Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Frustrert - 14. sep 2012 kl. 11:32 *  IP
Turneringer og for sen betaling

Dersom forledrene til en 15 åring er 10 sekunder for sene med å betale turneringsavgiften "på forskudd" så blir ungen lempet ut av startfeltet. Dette kan være en unge som har trent i tre år for å kvalifisere seg til Titleist Tour. Er denne behandlingen av de unge som ikke engang har aksess til nettbank korrekt. Jeg mener her at det er hinsides å straffe en ung spiller på denne måten. Kunne man ikkke heller hatt en straffeavgift ved sen betaling. Jeg forventer ingen endring på dette men jeg lurer på hvor lenge turneringslederne i NGF skal få lov til å herse med oss golfere. Det er ikke rart at vi har et rekrutteringsproblem når vi behandler talentene på denne måten.
 Wilson (14. sep 2012 11:50) *  IP
Det er vel enklere at alle betaler i tide.
Min erfaring er at man sørger for å betale de regninger som er viktige.
Hvis poden har trent i tre år så får pappa sørge for noe så enkelt som å betale i tide



 tilskuer (14. sep 2012 12:11) *  IP
Enig med frustrert. Det må være bedre å straffe den sløve pappaen enn den uskyldige 15-åringen. Ellers synes jeg 10 sekunder overskridelse av fristen ikke burde medføre straff. Man har jo aldri helt kontroll over hvor fort slike overføringer tar. Kan man dokumentere at man la inn betalingen før fristen bør man vel ha en god sak. Hvorfor har jeg en følelse av at du var litt senere enn som så?


 Pepper (14. sep 2012 12:14) *  IP
Et annet tilfelle; en spiller var sent ute med å betale av flere grunner, men forsøkte å gjøre det innen tidsfristen. Han fikk problemer enten med golfbox eller nettbanken, husker ikke, og betalte et kvarter over fristen. Han ringte til Forbundet og ga beskjed, men ble nektet å starte.

Så moralen er: vær ute i god tid med å betale.




 mer frustrert (14. sep 2012 12:34) *  IP
NGF mangler enhver form for kundeservice. Ofte får man purring før man vet at man faktisk har kommet med. De to turneringsansvarlige i NGF er en skandale. Hvor lenge skal disse to få lov til å holde på?


 barce (14. sep 2012 12:40) *  IP
Det er faste oppgjørstidspunkter i nettbank, så påstander om 10 minutter for sen innbetaling etc faller på sin egen urimelighet.

Så hvis fristen var en bestemt dato, dvs midnatt - så vil en betaling ikke gå igjennom før 05:35 døgnet etter uansett om du registrerte regningen før eller etter midnatt.



 Dilter (14. sep 2012 13:08) *  IP
Ja, man skal betale i tide, men reaksjonen virker unødvendig streng spør du meg. Spesielt når det ikke er deltakeren selv som skal foreta betalingen.

Hvor lang er betalingsfristen egentlig?

Ingen jeg har snakket med som har vært i kontakt (eller prøvd å få kontakt) med turneringsfolkene i NGF har forresten noe godt å si.



 Frustrert (14. sep 2012 13:11) *  IP
Oppførselen ligner på adferden til skatteetaten og kemmneren. Der er vi tvansinnmeldte kunder uansett mens i golfforbundet kan vi faktisk melde oss ut. Med fallet i golfere så burde man begynne å ta bedre vare på den fallende kundemassen. Særlig er rekrutteringen blant unge for tiden ille ute. Da blir slik behandling av våre unge meningsløs og ødeleggende for hele golfnorge.

Straffen for sen betaling burde vært et gebyr ikke å nekte ungen deltakelse.



 Fooore (14. sep 2012 13:15) *  IP
Årsaken er vel at de tar kontakt med første på ventelista umiddelbart etter at fristen har gått ut.
Helt greit.



 Frustrert (14. sep 2012 13:35) *  IP
Fooore, jeg regner med at du jobber i offentlig sektor og ikke er vant med kunder som faktisk kan velge deg vekk. Betalingsfristen er mandag og turneringene starter lørdag.Regelen er like for voksne og barn. Når barn blir rammet av slikt blir ihvertfall jeg forbanna. Dette er ikke greit for meg.


 mer frustrert (14. sep 2012 14:01) *  IP
Systemet burde vært slik at du la inn betalingsinformasjon når man melder seg på. Kommer man så med trekkes startkontingenten automatisk. Med et slikt system ville ingen betale for sent. 'Servicebedriften' NGF velger heller en kranglete løsning, som alltid.


 Frustrert (14. sep 2012 14:19) *  IP
Er det noen i NGF som kan være så greie å få kranglefantene overlevert til NAV.


 Wilson (14. sep 2012 14:30) *  IP
Det er ganske mange WD i turneringer med betaling v fremmøte. Litt mer realt at nr 1 på ventelisten får mulighet. Det er jo bare å betale i tide. Glemmer man så er det surt. Men det blir feil å skylde på arrangør


 Fooore (14. sep 2012 14:33) *  IP
Eh, nei, jeg lever av fornøyde kunder.

Når barn blir ramma av at foreldrene ikke gjør det de skal er det selvsagt leit. Det skal ihvertfall mine barn skånes for, og om jeg ikke klarer det skal jeg ikke skylde på andre enn meg selv.



 Frustrert (14. sep 2012 14:39) *  IP
Tenk hvis man betalte sydenturen en dag for sent og reisebyrået solgte til en annen. Et slikt reiseselskap hadde ikke overlevd lenge.

Smidighet overfor barn er viktig. Her snakker man også om forskuddsbetaling. I tillegg, dersom man melder seg av etter fristen så må man betale full pris selv om NGF selger plassen til en på ventelisten. Jeg har barn i flere idretter behandlingen barn får av NGF er hinsides behandlingen man får i andre idretter.

Til slutt, til alle dere som mener at det bare er å betale på fristen. I en travel hverdag for oss som ikke jobber i offentlig sektor og reiser mye kan ting av og til gå galt og man glemmer å betale en regning. Straffen for dette er normalt gebyrer og morarente, aldri at ungene ikke får delta. Ikke rart at NGF sliter med rekrutteringen. Man får som fortjent.



 Fooore (14. sep 2012 15:04) *  IP
Kanskje det hadde vært enklere om klubb/pro gjennomførte disse betalingene?

Da vil de ha best mulig oversikt over hvem som faktisk skal bli med også, dersom det er organiserte turer.

Aner ikke hvordan min klubb gjør det.



 Fooore (14. sep 2012 15:05) *  IP
Og det å dra inn offentlig sektor og NAV minner veldig mye om debattspalter i VG og annet. Og dit vil vi vel ikke!?


 Frustrert (14. sep 2012 15:47) *  IP
Enkelt og greit så kan man kreve et ekstragebyr dersom en betaler for sent. Å hugge av armen på ungen blir helt feil. Ungen det gjelder har kanskje trent i flere år og endelig nådd målet sitt å kvalisere til TT eler NC. Det er bare NAV og skatteetaten som behandler kundene sine på den måten (sorry fooore men det finnes ingen andre analoger). Ingen bedrift i privat sektor hadde gjort noe slikt og jeg har ikke opplevd så fårlig behandling v barn i andre idretter og jeg ha 40 års erfaring innen ulike idrette.


 Frustrert (14. sep 2012 15:51) *  IP
Barce, man betaler via golfbox og det går ikke an å betale dersom man er 1 sekund for sen. Golbox styrer dette, ikke banken.


 DA (14. sep 2012 17:04) *  IP
Har noen ganger vært for sen med å betale til diverse NC, men har da alltid fått varsel og purring med sjans til å betale, før jeg evt ble kastet ut? Hørtes strengt ut...


 Surre (14. sep 2012 17:54) *  IP
Det interessante her er at, som Frustrert sier, spilleren må betale via sin Golfbox konto/bruker. Man må da benytte et kredittkort eller debetkort, dette har ikke de spillerne som er under 18 år lov til! Hvordan NGF da kan innføre et slikt betalingssystem for juniorer er ganske oppsiktsvekkende.


 oj oj oj (14. sep 2012 19:05) *  IP
dette løses jo enkelt ved at man alltid har lov å betale 20 sekunder for sent. da vil alltid folk som "frustrert" klare å betale i tide...


 Frustrert (14. sep 2012 19:44) *  IP
Mange nazier her. Jeg er bare opptatt at vi har med unge å gjøre. Reglene er kliss like for voksne (NC) og barn (TT og TRT). Det blir for meg helt feil at unger rammes av disse rigide reglene. Ikke rart at rekrutteringen svikter. Men dette har jo NGF vist at de ike bryr seg om ved flere anledninger.


 oj oj oj (14. sep 2012 19:57) *  IP
jeg kan fortelle en gladhistorie... det var en unge som hadde trent i fire år, som nå fikk sin store drøm oppfylt. han fikk spille titleist tour for første gang etter å ha kvalifisert seg og stått på venteliste. heldigvis for han hadde han også foreldre som gadd å bry seg om hva ungene sine driver med. ikke alle unger som er så heldig...


 Frustrert (14. sep 2012 20:28) *  IP
Oj, oj, oj sier jeg. Jeg hadde trodd goolfere hadde mer omtanke og empati. Ikke rart det går nedover med golfen i Norge. Ps du er ikke kvalifisert når du kommer via venteslistene. Det er kanksje ikke alle som har curlingforeldre fra beste vestkant.


 Frank (14. sep 2012 20:29) *  IP
Heldigvis strømmer de unge talentene til golfsporten. Ngf må jo være strenge med det presset de opplever. Med en så populær idrett på et så høyt sportslig nivå skulle det bare mangle at smidighet er tatt ut av vokabulæret.


 oj oj oj (14. sep 2012 20:45) *  IP
her er det noen som sliter med å følge enkle regler. jeg anbefaler til disse at de finner en annen idrett for poden sin. finn en idrett der det går fint å være med, selv om man har foreldre som gir faen.

ps. alle som står på startlistern er kvalifisert for å spille turneringen.



 halvor83 (14. sep 2012 20:49) *  IP
Prinsipp!!


 Frustrert (14. sep 2012 20:59) *  IP
Oj, oj, oj, godt alle ikke er som deg. Til neste år blir det borgerlig og da blir sånne millimeter sosialsister som deg forhåpentligvis byttet ut i offentlig sektor. Litt usaklig men du har sikkert aldri solgt noen ting.


 Surre (14. sep 2012 21:02) *  IP
Til oj, oj, oj: Har du satt deg inn i betalingsreglene og systemene som benyttes? For juniorer under 18 år er det som NGF legger opp til ulovlig (de har ikke lov til å betale/handle på nettet). Hvordan kan de da nekte noen å starte fordi de ikke har betalt innenfor tidsfristen, når måten de ber juniorene betale på er ulovlig?


 Fooore (14. sep 2012 21:49) *  IP
Dersom det er en pappa/mamma i 2012 som ikke har klart å følge disse ekstreme regler med frister(!), så er kanskje systemet ganske greit?

Nazi, offentlig sektor, NAV, regjeringa. Hallo?!



 oj oj oj (14. sep 2012 21:50) *  IP
man argumenterer med at "alle skal med", og at personer med betalingsvansker må gis slack. da er man så glorød, at du blir skremt av mine blå truser.

surre - og hvilken lov er det du tror du snakker om?



 Surre (14. sep 2012 22:14) *  IP
Oj oj oj, hva med loven om kredittkort. Du må benytte et kredittkort for å betale og det er ikke mulig for de under 18 (fordi det ikke er lovlig å få dette før du er 18)


 Frustrert (14. sep 2012 22:24) *  IP
Hvorfor benytter ikke NGF et straffegebyr slik som resten av verden. Enhver bedriFt i Norge betaler en og annen regning for sent. Ingen kontrakt blir kansellert ved at man betaler 1 dag for sent. Ja. jeg syns det er nazi og bevis på lite hjerterom. Skal vi få flere golfere til den fine sporten vår så må vi ha mer omtanke og empati, særlig for de få barna som spiller golf som faktisl blir færre.


 jossi (14. sep 2012 22:40) *  IP
Jeg kunne tenke meg et system der alle påmeldinger ble gjort via spillernes egen klubb - hvor da klubbene betalte ved påmeldingen i GolfBox og ikke i etterkant, som det åpenbart gjøres idag.
Jeg har også sett spillere som var påmeldt både på NorgesCup og Titleist Tour -med turnering samme helg - men hvor spillerne var fremdeles påmeldt på begge turneringene torsdag(dagen før turneringsstart).Her ville det vell være lettere å luke bort disse dobbel bookingene- hvis det hadde vært innført en forskuddsbetaling- som kunne refunderes ved avbestilling innen påmeldingsfristen ?



 oj oj oj (14. sep 2012 23:06) *  IP
surre- prøvd å betale med et betalingskort?


 Surre (15. sep 2012 18:17) *  IP
Oj oj oj; det går fint for de over 18 år, men de som er under 18 får ikke kort av banken som kan benyttes til dette via nettløsninger. Kortene deres kan kun benyttes i minibanker og betalingsterminaler i butikker som sjekker om det er penger på konto, ellers er dette et kredittkjøp og det må man være 18 for å kunne gjøre.


 oj oj oj (15. sep 2012 18:53) *  IP
det tar to sekunder å undersøke dine påstander i hvilken som helst bank. hvorfor prøver du ikke dette selv, så oppdager du at du tar feil? eller må jeg hjelpe deg?


 Surre (15. sep 2012 20:02) *  IP
oj oj oj, da må du hjelpe meg for jeg har snakket med banker jeg også :)


 oj oj oj (16. sep 2012 10:28) *  IP
https://www.dnb.no/privat/nettbank-mobil-og-kort/konto/intro.html

sitat -

•Visa-kort med mulighet for valgfritt design;
- kan brukes i butikker og minibanker både i og utenfor Norge, så lenge det er penger på kontoen
- ved fylte 15 år kan kortet benyttes til å handle på nett

lykke til med snakkingen med banker.



 Surre (16. sep 2012 13:21) *  IP
oj oj oj; da har du rett når det gjelder DnB for de over 15år, men hva med de som er 13 og 14? Ellers så har jeg rett når det gjelder bankkortene som 13 til 17 åringer får hvis de er kunde i sparebanker. De får et Visa Electron kort som ikke kan benyttes på nettet. Det kan ikke være slik at man må være kunde i bestemte banker (f.eks DnB) for å kunne spille turneringer som er i regi av NGF når men er under 18år?

https://www.spv.no/privat/kundeprogrammer/vestavinn-13-til-17/
Kort
Visa Electron kan du få fra du er 13 år. Du kan handle og ta ut penger når du trenger det, men det er en grense for hvor stort beløp du kan bruke i løpet av en uke. Du kan ikke benytte kortet til å handle på internett, og du kan ikke bruke mer enn det du har på kontoen din.



 oj oj oj (16. sep 2012 20:30) *  IP
sutrekulturen vil ingen ende ta.

gå å klag til den latterlige banken din da, og ikke sutre over ngf.

her er utsagn på samme begredelige nivået.

"det går ikke buss til golfbanen. man må da ikke ha bil for å spille turneringer som er i regi av ngf?"
"hvorfor skal man betale for å spille titleist tour? man må da ikke ha penger for å spille turneringer som er i regi av ngf?"
"hvorfor skal titleist tour gå på lørdager? man må da ikke ha fri fra lørdagskjobben for å spille turneringer som er i regi av ngf?"



 009 (17. sep 2012 10:10) *  IP
Dette er selvsagt bare tull og vås fra forbundets side.

Hvis det skal være så strenge betialingsfrister så får forbundet sørge for å pumpe ut påminnelser før påmeldingsfristen går ut.

Det er slike regler som gjør at folk blir sure og lei og jeg kan opplyse om at reglene ikke er like strenge på NorgesCup hvor spillerne som regel er gamle nok til å betale og holde orden på slike ting selv.

Det er en skandale at framtidens golfere blir straffet på denne måten.

Med slike holdninger er det større sjanse for at forbundet distanserer seg til utøverne enn at de møtes og det er jo selvsagt veldig synd.

Dette er bare unødvendig.



 Duffy2 (18. sep 2012 18:48) *  IP
Noen her inne tar denne useriøse svimlingen Frustert på alvor? Frustert begynte tråden bra, men endte dessverre opp som en tufs.:(


 Wilson (18. sep 2012 19:08) *  IP
Hvis fremtidens golfere ikke er i stand til å betale en VIKTIG turnering i tide så er jeg redd for at de ikke har så mye å hente på banen heller.

Men, pappa kan jo være Manager og sørge for at de blir meldt på og at det blir betalt.

Så får vi bare håpe at ikke pappa tar en Elliot



 Frustrert (18. sep 2012 21:20) *  IP
Hvis det å vise mer hjerterom og mindre gammeldags nazidisiplin er tufsete så greit for meg. Det vigtigste for meg er at vi tar vare på de få unge golferne vi har og ikke straffer dem utilbørlig for bagateller som å betale en dag for sent (men fortsatt før turneringen starter). Kjenner ikke til noen idretter der man har slike rigide regler for unger. Jeg syntes også det er dumt dersom man må ha foreldre som må være managere for at slikt ikke skal skje. Det er nå min mening og det tjener ingen at NGF blir oppfatte somm rigid gammeldags regelrytter som benytter enhver anledning til å straffe slike bagatelmessige ting som å betale 1 dag for sent. Forseelsen er etter mitt skjønn en bagatell mens straffen er hjerterå.


 oj oj oj (18. sep 2012 22:18) *  IP
hjerterom, gammeldags, nazidisiplin, utilbørlig, bagateller, rigide, dumt, rigid gammeldags regelryttere, straffe, bagatellmessige, hjerterå.

jeg synes virkelig synd på deg.

den eneste som blir straffet her er du. jeg er hundre prosent sikker på at poden din forstår hvem dette er sin feil. den er helt og holdent din. klart det svir.



 Frustrert (19. sep 2012 00:31) *  IP
Jeg har aldri betalt for sent men jeg har faktisk vondt av de som har foreldre som i hverdagen kanskje har glemt å betale i en travel hverdag. For min del ønsker jeg mer hjerterom for de få ungene som spiller golf. Vi har nesten ikke unge golfere lengre og det er etter mitt sjønn veldig uheldig. At NGF er så strenge og lite smidige mener jeg er negativt for rekrutteringen. Hadde man spurt de unge så hadde man sannsynligvis fått unisont fra dem at dette er urimelig. Det hjelper svært lite på rekrutteringen at noen gretne gamle gubber mener at golf skal spilles i knickers. Jeg syntes mer synd på de som totalt mangler empati overfor den stakkars ungen som blir rammet.


 Wilson (19. sep 2012 01:35) *  IP
Frustrert,

Problemet her er ikke NGF eller arrangør.

Som idrettsleder for barn i mange år så har jeg sett litt av hvert.
Og jeg hadde empati for de som alltid måtte sitte på til kamp, alltid var sene til trening og de som hadde foreldre som alltid betalte treningsavgifter for sent.

Problemet er sløve foreldre som prioriterer seg selv og som ikke prioriterer sin sønn eller sin datter nok.




 digger (19. sep 2012 04:04) *  IP
Wilson! Det er leit å høre at du har vært idrettsleder for barn når du har den holdningen. De fleste vil prøve å unngå at feil som voksne begår får konsekvenser for barna.
Å bruke dette som en anledning til å vise at foreldre er udugelige er bare smålig.
Du lar vel ikke guttungen stå i gjen på parkeringsplassen når dere kjører til bortekamp og forklarer han at faren ikke har betalt bensinpenger i tide?



 Wilson (19. sep 2012 07:26) *  IP
digger

Les hva jeg skrev
"Og jeg hadde empati for de som alltid måtte sitte på til kamp"

Jeg skrev ikke at de måtte stå igjen.

Jeg hadde bilen full hver gang.

Og den var full av barn hvor foreldrene hadde flere biler i fam, men de gadd ikke kjøre barna sine.

Vi hadde kjøreliste, og jeg kjørte alltid.

Så digger;når du blir trist så er det bare fordi hjernen din er litt uklar 04:04.

Det stod aldri noen barn igjen på mitt lag. Vi ordnet det uten at barna ble lidende.

Ble det bedre for deg nå? :-)



 Undrende (19. sep 2012 08:07) *  IP
Wilson; men i golfturneringene blir barna "stående igjen" slik regelverket til NGF er. Ja, noen foreldre er sløve og i noen tilfeller grunnen til problemet men NGF's "straffereaksjoner" i disse tilfellene er ikke bra (startnekt på turneringen og andre NGF-turneringer inntil startavgiften + straffegebyr er betalt).


 digger (19. sep 2012 08:10) *  IP
Wilson, selvfølgelig trodde jeg ikke du lot noen stå igjen. Jeg skrev det for å få fram poenget. Du ville gjort som en hver fornuftig person uansett hvor irritert du er på foreldrene.
Hvorfor er det så urimelig å forvente det samme av NGF så lenge utøverene er barn?



 Wilson (19. sep 2012 09:10) *  IP
NGF må faktisk ivareta de som stor på venteliste også.

Med så mange deltakere så blir det vanskelig uten klare regler.

Karriere og fremtid raser vel ikke sammen pga en nedtur.
Hvis så er tilfelle tror jeg noen må skjønne at det neppe er så mye liv laga for den karrieren.
Bedre å lære av feil å unngå nye tabber, akkurat som på banen.

Rett ryggen og se etter nye muligheter.



 barce (19. sep 2012 09:16) *  IP
Hallo..

Hvis et fotballag krever svar på mail innen tirsdag om sønnen skal være med på kamp på torsdag, og ved tilfeller hvor de ikke får svar så henter de inn en erstatter. Mener dere at denne erstatteren skal bli kastet ut igjen onsdag fordi de får en forsinket bekreftelse?



 Xo (19. sep 2012 09:23) *  IP
Helt riktig Barce,selvfølgelig skal man ikke kaste ut reserven. Hele poenget for NGF er vel at de ønsker å fylle opp alle ledige plasser. Ved å sette en frist, får de muligheten til å fylle opp startfeltet innen turneringen starter. Dette er vinn vinn for alle parter bortsett i fra spilleren som dessverre okke rakk fristen. Det er vel like greit at spillerene lærer seg hvilke konsekvenser det har å ikke overholde fristen. Så unngår de kanskje på et senere tidspunkt å enne opp som Henrik Bjørnstad, som heller ikke rakk tidsfristen. Fikk nok sannsynligvis litt mere konsekvenser for HB, enn for andre.


 Frustrert (19. sep 2012 10:51) *  IP
Helt korrekt Barce. Forskjellen er at i Golf er det en computer som bestemmer som er satt slik at dersom man betaler 1 time for sent så er man ute. Slik er det ikke i noen andre idretter. Man tar da gjerne kontakt med spilleren eller treneren for å avsjekke om det har skjedd en forglemmelse etc. Vi må ha frister men etter mitt skjønn burde fristen vært som nå, dvs mandag og ekstragebyr for sen betaling og at man mister plassen onsdag. Da ville man ha god tid til å inkalle de på ventelisten. For voksne på NC er det helt greit slik det er nå. Det viktigste for meg er at vi er bitte litt mer feksible med unger enn voksne.


 DnC (19. sep 2012 10:59) *  IP
Hadde NGF vært litt lure hadde man gjort som alle andre nettbutikker. Man må legge inn betalingsinfo når man bestiller varen (turneringspåmelding). Da ville man sluppet alt styret som Frustrert beskriver.


 barce (19. sep 2012 11:15) *  IP
Problemet er at innbetalingen er, slik jeg forstår, også en type bekreftelse på deltakelse.

Hvis man betaler ved innmelding, hvordan skal man få en bekreftelse på deltakelse - slik at man eventuelt kan hente inn reservene? Må eventuelt reservene dukke opp på banen og håpe at mange betalende spillere ikke dukker opp?

Jeg tror egentlig den beste løsningen er å ikke være fleksible. På ett eller annet tidspunkt må man sette en endelig frist.

Mitt forslag vil derfor være følgende: Man innhenter e-post adresse til påmeldte via registreringen. To dager før betaling må foreligge, sendes det ut en påminnelse på mail.

Case closed!



 oj oj oj (19. sep 2012 19:19) *  IP
om du setter fristen til søndag eller onsdag med straffegebyr har selvfølgelig ingen betydning. foreldre som gir faen i poden, blir også da 10 min for sent på onsdag, og kommer sytende med dårlig samvittighet og kaller andre for nazi og andre morsomme ting.


 Duffy2 (19. sep 2012 21:05) *  IP
Det er vel ingen som er uenig med deg Frustert i denne SAKEN, men enkelte argumenter du kom med lenger opp i tråden var av en karakter som avslørte deg som person. At golfverdenen er for rigid og har vært med på å skape problemer for golfens omdømme og rykte, er det vel ingen tvil om.


 Frank (19. sep 2012 21:50) *  IP
Er det et utpreget problem i norsk golf at ventelistene for å komme med i turneringer er lange?


 Frustrert (20. sep 2012 11:44) *  IP
Foreldre gir vel neppe faen i poden sin fordi de, ved en forglemmesle betaler for sent. Man kan være ute på forretningsreise etc og noen har faktisk en meget travel hverdag der begge jobber i krevende stillinger. Men bevares NGF må gjerne fortesete med sine rigide sentralstyrt esystemer med lite fleksibiltet. Såp får tiden vise om den bratte negative trenden fortsetter. Dersom vi vil bli kvitt ungene på golfbanen så kan man bare ansette oj, oj oj i NGF. Makan til manlende empati for barn oppleves heldigvis skjelden.


 Wilson (20. sep 2012 12:32) *  IP
Frustrert
Nå må du slutte med å forsvare ansvarsfraskrivelse for foreldrene.
Hvis en gutt eller jente skal bli god så krever det mange forsakelser fra foreldrene. Spør Rory Mc om du ikke tror meg.
Hvis mor og far er så opptatte av egen jobb at de ikke makter å følge opp avkommet så er det leit.
Men vær så snill. Slutt med sutringen din og ikke skyld på NGF.



 Frank (20. sep 2012 13:06) *  IP
Frustrert hr selvsagt helt rett i at man skal være smidig.Det skal jo ikke være sånn at man er nødt til å ha foreldre som står på pinne for poden hele døgnet Wilson. Fakta er at norsk golf ikke tiltrekker seg veldig mange talentfulle unge atleter. Om du mener rigide tugvinte systemer bedrer rekrutteringen og at det ikke er plass til de som ikke passer 100% inn er det jo opp til deg. Men du fremstår ganske tåpelig.




 Wilson (20. sep 2012 21:55) *  IP
Frank,

Det største problemet med golf er at banene ligger usentralt, og de under 16 må ha skyss til og fra banen.

Og jeg har sett nok av barne og ungdomsidrett til å mene at det er de som har foreldre som støtter opp som veldig ofte er de som blir gode.
Har foreldrene god økonomi så er det også et pluss.

Det er skivebom å skylde på rigide betalingsløsninger for at rekrutteringen er dårlig.



 Frank (20. sep 2012 22:56) *  IP
Selvsagt er det en fordel å ha foreldre som kan stå på. Poenget er å også ta vare på de som ikke har det. De driter du tydeligvis i. De kan takke seg selv. Jeg tror man skal være generøs og la detaljer være detaljer. En idrett som utelukkende tar vare på de med ressurssterke foreldre er en fattig idrett, og gir helt feil signaler.

At rekrutteringen er dårlig skyldes flere ting, men for de som ikke spiller golf oppleves idretten som snobbete og lite inkluderende. Rigide betalingsløsninger mot barn bekrefter bare inntrykket.



 Far (20. sep 2012 23:06) *  IP
Jeg er uenig med Frustrert. Det er bra at NGF har satt en tidsfrist tidlig i uken. Tidsfristen bør ikke flyttes nærmere turneringsstart fordi det gir for kort varsel til de på ventelisten som eventuelt rykker opp.

Som far til en annen pode liker jeg å ha lengst mulig planleggingshorisont for tilrettelegging av reise, organisering av overnatting, anmode skolen om skolefri og eventuelt rydding i egen møtekalender for å muliggjøre avspasering fra jobben. Derfor er det fornuftig at betalinsfristen er satt til mandag slik at endelig deltakerliste foreligger tirsdag.



 Wilson (21. sep 2012 03:30) *  IP
Frank
Du skriver om meg: "De driter du tydeligvis i. "

Jeg kan fortelle deg at jeg har kjørt på barn i 16 år som ikke er mine til og fra kamp.
Jeg har lagt ut for startavgifter for barn av foreldre med så dårlig råd at de ikke fikk vært med om ikke andre hadde betalt.

Min irritasjon går på ressurssterke mennesker som ikke gidder å følge opp sine egne, og som sutrer mot arrangør og forbund når de selv har feilet.

Hvis du leser Far sitt innlegg så er det akkurat samme argumentasjon som jeg kom med lenger opp i tråden.



 Gulber (21. sep 2012 07:56) *  IP
Det er trist at poden ikke fikk spilt denne turneringen, men et sted må fristen være for betaling. Jeg er enig med far her, da får de som står på reserve/ventelista en mulighet. slik er det jo over alt, kommer du bare 1min etter at bussen har kjørt.Da kommer du ikke med den, å da må du vente på neste buss, så da får vi håpe at frustrert ikke gjør denne feilen en gang til. Å alle kan jo glemme av og til, du er ikke alene om det.


 Frank (21. sep 2012 12:57) *  IP
Fantastisk wilson. Det er sånne ildsjeler man må ha for at unge skal komme frem. av innleggene dine leste jeg et helt annet standpunkt til det å hjelpe unge. Det var enten dårlig lest av meg eller dårlig skrevet av deg.


 Frustrert (21. sep 2012 15:32) *  IP
På toppen av det hele forlanger NGF at den som ikke fikk spille faktisk må betale (er dette lovlig?). Altså, ungen som er ekstremt skuffet fordi han ikke fikk spille må faktisk betale full startkontingent. Dette blir jo særdeles lønnsomt for inkreveren NGF. Slike vilkår minner mer om skatteetaten enn en organisasjon som ønsker å fremme golf mot ungdom. Jeg er ganske sikker på at de aller fleste ungene som spiller golf i Norge er enige om at dette er for hard straff. Dette må vi ta på alvor. Essensen er at vi faktisk har et markedsføringsproblem mot de unge (de velger vekk golf for tiden). Kynismen og mangel på smidighet hos NGF og kamphanene Wilson, oj, oj, oj og Far vil ikke hjelpe noen ting mot å snu vårt rekrutteringsproblem.


 Far (21. sep 2012 16:44) *  IP
Frustrert: Du argumenterer for at systemet bør gjøres mer smidig for deg, og så skal alle andre vente på deltakerlisten i mellomtiden, dvs systemet skal gjøres mindre fleksibelt for alle andre. Du bygger din argumentasjon på er at du og din kone har såkalt krevende stillinger i privat sektor og at du har behov for å reise på forretningsreiser. Dette er en tøvete argumentasjon som ikke innbyr til sympati.

Hva gjelder rekruttering til golfsporten vil jeg heller trekke frem holdningene du utviser i din argumentasjon som et større problem for golfen.



 solskinnsgolfer (21. sep 2012 16:57) *  IP
Veldig bra, Far! 100% enig. At golfen mister rekruttering pga at man ikke kan få lov å betale for sent er en merkelig påstand. Det er nok mer et forsøk på å unnskylde egen uheldige håndtering av betalinsgsfrister.


 Frustrert (23. sep 2012 21:06) *  IP
Far, jeg har aldri betalt for sent. Det er lov å være uenig med et regime selv om en selv ikke er rammet. Empati for andre er nok fjernt for deg.


 lars (24. sep 2012 21:11) *  IP
Betal i tide?... Hvor vanskelig kan det være, folk klarer vel å betale regningene sine i tide, hva er forskjellen?

Er du på reise med jobben har du helt sikkert tilgang til enten mobilbank app eller en data..




 Frustrert (24. sep 2012 21:59) *  IP
Normalt får man en rentenota eller gebyr og det er fair Lars. Det at man blir fratatt kjøpet og må betale alikevel er litt drøyt. Men jeg er helt enig med deg man skal betale på fristen og de aller fleste klarer også det. Poenget er straffen.


 lars (25. sep 2012 19:44) *  IP
Var ikke klar over at man likevel må betale. Trodde straffen var at man mistet plassen.
Det er jo helt på trynet, i hvert fall hvis de gir plassen til den neste på ventelisten og får betaling derfra i tillegg.

Noen som har ringt NGF og bedt om pengene i retur? Jeg kan ikke se hvordan de kan ha lov til å holde på pengene og nekte tjenesten.



 lars (25. sep 2012 19:52) *  IP
Stemmer det virkelig at de holder på pengene?

Altså jeg forstår at deltakere kan bli nektet adgang dersom avgiften blir betalt for sent. Dette er en avgjørelse NGF kan ta.

Jeg kan ikke forstå at de rent juridisk kan holde på pengene dersom de likevel blir betalt(men for sent). Utestengelse fra turneringen ville jo vært samme straff enten man betaler eller ikke (så lenge betalingen skjer for sent).

Er det sånn at "Bordet fanger" på NGF's bankkonto?
Nei fy fan, jeg hadde klikka..




 Wilson (25. sep 2012 20:17) *  IP
Noe slikt er jo helt forkastelig om det er tilfelle.

Men dette har jeg vondt for å tro er tilfelle.



 tilskuer (25. sep 2012 20:40) *  IP
Litt lenger opp i tråden var poenget at det ikke gikk an å betale hvis man var 10 sek for sent ute. Så NGF kan vel ikke holde tilbake penger det ikke går an å betale inn. Hvis NGF tar betalt for et produkt de nekter å levere ville dette være svindel.


 Surre (25. sep 2012 20:58) *  IP
Hvis man ikke betaler i tide, blir man strøket fra listene og må betale et gebyr på dobbelt startavgift for å få lov til å være med senere. Så, Lars, man kan jo si at bordet fanger...


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72