Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Homer - 31. aug 2012 kl. 11:04 *  IP
Kristne golfspillere

Har registrert at det er en del profesjonelle golfspillere som er personlig kristne. Når de vinner får gjerne Gud delvis æren. Noen av navnene jeg har registrert er:

Webb Simpson
Bubba Watson
Aaron Baddeley
Zach Johnson
Stewart Cink
Kenny Perry

Noen som vet om flere?
 Kristen (31. aug 2012 11:40) *  IP
Stian Lund


 Pølse med brød (31. aug 2012 12:00) *  IP
Hvis de er personlig kristne som amarikanere flest er det vel mye et spill for galleriet?




 Fant (31. aug 2012 12:32) *  IP
Rickie Fowler
Ben Crane



 Kjakan (31. aug 2012 12:47) *  IP
Lurer på hvordan Gud bestemmer hvem av dem som skal få vinne til enhver tid?


 Homer (31. aug 2012 13:09) *  IP
Synes det virker idiotisk når spillerne trekker Gud inn i dette slik som Cink gjorde i 2009. Det er så jeg føler meg flau på dere vegne. Enten man tror på Gud eller ikke skulle man tro han hadde bedre ting å foreta seg enn å legge seg opp i utfallet av golfturneringe.

Dessuten hadde Gud vært i besittelse av noen form for rettferdighetsfølelse hadde han latt Tom Watson vinne i 2009. Absolutt ALLE holdt med Watson og det var helt hjerteskjærende når han misset vinnerputten.



 Freud (31. aug 2012 13:21) *  IP
Da er det 3 spillere på USAs RC-lag som legger alt i Guds hender. Med et wild card til Fowler blir det 4. Da er jo USA nødt til å vinne. Er det ingen europeiske toppspillere som er "personlig kristne"?


 Provisorisk (31. aug 2012 14:08) *  IP
Skulle hatt Daly på det laget som en motvekt hehe



 009 (31. aug 2012 14:25) *  IP
Ja, å trekke inn gud etter en seier i hvilken som helst sport er faen meg en skandale. Det er ingen ting mindre enn et hån mot de andre spillerne. Når man takker gud for en seier så er det det samme som å si at gud valgte den og den til fordel for en annen noe som i seg selv bare er sprøyt og tullball...

Jeg blir forbanna på slike spillere og derfor er Zach Johnson og Cink to av de spillerne jeg liker minst av alle...

For no forbanna tull.

Når det er sagt så har jeg selvsagt ingen ting imot at folk tror på gud, allah, pizza eller hva det måtte være, men hold det for dere selv og i hvert fall ikke dra det inn i takketaler.

Se religulous! Fantastisk morsom film om religion og sånt! :)



 Lost ball (31. aug 2012 14:47) *  IP
Betyr det at noen som ikke tror, har lov å si at de ikke tror at religion har innvirkning, mens de som tror ikke har lov å takke høyere makter når det skjer dem noe godt?

En slags differensiert ytringsfrihet?



 Provisorisk (31. aug 2012 14:57) *  IP
Hahaha

Det hadde vært moro å hatt i en takketale

Gud hadde ihvertfall ingenting med dette å gjøre!!!



 Lost ball (31. aug 2012 15:30) *  IP
Det tror og hevder du, men det må vel være tillatt for andre å tro og hevde noe annet? Eller?


 Provisorisk (31. aug 2012 15:37) *  IP
Driter i hva andre trur på det får de velge selv

Men kristendommen har vel i alle år prøvd å prakke den relgion driten på andre folk har de ikke?

Hadde det finnes en gud hadde jeg fått Hio for lenge siden :))



 par (31. aug 2012 17:26) *  IP
Hvilken tråd... Hadde jeg latt meg influere av alt eller noe av dette sprøytet hadde jeg hatt et ørlite.. problem.


 Frank (31. aug 2012 18:27) *  IP
Folk må få tro hva de vil, men man er rimelig blåst i pappen om man tror på en Gud.


 Freud (31. aug 2012 18:29) *  IP
Bravo Frank!


 007 (31. aug 2012 19:50) *  IP
Ingen vet hva "personlig kristen" betyr.

Teit tråd!



 Duffy2 (31. aug 2012 20:44) *  IP
Nei nei! Dette er endelig en arti tråd! Halleluja!:)


 009 (31. aug 2012 21:37) *  IP
Lost ball: Folk må selvfølgelig få lov til å tro på hva de vil, men hvorfor kan de ikke holde det for seg selv? Det er poenget...


 barce (31. aug 2012 22:39) *  IP
En gang i fremtiden vil man se tilbake på religion som det siste primitive trekket ved menneskerasen.


 Ronni (31. aug 2012 22:50) *  IP
Alle har vi vel behov for å tro på ett eller annet om vi kaller det Gud, religion, vitenskap, Staten, fornuften eller noe annet er vel et fett.


 barce (31. aug 2012 23:32) *  IP
Det er en viss forskjell mellom troen på tyngdekraften og troen på en Gud som sendte sin enbårne sønn til jorden for 2000 år siden slik at vi kunne gjenopprette vårt forhold til ham.

Interessant å se på hva som er kulturelt akseptert med hensyn til tro. Til tross for at biskopen i Oslo har et verdensbilde tuktet på løse eventyr fra fordums tid, er han respektert og akseptert i samfunnet. Det er vår kulturarv.



 Gunnar Bull (31. aug 2012 23:43) *  IP
barce, først snakker du om religion generelt og så snakker du om kristendommen spesifikt.

Tror aldri vi blir kvitt religion, og jeg tror heller ikke at det nødvendigvis ville være så positivt om vi ble det.




 barce (01. sep 2012 00:06) *  IP
bull, var kristendommen et dårlige eksempel?

Jeg tror religion vil skifte form og farge etterhvert som tiden går. Men den figurative troen mener jeg har en begrenset levetid.



 dutte (01. sep 2012 00:24) *  IP
Apropos Daly, han er troende til litt av hvert. ;-)


 Frank (01. sep 2012 00:39) *  IP
Religion er fantastisk for folk som leter etter svar på spørsmål de ikke aner hva betyr. Barn elsker nissen, men at voksne ikke klarer å forstå at sånne tig er skrøner er ufattelig


 Rsped (01. sep 2012 01:06) *  IP
Syntes igrunnen det er like fantastisk å tro at alt rundt oss bare er skapt ved en tilfeldighet.

Er selv kristen, og da forstår jeg at jo at jeg er helt utrolig idiot etter manges mening her inne. Jeg syntes allikevel amerikanere har en tendens til å dra det en smule langt. Husker fortsatt hvordan begge lag i Super Bowl 25 eller hva det var satt og ba om at det stakkaren som skulle skyte det siste avgjørende sparket på ballen skulle treffe/bomme. Setter jo Gud i et lite dilemma...

Men USA er et samfunn der det er utrolig mye mer akseptert å snakke om både religion og følelser, noe vi i det "kalde" nord ikke er vant med i det hele tatt, ihvertfall ikke på TV (utenom overstadig berusede folk som blir filmet 24 timer i døgnet). For amerikanere flest er dette helt normalt. Det er deres kultur, og da blir det litt meningsløst av oss her borte og sitte å kritisere en kultur som vi ikke er en del av.



 barce (01. sep 2012 01:26) *  IP
Kanskje det ikke er en tilfeldighet.. Åpenbarer Gud seg i stua og slår av en prat, så skal jeg være den første til å gå i kirken hver bidige søndag, reise som misjonær rundt i afrikanske land og selge bibler i nabolaget!

Men at jeg skal tro på noe som tilbakevisende som kristendommen er å dra den litt for langt!

Interessant å lese hva Einstein mente om en skaper:

In short, there is no conclusive evidence Einstein was a theist. At best, he was a Pantheist and used the term "God" as an abstract symbol of the unknown/creation.

I think part of the problem of theists wanting to believe that famous scientists such as Einstein and Hawking believe in their god comes from the common quote: "God does not play dice with the Universe." To those who already wish that Einstein believed in god, Einstein's mere mention of "god" here is all the "assurance" they need. But to truly understand what he meant when he said that, one has to dig further into Einstein's views toward god and religion. Scientists often informally use "god" to mean the laws of nature.

Here are some quotes relating to Einstein's views on god & religion:

"I believe in Spinoza's God who reveals himself in the orderly harmony of what exists, not in a God who concerns himself with fates and actions of human beings." Upon being asked if he believed in God by Rabbi Herbert Goldstein of the Institutional Synagogue, New York, April 24, 1921, [1].

"an attempt to find an out where there is no door."[2]

"Our situation on this earth seems strange. Every one of us appears here involuntary and uninvited for a short stay, without knowing the whys and the wherefore. In our daily lives we only feel that man is here for the sake of others, for those whom we love and for many other beings whose fate is connected with our own." ... "The most beautiful and deepest experience a man can have is the sense of the mysterious. It is the underlying principle of religion as well as all serious endeavour in art and science. He who never had this experience seems to me, if not dead, then at least blind. To sense that behind anything that can be experienced there is a something that our mind cannot grasp and whose beauty and sublimity reaches us only indirectly and as a feeble reflection, this is religiousness. In this sense I am religious. To me it suffices to wonder at these secrets and to attempt humbly to grasp with my mind a mere image of the lofty structure of all that there is." Einstein's speech 'My Credo' to the German League of Human Rights, Berlin, autumn 1932, Einstein: A Life in Science, Michael White and John Gribbin, Page 262.



 par (01. sep 2012 08:22) *  IP
Hoff! Dette sier litt om hva folk bruker tida si på... Kan du ikke heller gjøre som meg å ta deg en tur på det nærneste pleie og omsorgsheim og vise litt omtanke?


 Mr.Goat (02. sep 2012 10:54) *  IP
Gud tvinger seg ikke på noen. Valget om å oppsøke han eller ikke, er vårt. Valget om å finne ut om han finnes eller ikke er vårt. Vi kan gjerne bruke andre som målestokk for hvem/hva Gud er eller ikke er, men få ting slår å virkelig ville finne ut av det selv. Da kan en iallefall slå seg til ro med det ene eller det andre.

"Dere skal søke Meg, og dere skal finne Meg når dere søker Meg av hele deres hjerte" Jer.29.13



 barce (02. sep 2012 11:45) *  IP
Enhver diskusjon med en religiøs som tar utgangspunkt i at en Gud eksisterer er helt håpløs.

Men tro handler om tro. Det vil si at man velger å tro på noe som ikke er beviselig. Ergo er det et paradoks at de minst tolerante menneskene er de religiøse. Man tror på noe som mest sannsynlig er vås, og samtidig avviser man andres trosyn og tankegods. Fantastisk!

par: Du er ingen filosof? En handlingens mann?



 Provisorisk (02. sep 2012 14:47) *  IP
Mr Goat

At du kan si noe sånt viser at du ikke kjenner til historien i hele tatt! Lurer på hvor mange som har blitt drept i kristendommen sitt navn oppover åra, påtvinget tro eller dø



 Wilson (02. sep 2012 15:59) *  IP
Jeg skal ikke uttale meg om andres tro, der får en og enhver tro på det han/hun vil.

Men at mange har blitt prakket på kristendom og også måtte lide pga fanatisme er vel liten tvil om.

At Cink m flere takker Gud for at de vinner er patetisk.
Den får de heller ta i aftenbønnen på kammerset.



 tilskuer (02. sep 2012 22:34) *  IP
Barce:
Hvis en skal dømme etter denne tråden er det helt klart "ateistene" som er de minst tolerante.



 barce (02. sep 2012 22:52) *  IP
For å få litt liv i en diskusjon så hjelper det å være intolerant :)


 radar (03. sep 2012 13:46) *  IP
Hvis man følger en slags teaparty tankerekke og konkluderer med at gutta over tror de har fått fysisk hjelp av Gud, "the chosen one" opplegg så er det lett å bli bitte litt provosert..

Men, tenker man som så - at troen på Gud hjelper dem til å holde nervene under kontrol, som en slags Bob Rotella oppe i blant skyene så er det litt mer "ok".

"I don't have a problem with God it's his fanclub I can't stand" er vel greia for mange :)



 Resurrected (03. sep 2012 17:54) *  IP
Toleranse overfor idioti er i seg selv idioti


 Gunnar Bull (03. sep 2012 18:00) *  IP
Enig. Intoleranse mot idioti :-)


 tilskuer (03. sep 2012 19:24) *  IP
Problemet blir kun at alle intolerante idioter kan definere sin intoleranse som intoleranse mot idioti.


 Freud (03. sep 2012 20:04) *  IP
Toleranse har ingenting med om du er enig eller uenig i en annens mening og respekterer den eller ikke. Toleranse er det at du forsvarer denne personens rett til å hevde denne meningen, selv om du er uenig i den.


 Støtte (03. sep 2012 22:13) *  IP
Freud er igang igjen ser jeg:-)


 barce (03. sep 2012 22:25) *  IP
Han har et poeng da!


 Wilson (03. sep 2012 22:39) *  IP
Dette skrev en gammel kjenning om toleranse i en annen tråd

En debattant kan ikke pr.definisjon ha respekt for sine meningsmotstandere. Han respekterer primært sine egne synspunkter, og da kan han ikke samtidig respektere motstanderens. Elementært.



 Gunnar Bull (03. sep 2012 22:45) *  IP
Ånei, ikke den gamle diskusjonen om toleranse og respekt nå igjen...





 DA (03. sep 2012 23:33) *  IP
joa



 dutte (04. sep 2012 00:50) *  IP
Takk til den/dem som skapte oss at Kim Ojo ikke er golfspiller.

Homer med sin refleksjon om Tom Watson er trådens vinner. Takk hvem du vil:-)



 Rsped (04. sep 2012 01:14) *  IP
Er enig med deg i det. Watson skulle ha vunnet. Ellers syntes jeg Radar hadde et godt poeng, og jeg tror nok det er det de fleste prøver å formidle, ikke akkurat at Gud holdt med dem, selv om jeg er helt enig at det kan høres slikt ut mange ganger.

Ellers til Provisorisk: Skal ikke be til Gud om at vi må vinne i lagmatchen mot Ogna ;-) Satser på at det ordner seg uansett...



 Resurrected (04. sep 2012 07:37) *  IP
Det kommer an på hvor grensa for intoleranse ligger. Mange religiøse bruker begrepet sånn at hvis noen utfordrer eller sier mot deres tro så er det respektløst og intolerant. So be it.

De som takker gud eller nissen etter en seier burde diskes hvis det er sånn at de har hatt hjelp av andre enn caddien sin, det må være juks!



 Wilson (04. sep 2012 10:25) *  IP
Ha ha. Bra kommentar


 Exslicer (04. sep 2012 10:37) *  IP
De kan takke Gud for at de har det så bra at de har anledning eller helse til å spille golf og heller benytte pro'ene til å bedre spillet sitt. Pro'en fikset slicen på en time, da en måned med håp om hjelp fra høyere makter ikke førte frem.
Mange av golfspillerne er religiøse, uten at det fremkommer på banen. De takker nok for anledning og helse og lar det være med det. Det gjør i hvertfall jeg. Årsbeste er 84 slag. Årsverste i konkuranse er 118 slag. Tror ikke Gud deltar i selve spillet nei. Jeg takker pro'en når det går godt, og forbanner meg selv når jeg rusler tur i vannhinderet for 'nte gang.



 par (04. sep 2012 10:50) *  IP
Godt Exslicer. Akkurat sånn. Jeg har mye rart i hodet og mye får jeg ikke orden på. Men sålenge jeg vet hva jeg gjør just nu og kan føre en vanlig samtale med litt vett er jeg meget fornøyd. Om Gud eller noen annen er her eller ikke kan jeg ikke se jeg får gjort noe med. Om jeg tror noe om det er noe helt annet. Men; Det er crazy å oppføre seg som om en Gud holder med noen mer enn andre. Takk. Det var alt her.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72