Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Rsped - 18. jul 2012 kl. 00:00 *  IP
The Open

Skal bort å se på The Open i helga. Noen som har vært der før, som evt har noen gode tips å komme med?
 dutte (18. jul 2012 00:17) *  IP
Slå av mobilen. Gå kun der du blir henvist. Skal du bo mer enn en time unna så legg til en time ekstra før du kommer frem til banen. Men morro er det.


 Hawk (18. jul 2012 08:41) *  IP
For oss som ikke skal over til The Open og som ikke har Viasat Golf, finnes det noen gode stream sider?


 Rsped (18. jul 2012 08:48) *  IP
Mobil er tillatt i år faktisk. De har laget en meget bra app der man kan følge med hvor spillerne er til en hver tid. Blir spennende. Skal heldigvis bo forholdsvis nært i Blackpool.


 Bjørn (18. jul 2012 09:48) *  IP
Aldri vært på Lytham, men vært på uttallige The Open. Det er alltid flere tilskuere på lørdag/søndag og dermed vanskeligere å følge en favoritt spiller rundt banen.

Vil anbefale deg å finne en tribune med utsikt til flere greener (green på 4,6,17?) og ta med deg kikkert.
De skikkelige veteranene har i tillegg kikkert også med seg små gardintrapper de kan stå på for å få utsyn langs fairway. Radio er også standardutrustning for veteranene slik at de kan følge med radiosendingene. Her kan vel kanskje app'en redusere behov for radio.

Ellers så er det leaderboards ved alle hull, så det er ikke vanskelig å følge med toppene, værre med de som ligger lenger ned på listene.

Og vil du se lederballene gå opp hull 18, så må du være tidlig ute for å kapre en plass på tribunen langs fairway/greenen.
Vanligvis så er mange plassene her forhåndsreservert.

Ellers så er det mange som følger turneringen på storskjermen i Tented Village med en pils eller to eller tre eller ..... og som bærer preg av det på slutten av dagen :-)

God tur...



 Dr Hook (18. jul 2012 10:21) *  IP
Har fulgt the Open siste 8 årene og er på tur over igjen.
Standard utrustning: Klär for alt slags vär (ofte regn og mye vind), paraply som tåler stiv kuling-storm (skydder mot regn og kald vind), radio for å fölge live sending fås kjöpt på plass for 10 pund, kikkert, appen på Iphone/Android ser bra ut (men man kan jo gå tom for batteri...), fölg dine spillere torsdag el fredag rundt på banen - helgedagene er mer pakket, ta pauser i tented village med storskjerm og godt drikke eller på mindre serveringssteder som også kan ha gode kaffe-drinker, vil du ha plass rundt 18 green på söndag - vär ute i god tid om du ikke har reservert plass (finns alltid en stor grandstand som man har aksess til med vanlig ticket, her gjelder först til mölla...).
Blackpool forövrig er en bade-/fornöyelsesby med laaang sandstrand, fornöyelsespark med rollarcoasters etc og en million "sjapper" som selger juggel og skit.
God Tur!!



 golffreak (18. jul 2012 12:42) *  IP
Kan støtte meg til Bjørn og Dr Hook, og har vært en gang på The Open. Generelt er det mye folk, spesielt å helgene naturligvis. Jeg syntes det var vel så moro på treningsdagen på onsdag som på finaledagen. Da kan man følge spillerne rundt og få mer innblikk i hvordan de slår etc. Når det gjelder turneringsdagene så gjelder det å stå FØRST I køen når de åpner om morgenen, for den "lure" plassen øverst på den tribunen hvor du ser 2 greener og 2 utslag har MANGE andre sett også....;-). De tribuneplassene hvor man ser mye forlates aldri så og si, så du må være tidlig og gå rett dit. Det er ganske vanskelig å følge bestemte spillere, litt avhengig av bane og hvor lett det er for publikum å bevege seg rundt.

Ta med det meste av klær, solkrem (spesielt ved seaside baner), paraply evt regntøy (selv om solen skinner når du drar). Radio på øret er veldig stort pluss (de har egne sendinger lokalt der), dette kan også leies i tented village . Liten håndholdt TV har jeg også sett noen drive med, men dette får du ikke leid tror jeg. Bra kikkert er veldig smart.

Ekstra smart er du hvis du har med mat og drikke for det meste av dagen, så slipper du å løpe langt avgårde og stå i matkøer etc. Da mister du også tribuneplassen evt.

NB! Ta for guds skyld IKKE med norsk flagg!! Det er (meg bekjent) ingen nordmenn med en gang, og ingen andre som driver og vifter med flagg der. Må bare si det ettersom jeg faktisk så nordmenn med det sedvanlige flagget opp av sekken, og det er bare i veien uansett. Dette er ikke Holmenkollen og skirenn...



 Rsped (18. jul 2012 20:20) *  IP
Takk for mange gode tips! Gleder meg som en liten unge, selv om vi bare skal bort for lørdag og søndag. Får håpe de fleste kanonene klarer cuten.

Norsk flagg står ikke på "huske-lista", for å si det slik...



 Lasse (19. jul 2012 09:24) *  IP
Har ikke Viasat Golf på jobb, dessverre. Noen som har en stream?


 Rune (19. jul 2012 12:25) *  IP
På ferie, så ingen Viasat Golf, så en stream hadde vært fint om noen har :)


 dutte (19. jul 2012 12:41) *  IP
http://www.hahasport.com/c-8.html


 Eirik (19. jul 2012 13:02) *  IP
www.stream2watch.com fungerer utmerket


 JSU224 (19. jul 2012 16:01) *  IP
Daly spiller med norske-flagg-Loudmouth buksene faktisk.

Fin type, hehe..



 Wilson (19. jul 2012 17:16) *  IP
golffreak

Du bommet litt ang norske flagg da:-)

Kan jo heie på JD med norsk flagg



 Freud (19. jul 2012 19:45) *  IP
Merkelig golfbane.
Alle hullene er rett frem, med trange fairwayer. Ingen høydeforskjeller av betydning, og ingen trær eller busker.
Bare masse bunkere og deilig tjukk rough. Bare to par5-hull.
Stereotypt og kjedelig. Men vanskelig nok likevel.



 Wilson (19. jul 2012 20:09) *  IP
Engelskmennene elsker slike baner. Jeg kjøpte siste Golf World og så deres ranking av topp 100 i verden. Royal Lytham & St. Annes kommer på 50 plass blant verdens baner.

Har selv aldri prøvd denne type baner, men nesten alle som har spilt slike baner og som jeg har snakket med synes de er veldig fine å spille.



 Jim (19. jul 2012 20:40) *  IP
Jeg har spilt banen noen ganger, og kan love mr. Freud at benen ikke er kjedelig! Trær er forøvrig sjeldent sett på som en nødvendighet på gode links-baner :)



 Smudsm (20. jul 2012 16:14) *  IP
Sliter med å få streamene til å fungere. Noe spesiell SW som kreves?


 Freud (20. jul 2012 16:46) *  IP
Denne funker alltid: www.thefirstrow.eu


 Freud (20. jul 2012 18:55) *  IP
Dette er vel ikke en ekte linksbane?
Selv om banen ikke er kjedelig for spillerne, så er den ihvertfall kjedelig for oss TV-seere. Alle hullene ser like ut, og det er ikke mulig å se på skjermen hvilket hull man viser fra. På andre TV-turneringer kan man etter to dagers spill gjenkjenne de fleste hullene fra TV-bildene, på sine karakteristiske trekk. Men pytt, det gjør vel ikke noe. Jeg lurer likevel på hva de amerikanske spillerne mener om banen, avskrellet vanlig høflighet mot arrangøren og UK.

Det er heller ikke vann i spill på denne banen, og det bør vel en god turneringsbane ha?



 neb (20. jul 2012 20:27) *  IP
Freud... jeg tror R&A og turneringsledelsen hadde blitt blodig fornærmet hvis de hadde lest innlegget ditt.


 Gunnar Bull (20. jul 2012 20:28) *  IP
Det tror ikke jeg. De hadde nok skjønt hvem han var :-)


 No Name (21. jul 2012 08:41) *  IP
Festlig at schizo-nick nå også er fungerende verdensmester i banedesign, nok et felt han behersker til det ypperste


 Freud (21. jul 2012 13:17) *  IP
Når en golfbane skal legges akkurat der hvor R&A ligger, så kan den ikke bli anderledes. Dette har ikke noe med design å gjøre, men beliggenhet.
Jeg konstaterer at man har valgt en bane til The Open (amerikanerne kaller den fortsatt British Open), så mangler den mange ting som finnes på omtrent alle andre turneringsbaner, og på de tre øvrige majors. Det den har i tillegg er 200 idiotiske bunkere med loddrette vegger på mnage av dem, og en tjukk rough, som er det eneste positive.

Ekte linksbaner har ikke massebebyggelse mellom banen og havet. Denne banen er og blir stereotyp.

De som ønsker å delta i denne diskusjonen kan gjerne gjøre det, istedenfor å angripe meg. Hva mener dere om banen?



 Gunnar Bull (21. jul 2012 15:53) *  IP
Personlig ville jeg aldri satt noen karakter på en bane jeg kun hadde sett på TV.

Hvorfor synes du forresten at tjukk rough er positivt, mens loddrette bunkere er idiotisk?




 AR (21. jul 2012 16:13) *  IP
Morsomt å høre de danske kommentatorene som er på plass i England snakke om Thorbjørn Olesen som spiller sammen med Tiger Woods. De har mye interessent informasjon å by på.


 Freud (21. jul 2012 17:20) *  IP
På de to områdene er jeg konservativ. Vegger av murstein har ikke noe i en bunker å gjøre. Hvorfor skal det være så gjevt på R&A, når det nesten ikke brukes på andre baner?

Naturlig og tjukk rough er en naturlig del av en hvilken som helst golfbane. Det har det vært fra tidenes morgen.

Jeg streamer The Open, og får da bare gleden av å høre de amerikanske kommentatorene. De er gode nok for meg.

Ellers synes jeg man får et godt nok inntrykk av golfbaner etter minst to dagers intens TV-titting. Problemet her - som man ikke har på andre baner - er at alle hullene ser omtrent like ut: rett frem, ikke vann, ikke trær.

Det virker her som om alle er så nesegruse beundrere av en hvilken som helst bane for proffene- særlig de i England, enten det er links, quasi-links eller parkbane. Jeg er sikker på at det er mange som synes R&A er merkverdig og stereotyp, men som av en eller annen grunn ikke tør eller vil kritisere den.



 Gunnar Bull (21. jul 2012 18:28) *  IP
For mitt vedkommende synes jeg bunkere skal være "større" straff enn rough, spesielt rundt greenområdene.

På mange baner i dag er det bedre å havne i bunkeren eller i roughen. Hva er da vitsen med bunkere i det hele tatt?

Helt greit at de gjøres så vanskelig, synes ihvertfall jeg.

At roughen er drithøy og seig på PGA-touren er helt greit, men ikke på vanlige selskapsrunder for oss dødelige.

Hva som var ekte og naturlig for 100 år siden er for meg uinteressant. Dog er vel potbunkere med bratte vegger langt nærmere det "ekte" enn de bunkerne som vi ser rundt om kring på vanlige baner i dag.



 Jim (21. jul 2012 18:48) *  IP
Det ser ut til at du "sliter" litt med dette Mr Freud. For det første er R&A en organisasjon og ikke en bane. Dersom du ikke er et troll, men virkelig er interessert i Royal Lytham & St. Annes foreslår jeg at du reiser over, spiller banen et par ganger, og gjør deg opp en mening etter det. Eller enda bedre, ta en studietur og spill noen av de mange fantastiske banene nedover kysten som f.eks. Royal Birkdale, Formby, Royal Liverpoll m.fl. Tilbring tid i klubbhusene, snakk med caddier og medlemmer. Du vil garantert lære veldig mye om golf og golfbaner!


 Freud (21. jul 2012 19:02) *  IP
På bilturer i UK har jeg spilt mange baner i England, Skottland, Irland og Orknøyene, flere av dem ekte links. Ingen favorittbaner, akkurat.


 Mr.Goat (21. jul 2012 19:20) *  IP
Jeg vet det bare er en enkeltturnering, men imens Oosthuizen stakk av med seiren på the Open for 2 år siden spilte Olesen CT - turnering i Sveits. Der ble han T14! Totalt 6 slag bak Marius Thorp som ble T2. Nå, to år senere spiller dansken ganske så god golf alongside Tiger Woods i toppen av the Open. Håper Marius Thorp begynner å satse igjen. Han kan sikkert lære et og annet fra Kofstad....


 Tilskuer (21. jul 2012 20:20) *  IP
Det er egentlig veldig synd at ikke " The Open" spilles på en bane Freud finner bra nok. De som bestemmer dette må være passe dustete som ikke spør om råd når det gjelder en av de store turneringene. Skammelig at flere av deltakerne faktisk liker banen når den etter " ekspertens" mening ikke duger. De vet vel ikke bedre.
Jeg bare koser meg med TV sendingene som den uvitende jeg er.



 Dilter (21. jul 2012 23:57) *  IP
Dustete bane, ja. Hele 14 stykker under par etter tre runder!

I tillegg til å ha bratte vegger er noen av bunkerne fulle av vann.

http://www.pga.com/openchampionship/news/water-filled-bunkers-turn-real-hazard

A propos Marius Thorp, så gjør han det ikke så verst for Bærum GK i foursome og fourball i lag-NM på Losby i helgen.



 Rsped (22. jul 2012 09:02) *  IP
Er veldig kjekt å følge spillerne her borte fra ihvertfall. Mye småhøyder og liknende gjør det forholdsvis greit å finne en plass å se, selv når Tiger spiller. En kan godt si at det er "bedre" å se det på TV, men de to opplevelsene er ikke sammenlignbare mener jeg. Har utrolig flinke engelske kommentatorer på radioen i øret, mens vi springer rundt her.

Ellers er det utrolig slitsomt å følge etter Tiger. Tror aldri jeg har vært så trett i hele mitt liv, siden jeg sprang 3-mila i militæret (Jeg er ikke Norges best trente, som dere kanskje skjønner...). Men gøy var det! Han spiller forresten utrolig konservativt!!

I dag blir det en rolig dag, mens vi lader opp til å jage mellom Tiger/Snedeker og Scott/McDowell. Blir sikkert ikke alene om det i dag heller...



 Kjetil Larsen (22. jul 2012 10:43) *  IP
Det skal blåse opp mer idag, så da blir det mer uforutsigbart. Har vanskelig for å se at Scott skal klare fire prikkfrie runder. Og han er ikke den aller beste spilleren i sterk vind.

En ledelse på 4 slag er ingenting på denne banen. Man blir fort straffet i roughen og hvis man havner i fairway bunkerene så må man som oftest spille sideveis ut eller kun kort fremover.. man blir straffet hardt for å ikke ligge på fairway. Så 4-5 slag blir fort spist opp. Se bare på Snedeker igår.

Tiger har vært kald med putteren i tre dager nå, men fra tee til green er han ern av de beste i turneringen. Tiger kommer til å angripe idag, legge bort jernet på mange av utslagene. Og idag tror jeg (og håper) at putteren er noe hetere. Så ikke se bort fra at Tiger lett kan spise opp de 5 slagene han ligger bak Scott. Og Tiger spiller kun for seier idag, om han blir nr 10 eller verre betyr ingenting. Kun seier er godt nok, og da vil vi se et annet og mer aggressivt spill fra Tiger.

Og med seier er han nummer en igjen i verden.



 Enur (22. jul 2012 10:52) *  IP
Tiger er veldig tro mot sin defensive gameplan ja, og det kan godt hende han lykkes med den og blir den som løfter "the Claret Jug" i ettermiddag nok en gang.

Allikevel må jeg nok si at det er litt kjedelig å se på Tiger med 3 x jern inn på par 5-hullene i motsetning til f.eks. en litt mer agressiv Adam Scott som er inne på 2 og som putter for eagle på de samme hullene.

Forøvrig sterk amerikansk innsats hittil, vi får se om det blir noe mer vind i dag, og om de da vil lykkes like bra. De jeg kommer til å heie mest på i dag er allikevel G-Mac og Big Easy, som blir mine personlige favoritter.




 Enur (22. jul 2012 10:58) *  IP
Ser Kjetil Larsen kom i mellom mitt og Rsped sitt innlegg. Jeg er altså uenig med Larsen, jeg tror ikke Tiger kommer til å være så agressiv i dag heller, men heller holde seg til sin defensive gameplan, og "vente på" at de andre heller skal gjøre feil.


 Green (22. jul 2012 11:03) *  IP
Håper på McDowell i dag!


 par (22. jul 2012 15:36) *  IP
Gmac, BigEasy og Olesen... Helt klart.


 AR (22. jul 2012 16:37) *  IP
Pot-bunkeren felte Tiger. Det var synd siden han spiller så bra.


 AR (22. jul 2012 16:41) *  IP
Jeg synes humpene på fairway og de brutale bunkrene gir alt for tilfeldige og dermed urettferdige utslag på disse links-banene. Passer best til match play etter min mening.


 par (22. jul 2012 16:44) *  IP
Langt mer interessant enn Woods er Olesen. Hvorfor følger ikke Viasat Golf med på han? Det var jo en svært god dansk spiller som har imponert og ditto overrasket hittil, ikke minst igår.


 AR (22. jul 2012 16:46) *  IP
McDowell måtte nå pitche seg et par meter bakover i bunkeren for det neste skaget. Ikke more - hverken for han eller tilskuerne.


 Green (22. jul 2012 16:47) *  IP
Flott bunkerubderholdning nå. Bunkere skal koste, og det gjør det faktisk på disse banene - flott!


 AR (22. jul 2012 16:48) *  IP
Nicolas Colsaerts' 65-runde fører ham lant oppover på resultatlisten.


 Gunnar Bull (22. jul 2012 16:51) *  IP
Tiger er ganske flink til å chippe da :-)


 Gunnar Bull (22. jul 2012 17:11) *  IP
Hvis Adam Scott vinner dette, håper jeg virkelig at de langputterne blir forbudt. Det er en lidelse å se på Scotts putting, der han lener seg mot riva samtidig som han skræver.

Helt ærlig så synes jeg det ser ut som han har spist noe han ikke har tålt, og står og tømmer seg begge veier.





 Wilson (22. jul 2012 17:17) *  IP
Ha ha.

Helt enig.

Og når han i tillegg har klysa Steve Williams på bagen så er det for meg enda en grunn til ikke å heie på han.



 AR (22. jul 2012 17:23) *  IP
Hvis Adam Scott vinner, blir det nok en seier for den lange putteren som gjør puttingen og golfspillet enda mer underholdende!

Han bruker sin lange putter på en meget elegant og sikker måte.



 Wilson (22. jul 2012 17:32) *  IP
Jeg synes GB hadde en fin beskrivelse av hvor elegant Adam Scott ser ut.



 Freud (22. jul 2012 17:48) *  IP
Enig med AR i alt han skriver.

Synes MCDowell bør få straff for sakte spill.

Synes at innspillene til proffene er av elendig kvalitet. Havner for langt fra pinnen, enten avstanden er 50 eller 150 m. I Tigers glansdager klistret han innspillene til pinnen, det var der han slo de andre. Kvaliteten på denne delen av spillet har sunket betraktelig de siste årene. for proffene. Og jeg vet at vinden må tas i betraktning, men det skal en proff mestre.



 AR (22. jul 2012 17:59) *  IP
Nå spiller Adam Scott sikkert. Ser ut som en sikker vinner! Stilig type - det hadde vært moro og ikke minst fortjent.


 Gunnar Bull (22. jul 2012 18:07) *  IP
Det er umulig å mestre vind, Freud. De kan - til en viss grad - slå slag som påvirkes mindre av vind. Men vindkast er umulig å forutse, uansett hvor proff du er.


 AR (22. jul 2012 18:11) *  IP
Vijay Singh med flott scorekort! Kopierte scoren i margen - på hvert av de 18 hullene!


 Wilson (22. jul 2012 18:14) *  IP
En profesjonell golfspiller med langputter, ............

er som en en TV sending med Halvard Flatland bak mikrofonen.

Det er noe tilstede som ikke bør være der.

Jeg hører på Zacke og Per Ulrik.



 Gunnar Bull (22. jul 2012 18:18) *  IP
Takk for støtte, Wilson. At AR synes Scott er stilig, er for meg uforståelig. Men - smaken er vel som baken. Og er den som baken til Scott, så den ihvertfall delt :-)

Sorry AR, men Adam Scotts puttestance er rett og slett skremmende for de fleste estetikere, og bidrar neppe til økt rekruttering blant potensielle nybegynnere som sitter og ser på.



 AR (22. jul 2012 18:23) *  IP
Estetikeren, stilige og elegante Adam Scott står meget estetisk til ballen. Elegant og flott. Og så går puttene i. Det samme gjelder Ernie Els som også bruker lang putter og ruller ballene i hullet. I motsetning til Tiger Woods som ofte misser på hullkanten. Det vil ikke forundre meg om vi snart ser Tiger Woods med lang putter.

Sorry, Gunnar Bull!



 Gunnar Bull (22. jul 2012 18:25) *  IP
Du har lov til å mene hva du vil, AR. Du trenger ikke unnskylde deg :-)


 AR (22. jul 2012 18:28) *  IP
Takk i like måte! Det er lov å ha ulike meninger og oppfatninger. Det må både tolereres og aksepteres.

Men nå ser det ut til at Adam Scott er i "sonen" og vinner lett - ikke minst takket være stødig spill med den lange putteren.



 Wilson (22. jul 2012 18:31) *  IP
AR,

TW vil helt sikkert spille med lang putter om det hjelper han.

Som Ernie Els gjør, selv om han synes det bryter med golfen sett i et tradisjonelt lys. Det er det han har sagt selv.

Men, det blir aldri stilig å se på.




 Gunnar Bull (22. jul 2012 18:37) *  IP
Nettopp derfor mener jeg at den burde forbys. Det er uforståelig at de høye herrer i R&A en gang aksepterte bruk av 2 meters lange køller som kan støttes mot kroppen.

Mitt håp er at denne diskusjonen blusser opp igjen hvis Scott vinner, og at disse djevelens ildraker forbys fra år 2014.



 Wilson (22. jul 2012 18:44) *  IP
Den eneste som for meg er stilig med så lang skaft på arbeids-redskapen er hun som støvsuger kontorene på min arbeidsplass.




 BomBom (22. jul 2012 18:58) *  IP
Enig med GB og Wilson, lange puttere er ikke noe som profesjonelle spillere skal ha i bagen sin.. Klarer de ikke å bruke en vanlig putter, nei så får de finne på noe annet å gjøre..Scott var borte i flere år før han fikk seg langputter, og hvor hadde Keegan Bradley og Webb simpson vært uten sine kosteskaft..? Nei, få vekk disse krykkene, de har ikke noe på en golfbane å gjøre..


 AR (22. jul 2012 19:01) *  IP
Det var aldri stilig å se på skøyteteknikk i langrenn heller - mente mange. Og Norge ville jo forby denne nyvinningen - som alt annen innen vinteridrettens utvikling. Omtrent slik er det også i golf.


 Freud (22. jul 2012 19:01) *  IP
Heia Els, som nå er nær en seier. Han har vært min store helt på golfbanen i alle år.
Kollaps av TW - og mange andre.



 Gunnar Bull (22. jul 2012 19:03) *  IP
Det verste med Scott er likevel selve stancen. Jeg kan forstå at "spesielt interesserte" synes denne stillingen er interessant, og ble derfor overrasket over at AR satte pris på den ;-)

Jeg hadde likt den bedre hvis noe pene golfjenter stilte seg opp på den måten, men de har tydeligvis vett nok til å la være.



 AR (22. jul 2012 19:03) *  IP
Med bogeyer på 15 og 16 for Adam Scott (koppsnurr fra en snau meter på 16 kan ha kostet ham mesterskapet!) har det snudd seg kraftig. Ernie Els fikk jubel for sin birdie på det 18. hullet like før Scott nervøst misset innspillet på det 17. hullet. Og det skiller bare et slag og knapt nok det i praksis.


 AR (22. jul 2012 19:06) *  IP
"Pene golfjenter"


 Wilson (22. jul 2012 19:22) *  IP
Jeg synes synd på Adam Scott ang måten han tapte på, men min favoritt over alle, på alle måter, vant.

Fantastiske Ernie Els



 AR (22. jul 2012 19:22) *  IP
Gratulerer Ernie Els! Fire bogeyer på de fire siste hullene gjorde at Adam Scott tapte med ett slag: Se: http://www.golfsiden.com/PGATOURuke0112.html


 Gunnar Bull (22. jul 2012 19:25) *  IP
Bare helt herlig at Ernie vant denne. Gammel hedersmann det.

Som passer på stancen sin :-)



 Freud (22. jul 2012 19:43) *  IP
Nå har mr. Bull gått over streken. Dersom han med "spesielt interesserte" mener homofile menn, så kan han vel like godt si det. Vi er da fordomsfrie her.

Og hva "pene golfjenter" har med dette å gjøre, er vanskelig å oppdage. Er det juniorpiker eller voksne golfdamer? Har Bull spesielle interesser i den retning? Men Bull har vel en forklaring.

Hele greia med Scotts stance er en gedigen avsporing. Det har da for faen ikke noe med golfspillet å gjøre at en spiller har en "stygg" stance, så lenge den funker for ham!



 Wilson (22. jul 2012 19:47) *  IP
Freud,

Ernie (vår felles favoritt) skrøt av banen. Hva synes du om det?

Jeg tror ikke GB hintet on seksuell holdning.
Og han virker ikke spesielt pervers, så å antyde at han liker småjenter er å gå veldig langt.

Generelt vil jeg si at en dame med baken litt til værs er bedre å se på enn en mann i samme positur.



 Gunnar Bull (22. jul 2012 20:28) *  IP
Godt å høre at du er så fordomsfri, Freud. Men jeg skjønner ikke logikken din. Hvis vi er så fordomsfrie, hvilken strek har jeg da gått over?

Kanskje det er du som sliter med fordommer?

Men at det er en avsporing har du selvfølgelig helt rett i. Jeg prøver bare å få litt humor inn i en ellers traurig dag.

For øvrig enig med Wilson angående kjønn og positurer :-)



 Green (22. jul 2012 20:50) *  IP
Helt enig med GB og andre ang. langputtere - håper de blir forbudt.

Ellers var jeg såpass sikker på at Scott hadde avgjort dette at jeg dro ut for å spille selv fremfor å følge avslutningen. Overraskelsen var stor da jeg kom hjem og så at Els hadde vunnet! Morsomt var, det, og jeg angrer sjelden på å ha spilt selv fremfor å se på tv, selv om dette viste seg å være en avslutning man burde ha fått med seg. :)



 Enur (22. jul 2012 22:59) *  IP
Har ventet med å gå inn her siden jeg har sett på sendingen i opptak litt i etterkant, men innmari gøy at Ernie Els vant det her. Han hadde jo mange putter i begynnelsen som hadde helt rett linje, men som var akkurat litt for korte. Men på slutten rullet de altså i! Samtidig må jeg jo si at jeg følte med Adam Scott også, som ga bort det som så ut som en sikker seier.

Hørte forøvrig på de britiske kommentatorene, og de fortalte at Els har hatt god hjelp av en kvinnelig "puttedoktor" for å trene opp igjen øye-hånd koordinasjonen, som var blitt dårligere med årene. Hun mente at han var på 80% nå, og at han om noen måneder ville være tilbake til den korte putteren igjen.




 AR (22. jul 2012 23:02) *  IP
Jeg hørte det samme om den kvinnelige "hjelperen". Dette får vi helt sikkert høre mer om i nærmeste fremtid. Ernie Els takket henne pent i takketalen.


 Wilson (22. jul 2012 23:29) *  IP
Jeg så intervjuet med Ernie tidligere denne uka på BBC.
Dama heter Dr. Sherylle Calder og er visual skills coach for r det Syd Afrikanske Rugby laget mht reflekser/reaksjonstid.

Ernie har fått et program hvor han trener på å være like fokusert på putten på første som på siste hull og å være veldig fokusert på spesielle ting.

Fikk ikke med meg alt, men jeg tror han faktisk bruker et PC-program i treningen.



 Wilson (22. jul 2012 23:45) *  IP
Det var ikke på BBC jeg hørte det, selv om jeg så på et kortere intervju der.
Dette stod i bladet Golf World i August nr.
Han trener på PC og får opp en rekke med baller på skjermen og skal da presse space-bar hver gang han ser den
spesielle ballen han ser etter.
Han må gjøre dette 13000 ganger før han får fullt utbytte. Ved intervju-tidspunkt hadde han gjørt 2000 repetisjoner.
Hvor god kan han da bli når han allerede har en Major i år?
Sherylle Calder trener også F1 førere.

Eksempel på program; www.drsheryllecalder.com



 Freud (23. jul 2012 00:13) *  IP
Bull må forklare hva han mener med uttrykkene "spesielt interesserte" og "pene golfjenter".

Det er bare de fordomsfulle som bruker omskrivninger i våre dager.



 Wilson (23. jul 2012 00:22) *  IP
GB klarer sikkert å svare for seg, men siden du legger litt andre ting i det så kan vel også jeg komme med min versjon på hva jeg oppfattet det som

Kanskje mente han de som selv spiller med langputter når han nevnte "spesielt interesserte". Slik oppfattet jeg det.
Pene golfjenter; Jeg ser mange fine modne golfjenter, jenter er de til de blir kjerringer og tar alt man sier i verste mening.

Det er ganske likt overgangen fra glad gutt til sur gubbe og har lite med alder å gjøre, men mer med holdninger til livet.



 Gunnar Bull (23. jul 2012 00:53) *  IP
Psykiateren Sigmund Freud var bl.a. kjent for tesen om at alle våre handlinger hadde bakgrunn i vår seksuelle drivkraft. Jeg har aldri tidligere sett noen relevant kobling mellom DEN Sigmund og vår egen forum-freud, men dette kan nå se ut til å endre seg.

For ikke bare virker du særdeles opptatt av seksualitet. Du velger også å innta en slags imaginær psykiaterstatus, og ber meg utdype hva jeg mener med uttrykkene "spesielt interesserte" og "pene golfjenter".

Mot en autoritet av ditt (imaginære) format har jeg lite å stille opp med, så jeg svarer selvfølgelig som enhver annen klient:

- Med "spesielt interesserte" mente jeg de som av en eller annen grunn ville være spesielt interessert.

- Med "pene golfjenter" mente jeg pene jenter som spiller golf.

Jeg så at du klarte å finne noe suspekt i dette i et tidligere innlegg (kl 19:43), og jeg kan forsikre deg om at juniorpiker ikke var i mine tanker i det hele tatt.

At de tydeligvis var i dine, burde du eventuelt ta opp med ditt eget superego.



 Beartown (23. jul 2012 02:50) *  IP
En hedersmann vant the Open. Ernie er alt som er godt med golf! Selv synes jeg ogsaa synd paa Adam Scott. Dette kan gaa to veier. Han laerer av det han gjorde feil, eller saa setter dette seg inn i psyken for alltid. Dere synes vel dette er rart sagt, men jeg tror birdien paa 14 oedela mye. Jeg tror han senket skuldrene for mye, og konsentrasjonen gikk ad dundas. Men se hva Rory gjorde i fjor. Kollpaset paa Augusta, mens han kom tilbake og knuste konkurrente paa Congressional. Jeg tror ikke vi har hoert det siste fra Scott. Til det er han en alt for god golfspiller.

Uansett, konklusjonen i dag er. The Big Easy gikk siste 9 paa 32. Det vinner man Majors av!



 par (23. jul 2012 11:30) *  IP
Tror Scott opplevde en blanding av det du mener Beartown og uflaks... Innspillet på 18. viste at han hadde full kontroll på nervene og spillet, og putten var helt grei men avstanden såpass stor at sjansen for å sette var 50/50 sånn ca.. Ukonsentrert spill på 15., 16. og 17. må få skylden. Litt rart med SW på baggen at noe sånt kunne skje... Men jeg likte at hedersmannen vant. Haugsrud surnet dog, mens Flatland holdt koken.. Fordelen med Flatis er at han evner å være objektiv.


 radar (23. jul 2012 19:42) *  IP
The Open går i reprise nå. Hvis noen vil bli litt provosert - legg merke til marshallen i høyre del av skjermen som jubler når Adam Scott treffer bunker på hull.18. Han burde strammes litt opp.


 ??? (23. jul 2012 19:53) *  IP
Gratulerer til min store hedersmann på golfbanen:

Ernie Els.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72