Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Wilson - 22. jul 2012 kl. 01:09 *  IP
Hallo PMB og Kobler.

Stille fra Kobler og PMB nå, samme dag som vi har en vinner på CT.

For 1 uke siden hadde dere begge mye å si.

Kobler er bare drit negativ.
PMB har en mening, og når han klarer å få bekreftet sine meninger får vi høre det i tide og utide.

Men PMB, hvor er aksepten din for det EK fikk til denne uka?
Dine meninger faller jo helt gjennom når du ikke klarer å gi honnør til spillerne når de vinner


Utdrag fra
Kobler (13. jul 2012 19:43) * IP
Kofstad klarer heller ikke cuten på CT, og kommer til å rykke mange plasser nedover på rankingen. Kan vi allerede nå spå at han ikke blir blant de 20 beste, og må spille kval?

Pølse med brød (14. jul 2012 07:36) * IP
CT kan gå bra eller dårlig, går de første 2 årene dårlig blir det psykisk vanskelig, se på Kofstad. Fra NT ville det vært letter å tenke progresjon stige i en 4-5 årsperiode, nå må det leveres penger fra start.

Toppidretten golf handler mye om å ta med seg selvtilliten til neste nivå, fra junior til amatørsenior, til college, til NT,CT,ET og evt. PGA tour. Mange norske prøver å hoppe bukk over et eller flere nivåer, det har stort sett gått jævlig dårlig. Spillere som har gått stigene er klarere for nivået og mer stabile når de kommer frem.
 Støtte (22. jul 2012 16:04) *  IP
Herlig innlegg :=) Den svei vel baconpølse?


 par (22. jul 2012 16:06) *  IP
Herlig Wilson.


 Rotten (22. jul 2012 16:15) *  IP
Støtte, Wilson!


 JJ (22. jul 2012 16:38) *  IP
Skjønner ikke poenget med det her. Går vel ann å heve seg over sånt?


 Wilson (22. jul 2012 18:53) *  IP
Takk for støtte fra Støtte, par og Rotten.

JJ
Ja, men de to/2 karene (PMB og Kobler/Jung/Amatør)bør kunne gi kred til en topp-plassering siden de hevder at de egentlig ønsker godt for norsk golf.

De ligner mer og mer på svikere



 Enur (22. jul 2012 22:41) *  IP
Ikke glem at vi er midt i ferietiden, folk kan faktisk befinne seg langt unna en online-verden i disse dager.


 Pløse med alt (23. jul 2012 08:59) *  IP
En svale gjør ingen sumar!


 Kobler (23. jul 2012 15:36) *  IP
Jeg melder meg, siden jeg er etterlyst.
Kofstad har levert en stor prestasjon. Som anonym føler jeg meg bare dum om jeg skal sende en privat gratulasjon til en person jeg aldri har møtt, og som heller ikke vet hvem jeg er. Og som trolig heller ikke leser disse gratulasjonene på Golfsiden. Venner av EK som leser denne siden vil antagelig fortelle ham at det er X antall personer som gratulerer ham her, men at ingen av dem vil oppgi navnet sitt, og at ingen (noen få?) heller ikke kjenner ham. Litt surrealistisk, synes jeg. Omtrent som å få et gratulasjonskort i posten, undertegnet "Anonym".

Kofstad har 13 CT-turneringer igjen, og ligger nå på en god 11.plass. Det viktigste er å komme blant de 15 beste, da plassene 16-20 gir dårlig kategori på ET (jfr. Thorp). Han har fire MC hittil. De viktigste turneringene er i Moskva og spesielt Kazakstan i september, der det deles ut mer penger enn på de andre CT. Kofstad misset cuten på begge disse ifjor. Kanskje han ikke er komfortabel med disse banene?

Jeg tror fortsatt at Kofstad ikke klarer å bli blant de 20 beste på CT. Golf er et lunefullt spill, der alt kan skje. Fra MC en uke til 1.plass den neste uken (som for Kofstad). Og kanskje MC uken deretter. Sånn er golfen. Se på Mc Ilroy, fra winner til looser.
Jeg er ikke negativ, bare nøktern, basert på erfaring og litt teft. Jeg ønsker som alle andre at Kofstad blir ET-spiller neste år, men jeg tror det altså ikke. Tror faktisk det er best for ham med enda et par år på CT. Trygg på å få spille i alle CT-turneringer, heller enn å stå på venteliste på ET og aldri egentlig vite om og når han får spille. Kanskje et wild card, kanskje ikke. Slik venting, labile forhold og irritasjon går utvilsomt ut over humøret, oppladningen og dermed også selve spillet.
Børsheims ET-karriere hittil har vært et mareritt for ham. Slik det var i fire år for Tage-Johansen.

Jeg ser at Wilson tror at jeg opererer her under to andre psevdonymer. Det er ikke tilfelle.



 gjesp (23. jul 2012 20:22) *  IP
for meg kan du gjerne signere med "Anonym", det passer deg godt.


 Kobler (27. jul 2012 11:00) *  IP
Jeg har blitt kalt "drit negativ" og kritisert fordi jeg ikke straks gratulerte Kofstad. Min reaksjon ble etterlyst. P.g.a. feriefravær fikk jeg ikke svart før etter noen dager.

Jeg svarte likevel, se mitt lange innløegg ovenfor. Etter det har det vært taust fra Wilson, Støtte, Par og Rotten.

Jeg vil gjerne vite hva dere mener om mitt svar.



 Rotten (27. jul 2012 13:14) *  IP
@Kobler
Er nok litt treig, men skjønte ikke at ditt "lange innlegg" var et spørsmål.
Slik jeg tolker det, mener du at så lenge man er anonym/bruker pseudonym er det ingen vits i å være positiv eller sende gratulasjoner da det ikke betyr noe for spilleren. Å være negativ og pessimistisk derimot, det er passende...



 Wilson (28. okt 2012 10:25) *  IP
Jeg drar frem denne igjen

Kobler (23. jul 2012 15:36) * IP


Kobler,

Litt artig det du skrev der
Kofstad dømte du nord og ned.

Og MicIlroy var en "looser".
For det første så skrives det loser, ;-) og for det andre så vant "taperen" en Major like etter. Hi hi.




 Revisor'n (28. okt 2012 10:35) *  IP
Fortsatt i barnehagen, Wilson?


 Wilson (28. okt 2012 10:48) *  IP
Kunne være moro å høre hva Kobler synes om følgende:
"Jeg tror fortsatt at Kofstad ikke klarer å bli blant de 20 beste på CT."

Og alt det andre han kom med.

Han får stå litt for det han har skrevet han og, han som elsker fakta




 DA (28. okt 2012 15:08) *  IP
Helt enig med deg Wilson. Det finnes en del drittsekker her, som er jævlig negative hele tiden. Men nå som de har fått slengt sannheten i trynet, så er de plutselig borte, eller vi er " i barnehagen" fordi vi peker på hva de har sagt?? Revisorn, gå og vogg!


 barce (28. okt 2012 15:27) *  IP
Nå må vi jo også huske på at de negative har hatt rett ni av ti ganger de siste årene :)


 Gunnar Bull (28. okt 2012 15:35) *  IP
Når sjansen for å lykkes er så liten som den er i golf, så vil man jo nesten alltid få rett når man er negativ. Eller "realistisk" som vår 5-hodede nickroller kaller det.

Så lenge man ikke opererer med reelle odds, og poenget er å få rett, er det ingen bragd overhodet å alltid gjette en negativ utvikling.




 barce (28. okt 2012 15:41) *  IP
Men det er jo faktisk mer realisme her nå enn for noen år siden. Da var det mange som virkelig trodde at ting skulle skje. Nå håper de fleste i større grad :)

Også mindre pjatt om at det er uflaks å få en dobbeltbogey, eller kommentarer som "bare han unngår de dumme bogeyene som han pleier å få på hver runde". Alle hadde vært gode i golf hadde de ikke fått de dumme bogeyene :)



 Gunnar Bull (28. okt 2012 15:51) *  IP
Enig i det, barce. Det store spørsmålet er da: Er det resultatene (eller mangelen på dem) som har gjort oss mer "realistiske", eller er det kunnskapen vi har fått fra vår 5-hodede nickroller + PmB?


 Køsse (28. okt 2012 16:26) *  IP
Fra Winner til Looser! Haha


 Kebab i Pita (28. okt 2012 17:38) *  IP
GB jeg kan ikke se å ha fått noe kunnskap fra 5 hodern eller pølse(bua på andre siden av gata). Stort sett så har det vel kommet oppgulp og hakk i plata fra den gjengen dag ut og dag inn. Så kan man se bort i fra de dagene hvor alle deres dystre spådommer går den veien høna sparker. da blir det tyst som i graven Som du selv sier er det jo ikke vanskelig å være negativ i denne verden, for så å få rett. Grunnen til mere realisme tror jeg dreier seg om at de som skriver har blitt skuffet nok ganger, og faktisk forstår hvor vanskelig det er å levere på topp uke etter uke.


 Gunnar Bull (28. okt 2012 18:06) *  IP
Her tror jeg du har helt rett, Kebab ;-)


 Pølse med brød (29. okt 2012 12:29) *  IP
Jeg har ikke noe problem med å skryte av EKs gode prestasjoner, kjempebra"!

Samtidig står jeg inne for alt jeg har skrevet. Det mange her inne ikke klarer er å skille en generell diskusjon fra enkelte lyspunkter.

Skulle tro man diskuterte med en gruppe barnehagebarn, men det er det kanskje også...



 Xo (29. okt 2012 13:35) *  IP
Hvis du har rett PMB, i at alle debatantene er barnehagebarn, så må du nok endre måten du ytrer deg på. For det meste av det du skriver skjønner ikke vi barnehagebarna. Jeg skjønner ikke hvordan du skal få til alle dine "glimrende ideer", uten at pappaen min ("greenkeepern, dagligledern, klubbsekretæren sv.") må gå ned drastisk i lønn. Dette mener jo du at er greit så lenge du og vennene dine kan spille golf for en billig penge. Regner med at regnestykkene dine ikke innbefatter at du og alle dine venner skal gå ned tilsvarende, for da er vi vel like langt? Ja skryte av Kofstad, kan du sikkert, men du er vel samtidig veldig klar på at klubben Losby ikke har noe med dette å gjøre. Dette er kun god jobbing fra Kofstad selv, og har ingen ting med det gode arbeidet som skulle vært lagt ned i NGF og Losby GK. Jeg bare lurer jeg PMB. Hilsen Lars 4 år. Munkelia barnehage.


 Rotten (29. okt 2012 14:56) *  IP
Xo: Nice!


 Pølse med brød (29. okt 2012 15:50) *  IP
Helt riktig, de må ned i lønn. En del yrker her i Norge som ikke krever all verdens kompetanse eller utdanning tjener gjennomgående alt for godt.

Lars 4 år, når du går på Rema for å handle billig med moren din, ber du om at mor får betale mer så studentene og de fattige som sitter i kassa skal få bedre lønn?

Dette med at kunden skal føle et ansvar for at dårlige ledere har etablert dårlige prosjekter og avtalt overbetaling av lav kompetanse det er svada. I golf som på Rema er kunden ute etter å få mest "value for money". Tilbyr butikken dårlige varer dyrt stikker kundene til andre baner....

Argumentet om at resten av samfunnet må ned i lønn også kommer vel fra andre i barnehagen så det forbigår jeg i stillhet.

Jeg tror absolutt Losby har gjort en del bra rundt EK og skal ha litt skryt, selv om det meste ligger på gutten selv. Dette er sef. ikke noe bevis på en genrell fremgangt for den Norske talentbasen som mange synes å tro i barnehagen.



 Gunnar Bull (29. okt 2012 16:15) *  IP
Jeg synes egentlig forslaget om en halvering av lønna til hele Norges befolkning var genialt. Da ville det blitt dritbillig å både spille golf og spise i restauranten.

Og ha barna i barnehagen...



 Wilson (29. okt 2012 16:52) *  IP
Pølse med brød er vanligvis en favoritt i barnehagen.

Jeg synes uansett at alle andre kan halvere lønnen sin, bare ikke jeg



 Pølse med brød (30. okt 2012 07:25) *  IP
Når vi går for å klippe håret og betaler 400 kroner for noe som er gjort på 10-15 minutter av en ufaglært Norsk bimbo, er det noe som er helt på trynet i landet her.

Samme klippen får du for 150 kroner av en ufaglært svartmusket mann fra nord Irak, og han tjener gode penger....

Kun et eksempel på at vi overvurderer og overbetaler mange ulike typer ufaglært arbeid i dette landet.



 barce (30. okt 2012 07:32) *  IP
PmB: Så sosial dumping er løsningen på golfkrisen?


 Bjørn E (30. okt 2012 08:39) *  IP
Her i verden finnes mange forskjellige typer mennesker.

Vi har sutrere, som sutrer over alt som er gæernt. Det er til og med et politisk parti for slike.
Så finnes gledespredere
det finnes brønnpissere,
det finnes sure folk
det finnes gledesdrepere osv.

Noen mennesker har flere typer egenskaper. De kan være både gledesdrepere, sutrepaver og attpåtil være generellt sure. Uheldigvis for Kobler og gjengen, synes de å ha stått langt fremme i køen da slike egenskaper ble utdelt.

Og det de egentlig ønsker å gjøre - er å frarøve oss andre gleden vi har, stoltheten vi har - fordi de i bunn og grunn er skikkelig misunnelige på oss fordi vi klarer å glede oss enormt over f. eks. det at våre golfere gjør det knallbra og har slik fremgang

just my 2 cents.



 Hytte-Geir (30. okt 2012 08:51) *  IP
La oss alle bli ufaglærte så blir alt billig og like bra. For de faglærte har ikke lært noe annet enn å kreve høy lønn. (PMB for presidust) Det er bare å glede seg til Pølsa og de andre bygdetullingene i FrP kommer i regjering. Norge blir billig og vi får lagt ned universiteter og høyskoler.


 AR (30. okt 2012 09:22) *  IP
Jeg er enig med PmB. Hent inn arbeidere fra Bangladesh og la dem gjøre jobbene i frisørsalonger og golfbaner. De skal bare ha 215 kroner i måneden slik som underleverandørene til Hennes og Mauritz betaler.

Da blir det flotte forhold her i landet. LO-sjefen, som bare tjener et par millioner kroner i året og som ikke har tid til å gå på godt betalte styreoppdrag som han har fått av Giske, vil helt sikkert bli kjempefornøyd.

Med 70 timers arbeidsuke og med tre kroner i timen vil Pølse med Brød kunne klippe seg for under en krone her i landet.

Synd at 50-øringen er blitt borte, for da får man jo ikke igjen vekslepenger etter hårklippen.

Men hvis klipperen fra Bangladesh blir mer effektiv etter opplæring fra PmB, kan nok lønnen og prisen for en klipp presses ned til under 50-øringen slik at man kan få klippe seg to ganger for en krone. Rentenivået er såpass lavt nå at man kan betale annenhver gang man går til frisøren.



 2by (30. okt 2012 09:46) *  IP
Var det Bangladesh eller Manglacash vi skulle hente folk til 70øre timen fra?
Da vil jeg ha 2 caddyer + 8 bærere til den nye ''norskestolen'' som jeg vil innføre på Norske golfbaner.
Om ikke honoraret tar helt overhånd, kan jeg kanskje vurdere å få noen til å slå slagene for meg også,,, tror faktisk er den beste måten å heve kvaliteten i mitt spill på ;-)



 Pølse med brød (30. okt 2012 10:03) *  IP
Så langt fra FRP politisk som det er mulig å komme nesten,.

Når jeg fremsetter fakta om at frisører tjener 2000 kroner timen blir jeg møtt med at jeg ønsker sosial dumping og import fra Bangladsh, hvor tar dere dette fra, det er jo bare svada. Prøv om dere kan være konkrete.

Trodde AR skulle være en slags seriøs redaktør jeg, her fremstår han som den mest useriøse av de useriøse.




 Gunnar Bull (30. okt 2012 10:39) *  IP
Enda en forretningside, Pølse: Bli frisør og tjen 2000 kroner i timen.

Lykke til.




 Xo (30. okt 2012 10:53) *  IP
PMB, Hvorfor skal AR være mer saklig en deg? Her kommer AR med et godt eksmpel på den hverdagen du ønsker i norsk golf bane drift, og så kommer du med påstander som ikke har rom i virkeligheten. Så du tror altså at når du legger igjen 400 kr. For en klipp så tjener frisøren 2000 kr. Nå begynner jeg å forstå hvordan du klarer å se at det går ann å drifte alt billigere. Ved å legge til et kvarter pr. Time? 400 kr. For 15 min. Blir ca. 1600 kr i mitt regnestykke. Av disse 1600, går det litt til husleie (kan bli ganske mye midt i Oslo) litt til shampo, litt til strøm, litt til utstyr (saks, føner, ruller, datautstyr osv.) dette blir slitt (særlig ved klipp av sære kverulanter), det går litt til rengjøring og andre daglige greier. Det skal betales arbeidsgiveravgift, frisøren skal ha lønn, og så kan det tenkes at eier vil ha litt penger til å sikre videre drift. Jeg tror ellers ikke at en frisør klarer å klippe inn 4 kunder i timen a/kr 400,- ganger 7,5 timer hver dag. Det skal tas betalt, man skal rydde plassen før neste kunde osv. Men hvis du benytter din strategi PMB, så ordner det seg sikkert, men jeg tror ikke frisørene blir lenge i faget med det stressetvdu legger opp til. Jeg kan klippe deg gratis jeg, bare for å ha gleden av å gjøre deg skalla. Jeg kan også klippe golfbanen din grattis, men jeg garanterer ikke annet en høy Rough overalt.


 Pølse med brød (30. okt 2012 11:16) *  IP
Tøv, tull og tøys.

Jeg sammenligner to typer frisører (150 kroner pr klipp og 400 kr pr klipp) begge tjener penger og går i pluss, hvor mye de går i pluss avhenger av XX antall forhold som jeg ikke gidder gå inn på her.

Fremveksten av hundrevis av slike alternative frisørsalonger over hele landet der vi menn får klipt oss helt greit for under halv pris viser bare at frisørbransjen har melket det Norske folk i åresvis og tatt alt for høye priser. (samme er det med golf, når kommer lavkost banene?)

Vi skaper desverre ikke et bærekraftig land over tid hvis alle skal tjene likt. Hvis frisører og bilmekkere skal tjene det samme som advokater så går landet til grunne på sikt etter oljen. Det må lønne seg å ta utdannelse og være smart. Dette ender med et big bang!

Håndverkere er et annet eksempel, når ble det astrofysikk å trekke ledning og montere stikk a?? 6000 kroner for 45 min arbeid, 3 stikk og et par brytere?? Dette er tull...

Hele kapitalismen henger på at folk og bedrifter får betalt i forhold til den kompetansen og verdiskapningen de bidrar med.

Vi går mot en Gresk smell her også på sikt, ikke fordi staten har lånt til forbruk, men fordi den har laget byråkrati og regler som favoriserer lavkompetanseyrkene til de grader.

Det finnes ingen saklig grunn til at folk ikke kan installere stikk selv, mange gjør det og det er lov i de fleste land i verden.

I tyskland der lønnsnivået for mange grupper ikke er så langt ifra Norge, koster et helt greit bad 20-30 000 ferdig, i Norge 150 000 - 200 000, det er tull.




 Wilson (30. okt 2012 11:17) *  IP
Ha ha XO.
Skikkelig morsomt skrevet.

PMB fremstår mer og mer som en grinete klovn



 Enur (30. okt 2012 11:23) *  IP
Skal tro om den ufaglærte norske bimboen som klipper deg for 400 og den ufaglærte svartmuskede mannen fra Nord-Irak som klipper deg for 150 bidrar like mye med skatt til den norske felleskassa?
Kanskje det er noe av grunnen til prisforskjellen? Men det betyr kanskje ikke noe?
"Skitt i Norge, leve Toten!" er det vel noe som heter.



 gjesp (30. okt 2012 11:31) *  IP
er vel litt off-topic nå med fokus på frisører, men tipper at denne linken kan gi svar på noen av spm i den sammenheng. http://nfvb.no/bedrift-og-samfunn/userioese-salonger-og-kampen-mot-svart-arbeid-article982-164.html


 Gunnar Bull (30. okt 2012 11:33) *  IP
PmB påstand 1: "6000 kroner for 45 min arbeid, 3 stikk og et par brytere?? Dette er tull..."

PmB påstand 2: "helt greit bad 20-30 000 ferdig, i Norge 150 000 - 200 000, det er tull."

Jeg er helt enig, dette er både tull og tøys!



 Xo (30. okt 2012 11:38) *  IP
Ja det er tull, koster ikke 6000 å få lagt opp 3 stikk og noen brytere, hvis dette tar 45 min. Eller glemte du å ta med tiden det tok å trekke metervis med kabler, koble til i sikringsskapet betale for delene osv. Osv?
Regnestykkene dine går sjelden opp PMB, kan skyldes at du ikke har kontakt med virkeligheten.



 Wilson (30. okt 2012 11:50) *  IP
Enur har bra poeng.
Italia og Hellas kommer seg ikke ovenpå før folk aller med svart arbeid og heller betaler skatt.

PMB bør snart skjønne at veldig overfladiske regnestykker ikke holder uansett om det er green klipping eller hode klipping.
Med mindre man bruker XO sin metode og barberer.
Da kan man gjøre det selv.



 barce (30. okt 2012 17:31) *  IP
PmB har muligens et poeng i at vi i norge har en noe spesiell økonomisk modell. Ingen andre land har frisører med en årsinntekt vi kan vise til i Norge. Ingen andre land har bedriftsledere som tjener så lite som i Norge. Vi lever i vår lille røde boble som dupper i olje.

Men å argumentere med at golfkrisen er et resultat av vår sosialpolitikk siden krigen blir jo helt feil.

Slik du tenker, så burde jo disse bimbo-frisørene og rørleggerne hatt mer enn nok penger til å spille på de dyreste banene i norge!




 Pølse med brød (30. okt 2012 18:32) *  IP
Golfpresidenten vår har forstått mye (utrolig nok), i Norsk golf nr 5 i år skriver han at vi har mye å lære av Island, de har 70 golfbaner og få betaler mer enn 4000 Nok for fulle spillerettigheter. Island er et dyrt land med omtrent Norskt kostnadsnivå. Forskjellen er at Island har fått med myndighetene på en spleiselag slik alle andre idretter i Norge også har klart. Dette er også en måte å kunne levere golf billigere her hjemme som få om noen har lykkes med.

Når det gjelder skattemoral så er det ingen her som kan dokumentere at den er dårligere blant svartmuskede enn blant blonde bimbos. Alle påstander om noe annet er fordommer og muligens rasisme.

Rørleggere og andre håndverkere er en stor gruppe medlemmer i mange Norske klubber, legg merke til alle håndberkerbilene deres på dagtid, de spiller golf og dobbeltfakturerer samtidig er par kunder ("hente deler", "hente materialer"....).

Hos blonde bimbos har det aldri vært noe golfkultur, men jeg oppforder disse sterkt til å begynne!!



 AR (30. okt 2012 18:37) *  IP
Island var vel omtren konkurs for få år siden. KAnskje det setter sitt preg på prisnivået. Det hadde det i hvert fall gjort da jeg var der for få år siden.

Håper vi ikke skal lære alt for mye av den islandske økonomien.



 barce (30. okt 2012 18:58) *  IP
Kostnadsnivået blir langt lavere med gratis sub-air under hele banen!


 Dilter (30. okt 2012 19:22) *  IP
Som Barce så kryptisk indikerer, har de fleste banene på Island et helt annet vedlikeholdsbehov enn i Norge. Blant annet behøver de ikke rake løv om høsten :-). Og dessuten har vel mange av dem 12-måneders sesong. Da jeg var der for noen år siden fikk jeg også inntrykk av at mye av banevedlikeholdet ble gjort på dugnad.


 Xo (30. okt 2012 19:35) *  IP
PMB 2+2 blir ikke 5 selvom du gjentar deg selv til det kjedelige. 2+2 blir 4 det samme gjelder kostnadene ved å drive norske golf klubber. Selv om du gjentar og gjentar at hvis bare alle gjør som du sier så blir alt så mye bedre. Det å senke kostnadene går fint det, men det må få konsekvenser for noe(n). Hvis sjefen plutselig en dag sier at: Xo, jeg har bestem at du skal ned 20% i lønn, hvis ikke så ansetter jeg en som vil gjøre jobben for halvparten. Jeg må jo bare godta det, men vil jeg gjøre jobben like bra? Trolig ikke, jeg gidder ikke lenger reparere nedslagsmerker på greenene som du ikke har gjort når du lagde det. Jeg bare klipper å kjører videre til neste green jeg, for jobben har jeg jo gjort. Skal vi få norske baner til å holde den standarden vi ønsker så koster det penger. Svært få land har det klima som vi har der hvor majoriteten av banene i norge er plassert. Vi kan sammenligne oss med Sverige, og de fleste banene som har kjempe kvaliteter i Sverige ligger i områder som ikke har i nærheten av de forholdene vi har på i hverfall Østlandet. Når det kommer til Island, så er det bortimot håpløs sammenligning. Island ligger midt i GOLFSTRØMMEN, klima på Island er vesentlig bedre enn det norske ift. Å drive golfbaner, i tillegg har de som Barce skriver gratis oppvarming i bakken, så tele er jo nærmest ikke et tema. Vi kan selvfølgelig senke lønnsnivå på daglig leder, men tviler på at vi da får en person som er i stand til å ta tak i alle de utfordringene som du mener vi har i norsk golf. Rett mann på rett plass koster riksdaler. Problemet i Norge er de kunstig høye boligprisene, det er disse som driver lønnsnivået oppover. På 1970 tallet kostet en grei OBOS leilighet i Oslos drabanbyer ca. 25-30000 kr som tilsvarte en industriarbeiders årslønn. I dag koster den tilsvarende leiligheten mellom 1,5 og 2 millioner, som er 4-5 ganger industriarbeider lønna. Dette betyr jo at frisøren som du nevnte tidligere må ha 300 kr i timelønn for å ha råd til å bo noenlunde greit. Dette er det som skaper de høye lønningene i Norge tror jeg, og som indirekte også treffer pris nivået på å drive f.eks. Golfbaner.


 Frank (31. okt 2012 00:00) *  IP
Merkelig rekkefølge argumentasjon. Pmb har endel merkelige utspill, men han har 100% rett i at det norske lønnsnivået har gått fullstendig av skaftet. Det vil, om ikke oljen stiger 10% i året, få katastrofale følger.


 Wilson (31. okt 2012 00:33) *  IP
Frank, det gjelder jo hele veien.

Så om greenkeeperens lønn halveres, så bør vel også din, PMB og min lønn også halveres.
Hvis alle halverer sin lønn så er vi like langt hva gjelder intern handel.

Hva gjelder eksport og feks turisme til Norge er det noe helt annet.



Les innlegget fra Pølse med brød (29. okt 2012 15:50)

Han skal ikke ned i lønn, det gjelder kun de som utøver tjenester som han har bruk for.



 Gunnar Bull (31. okt 2012 07:00) *  IP
At lønnsnivået for under/mellomklassen er høyt i Norge er det ingen tvil om, og at det vil gi oss en utfordring en gang i fremtiden er vel heller ingen bombe.

Økte lønninger er et "problem" for alle land som opplever gode tider. Men at dette skal være årsaken til at vi ikke har råd til å spille golf i Norge får jeg ikke til å stemme.

Nordmenn generelt har bedre kjøpekraft enn så godt som alle land det er relevant å sammenlikne oss med. På tross av det høye prisnivået.

Nei Pølse, jeg vet du er hellig overbevist om at prisnivået på golf i Norge er den største årsaken til golf"krisen". Men jeg tror du tar helt feil.



 Pedro (31. okt 2012 07:25) *  IP
Må nok innrømme at jeg kanskje har undervurdert vår kjære Pølse. Det virker som han har funnet løsningen på en del av problemene som de som jobber med makroøkonomi, ikke har klart å se sammenhengen av.
At løsningen skulle være så banalt enkel som å sette ned lønnen til frisører og greenkeepere, greide heller ikke jeg å se tidligere.
Men nå ser jeg jo dette klart for meg, løsningen til pølse vil selvfølgelig føre til en "sommerfugleffekt" som vil skape ringvirkninger i norsk og internasjonal økonomi.

Det hviskes allerede om en nobelpris........ :-)



 Pølse med brød (31. okt 2012 14:38) *  IP
Selvfølgelig vil en evt. kostnadsreduksjon gå ut over noe, ikke så mye som mange her skal ha det til. Jeg har aldri hevdet noe annet.

Feks må det komme mange selvbetjente baner snart slik mange land har. Med noen automater på banen og den lokale puben nede i svingen vil de flestes basibehov være dekket. Golfopplevelsen oppretholdes, alt tøvet rundt blir borte.

Mange Norske klubber leker jo "Golf and country club"! etter amerikansk modell, når betalingsviljen er på sats nivå. Vi har ikke den overklassen de har over there som er sprengtette av cash. Få familier i Norge som har råd til dyr golf, stort sett unge, single eller eldre par som spiller her.




 barce (31. okt 2012 15:52) *  IP
Jeg tror de fleste i norge har råd til golf. Se bare på hun bimboen din.. Hun tjener 2000 kroner timen. Ila ett år blir det 2000*7,5*200d = 3 mill i året før skatt! Ikke kom å si at 10000 kroner i året er dyrt for henne!


 Xo (31. okt 2012 17:34) *  IP
Bimboen gjør enda mer Barce, et normalt årsverk er 1850 timer = 3,7 mill. Nå skal jeg innrømme at jeg faktisk ikke har opplevd så mange bimboer i frisør salongene, det er flere veldig feminine gutter, og de har så myke håndledd at de neppe klarer å spille golf. Jeg er helt enig i at lønnsnivået i norge er høyt, men det er levekostnadene også. Selvbetjente baner PMB, hva med timelønna til kontrolløren som skal kjøre rundt å kontrollere at vi har betalt GF eller er medlem? Kan selvfølgelig gjøres av medlemmene på rundgang, men jeg vil heller betale litt ekstra for å spille golf selv på de dagene, fremfor å drive dugnad for de som ikke vil betale det det koster. Jeg har desverre ikke tro på at alle golfspillere (gjenomsnittet av Norges befolkning) er ærlige nok til å betale for seg på en selvbetjent bane. Jeg har opplevd at det finnes mye mer enn unge, single, eldre par på golfbanen. Jeg mener å ha sett stadig flere familier på banen de siste årene jeg, men mulig jeg tar feil her.


 Pølse med brød (01. nov 2012 12:05) *  IP
Bimboer prioriterer som kjent sminke, klær, fyll og fest, det er jo derfor vi er så glad i dem....og at de ikke er så nøye på hvor de overnatter, for å si den slik...homser prioriterer interiør, fyll, fest, badstu og feriereiser til eksotiske steder med veltrente andre menn....ikke golf

Selvbetjente ubemannede baner kun for medlemmer, der medlemmene sørger for at ingen spiller uten lov.Greenfee er jo bare peanøtter for de fleste baner uansett.

Min påstand er at Norge er det eneste landet i verden der gjennomsnittslønnen til en ingeniør er lavere enn den reelle lønnen til en snekker. Ingeniør ligger på ca. 650.000 brutto, snekker på reelt ca. 700.000 brutto. For snekker er det inkludert 200 000 svart i snitt.

Det finnes knapt sykepleiere (ofte Bimbos) som reelt tjener under 500 000 brutto. (her har jeg fakta)




 Wilson (01. nov 2012 12:13) *  IP
Hadde vi bare hatt noen bedre pølsemakere i dette landet så hadde det vært færre sure og dvaske pølser


 barce (01. nov 2012 12:28) *  IP
Men alvorlig talt Pølse! Hvor er logikken din?

Du mener at de fleste i Norge tjener alt for godt!

Du mener at kostnadene med å spille golf er for høye!

Hvis alle i Norge har råd til å spille golf, hvordan kan da kostnadsnivået være hovedproblemet?

Selvfølgelig ville flere spilt golf hvis det var billigere. Sånn er det med alt! Men det er vel kanskje ikke hovedproblemet? Folk hadde da råd på 90-tallet, da det kanskje var enda dyrere!



 Xo (01. nov 2012 14:35) *  IP
Det er jo det som har vært problemet med det meste av PMB sine innlegg de siste årene, mangel på logikk og helhetlig tankesett. Mange bra enkelt innspill, men det hele faller på helheten. Selvbetjente baner kun for medlemmer. Hallo PMB, da blir det nok bra rekrutering. Hvis jeg ikke. Hadde hatt muligheten til å spille mange forskjellige baner med GF så tror jeg faktisk jeg hadde sluttet med golf. Dersom dette hadde blitt en realitet hadde jeg som medlem av en klubb som ønsker GF spill likevel ønsket å nekte medlemmer fra denne type klubber spill på min bane også. Nå må du begynne å tenke konsekvenser av det du skriver, alle sammen ikke bare de som passer dine veldig smale ønsker om hvordan golfnorge skal se ut.


 Testogolfer (01. nov 2012 14:56) *  IP
Her er de ikke enige med deg, Pølse:

http://www.sykepleien.no/nyhet/292567/hva-tjener-en-sykepleier?



 Xo (01. nov 2012 15:48) *  IP
Regner med at PMB retter opp dette siden det er fra 2008/09 de har jo fått flere hundre tusen i lønnsauke siden da. Dessuten har de sikkert turnustillegg som utgjør 2-300000 i året, så samlet lønn for en sykepleier er nok nærmere 1 mill. :-)


 Gunnar Bull (01. nov 2012 16:05) *  IP
Jeg synes alle som spiller golf burde ha en god lønn. Og så synes jeg at alle som vil jobbe på en golfbane burde ha veldig lite lønn.

Da ville nok hele problemet være løst.

I tillegg til å få råd til å spille golf, kunne golfspillerne etter runden kanskje også få råd til 15-20 minutters ufaglært tjenesteyting av en blond bimbo som charger 2000 spenn :-)



 Fooore (01. nov 2012 16:06) *  IP
For å avspore debatten, fullstendig, hva må klubber/NGF gjøre for å få flere spillere og bedre resultat for klubbene?

-som småbarnspappa kan jeg skrive under på at tid er en viktig faktor, og den utfordringen forsvinner ikke med enkle tiltak. Barnepass, barneaktiviteter, familieaktiviter, annet?

-aktivitet i de ulike gruppene; herrer, damer, junior, knøtter. Seniorgjengen er jo supersosiale og aktive, kanskje de også vil hjelpe oss andre?

-fokus på junior og knøtter, lav terskel for medlemsskap, gode treningsfasiliteter, faddere, aktivitetsledere

Min klubb, Drøbak, gjør masse av dette. Og det funker, men vi konkurrerer som mange andre med fotball, hest, håndball etc.




 Xo (01. nov 2012 16:42) *  IP
Fooore, tror deg på det med tid. Men når det gjelder dette med grupper, så opplever jeg det motsatte av deg, ja det er sosialt, men for en gruppe av gangen. For vi har jo gjerne organisert det slik at jr. Spiller tirsdag, fruen på onsdag, og gubben på torsdag. Hadde muligens vært bedre for familien om alle kunne spille samme dag. Jr. Sammen med andre jr. Kl. 16:30, fruen med sine venniner 16:50 og gubben med gutta 17:10. Så kunne man rullere på hvem som spiller tirsdag, onsdag og torsdag hver uke. Eller kanskje enda bedre, to jr. Gutter sammen med to herrer (noenlunde samme hcp) og tilsvarende jr. Jenter og damer. Så får de som må være i en spesiell Jr. Dame, herre, Sr. Gruppe spille tidligere på dagen eller etter "familiegruppene".


 Pølse med brød (02. nov 2012 13:27) *  IP
Xo, jeg smal? du som er så ignorant at du ikke vet at det er hundrevis av baner i verden som går som det suser uten fast betjening....helhet he he!!, når jeg gir helhet får jeg kritikk for manglende detaljer, når jeg gir detaljer får jeg kritikk fror manglende helhet, alt dette er bullshit fra en del knehøner som ikke klarer å levere egne tanker, kun kritikk av andre.

Ikke noe nytt at sykepleierforeningen prater mye om den lave fastlønnen, men unnlater å nevne at alle medlemmene har ordninger der de jobber skift, turnus, kvelder, helger, overtid, 3 av 2 på, 4 av 3 på (der de tar andre vakter) etc, som gjør at fastlønnen er helt uinteressant. Eneste stor svindel alt de kommer med og det Norske folk går på limpinnen.




 barce (02. nov 2012 17:02) *  IP
Såså Pølse! Flott at du leverer mange forslag, men hvis du ikke tåler at man skriver om dem, så blir det jo litt nyttesløst.

Kan du nevne 10 baner i japan med selvbetjening?



 Wilson (02. nov 2012 17:03) *  IP
PMB

Sykepleiere som jobber netter og høytider skal vel ha tillegg, eller hva mener du?



 Xo (02. nov 2012 17:34) *  IP
Det er lett å komme med påstander PMB, men dette du skriver om sykepleiere er jo rein skjær løgn. Sykepleiere i 100% stilling jobber 37,5 timers uke som alle andre, forskjellen er at de jobber turnus, for å få det til å gå rundt 24/7. Når mann regner ut gjennomsnittstiden over en turnusperiode over f.eks. 6 uker, skal den samlede arbeidstiden da være 281,25 timer. Alle timer de jobber mellom 20:00 og 06:00 teller 1t og 10min. I den samme perioden tilkommer de nattillegg 45% av timelønn. Så finnes det ettermiddagstillegg på 20 kr timen 17:00 - 20:00 og 40 kr timen ekstra i helg. En sykepleier med lønnstrinn 50 (kr 416.600 pr/år) tilkommer ca 90.000 i turnustillegg pr. år.inkl jobb på helligdager ( 3/16 pr. år) Det trengs 5,25 personer for å dekke 1 stilling 24/7. Overtid er vel normalt å betale for i lavtlønnsyrker? Mulig at omregningsfaktoren for kveldtid og nattestid har endret seg siden jeg jobbet turnus, men neppe mye. Dette er regulert i Arbeidsmiljøloven. Og den må vi vel følge?


 trond (02. nov 2012 18:00) *  IP
http://www.studenttorget.no/index.php?show=5192&expand=4631,5192&yrkesid=229

For ordens skyld. Frisørlønninger ( 2010 tall)
Kr. 140,00 pr time er ikke all verden; eller hva.
Merk at det nå i stor grad er kjeder som eier salongene.
Gjett hvem som tar brorparten av inntektene?



 bjørn E (02. nov 2012 18:50) *  IP
synes Espen er jordnær og fin fyr. Bedre å glede seg over de som man kan se opp til enn å ergre seg over diverse duster....

http://www.dagbladet.no/2012/11/02/sport/golf/espen_kofstad/24148720/



 Pølse med brød (02. nov 2012 19:26) *  IP
Xo skulle dette underbygge noen argumenter du hadde eller? Jeg sier bare at det knapt finnes sykepleiere som tjener under 500 000 med minimum 100% jobbing. Ser du er godt inne i den svadaen de omgir seg med for å dekke over hva de egentlig tjener.

Selvfølgelig skal de som jobber natt osv få tillegg, jeg reagerer bare på hvordan det kun er fastlønnen som blir dratt frem hver gang og det skapes et inntrykk av at de er fryktelig underbetalt, noe de faktisk ikke er.

En periode var det vanlig å få utbetalt turnustillegg når du hadde vært sykemeldt når du egentlig skulle hatt vakt, vet ikke om den galskapen fungerer fortsatt.

Alle yrker der de med vitende og vilje tar en utdannelse som medfører skift og turnus klager voldsomt på fastlønnen. Det blir for dumt.




 Gunnar Bull (02. nov 2012 19:30) *  IP
Men da får de jo råd til å spille golf da. Det må da være bra?


 Xo (02. nov 2012 19:31) *  IP
PMB, mulig jeg er blind, men jeg kan ikke se et eneste sted at du nevner 500.000 og sykepleiere.
Det du skrev idag 13:27, var:

Ikke noe nytt at sykepleierforeningen prater mye om den lave fastlønnen, men unnlater å nevne at alle medlemmene har ordninger der de jobber skift, turnus, kvelder, helger, overtid, 3 av 2 på, 4 av 3 på (der de tar andre vakter) etc, som gjør at fastlønnen er helt uinteressant. Eneste stor svindel alt de kommer med og det Norske folk går på limpinnen.

Ser ikke tallet 500.000 noe sted jeg?



 Nicolai (02. nov 2012 22:28) *  IP
Han nevnte det i siste linje i innnlegg 12:05 igår


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72