Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Fant - 30. mai 2012 kl. 00:49 *  IP
DWC sin ide`

I utgangspunket er jeg enig med at kidsa bør spille mer slagspill når de konkurrerer.

Men så lurer jeg;
"Han mener at de unge bør spille alle hull som par 6."
Hva er poenget med det når det er slagspill?
 AR (30. mai 2012 01:18) *  IP
Hvis jeg forsto DWC rett, mente han at ungene skulle skaffe seg delmål og på den måten lære seg spillestrategi. Det kan til og med hende at han bare mente par 4 hullene. Det kan jeg kontrollsjekke. Notatene fra vår samtale om temaet kan være mengelfulle på dette punktet, eller kanskje vi snakket litt forbi hverandre.

Course management er meget viktig. Det bør læres i ung alder slik at man ikke blir stående på utslagsstedene og bare mæle ballene inn i skauen når man innerst inne vet at driver-formen er elendig og skogen lokker på begge sidene av smale fairwayer.

Og bare tenke på der hersens poengene.



 Pølse med brød (30. mai 2012 08:50) *  IP
Jeg har sagt i 10 år her inne at stableford og hcp er galskap og tøv ikke bare for barn, men for alle. Fint å se at en kapasitet som DWC mener det samme.

Tilbakegangen for golf i Norge skyldes delvis alt for stort fokus på stableford, vi har mistet idrettsaspektet. Norge er en idrettsnasjon, vi gidder ikke aktiviteter med "utjevning" eller "idealtid".

Golfbanen blir ofte en plass hvor folk som ikke lykkes i andre idretter eller ikke orker trene deltar, fikser litt på hcp og fremstår som vinnere.




 Jepp (30. mai 2012 09:00) *  IP
Enig med PMB. Man hadde jo bare blitt sett dumt på i fotballkretser hvis man hadde foreslått at i dag skal bortelaget starte med 3 mål fordi de er dårlige. Eller at Ola på 11 år skal få et halvt minutt fratrekk på tiden sin etter en langrennskonkurranse fordi han ikke er like flink som Jens til å gå på ski.

HCP-systemet kommer vel nettopp av at i mange kretser er ikke golf sett på som idrett, men et spill på lik linje med boccia og nordic walking for pensjonister.



 BomBom (30. mai 2012 09:46) *  IP
Jeg teller alltid slag når jeg spiller, og så ser jeg på poengene etter runden. Har opplevd å skulle senke hcp etter en 90 runde, selv med en 9'er og en 8'er på kortet. Begge på par 4 hull.. 37p var fasit..
Selskapsrunde, ballplassering, gitte putter osv, så jeg registrerte ikke runden.
Slagmessig var jeg altså langt dårligere enn mitt hcp skulle tilsi, men poengmessig var jeg bedre enn før.. Kun slag som sier noe som helst om spillestyrken din. Turneringer hvor det spilles med stableford, styrer jeg unna, for med "riktig" score på "riktig" hull kan man vinne selv på en middels dårlig dag, selv om man slagmessig er langt bak..
Man skal selvfølgelig heller ikke på død og liv bruke 16 slag på et hull under en selskapsrunde, bare for å få ballen i hullet. Dobbelt av par + 1 blir scoren da, så skaper man i alle fall ikke kø på banen..
Selv barn bør oppfordres til å spille med slag, da vil fremgangen bli mer tydelig, og forhåpentligvis også øke spillegleden. Golf skal jo tross alt være gøy.



 Frank (30. mai 2012 09:59) *  IP
enig med pmb


 Anon (30. mai 2012 13:35) *  IP
Mye av grunnen til at det er hcp er jo nettopp at folk skal kunne konkurrere på "likt" nivå uavhengig av nivå. Om det ga noe mening..
Hvis det i det hele tatt skal lønne seg for en, si 20-25 hcper å spille turnering må det jo være slik.
Hva har en 20-25 hcper å stille opp med mot en som har 5 om han ikke har hcp å støtte seg på?

Om det bare skulle vært slagturneringer burde det i så fall være kategorier, hvor en kategori f.eks er 36-26 og neste er 25,9-16. Dette er bare tilfeldig tall, for å presisere det.

Er helt enig med at det burde bli mer slagspill, men noe hcpbaserte turneringer burde det også være med for å kunne få med den største delen av golfspillere.

Som yngre følte jeg hvertfall at poeng var en stor motivasjon for meg, og fikk meg til å spille mer fordi det var gøy å gå ned i hcp. Barn er ganske simple..

Det er jo også relativt fair når man kommer til ett nivå hvor man ikke gjør ekstremt mange 8-9ere..



 Zigurd (30. mai 2012 16:27) *  IP
Som nybegynner satte jeg stor pris på stableford - det var en lettelse å kunne ha noen dårlige hull uten at resultatet (og resten av runden) dermed ble fullstendig spolert.

Hvor inspirerende og moro er det egentlig å ta fatt på hull 2 om man allerede har måttet bokført 20-30 slag på scorekortet?

Det sparer i tillegg massevis av tid at man slipper å måtte hulle ut på hvert hull for å få en "offisiell" score.

Stableford for begynnere er vinn-vinn for alle parter - jeg tror dessuten det er en undervurdering av barn å hevde at de ikke makter å se fremgang i å gå 38 etter å ha gått 38 runden før. De er ikke dummere enn at de skjønner det er bedre når de går med et lavere hcp enn de gjorde sist.



 ko (30. mai 2012 16:28) *  IP
Anon tror du misforstår litt. Slaggolf betyr ikke at man skal spille uten handicap, det er ikke det DWC mener..

Spill med handicap, men spill slag istendenfor stableford!



 AR (30. mai 2012 17:44) *  IP
Zigurd, begynte du å spille golf som liten slik artikkelen handler om?


 Anon (30. mai 2012 18:53) *  IP
Ahhh, da gir det mer mening.;)


 Zigurd (31. mai 2012 09:43) *  IP
AR, jeg ser ikke at det skulle være mer motiverende eller moro for en 6-åring, som går sine første runder, å måtte forholde seg til 27 slag på første hull enn for en voksen nybegynner.

Ei heller for de som går i ballen bak.

Jeg tviler forøvrig på om slagspill vs. stableford i det hele tatt er en betydningsfull faktor for hva som gjør barn motiverte for, og glade i, golf i en startfase. Det virker som en nokså konstruert problemstilling, mer påvirket av ens egen holdning til stableford enn en objektiv analyse av barns forhold til scoringssystemer for golf.



 AR (31. mai 2012 10:18) *  IP
DWC snakket om "ban Stableford for kids".

Det er ikke snakk om å spille en hel runde helt i startfasen. En som bruker 27 slag på det første hullet, spiller ikke ute på banen midt i rush-trafikken og er ikke til hinder for noen. I startfasen er golf en lek for ungene hvor DWC anser at et poeng eller to på et hull gir liten mening og liten glede. Men de fleste kan telle.

Tar til etterretning at du har et annet syn på saken. Jeg har bare referert det intervjuet jeg hadde med DWC.

Tilbake til det teoreitske eksemplet med 27 slag på et hull. Tenk så morsomt det vil være å komme under 20 slag på det neste hullet! I stedet for å få null poeng på et hull og null poeng på det neste.



 Pepper (31. mai 2012 10:38) *  IP
Jeg tror DWC har et viktig poeng her. Min erfaring er at de unge spillerne får et bedre fokus og en litt annen mentalitet hvis de spiller slag istedenfor stableford.


 Zigurd (31. mai 2012 16:34) *  IP
Jeg er ikke nødvendigvis motstander av slagspill for unge (eller for nybegynner for den del), men jeg tror ikke det har mye å si når det gjelder motivasjon og inspirasjon for barn om de går slagspill eller stableford.

Jeg ser dog andre gode poenger for slagspill for unge og det er at kalkuleringene man må gjøre rundt hcp og slope for å finne ut hvor mange poeng man får med x antall slag på ulike hull kan være rimelig komplisert. Det er mange voksne som sliter med dette, og det er naturligvis ikke enklere for mange unge.

Men stableford har også sine gode sider - mtp. spillhastighet og det at man kan ha et eller to (eller 3-4) katastrofehull uten at det nødvendigvis ødelegger muligheten for en god totalscore for runden. Jeg tror ikke verdien av dette skal undervurderes for nybegynnere og/eller unge heller.

At det å gå stableford kan virke lite givende for noen som hele sitt liv har telt antall slag istedenfor poeng har jeg ingen vansker med å se - stableford blir mindre og mindre fornuftig jo bedre man blir.

Men for en nybegynner uten noen referansepunkter til hverken det ene eller andre, tror jeg det er helt andre ting enn hvilken score-metodikk man lærer å bruke som har noe å si for hvor mye man trives med golfspillet.



 radar (31. mai 2012 19:11) *  IP
Gode poeng Zigurd. Greit å ta med at stableford har positive sider også.

Det ligger innbakt, men slagspill krever, som flere er inne på, et vist nivå. For en gjennomsnittsgolfer (ikke lovende junior/knøtt), så er course management for slagsspill det samme som skademinimalisering, eller var det det hele golfen handler om? jeje



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72