Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 007 - 22. aug 2012 kl. 20:23 *  IP
Siste innen avstandsmåling ..

Hva bør man velge?
 Wilson (22. aug 2012 22:19) *  IP
Etterhvert som mange baner får bedre GPS målinger så tror jeg GPS blir veldig bra mht avstander underveis fra tee til green. Med det mener jeg avstander til bunkere eller andre hindere.

Men, på innspill som går for flagget mener jeg Laser vil være det mest nøyaktige.



 DA (23. aug 2012 00:55) *  IP
Gps er for unøyaktig. +/-5 m er for mye. Laser og baneguide er det eneste som funker topp, enn så lenge.


 Rotten (23. aug 2012 11:41) *  IP
Enig med DA. Laser er nøyaktig når du trenger det som mest, nemlig på innspill.


 AR (23. aug 2012 12:11) *  IP
Hva bør man velge? Det kommer an på hvilket behov man har.

En toppspiller trenger gjerne å vite nøyaktig hvor langt det er til ulike mål for det neste slaget. Men for de aller fleste holder det med å vite hvor langt det er til forkant, midten og/eller bakkant av greener.

Det er mange som går i "lasermålerfellen(e)".

Eksempel:

Det er 135 meter til flagget. Det er akkurat så langt som et 8'er jern går - carry! Det er lett å se seg blind på den avstanden man får opp i lasermåleren.

Forklaring:
Det er flere forhold som spiller inn:

1) Hvis greenen er hard, vil ballen rulle et godt stykke etter at den har landet; velg et kortere jern.

2) Du ligger (bra) i semirøff eller røff. Det er veldig lett at du får en "flyer" (flaier) fordi du får mindre spin i ballen slik at ballen går lengre carry og i tillegg ruller lenger enn 135 meter; velg et kortere jern - kanskje to jern kortere!

3) Høydeforskjell er det lett å glemme (oppover og nedover med dertil hørende bruk av lengre og kortere køller))

4) Medvind: Da må du først ta høyde for at ballen går lenger samtidig som du får mer rull framover pga større horisontal hastighet i landingsøyeblikket; trekk gjerne fra to køller - en for medvindsfaktoren og en for mer rull.

5) Motvind: Ballen går kortere. Den ruller mindre. Spiller du med mye spin, vil ballen komme tilbake; velg en eller to, kanskje tre køller mer - avhengig av vindstyrken.

6) Se opp for farene: står slagget i nærheten av katastrofer, slå en lengde og retning som gir deg en tryggere strategi for slaget. Bruk avstandsmåleren til å finne riktig lengde for trygg landingsplass for slaget ditt. Står flagget langt bak; ta gjerne en kølle mindre for å være sikker på å ikke gå for langt. Motsatt når flagget står i forkant av greenen.

Tar du slike hensyn, er lasermåler et godt hjelpemiddel for dem som har god lengdekontroll.

På mange baner står det på sprinklerlokkene hvor langt det er til forkant og til midten av greenene. Dette gir ofte god tilleggsinformasjon til lasermålerbrukere og brukere av andre måleredskaper.

Litt på siden av spørsmålet kanskje, men forhåpentligvis noe å tenke på både i bruken av slike.



 tilskuer (23. aug 2012 13:33) *  IP
Enig i det meste du sier AR, untatt begrepet "lasermålerfellen". Grunnlaget for å legge inn kompensasjoner er jo at en kjenner lengden på slaget. Hvis en skal "gjette" lengden og deretter legge inn kompensasjoner er det jo umulig i ettertid å vite om det var lengden eller kompensasjonene som var feil når slaget ikke var vellykket. I værste fall kan jo også et vellykket slag være følge av feil "avstandsberegning" og ikke av riktige korrigeringer. Jeg mener bruk av laser er et godt hjelpemiddel for å få kunnskap om sitt eget spill, også for de som ikke har så god lengdekontroll.


 Reidar (23. aug 2012 14:37) *  IP
Bruker SkyCaddie SGX GPS og er svært fornøyd med det. Fordel er at alle hindringer samt green pr hull er markert til forkant og bakkant. I tillegg kan jeg grafisk se hele greenen inkludert onduleringer og plassere flagget ved hjelp av joystick. Ulempen er at jeg må ha kjennskap til hvor på greenen flagget står. Min hjemmebane Losby har løst dette veldig enkelt ved å trykke opp dagens pinneplassering på scorekortet med meter fra front samt fra høyre/venstre. Det gir meg absolutt alle avstander på hele banen med avvik +/- 1-2 meter (mer enn godt nok for meg). Og som AR sier så ser jeg hvor mye green jeg har å jobbe med. Vind og høydeforskjell holder jeg foreløpig selv oversikt over i forhold til køllevalg :). Ekstra bonus med SkyCaddie er selvfølgelig registrering og statistikk.


 Rotten (23. aug 2012 14:47) *  IP
Enig med innlegget AR. Må definitivt brukes "med fornuft".
Bruker man laser på riktig måte, mener jeg følgende: Nøyaktig mål på innspill mot green/flagg, blir en bedre spiller jf. nøyaktige mål på slagene man slår og dermed mer bevisst på køllevalg etc., raskere spill.

De andre faktorene må man lære seg, om man til tross for riktig avstand fortsatt slår for kort, langt, skjevt eller noe annet...



 Kaare (23. aug 2012 21:45) *  IP
Innlegget til AR er bare tull.
Alle de punktene han omtaler må man vel ta hensyn til uavhengig om man bruker laser, gps eller om man har hatt en caddie til å skritte opp avstanden til flagget!



 AR (23. aug 2012 22:20) *  IP
Jeg forsøkte bare å hjelpe til litt etter at du har fått opp avstanden til flagget slik at du bedre får vurdert hvilken kølle du skal velge og ikke blindt velge den kølla som går akkurat den distansen carry i vindstille vær og på flatmark i normal temperatur. Er det kaldt, går forresten ballen kortere.

Personlig synes jeg ikke min tilleggsinformasjon var bare tull, men jeg tar til etterretning at du synes det, Kaare.



 Xo (24. aug 2012 08:22) *  IP
Innlegget til AR er slett ikke tull. Men som Kaare bemerker så gjelder disse punktene uansett hva man benytter til å måle opp. Fordelen med laser kontra alle andre duppeditter, er for meg at jeg får nøyaktig lengde til flagget. Dette fjerner for mitt vedkommende den tvilen mellom øra som sier at du kanskje har tatt feil kølle. På et innspill på f.eks 120m kan jeg benytte alt fra Gw til 5i alt ettersom. Må da ta med alle forholdene som AR beskriver. Når jeg da har tatt mitt valg ift. Kølle, er jeg veldig komfortabel med hvordan jeg ønsker å slå ballen (høyt (medvind), punch 5i (kraftig motvind)osv.) kroppen og hjernen har en god egenskap at når vi er bestemt på det vi skal gjøre blir resultatet oftere bra, enn når vi i tillegg sliter med usikkerhets momenter. Dette tar lasern bort for meg. På baner jeg ikke har spilt før, er også baneguide et "møst". Jeg ser bort fra utforming av green og flaggplassering, da ingen duppeditt gir noen bedre info om dette enn, baneguide, scorekort eller eget skjema for hullplassering.


 Kjakan (24. aug 2012 13:16) *  IP
Noen som har den saken man kan feste på f.eks. capen, som forteller deg avstanden med en stemme når du trykker på den? Noe tess?


 Kaare (24. aug 2012 15:57) *  IP
Jeg mente selvfølgelig ikke at INNHOLDET i AR sitt svar var bare tull, men at svaret ikke hadde noe med spørsmålet å gjøre!
Beklager!



 007 (24. aug 2012 19:53) *  IP
Ja... tar meg en øl

Jeg hadde i tankene, produktene;
-iPhone
-Laser
-klokkevarianten

iPhone og laser virker knotete i bruk, hva med i regn?
er klokkene gode nok, ser du avstander til hindringer?

Enig med Rotten, Losby sin løsning er meget god.
Losby er nydelig å spille i disse dager.
Tips til Losby; få 100 og 150m pinner, da blir det perfekt.



 Putte Flott (26. aug 2012 12:02) *  IP
Bruker en Garmin Approach S1,den gir avstand til front,mitten og bakkant green samme hvor du befinner deg på fairway eller skog på aktuellt hull. Viser også hvilket par hullet har ++++. Får inn alle baner i europa i hvertfall. Kan brukes som vanlig klokke,er oppladbar.Pris kr.1295.-. Kan anbefales!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72