Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Green - 23. jul 2012 kl. 21:56 *  IP
Hva skal man forby, sier AR

Hva skal man forby, sier AR på forsiden.

Man kan forby køller over en viss lengde? Det må jeg være den enkleste måten å gjøre den tradisjonelle puttere til "standarden"?

Evt. sette dette til å bli lengde målt i prosent av kroppshøyde. :p Slik at ikke de små kan bruke en putter som passer en høy spiller som langputter?

Om noen så vil knekke 90° i hofta for å bruke en vanlig putter som støtte får de heller få lov til det, men mindre man da enkelt og greit sier at hendene er det eneste som kan være i kontakt med putteren/køllen gjennom svingen.

Det er ikke vanskelig å bli kvitt langputtere, men det er jo absolutt lov å diskutere om man burde forby det i det hele tatt. Spørsmålet bør altså være: vil man ha så stor variasjon i type puttere som kan brukes?

Vi kan jo sammenligne dette med forbudet mot krokket-putting. AR, som tydeligvis elsker langputtere og alt han kan karakterisere som "fremskritt", synes sikkert det er en uting at dette ble forbudt også?
 golffreak (23. jul 2012 23:24) *  IP
Det har vært referert til at det visstnok finnes køller til chipping som også kan "forankres" til kroppen. Mulig det. Spørsmålet er om køller som forankres i kroppen hjelper deg? I putting kan det kanskje ha en liten effekt, men den norske "puttedoktoren" Jon Karlsen har bl.a. skrevet doktorgrad hvor greenlesing var minst 70% avgjørende for å treffe hullet. For å få ballen på riktig linje så er lesing av greenen det viktigste, deretter er det slått hastighet som avgjør om den går i. Selve stroket og teknikken er bakenforliggende faktor for å slå ballen på planlagt linje, men på høyt nivå så er minst 70% selve lesingen av linjen som nevnt. Det blir jo også lengre skaft å "holde kontroll" på selv om det er "forankret" i mage eller bryst, og jeg tviler på om det generelt forenkler putting. Isåfall er det marginalt, og er det noe å bry seg om??

HVORFOR man ikke ønsker at det skal være mulig å "forankre" kølla har jeg ikke sett noen god forklaring på. Ikke "sånn det var tenkt"? Neivel..? At det er "stygt" å se folk som bruker lang putter er jo neppe noe godt argument. Da måtte de jo også ha kastet ut Tommy Gainey og Jim Furyk fra PGA-touren for "stygge" svinger ;-).

Hvis de ikke forbyr det så må de komme opp med en ny regel for hvor langt unna man kan droppe.. De med lang putter har en urettferdig fordel der, og man kan jo gjøre det så enkelt som at man kan droppe 1 el 2 køllelengder hvor du IKKE kan bruke putteren..

Har ikke lang putter bare så det er sagt.





 t (24. jul 2012 09:50) *  IP
Vi må vel kunne kalle stroket en utløsende faktor til putten, golffreak? Det hevdes at den største fordelen med langputter er på relativt korte putter. Har du en tometersputt rett opp bakken eller med bare en liten break, så vil jo nettopp stroket være alfa og omega for om du setter den.


 tilskuer (24. jul 2012 14:51) *  IP
Jeg er nok enig med Green. Hvis man virkelig ønsker å forby langputtere klarer man det helt sikkert ganske lett.
Spørsmålet blir vel heller hvorfor man eventuellt skulle ønske å gjøre dette? Det er ganske sikkert et antall spillere og noen utstyrsprodusenter som vil reagere ganske negativt mot et slikt forbud. Et forbud må nok gis en bedre begrunnelse enn det estetiske. Hvis argumentet er at langputteren gjør det for enkelt å putte er det jo bare for alle å bytte.



 AR (24. jul 2012 17:18) *  IP
Det er grenser i dag for hvor lang en golfkølle kan være. Med et forbud på eksempelvis: putter lengre enn 38 tommer: er det bare å bøye seg litt lenger ned.

Skal man forby å støtte kølla mot hake bryst eller mage eller innsiden av en av underarmene? Da er det bare å holde putteren en cm eller to bort fra kroppen.

Hva skal man egentlig forby? Skal man forby claw-grepet? Skal man forby omvendt grep med venstre hånd nederst? Skal man forby splittet grep på putteren?

Regelmakerne har store problemer med å vite hva de skal forby. Ref artikkelen som er beskrevet og gjengitt her::

http://www.golfsiden.com/Langputterhvanaa230712.html



 t (24. jul 2012 19:58) *  IP
--- Her er originalartikkelen:
AR ---

http://golfweek.com/news/2012/jul/21/r-usga-consider-bold-stroke-anchoring/



 BomBom (24. jul 2012 20:39) *  IP
Det finnes regelverk for hvordan en driver kan være, med tanke på størrelse på hodet og trampoline-effekt for å nevne to elementer. Jernkøller er også regulert i henhold til et regelverk, og man ser ikke så store forskjeller på jerna til spillerne. Putterne derimot har enorm variasjon i utførelse og utforming. Store hoder, små hoder, bladputtere osv osv.. Kort skaft, som Garrigus hadde, eller laaaangt skaft, slik som Adam Scott har.. Man kan enkelt og greit gå inn og se på de forskjellige spillerne som har lange puttere nå, hvor gode var de da de brukte tradisjonelle puttere..?
Da vil man se at de fleste som bruker langputter i dag, har hatt en oppsving i karrieren sin, og forbedret puttingen sin ganske betraktelig. Da kan det ikke være noen tvil om at de har en fordel i spillet sitt, i forhold til andre.
Hvem kjente til Webb Simpson og Keegan Bradley før de kom med kosteskaftene sine og vant store turneringer..?
Hvor var Adam Scott før han fikk seg lang putter, og har ikke Ernie Els puttet bedre nå som han har økt skaftlengden også..?

Jeg har selv prøvd lang putter, type mageputter, og må ærlig si at jeg satte ballen mer på linja med den, enn jeg gjorde med min vanlige putter. Men jeg har aldri gått til anskaffelse av en, tvert imot har jeg kortet ned skaftet på min putter med 1,5 cm.. Putter bra gjør jeg også.. :)



 Wilson (24. jul 2012 20:42) *  IP
Jeg synes det er unfair at noen kan bruke en langputter ved utmåling av fritak, mens andre må bruke en driver som er mye kortere.




 veggiss (24. jul 2012 21:33) *  IP
En regelendring som sier at putteren skal være den korteste køllen i bagen løser hele "problemet", og vil fjerne alle mage- og brystputtere.


 tilskuer (24. jul 2012 21:36) *  IP
Det er vel bare å sette en begrensning på lendgden på putteren, f.eks 36", og på lengden på grepet. Så kan en jo prøve hvor effektivt det blir å bøye seg ned og holde en vanlig putter to cm fra brystet. Og det må jo være forankringen mot kroppen som er poenget med langputterne. En mageputter som ikke er forankret mot magen er jo ikke annet enn en ordinær putter med alt for langt skaft.
Personlig tror jeg effekten av langputteren kan være litt overvurdert. Både Adam Scott og Ernie Els hadde jo brukbare karrierer også med vanlige puttere, og det var etter mitt syn bare et tidsspørsmål før A. Scott var tilbake i toppen uansett. The Open er jo også en litt spesiell turnering hvor det er ganske tydelig at erfaring og rutine er viktig. I fjor stod jo D. Clarke "opp fra de døde" med en ordinær putter. Webb Simpson har vel også brukt sin helt tilbake til college-dagene, og grunnen til at vi ikke har hørt noe om han før er vel ganske enkelt at han ikke har vært på Touren før. Så kan en jo ikke se bort fra at noen amatører er så dårlig å putte (yips?) at de trenger en slik "krøkke" for å få det til. Hvorfor skal en da gleden over golfen fra disse spillerne. Jeg tipper at vi ikke får noe forbud fra R&A/USGA, og jeg er enig med dem i det.



 Gunnar Bull (24. jul 2012 21:41) *  IP
Jeg tror det blir et forbud, og jeg synes det er helt på sin plass. For almuen ser vi homo nok ut fra før. Å drasse rundt med lange kosteskaft setter oss ikke akkurat i noe bedre lys.



 veggiss (24. jul 2012 21:42) *  IP
eller bare gjøre det enkelt, og si at den skal være den korteste køllen i bagen ;)


 Freud (24. jul 2012 22:13) *  IP
Innlegget til Bull forstår jeg ikke. Ser golfspillere homo ut? Hvordan ser egentlig en homo ut, Bull? Ser du ut som en homo? Er det å se ut som homo å sette seg i dårlig lys?
Og hva har langputtere med dette synet på golfspillere å gjøre?

Og hva er "almuen"? Er det en som ikke spiller golf?
Mener du at en ikke-golfspiller som forviller seg ut på en golfbane eller tilfeldigvis titter på en golfturnering på TV ser en gjeng med homser der ute, og at de som de observerer med lange kosteskaft er ekstra homsete? Vart di skræmd da?



 007 (24. jul 2012 22:36) *  IP
GB ser ut som en høyremann. :-)
Helt sant.



 golffreak (24. jul 2012 22:45) *  IP
Synes det er alt for mye fokus på nye regler til utstyret her, og at man kan "regulere" seg bort fra "uvesenet"... Igjen, jeg sliter med å forstå HVORFOR de mener at dagens mage- og brystputtere er et problem. Hvis de skal gjøre noe, så må de jo kort og godt forby at golfkøllene kan ha annen kontakt med kroppen enn med hendene. Om det er delt grep er jo irrelevant og således også hvor langt skaftet er. De KAN sette begrensninger på hvor lange golfkøllene eller putteren kan være, men ikke uten at de samtidig innfører forbud mot "forankring" evt.

Jeg tror de vil slite med å få oppslutning om noe forbud, men nå gjør jo R&A og USGA stort sett som de vil.. Vet vi om de er enige eller om det er dissens mellom de to styrende organene? Min teori er at R&A kanskje er mer ivrig på forbud enn USGA.. ?



 tilskuer (25. jul 2012 00:16) *  IP
Jeg tror det er enklere å regulere hvordan putteren skal se ut enn det er å regulere hvordan en skal holde den. Hvis en korter ned lengden og bare lar det være tillatt med enkelt grep vil problemet med forankring mot kroppen antakelig forsvinne. Jeg føler at R&A "overkompliserer" dette fordi de egentlig ikke har lyst til å stilling til dette akkurat nå. Det blir jo litt som å si at flere av de siste majorvinnerene ikke har fortjent seieren.
Av alle argumentene mot langputteren synes jeg homo-argumentet til Gunnar Bull er det absolutt dummeste, men jeg har en liten mistanke om at han skøyer litt her. Hva skal man isåfall si om ski- og skøyteløperne i sine røde trikoter?



 golffreak (25. jul 2012 15:20) *  IP
Hvis homo-argumentet skulle være valid så burde de jo aldri ha tillatt V-stilen i hopp iallefall....;-).

Jeg kan ikke forstå at det skal være enklere å regulere utstyret (igjen) hvis det er selve forankringen til kroppen en vil til livs.. HVA som er formålet, altså selve problemet som skal løses, må jo defineres og når man har tatt stilling til det må man finne ut hvorvidt det skal reguleres og hvordan. At et "kosteskaft" av en putter er "stygg" er jo ikke spesielt relevant spør du meg, ei heller stancen de bruker. Kan ha forståelse for at forankring av golfkøller mot kroppen kan være et "problem" ift intensjonene bak spillet, og da er det kort og godt det som må forbys.. Hvor vanskelig er det å lage en regel som klart sier at man kun kan ha kontakt med en golfkølle med hendene når man svinger? Alternativt også et tillegg om at hendene heller ikke kan ha kontakt med andre deler av kroppen, slik at man også rammer Adam Scott og Carl Pettersson. Ser ikke at det kan bli uklart, men mulig jeg overser noen obskure scenarier.. Vil de ha selve LANGPUTTEREN til livs, altså at ikke forankringen er selv problemet men det mer estetiske, så kan de jo lage en regel med max lengde på putteren og grep-lengde etc etc. Tror imidlertid det er et feilspor, og kan ikke se at selve langputteren eller måten den brukes på er stygg.. Hvis det er slik at forankring gjør putting enklere, og noe de vil forby (!), så må de jo ta tak i problemet og ikke utstyret de bruker for dette.. Tror en del også ønsker å få bort den "estetisk stygge stancen og putteren" i samme slengen, men det er ikke selve kjernen her. Skulle de forby forankring så ser jeg ingen problemer med at Adam Scott kan bruke samme putter men bare holde venstrehånden litt ut fra kroppen så det blir en "fri pendel".

R&A og USGA har rotet seg inn i for mange utstyrsreguleringer uten hell de siste årene, og tror neppe de vil drite seg ut igjen.. Skulle ikke COR restriksjonen sette en stopper for lengre og lengre slag med driver? Kan ikke se at utviklingen i lengde har stoppet opp.. Rille-restriksjonene skulle også gjøre at de fikk mindre spin, men nå har produsentene nesten klart å få spin opp på samme nivå med annen teknologi.. Klart, enkelte ting må du forsøke å begrense med utstyret mens andre ting kan defineres bedre med restriksjoner i svingen. Dette dreier seg om forankring eller ikke i mine øyne, og da er det nettopp det de må ta tak i evt..




 digger (27. jul 2012 20:24) *  IP
Vet ikke om det finnes et minstekrav til lengde på putter.
Dersom en kreativ sjel hadde dukket opp med en 5cm lang enhåndsputter alla en murerskje og gått ned i knestående på alle halvmetersputter, tror jeg det hadde kommet en regel mot dette. Rett og slett fordi man ikke ønsker å ha det slik.



 Wilson (28. jul 2012 11:13) *  IP
Sitat Peter Dawson ang puttere som er forankret til kroppen generelt, og med mageputtere spesielt:

"Ikke bli altfor komfortabel med dem"

Skal bli spennende å se hva R&A og USGA bestemmer seg for.

Kan kanskje tyde på at de lange kosteskaftene som holdes med 1 hånd oppe og en lenger nede får bestå, mens puttere (Maveputter) som forankres i kroppen i tillegg til begge hender kan bli forbudt.



 Snappy (30. jul 2012 23:11) *  IP
Er det regler på hvor lang en putter kan være?

Om ikke:

Hadde vært artig å fått lagd en putter på 4-5 meter, og satt den i baggen. Ikke det at jeg hadde brukt denne til annet et dropping, for jeg hadde selvsagt hatt med meg en normal putter i tillegg. .




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72