Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 LPB - 10. nov 2012 kl. 15:21 *  IP
PGA kontra ET

I flere tidligere tråder har det vært en del diskusjon rundt nivået , forskjeller og sammenligner mellom PGA og ET.
I mine øyne er forskjellen enorm...de fleste beste europeiske gutta er medlemm begge steder, de beste på PGA har neppe engang vurdert medlemskap på ET i tillegg !

Titt og ofte stiller amerikanere uten ranking på PGA i europa, som f.eks John Daly og Richard Beem...motsatt vei får "europeere" uten ranking på ET få muligheter...

Om man i disse Q School tider tar en titt på antallet som prøver å komme seg inn på PGA og ET vil jeg mene at tallfakta understreker min påstand om hvor stor forskjellen egentlig er;

First Stage til ET ble spillt på 8 baner med tilsammen ca 630 spillere, til PGA måtte 625 mann spille prekval for å få starte i First Stage....
Når feltene for First Stage til PGA var klare var det ca 1080 spillere som ble fordelt på 14 spillesteder...

Ser man på Second Stage til ET er det ca 300 spillere fordelt på fire spillesteder, til PGA er det ca 480 spillere fordelt på seks baner...

Det større antallet som prøver seg på PGA ødelegger alene enhver diskusjon vedr nivåforskjellen....om man i tillegg begynner å se på hva slags spillere som er med i Second Stage USA ifht Europa bør man ikke følge veldig godt med for å forstå forskjellen...

På Second Stage til PGA touren ville man få en stor oppgave med å liste opp meritter og vinnere på både PGA, E T og Nationwide som må finne seg å spille for å kvale inn til finalesteget....her er alt fra ex verdensener, flere majorvinnere og ett utall vinnere fra både PGA, ET og NW!

Skal man finne noen som har vunnet noe av betydning i de fire feltene som i dag spiller den siste runden på andresteg til ET må man gjøre mange søk for å finne noen....

Selv om nivået er høyere i dag enn det var når Henrik Bjørnstad gikk hele veien via alle tre stegene og inn på PGA touren, står den prestasjonen for meg som den udiskutabelt største prestasjonen på herresiden i norsk golf !

All honnør til Kofstad sin prestasjon på CT i år og Børsheim sin Q School i fjor....enn så lenge er det langt opp til HB og den store "scenen", han spillte inn ca fire ganger mer på ET i 2001 enn det Kofstad gjorde i år...

Om noen timer vet vi om det blir norske spillere på Final Stage til ET, la oss håpe at Tage tryller frem en superrunde og at både Børsheim og Aronsen sikrer seg plass i finalekvalet....skulle det gå galt for alle får trøsten være at Kofstad har en god kategori på ET og Børsheim antageligvis får spille de fleste på CT neste år....så får vi håpe noen av de unge griper de sjanser de får via wc neste år !
 HH (10. nov 2012 16:56) *  IP
Det er ikke så enorm forskjell på toppnivået. Husk at vi skal ikke mer enn tilbake til i fjor hvor Westwood, McIlroy og Kaymer (i ulike perioder) dominerte på verdensrankingen, uten at noen av dem var medlem på PGA-touren.

Vi så det også i Ryder Cup i år, hvor 5 av 12 europeere ikke var medlem på PGA-touren.

Derimot er det nok en større forskjell når man ser på bredden. Der har Europatouren et stykke opp, slik jeg ser det.

Det har vel vært antydet at både Kaymer, Colsaerts, Hanson og F. Molinari skal inn på PGA-touren neste år. Spørsmålet er hva det får å si for Europatourens status. Den økonomiske situasjonen i Europa er heller ikke god, noe avlysningen av Andalucia Masters og noen andre turneringer var et tydelig tegn på. Det kan også skade Europatouren. Samtidig ser det ut som om PGA-touren tenker strategisk ved å satse på flere turneringer i Asia.

Samtidig har både Tiger Woods og Dustin Johnson i løpet av de siste årene snakket om at de vurderer medlemskap på Europatouren. Spesielt for en spiller som Tiger bør det være interessant å vinne både FedExCup og Race to Dubai i samme sesong, etter at Luke Donald gjorde det i fjor, og McIlroy trolig gjør det i år. At Presidents Cup kan regnes med blant de 13 turneringene han må spille, gjør det selvsagt mer forlokkende.



 Frank (10. nov 2012 17:22) *  IP
Tror også bredden på PGA er bedre, men det har ikke så mye med antallet på q school å gjøre. Det er jo bare hvor mange arrangøren tillater som bestemmer antallet.


 LPB (10. nov 2012 18:35) *  IP
De aller beste spiller alle de store turneringene, iallefall de som går i statene...

Frank: hvor stort antall de tillater ?
hvor stort antallet blir er hvor mange som melder seg på, i prinsipp kunne både du og jeg gått rett inn i førstesteget til ET om vi bare hadde betalt de ca 15000.- det koster å være med !

Om man legger sammen turneringsseirene bare til de svenske som må spille andresteget til PGA vil jeg anta at det antallet er mange ganger fler enn hele feltet som spiller finalesteget til ET tilsammen....



 Frank (10. nov 2012 18:55) *  IP
Da skal jeg faktisk melde meg på en gang.



 ah (10. nov 2012 21:13) *  IP
Jeg er enig at nivået på PGA er bedre, men jeg er ganske sikker på at flesteparten av Topp 60 på RTD hadde kommet Topp 125 på pengelisten i USA.


 KLP (21. nov 2012 19:53) *  IP
En kjapp sammenligning av feltet Mikkelsen skal opp mot kontra hva Aronsen og Børsheim møter i finalestegene viser udiskutabelt nivåforskjellen !
Ser man i tillegg litt på hvem som ikke kom videre fra 2.steget i USA er det kvalitetsspillere som alene kunne fyllt opp ett ET felt og gitt det nivå på øvre halvdel.
De beste er best uansett, men bredden på og rundt PGA touren er i en annen liga enn på ET, i mine øyne fullstendig udiskutabelt !



 Freud (21. nov 2012 20:03) *  IP
De navnene KLP sikter til er vel stort sett avdankede spillere med karrieren bak seg. Eller mener du at "engang god, alltid god"? Hvilke resultater har disse utslåtte spillerne å vise til i år?
Namedropping i golf holder ikke som kvalitetsstempel.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72