, andre ikke - jeg tilhører definitivt den andre kategorien og det er svært god hjelp i å vite hvor langt det er til flagget når jeg skal slå. Uansett hvor dårlig man spiller golf så har det en del å si om en står 110 eller 90 meter fra flagget når man skal slå innspillet. Høyhandicappere har mer enn nok å tenke på før og (desverre) under svingen om ikke usikkerhet rundt avstand til flagget skal blandes inn også.

Og, som Wilson sier, klarer man ikke å bruke en laser raskere enn man kan finne avstanden ved bruk av markeringer og manuell vurdering av hvor flagget står på green og hvor man selv står i forhold til markeringer, så er man enten langt over gjennomsnittet god til å beregne avstander eller så er det noe alvorlig galt i måten en behandler en laser på.



 mimung (01. des 2012 15:53) *  IP
Jeg har min mening om bruken av laser blandt middelgolfere i en annen tråd, så jeg skal avstå, men det gleder meg å se at andre (panser) har samme mening som meg.


 AR (04. des 2012 11:21) *  IP
Nå foreligger artikkelen om lange puttere:

http://www.golfsiden.no/Lnagputterdiskusjon011212.html



 Gunnar Bull (04. des 2012 11:29) *  IP
Interessant problemstilling, og det blir spennende å se hva som kommer ut av dette.

Jeg har dog veldig vanskelig for å svelge at "20 av 75 millioner golfspillere bruker eller planlegger å bruke langputter".




 Pro V1 (04. des 2012 12:00) *  IP
Fin artikkel Asbjørn, men savner dog litt med objektivitet i innlegget ditt. Det er en dårlig bevart hemlighet at du er svært for langputter og bruken av denne.

Blir litt ensidig fokus fra din side.

Jeg tror dette vil gå helt smertefritt. Flere av dagens toppspillere vil allerede nå gå over til enten vanlig putter eller bruke lang putter som holdes ut fra kroppen.

Regelendringer vil alltid være gjenstand for debatt, også slik i dette tilfelle.

Vi er mange som har prøvd forskjellige typer puttere (les lengder, mallet/blade, blyteip, tykt/tynt grep osv). I bunn og grunn gjenstår kun en ting, følelse. Prøvde selv en lang putter en periode, god på de korte elendig på de lange. Vanskelig å få nettopp, følelse.

Garrigus er kanskje den som har vist størst endring, fra miniputter (25") - til langputter og så til vanlig lengde, alt i løpet av en sesong.

Jeg tror spillere som Langer og Couples likevel fortsetter å spille golf fremover. At langputteren har gjort underverker for mange er uten tvil. Det gjorde også Two ball putteren når den kom på markedet for endel år tilbake.

Lykke til med lang, kort eller hva det måtte være fremover. Mennesket har gjennom årenes løp vist stor vilje til endringer, følge vedtatte regler og er tilpasningsdyktige, denne saken er ikke noe unntak (tror jeg..)



 AR (04. des 2012 12:06) *  IP
Gunnar Bull: Jeg bare siterte hva som ble sagt på Golf Channel. Det er et overraskende høyt tall som vil veie tungt i debatten framover.

Pro V1: Enig i at golfspillere er tilpasningsdyktige. Det blir spennende å se hva som skjer framover både med tanke på regelendringen og utviklingen videre innen putting.

Jeg vil ikke bli overrasket om vi får se hittil ukjente teknikker og utstyr.



 GS (04. des 2012 13:36) *  IP
AR, kan ikke se du har nevt fordelene man får med dropping for de som bruker lange puttere. (spesielt hakeputtere)
Synes du det er greit at de som bruker denne typen puttere skal få bruke den ekstra lengden til sin fordel?
Ville det ikke vært bedre med et gitt fast mål, istedet for 1/2 køllelengder?



 AR (04. des 2012 14:22) *  IP
Regelen med en køllelengde som måleenhet har jeg sagt mange ganger hva jeg mener om. Den er rett og slett tåpelig.

I praksis slurves det så mye med måling med en og to køllelengder at det ikke har særlig stor betydning. Spesielt ikke når ballen kan rulle et stykke i tillegg til en eller to køllelngder. Vi snakker om en lengdeforskjell på 5 til 10 cm.

Reglene sier "køllelengde" - helt greit å holde seg til reglene. Herrekøller er lengre enn damekøller. Noen brukere lange drivere. Andre bruker korte.

Jo, helt enig med deg. Et fast mål hadde vært mye bedre. Problemet er at man da også må ha med seg et metermål. En køllelengde er lett å vise til. Man har jo alltid kølle med seg når man skal droppe.

Men som sagt - noen stor praktisk betydning har dette ikke.



 barce (04. des 2012 14:46) *  IP
Har ingen stor praktisk betydning fordi alle jukser til seg litt ekstra køllelengde???

Godt argument mange andre steder enn på golfbanen mener nå jeg!



 AR (04. des 2012 15:09) *  IP
I vanlig amatørgolf slurves det mye med oppmålingen. Blant proffene og mer seriøse spillere er det selvsagt noe annet. Som du helt sikkert også har sett, barce. I praksis.

Men dette gjelder selvsagt ikke deg og meg! :)



 Elgen (04. des 2012 16:04) *  IP
Hilken kølle bruker du AR for å måle fritak?
Putteren eller driver?



 C (04. des 2012 16:36) *  IP
Er det forbud mot teleskop putter? 8m lang?


 AR (04. des 2012 17:06) *  IP
Det varierer, men mest bruker jeg den lengste kølla i bagen hvis jeg har fordel av det i henhold til reglene.


 AR (04. des 2012 17:08) *  IP
Det er ikke love å endre en kølles utseende under spill. 8 meter? Kan vi ikke si 40 meter?


 Dr. Green (04. des 2012 19:51) *  IP
Sitat:
'Hakeputting: Still deg opp til putten på vanlig måte. Løft haken en centimeter fra putterskaftet. Da er ikke putteren "anchored", men henger fritt - akkurat som når man putter vanlig, men med claw grip.

Brystputting: Tilsvarende kan gjøres med brystputting. Man mister selve ankerfestet, men forskjellen er i praksis marginal.'

Tar du når du skriver dette hensyn til at indirekte festepunkt med hender/armer inntil kroppen også BLIR forbudt?



 AR (04. des 2012 20:57) *  IP
Ja, slik jeg oppfattet de mange plansjene som ble vist under presentasjonen.


 Smudsm (10. des 2012 01:09) *  IP
Leste innledningen og litt her og der, så kaster meg kanskje ut på litt dypt vann her, men:
Jeg er en middel(?)hcp-er (16), kjøpte avstandsmåler for ca ett år siden. Jeg har ikke rast ned i spillehcp, men tidsbruken er helt klart gått kraftig ned.

Nå måler jeg avstanden til pinnen (eller hindringer etc på slag som ikke er mot green) på omtrent 5 sekunder. Mange baner har avstanden til front og midt av green skrevet på vanningslokk. Å gå og leite etter dem, for så å skritte opp avstand til ball, for deretter å avgjøre hvor på greenen flagget står plassert og så regne ut avstanden til flagget tar meg desidert lengre tid enn å måle!

Om jeg er 'god nok' til å bruke den kan Finn og andre mene hva han vil om, men at jeg treffer på 8% av slagene mine er noe vås! 80% er nok mer korrekt - kanskje Finn byttet om tallene ved en glipp? Greit nok - de går ikke alltid redd frem (bare når jeg prøver å fade eller drawe), men jeg lærer mye om lengden på slagene mine. Jada - det er mye som spiller inn på lengeden som Panser nevner over, men jeg syns det er greit å vite hvor langt jeg slår på en overskyet dag med grønt gress og 12 grader + eller mer.

Kvaliteten på nærspillet har også økt betraktelig. Å vite at det er 73 meter til pinnen, for deretter å velge kølle og type slag, slå og evaluere slag/resultat er en suveren måte å lære på! 3/4 54grader, 6 meter fra hullet. Som 16hcp-er klager man ikke på det!

At jeg spiller smartere golf (og av den grunn bedre også) er jeg ihvertfall ikke i tvil om! Og lengre tid tar det ihvertfall ikke!



 AR (10. des 2012 10:23) *  IP
Smudsm, du har forstått poenget! Lykke til med videre spill og betydelig mer glede av golfen din med den innkjøpte avstandsmåler.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72