Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Grøtta - 21. nov 2012 kl. 16:53 *  IP
Avstandsmålere

Er det noen som kan gi et godt råd når det gjelder avstandsmålere. Hva er viktigst å ta hensyn til og hvilken gir mest igjen for pengene? Jeg synes det er vanskelig å sammenligne de forskjellige modellene ut fra beskrivelser fra firma etc.
 AR (21. nov 2012 16:58) *  IP
Jeg har selv brukt Buchnell i mange år og hsar ikke sett noen som er bedre eller like gode.


 YngveB (21. nov 2012 17:39) *  IP
Jeg har hatt Bushnell med Pinseeker funksjon i 6-7 år. Jeg kjøpte basic varianten med 2,5 zoom. Av og til ønsker jeg en med 4x zoom, men den kostet en 1000 lapp mere.
Betalte 18-1900 for den levert på døren via e-bay.

Jeg bruker den mest på trening med wedger og på innspill under 100 meter.
Jeg har byttet batteri i den 2 ganger (9V firkant) Den er litt større enn noen av de nyeste, men jeg er Kjempefornøyd.



 Grøtta (21. nov 2012 18:33) *  IP
Jeg ser at noen opererer med såkalt "slope". Har det noen praktisk nytteverdi av betydning?


 Laser (21. nov 2012 18:58) *  IP
Jeg har både Bushnell og ParGate De er meget bra på innspill og god støtte ved valg av riktig kølle spesielt på ukjente baner

Du blir fornøyd



 Zolidum (21. nov 2012 19:05) *  IP
Jeg har Pargate og er veldig fornøyd med den.


 TAR (21. nov 2012 19:53) *  IP
Jeg har brukt NIKON 350G i 2 år nå og det er definitivt den beste jeg har sett på markedet. Den absolutt letteste å treffe flagget med på svært kort tid. Har prøvd både Bushnell-modellene og ParGate, og mener at spesielt Bushnell ligger et stykke bak. Har Golfsiden noen gang testet Nikon-modellene?


 Sigbjørn (21. nov 2012 20:23) *  IP
Har brukt Bushnell i alle år, siden dei kom, så jeg har ikke annen erfaring, enn, at når andre ikke klarer å "treffe" pinnen, så har jeg for lengst lagt måleren tilbake i bagen, og er klar til å slå.og så må jeg si hva avstand jeg fikk.


 Wilson (21. nov 2012 21:17) *  IP
Har testet Nikon, Bushnell og Leupold.

Jeg likte Leupold best. Lett å treffe pinnen og lettest å lese tallene i.
Men så er den også dyrest



 mimung (22. nov 2012 09:45) *  IP
Bruk klokka til Garmin. Tror ikke det er mange her inne som trenger mere en hva denne kan gi. Tar minimalt med tid. Det værste jeg vet er en medspiller som tar opp avstandsmåleren for hvert slag, og som har 12 i hcp.


 Pepper (22. nov 2012 10:04) *  IP
Hehe, enig i at det kan være irriterende, men hvis det er det verste du vet har du nok et rimelig greit liv.

Jeg har bare brukt Bushnell og er meget godt fornøyd med de. En bekjent har både Nikon og Bushnell, og sa at etter hans erfaring var Bushnell stråere vassere, uten at jeg vet hvorfor.



 Xo (22. nov 2012 10:20) *  IP
Ja det er vel mye bedre at man skal skritte opp lengdene. Det værste jeg vet er at ikke folk forstår at den eneste måten å bli en bedre golfspiller, er å vite hvor langt det er igjen til flagget eller der man ønsker å lande ballen og da vite hvilken kølle man skal bruke for å slå dit. Laser hjelper vanvittig på dette, selv på korte slag. Bruk av laser og korrekte lengder er det eneste som gir deg en mulighet til å gjenskape de samme slagene gang etter gang med noenlunde samme lengde på slagene. Slutt å syt, la folk bruke laser, tar ca 10 sekunder, mens de som står å vurderer og vurderer hvor langt de skal slånved hjelp av avstandsmerker osv. Bruker mye lenger tid.



 Gunnar Bull (22. nov 2012 10:48) *  IP
Det verste jeg vet er krig og blind vold.


 Wilson (22. nov 2012 12:13) *  IP
XO.
100% enig i det du skriver




 barce (22. nov 2012 12:35) *  IP
Xo = +1

QED



 Rotten (22. nov 2012 14:10) *  IP
XO +1


 DA (22. nov 2012 15:37) *  IP
Har selv Bushnell, og som en sier over her, den finner alltid flagget. Har du skrudd på pin-seeker modus, du som ikke klarer å få lengde??
Ellers er jeg for skritt, men kanskje en annen type.
+1 til XO, fra meg også.



 mimung (23. nov 2012 09:05) *  IP
Det jeg prøvde å formidle var at en spiller som ikke aner hvor ballen havner på greenen, ikke har bruk for å vite på meteren hvor langt det er til flagget.Bruken av avstandsmålere har tatt helt av, og forsinker spillet vesentlig. Garminklokka som jeg nevnte, gir svar i løpet av et par sekunder, på de avstander en middelhandikapper har bruk for å vite.
Den eneste måten å bli en bedere golfspiller på er å trene på å slå slag, slik at man få ballen til å lande der man vil. Dette kan man gjøre uten bruk av laser.



 Pepper (23. nov 2012 09:22) *  IP
Jeg bruker som regel laseren til innspill på green. Det å få vite eksakt lengde gir meg en ekstra trygghet i valg av kølle, samtidig hjelper det meg med å vite hvor langt jeg slår med de forskjellige køllene. Det å bruke laseren til kontrollmålinger på rangen er derfor også greit. Så selv om jeg er høyhandicaper er laseren et godt hjelpemiddel. Og jeg syns ikke at hverken de andre som bruker laser på den måten eller jeg selv sinker spillet med det, tvertimot går det kjapt og greit å bruke den, og ofte gjør jeg det når de andre er opptatt med sitt og jeg allikevel venter.

Jeg ser at flere bruker Garminklokke, og den ser effektiv og grei ut. Når jeg allerede har en laser (arvet av avkommet) synes jeg det er unødvendig å bruke penger på en Garminklokke også (ihvertfall foreløpig). Hadde jeg ikke hatt laser ville nok det stilt seg litt annereledes.



 barce (23. nov 2012 09:54) *  IP
Det er ikke få ganger jeg har måttet ekstramåle for en garmin-spiller fordi greenen er lang og delvis blind. Tilsvarende når vi står på tee og trenger lengder til forskjellige punkter.

Det tar nøyaktig ti sekunder å måle. I snitt vil jeg tro det er raskere enn garmin-klokka fordi man ikke trenger å gjøre mange vurderinger i etterkant!

Dessuten så ser det ikke ut som om man har så jævla dårlig tid hele tiden :)



 Xo (23. nov 2012 10:04) *  IP
Mimung, du tar feil. Bruk av laser forsinker ikke spillet. Tvert i mot. Det å vite nøyaktige lengder fjerner usikkerhet, som de uten laser bruker tid på å vurdere. Jeg bruker kanskje litt lenger tid ved å bruke laser enn om jeg skulle gå frem til ballen å anta at jeg skal slå 135 meter, å gjør det. Det viste seg at jeg slo 20 meter for kort, da må vi legge til et slag til som jeg kanskje ikke hadde behøvd å slå. Et slag = min 60 sekunder. Altså påstår jeg at jeg tjener både tid og slag ved bruk av laser. Samtidig får jeg nøyaktige tilbakemeldinger på hvor langt jeg slår med de forskjellige køllene. Dette kan ikke utføres på range, da de ballene (dårlig kvalitet) ikke er i nærheten av å ha samme egenskaper som de ballene jeg benytter på banen (TM penta, PRO V1x osv). Dessuten, bekymrer det meg lite at jeg bruker litt tid på laser operasjonen, når vi likevel må vente på ballen foran før neste slag uansett.


 AR (23. nov 2012 10:14) *  IP
Enig med barce og Xo. Du sparer massevis av tid med laser samtidig som du blir bedre i golf.


 Gunnar Bull (23. nov 2012 10:19) *  IP
Jeg ville ikke være for kategorisk her. For å spare tid ved bruk av laser, kreves det nok at du har rimelig gode innøvde rutiner. Og bruker laseren effektivt.

Det gjør neppe alle, og på en måte er det vel logisk at en 30-handikapper har mindre utbytte av den enn en 5-handikapper.

Har ikke prøvd Garmin-klokke selv, men det går sannsynligvis litt raskere enn å bruke laser. Dog har jeg samme erfaring som barce over her: Noen ganger har det vært godt over 10 meter forskjell på kontrollmålinger mellom klokka og laseren.



 AR (23. nov 2012 10:48) *  IP
Er enig med Gunnar Bull også jeg.


 tilskuer (23. nov 2012 10:54) *  IP
Min salomonske dom over temaet er:

De som fra før har gode rutiner blir ikke tregere med laser. De som fra før har dårlige rutiner blir ikke spesielt mye raskere med laser.

Jeg var opprinnelig litt motstander mot elektronisk av standsmåler men har endret syn noe (etter å skaffet meg en laser). Hvis jeg slår et godt innspill er det greit å vite om det var fordi jeg slo det slaget jeg mente å slå, eller om det bare var flaks fordi jeg hadde anslått avstanden feil.



 AR (23. nov 2012 12:51) *  IP
Du verden! Enda en jeg er helt enig med! Jeg begynner å bli stolt over at blant andre Oslo GK og NGF fremskyndet vedtaket om å anbefale lasermålere på mitt initiativ.


 mimung (23. nov 2012 15:38) *  IP
Hjelper ikke en døyt å måle 95 m til flagget om man ikke behersker den kølla som man tror går så langt. Tren på rangen og ellers, bli god på å vite hvor langt du slår. Kommer du så ned under 4,5 i hcp, da skal jeg innrømme deg en lasermåler. For alle andre hackere er det bare noe jåleri.


 Pepper (23. nov 2012 15:43) *  IP
Hvis jeg måler 95 meter til flagget vet jeg hvilken kølle jeg skal bruke. Det betyr ikke nødvendigvis hverken at jeg kommer i nærheten av flagget for 1 putt eller for den saks skyld treffer greenen. Allikevel er laseren et verdifullt hjelpemiddel for meg selv om jeg er langt unna hcp på 4,5.



 Gunnar Bull (23. nov 2012 15:43) *  IP
Så laser er jåleri, mens en Garmin-klokke er praktisk?


 Rotten (23. nov 2012 15:48) *  IP
Har dessverre ikke 4,5 i hcp enda, men noen ting kan jeg si helt sikkert: Laser har gjort at jeg spiller fortere og blitt mye mer bevisst på hvor langt jeg slår med køllene. Det siste har uten tvil forbedret spillet mitt.


 Xo (23. nov 2012 16:48) *  IP
Kan det tenkes at mimung rett og slett jobber hos Garmin, og ikke har greie på golf, men på GPSer og ikke lasere. Laser er jo ikke Garmins sterke side. Jeg gir egentlig beng i hva mimung mener om min bruk av laser selv om jeg bare er en dum hacker. Jeg skjønner ihvertfall at det å skaffe seg lengdekontroll med de rangeballene som er på de fleste norske drivingranger er meningsløst. Slå like langt med samme slag er jo ikke enkelt, når en bøtte med 30 baller inneholder 4-5 forskjellige typer.



 Pelle (23. nov 2012 17:40) *  IP
Jeg for min del er så godt fornøyd med den nye Garmin klokka at jeg har pensjonert lasern. Det samme gjelder flere av de andre i "gjengen". ...men vi ligger bare på 7-14 i hcp, så sikkert et helt annet nivå ennn Xo.


 Grøtta (23. nov 2012 19:06) *  IP
Flott med mange tilbakemeldinger og synspunkter, men ingen av dere har svart om "slope" har noen praktisk nytteverdi?


 AR (23. nov 2012 19:08) *  IP
Jeg tror - svært liten.


 Wilson (23. nov 2012 19:46) *  IP
Grøtta

Hvorfor vurdere slope, den er jo ikke lovlig å bruke i konkurranse eller tellende runde?

GPS vs Laser.
Hvis noen mener 10 m avvik på 70 m er akseptablt så er GPS OK.
Men da er det vel bedre å spare de pengene, for såpass nøyaktighet har man jo ved hjelp av egne øyne.



 jossi (23. nov 2012 20:04) *  IP
Husk at laser med innebygd "slope" er ulovlig å bruke i turneringer - bruk av slike betyr en tur rett i dusjen -):


 Grøtta (23. nov 2012 20:09) *  IP
Beklager min uvitenhet Wilson, jeg var ikke klar over at slope ikke var lov å bruke slik du sier.



 Wilson (23. nov 2012 20:15) *  IP
Grøtta

Beklager hvis jeg ordla meg uheldig, men slope er dessverre ikke lov.



 mimung (24. nov 2012 09:07) *  IP
Mange her inne tror tydeligvis at de kan spille golf. Det kan du ikke om du ikke behersker å sende ballen dit du vil, og så langt du vil. Har du trent så mye at du kan dette, kan du spille på banens par, og da kan du kalle deg golfspiller. Alle andre kan bare kalles mosjonister som prøver å spille golf. Se på de som står på rangen. De fleste prøver å sende ballen så langt som mulig, uten tanke på plassering. Kan oppleve at en laserspiller står nesten på sprinklerlokket som viser avstand til midt/front og måler til flagget. Jåleri. Til Xo som har så dårlige rangeballer. Tror ikke disse har en spredning med jern som er mere enn 10 meter. Det holder lenge til å begynne med. Trener du seriøst så bruker du dine egne baller som du plukker opp fra et hjørne av rangen.


 Gunnar Bull (24. nov 2012 12:29) *  IP
Og så er det én her inne som tydeligvis tror at han vet hva som er riktig for alle andre, fordi det er riktig for ham.

Om ikke annet så har du ihvertfall en viss underholdningsverdi, mimung :-)



 bjørnegolf (24. nov 2012 15:18) *  IP
Synes jeg ser noen ute på rangen mens de samler inn baller.
Tror ikke dette er bra forslag Mimung.



 Gulber (24. nov 2012 16:02) *  IP
mimung jeg skjønner ikke hvorfor du gidder å være så nedlatende til nesten alle som kaller seg golfere. for hvis du vet hvor langt du slår med jernene dine er det klart at det hjelper med laser, selv om man ikke lykkes hver gang. får håpe du selv kan kalle deg. golfer som kan gå på par som du sier. forslaget om å spille med egene baller på rangen. å plukke de etterpå er jo veldig bra( med rangen full av mosjonister er dette en risikosport) er enig i at garmin klokke er god nok for de fleste,men det er mange som har laser fra før garmin klokka kom på markede. jeg kommer til å bruke laseren min videre, med 12 i hcp så får vi håpe at vi slipper å spille sammen for din del, siden det er det værste du vet. selv hadde jeg helt sikkert ikke hatt noe imot å spille med deg, selv om jeg er mosjonist i dine øyne. men jeg kalle meg ikke golfspiller selv heller, men jeg sier at jeg spiller golf.Har nikon laser og er kjempefornøyd med den. tror alle de kjente merkene er bra og at du blir fornøyd Grøtta


 Grøtta (24. nov 2012 20:37) *  IP
Takk for ale innspill og velmente råd. Jeg var nylig i El Gouna i Egypt på ferie og spilte tre runder golf. Gikk sammen med et hyggelig norsk par som begge hadde avstandsmålere. Jeg ble overrasket hvor feil jeg tok med mine avstandsmål ut fra banemerker og magefølelse. Ved å vite nøyaktig hvor langt det var til flagget kunne jeg med større sikkerhet velge kølle. Resultatet var at jeg spilte sesongens beste runder!! Flaks eller avstandsmåler??? Raskt gikk det også, så at det tar lengre tid med bruk av slike hjelpemidler skjønner jeg ikke. Derfor blir det enda en som spiller golf som har avstandsmåler i bagen når sesongen starter neste vår.


 Xo (25. nov 2012 00:01) *  IP
Ønsker deg lykke til med ditt fornuftige valg av hjelpemiddel Mimung. LaZer is fantasisk. Ikke bry deg om alle negative experter som mener noe om lazer. Bruk de hjelpemidler du har lov til å benytte. Litt kjipt selvfølgelig å bli bedre enn lazeren, slik at du scorer bedre enn hcp. Og faktisk blir en bedre golfspiller, når du egentlig skulle stått på rangen å trena på å bli 15 meter off, og en dårligere spiller. du vet at du har brukt unødvendig lang tid. Å dessverre slått et slag som du må spille til par eller bedre for å prestere over 18 hull. Dessverre har jeg hacker hcp. Og glede av å stadig bli bedre golfhacker pga Effektiv bruk av lazer. Skal slutte å bruke faenskapet, slik at jeg kan bruke flere slag. Siden jeg er en drittsekk, som velger å bruke røfflig 20.000kr i GF på baner jeg betaler GF på,skal jeg ikke ta meg til rette med å bruke lazer. Sveger på at min lazer blir ligende i fryseren slik at jeg kan spare på batteriene til den dagen dere kan tilate at jeg p bruke lazer


 Wilson (25. nov 2012 00:27) *  IP
Noe som er bra med laser er at jeg på rangen kan kontrollmåle avstanden jeg ønsker å slå.
Det går jo ikke med GPS.






 mimung (25. nov 2012 09:47) *  IP
Selvfølgelig er laser et unikt redskap til å måle eksakte avstander, og jeg er slett ikke imot enhver fornuftig bruk. Det jeg i all enkelhet er imot, er den ukritiske bruken av laser blandt spillere som jeg vet ikke kan slå to like slag etter hverandre. Disse kan fint greie seg med et enklere redskap. Min oppfatning av hvem som kan kalle seg en golfspiller, har sin bakgrunn i en dyp respekt for den innsats som jeg vet ligger bak, når en spiller kan spille på banens par. Da blir vi andre bare å regne for hackere.
Til Xo, håper du ikke har for vondt i hodet idag.
Ellers betrakter jeg ethvert innlegg her på forumet som underholdning, verdien kan selvfølgelig variere.



 DA (25. nov 2012 10:01) *  IP
Hvis ingen andre en de aller beste, og de under 4 hcp trenger laser fordi det kun er de som kan slå to like slag, så kan man kanskje trekke dette over til alt annet golfutstyr også da?? Ingen trenger nytt utstyr for man er for dårlig til å utnytte det? Golfsko er bare tull, og wedger med nye riller er jo bortkastede penger, for man treffer jo ikke ballen likt. Og hva pokker skal noen med drivere når de sikkert hadde kastet ballen lengre... Nei, forby alt utstyr som ifølge leverandørene skal hjelpe på resultatet, til man kan bevise at man virkelig trenger det!
Lykke til...



 Gulber (25. nov 2012 10:03) *  IP
mimung , gutta våre som spiller for å kvale til europa touren, er ikke golfspillere de da. de ligger over par nå. det er flere spillere mellom 10 og 20 i hcp som kan slå 2 like slag etterhverandre. det er klart at laser er et bra hjelpemiddel, spessielt ved det å velge riktig kølle. for er sikker på det at de fleste under 20i hcp vet hvor langt en slår jern/wedger.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72