Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 AR - 18. jun 2012 kl. 08:02 *  IP
Var US Open morsomt å se på?

US Open banen Olympic Club i San Francisco var satt opp slik at vinneren skulle gå rundt par. Vinnerscoren ble +1.

Men var det morsomt å se på at marginale skjevheter med korte og lange køller fikk "katastrofale" konsekvenser og en meter eller to forskjell i spretten på ballen på fairway utgjorde dramatiske forskjeller for spillerne?

Hva synes du?
 rett i koppen (18. jun 2012 09:18) *  IP
Ja, en herlig bane som de fleste er enige om stilte krav om et arsenal av slag "i baggen" for å kunne overleve.

Som Butch Harmon sa: "You cannot fake it on this course."



 Arne (18. jun 2012 09:36) *  IP
--- Ikke nå igjen!!!
AR ---



 tilskuer (18. jun 2012 09:37) *  IP
Det øker i hvert fall spenningen når en ledelse aldri er trygg, og en liten feil kan gi store konsekvenser. Samtidig er man rakst tilbake i tetstriden med en par gode hull på rad.


 Wilson (18. jun 2012 09:56) *  IP
Jeg synes tilfeldigheter ikke bør være så avgjørende for utfall av et slag som det man så på Olympic.


 Green (18. jun 2012 10:04) *  IP
Jeg syntes i alle fall det var morsomt å se på.


 Kjell249 (18. jun 2012 10:29) *  IP
Jeg synes det var morsomt å se på, selv om sendetidene ikke akkurat var optimale for meg:)

Det er ikke mange sånne baner spillerne møter i løpet av et år. Ja til variasjon!

Gøy at det ikke bare er lengde som er avgjørende, men presisjon på utslag og innspill.

Eksempel: Tiger i toppen de første to dagene da han toppet fairway statistikken og nr 3 på GIR. Når svingen ikke sitter like bra i helgen, så faller han på resultatlistene. Sånn skal det være.



 Zigurd (18. jun 2012 10:50) *  IP
Eneste problemet med US Open var sendetider som gjorde det lite aktuelt å følge finalerunden (og vanskelig for de andre rundene også) for de av oss som måtte på jobb mandag morgen.

Oppsettet av/vanskelighetsgraden på banen er helt topp - det er ikke noe som bør gjøres for alle turneringer, men at den ene majoren settes opp slik er definitivt med på å legge inn et ekstra spenningsmoment.




 Ronni (20. jun 2012 13:46) *  IP
Alltid morsomt å se de beste golfspillerne i verden spille en fryktelig vanskelig bane.
På andre baner ser det av og til så enkelt ut, men i US Open sliter også toppspillerne. Ingen ting er enkelt og de tvinges til å tenke defensivt.
Jeg synes det er artig å se massevis av birdies og eagles, men i US Open er det evnen til å unngå bogeys og dobbbelbogeys som er det som gjelder.



 Indigo (20. jun 2012 22:46) *  IP
Normalt har jeg likt US Open av samme grunn som siste taler, men denne banen var gørr hakkende kjedelig å se. Virker som AR kan ha samme oppfatning?

Var det noen hull som egentlig var virkelig dramatiske å se? Ikke hva jeg fikk med meg. Jeg savnet veldig vann på denne banen. Altfor lite drama til å skulle være underholdning for en hel golf verden.

Til og med det korte par 4 hullet der man kunne drive var kjedelig. Verste som kunne skje var egentlig å være i rough til venstre. Traff man bunkeren var det et flott utslag. Hull 18 var også tragisk. Skilte altfor lite. Var vel omtrent en 4 for alle siste dagen. Da har man satt opp banen dårlig. Hull 18 skal være enten et 3,5 eller 4,5 snitttscore hull!



 Erik Strand (21. jun 2012 12:03) *  IP
Etter å vært der og sett turneringa live så skjønner jeg at folk kan stille spørsmål med hele opplegget, men jeg tror spillernes reaksjoner og selve ideen om at U.S. Open skal være den tøffeste testen gav et klart svar på at turneringen var meget suksessfull.

Personlig syns jeg det er herlig utmattende å følge golf når spillerne må jobbe hardt for hvert eneste fairwaytreff og greentreff. Hvert eneste par er en stor lettelse og hvor en birdie virkelig er en bragd. Det er gøy å se de aller beste i verden slite ræva av seg, treputte og kløne med korte chipper i roughen akkurat som oss.

Når det er sagt så skal jeg være kjapt ute med å si at jeg også er veldig glad for at det ikke er sånn hver eneste uke. Men U.S. Open er U.S. Open. Det skal være vanskelig.

Men tilfeldigheter? Det er vel ikke mere tilfeldigheter her enn i hvilken som helst annen turnering. Forholdene var særdeles jevne for alle spillerne alle dagene. Den eneste jeg hørte sutre var selvfølgelig(og som vanlig) Bubba...



 HenrikFan (21. jun 2012 13:40) *  IP
ja det var morsomt! Det jevner seg jo ut over 4 runder.


 Beartown (22. jun 2012 05:28) *  IP
Banen ligger fantastisk til, men naar Lee Westwood mister all sjanse til a vinne med en ball i et Cypress tre paa soendagen saa synes jeg det blir for mye advantage bane.

De sa at naar de felte et av de disse traerne for noen aar siden saa kom over 100 baller rasende ned. Det synes jeg blir litt for dramatisk.

Pebble Beach, Bethpage Black, og The Congressional er mine favoritter.



 Erik Strand (22. jun 2012 06:27) *  IP
Når man slår så skeivt som det Lee gjorde så er vel ikke en lost ball helt urettferdig. Med tanke på det kun skjedde et par tre ganger i løpet av hele turneringen og at det i praksis ikke var lost balls i løpet av helga så skjønner jeg ikke argumentasjonen.

Men igjen, hvis målet med å se profesjonell golf er å se flest mulig birdies og lavest mulig score så skjønner jeg at us open blir kjedelig.

Husker for øvrig at jeg tenkte det samme da jeg så cabrera vinne på oakmont, men når jeg tenker tilbake på det så var den seieren ingen ting annet enn en fantastisk bragd. Us open er en spesiell turnering. Det skal være ekstremt vanskelig. Derfor var seieren til Rory i fjor tilsvarende gørrkjedelig. Etter min mening...



 Sigbjørn (22. jun 2012 06:36) *  IP
Synest det er mye mere interessant når en vinnerscore ligger på -15, og at det er dyktigheten til spillerne som teller, ikke tilfeldigheten, som det var i denne turneringen.


 Beartown (22. jun 2012 06:55) *  IP
Naar Lee's ball var foerste i det samme treet paa over 20 aar i en major. Lee Jamzen i 1998 (selv om han var US Open champ i 1998), saa er dette helt paa trynet hvis du spoer meg. Mange baller er mista paa hull 12 I Augusta. Der har man da mistet minst 50+ baller fra 1998. Dette var den foerste i et tre paa dette hullet. Da, Erik Strand, er det urettferdig. Man kan smelle ballen i et tre, men naar den sitter igjen paa toppen...

US Open er en merkelig turnering...uansett! Derfor er The Masters i en klasse av seg selv!



 rett i koppen (22. jun 2012 08:18) *  IP
Skjønner ikke helt problemstillingen med lost ball i tre. Hvorfor er det værre enn en ball out of bounds eller en drive i vann og tre fra tee? I alle tre tilfellene er det jo fordi man har slått en dårlig drive.


 gjesp (22. jun 2012 08:48) *  IP
ja til turneringer uten plugget ball i bunker, uten ball fast i trær, uten ball i tjukk rough, uten parkett-greener, uten hellende fairways osv osv.

La oss heller få turneringer på en stor gressflate, a la fotballbaner. ingen hindringer og veldig rettferdig. Og masse hole in ones, albatrosser, eagler og birdies.

Da er golf gøy og rettferdig da!



 DA (22. jun 2012 09:32) *  IP
Hvis Lee hadde en ball i det treet for første gang på 20 år, så er det ikke treet sin feil ihvertfall! Da har Lee bare slått en ufattelig dårlig drive, og får ta det på sin egen kappe. Dårlig argument Beartown...


 Støtte (22. jun 2012 11:25) *  IP
Herregud!

Tilfeldigheter? Skjerp dere folkens, den beste vinner til slutt...
Dette skjønner selv du Sigbjørn..
En kristen vinner i Webb Simpson, men han vant ikke på tilfeldigheter ;)

Han var best :)



 Sigbjørn (22. jun 2012 12:09) *  IP
Støtte: det skjønner selvsagt jeg, men det er ikke det jeg skriver noe om, Støtte, om selv du kan lese :-).....

Man er dyktigst når man vinner, uansett score, men mere interessant, for meg, å se på når score ligger godt under par.



 :DA (22. jun 2012 12:15) *  IP
Det kan man se ca 50 andre uker i året, så dine behov bør være tilstrekkelig dekket. USOPEN skal være vanskelig! :D


 Sigbjørn (22. jun 2012 13:31) *  IP
:DA, mine behov er tilstrekkelig dekket, men jeg har vel lov å si hva jeg mener ?????


 Pølse med brød (22. jun 2012 13:41) *  IP
Personlig synes jeg det er kjedelig å se på targetgolf der ballen stopper der han lander, mer krevende og morsommere å se på at de sliter, mange flere egeneskaper blir testet i US open...

Med så lite som skiller nr 1 og 500 i verden som i golf så mener jeg det er bedre å se de på svært tøffe forhold, det skiller klinten fra hveten...



 Sigbjørn (22. jun 2012 14:06) *  IP
Pølse med brød: merkelig resonement, spør du meg??
"skiller klinten fra hveten" ja gjør man det, når det er så mye tilfeldigheter som er i "spill"? etter min mening, er det når spillerne spiller på baner, der det går ann å "kontrollere" ballen, man virkelig skiller "klinten fra hveten", men, for all del, dette er min mening, og jeg sier ikke at du, Pølse med brød, tar feil.



 Støtte (22. jun 2012 21:04) *  IP
Bra innlegg Sigbjørn.
At du syns at targetgolf/lave scorer er kulere og se på skjønner jeg, samt at du faktisk legger ut din mening i forhold til debatten.

Selv så syns jeg det er kult å følge Us Open. I den forstand at "down the stretch" kan selv EN birdie eller en rekke par holde til å løfte trofeet når vi ser på scorene fra tidligere år.

Hadde PgaTouren blitt spilt med slike forhold hver uke er det klart at det hadde blitt litt slitsomt i lengden, men et par ganger i året er bare en fryd for meg som tilskuer :=)



 Beartown (23. jun 2012 06:23) *  IP
Det er helt rett at Westwood slo et helet foferdelig utslag. Slik traerne er saa er det en sjanse for at den kan sitte fast. Oddsen for at dette skjer, ja gi meg den. Du ser uansett en DB i oeynene uansett.

En sammenligning. Bubba Watson slaar ballen langt inne i skauen paa andre play-off hull i aarets Masters. Hans andre slag er noe av det villeste jeg har sett, men han hadde da i hvert fall en sjanse til a gjoere et forsoek paa a slaa ballen.

US Open er en merkelig turnering. Greit nok at de skal teste golferne til det ypperste, men noen ganger blir det faktisk komisk ogsaa. At jeg unner Webb Simpson seieren er helt kurant. Naar du kjoerer helga paa 2x68, ja da vinner du en slik turnering!



 aenndi (24. jun 2012 00:08) *  IP
Godt innlegg fra gjesp!




Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72