Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 R8 - 23. mai 2012 kl. 12:58 *  IP
Når HCP fyker nedover...

Jeg lurer på en ting. Har spilt noen runder nå hvor hcp min fyker nedover. Er det slik at dette bare kan fortsette,eller vil det stoppe til slutt ?
 Dilter (23. mai 2012 13:02) *  IP
LOL. Jeg tror nok du kan være ganske sikker på at det stopper før eller siden.

I tillegg kan du nok regne med en "fiskekrok"-effekt, det vil si at når du har kommet langt nok ned så vil du begynne å gå oppover igjen inntil du har stabilisert deg på nivået.



 Gunnar Bull (23. mai 2012 16:57) *  IP
Hyggelig å se at du blir bedre, R8. Til ditt spørsmål må jeg bare si at dette nok vil fortsette lenge.

Ditt forbedringspotensiale er enormt!



 No Name (23. mai 2012 18:00) *  IP
Bullstick


 Bulldog (23. mai 2012 19:29) *  IP
Det du kan si til deg selv neste gang du skal spille er "jøsses, golf er jo KJEMPE lett". Kan garantere at du ikke spiller bra. Har testet og det stemmer


 Amatør (23. mai 2012 19:52) *  IP
Bare du unngår å gå på rangen etter runden, så går det nok bra.


 AR (23. mai 2012 23:31) *  IP
Hvis du går på rangen etter runden, vil du få enda raskere framgang. Da kan du rette opp de feilene du eventuelt har gjort på banen slik at selvtilliten er på topp før neste runde! Lykke til og gjør som de fleste proffene, men de færreste Amatørene.


 Amatør (23. mai 2012 23:41) *  IP
Mitt innlegg var selvironisk, men AR tar det seriøst og følger opp temaet.
Da kan jo jeg gjøre det og, ved å si at selvtilliten nok er på topp etter en slik range-gjennomkjøring etter en (eventuelt dårlig) runde. Men feilene ute på banen vil nok fortsatt være der.
Jeg skjønner heller ikke at en proff spiller kan lure seg selv til å tro at nå går det bedre neste runde etter å ha slått feilfrie slag på en driving-range. Men dem om det...



 Franz (23. mai 2012 23:48) *  IP
Dette er grunnen til at de lever av å spille golf mens du er dritdårlig.


 Amatør (23. mai 2012 23:52) *  IP
Grunnen er nok at de har trent iherdig på rangen i mange år inntil de ble så gode. Når de har nådd det nivået er det ikke lenger nødvendig å gå på rangen ETTER en runde. Alle går jo før runden, til og med jeg....

Du har misset poenget, Franz.



 barce (24. mai 2012 01:01) *  IP
Amatør; hvis rangspill ikke hjelper på golfspillet på banen, hvordan kan de ha blitt så gode av å stå på rangen i så mange år?


 Gunnar Bull (24. mai 2012 06:59) *  IP
Barce da, du må lese.

Poenget mer "Er du pro? Hvil deg god!" gjelder først ETTER at de har blitt gode.

Filosofien er at når de - etter mange timer terping på svingen - har kommet til det nivået de er på, så er det bare hva som foregår i hodet som utgjør forskjellen på en god og dårlig dag.

Golf er som sykling. Når du først kan det, så kan du det :-)



 AR (24. mai 2012 08:46) *  IP
Tiger Woods har vært verdens beste spiller de siste 15 årene. Han har knapt tid til intervjuer etter en runde før han legger veien til treningsfeltet for å øve på lange og/eller korte slag - ETTER EN RUNDE.

Noen må fortelle ham at dette er fullstendig feil. Kanskje Amatør kan gi ham beskjed?



 DA (24. mai 2012 10:51) *  IP
Jeg tror amatør er Tiger, og at det snart vil komme et nytt sjokk i golfverdenen når det viser seg at Tiger egentlig er oppvokst på kløfta.


 No Name (24. mai 2012 11:35) *  IP
På ukens store europaturnering er det en mengde svensker og ingen nordmenn. Det er åpenbart at svenskene drikker øl etter golfrunder, mens nordmenn står igjen på rangen. Denne ukulturen må vi få en slutt på - hvor er NGF ?


 Gunnar bull (24. mai 2012 11:48) *  IP
Høh, finnes ingen amatører på kløfta!


 Amatør (24. mai 2012 13:07) *  IP
Innlegget til GB er dekkende for mitt syn. Endelig en som har forstått det.


 Amatør (24. mai 2012 14:44) *  IP
Til barce, som jeg ser ovenfor har misforstått mitt budskap. Merkelig at dere ikke kan klare å lese og forstå hva jeg skriver.
Rangetrening MÅ alle ambisiøse golfspillere ha, i mange år fra starten av karrieren og med tusenvis av timer. Når de så har nådd et topp internasjonalt nivå (der ingen norske p.t. befinner seg), så er etter min mening det tekniske utviklet til bortimot det fullkomne som passer for akkurat denne spilleren. "Finpussing av detaljer", muligens, men det tror jeg er fraser. Da kan de slå sine teknisk perfekte slag i blinde, som en pro sa til meg en gang. Da trenger de ikke flere timer på rangen. Det vil ikke gi dem noe ekstra, men trolig bare føre til mer stress, og en falsk selvtillit.

Det sier jeg fordi det er stor forskjell på å slå baller på en vidåpen range og stå ute på banen med hindringer foran seg, annet underlag, masse tilskuere nært på o.a. forstyrrende elementer som man ikke har på en range. Jeg trodde dette var elementært.

Det at Tiger og de fleste andre toppspillere på 30+ går på rangen etter en golfrunde, beviser ingenting. Det hadde det derimot gjort dersom Tiger eller en annen toppspiller hadde gjort noe som de andre ikke gjorde. Da hadde vi fått testet ut hva akkurat dette fører til. Jeg tror Tiger hadde vært like god om han ikke hadde gått på rangen etter anstrengende golfrunder - kanskje litt bedre?

Alle toppspillere sier jo at "det sitter i hodet". Når teknikken etter titusenvis av timer på rangen i 10-15 år "svikter" på banen, så er det psyken det er noe i veien med. Det er altså det mentale det må jobbes med. Til det hører avslapning, gjøre noe annet og et mer mangfoldig liv. Få seg en familie, ta seg fri fra golfen noen måneder i året, lese noen bøker og ta seg noen øl med gutta (helst ikke golfvenner, men noen med andre interesser).

I skiskyting har vi noe av det samme. Alle blinkene går rett ned under trening, men det svikter under konkurranse. "Det sitter i hodet".



 No Name (24. mai 2012 15:04) *  IP
Spørsmålet er kjære AMATØR: hvordan i alle dager vet DU dette?


 Rotten (24. mai 2012 15:29) *  IP
Her må jeg si det er mange underlige angrep på Amatør. Etter det jeg kan se har han aldri hevdet at han vet noe som helst, men han kommer med interessante betraktninger mot det som andre mener er selvfølgelig fordi "alle gjør det" eller "det har alltid vært sånn". I steden for personangrep synes jeg strutsene skal løfte hodet litt og ønske velkommen slike betraktninger og nye innspill...politisk litt ukorrekte meninger kan faktisk være utviklende for mange :-)
Jeg støtter delvis Amatør i sin påstand, men ikke for min trenings del, er fortsatt dårlig i golf!



 barce (24. mai 2012 16:31) *  IP
Til Amatør; du konkluderer på et korthus av magefølelse og meninger. Få kort står oppreist som fakta dessverre!

Mener du at en toppspiller ikke trenger en trener? Hvis de er teknisk perfekte, hva skal de med en trener?

Endrer aldri en golfspiller svingen ila en lang karriere?

Selvfølgelig sitter det også i hodet. Derfor kan det være en fordel å komme seg på rangen etter runden for å få hodet på plass igjen..



 Amatør (24. mai 2012 17:17) *  IP
Jeg vet ikke dette, jeg bare tror. Dere som er uenig med meg vet heller ikke.
Treneren er meget viktig i oppbyggingen av karrieren, over mange år. Men når teknikken endelig sitter, så er treneren mer eller mindre (ikke helt) overflødig.

Range-trening etter en runde, eller mellom turneringene, tror jeg er bortkastet for en internasjonal toppspiller 30+. Å stå på rangen før en runde er bra, det trenger vi alle, ikke minst for oppvarming.

Å endre svingen etter mange år, tror jeg er et overdrevet "problem". Er det treneren eller spilleren som mener at dette er nødvendig? Trenere skal selge sitt produkt og tjene penger.



 Gunnar Bull (24. mai 2012 18:21) *  IP
Slik jeg ser det (og nå er jeg faktisk serriøs), så er det et par åpenbare svakheter i teoriene dine.

1. Din påstand om at de fleste toppspillerne ikke trenger mer trening i det hele tatt, fordi "teknikken er utviklet og finpusset over mange år".

Dette er bullshit. Alle golfsvinger er i konstant forandring. Alt fra de mest statiske tingene som oppstilling og grep til små detaljer i baksving, balltreff og avslutning. Dette oppleves stort sett likt for toppspillerne som for oss amatører. I tillegg har proffene som regel flere svingvarianter (f.eks. fade, draw, punch) samt alle spesialslagene som de må trene på for å vedlikeholde.

2. Det virker også som at du tror at toppspillerne har samme opplevelse av å stå på en range som det kan se ut som at du har. Altså slå slag etter slag utover en bred range. Her er det himmelvid forskjell. De fleste proene benytter rangen på helt andre måter, og de har også teknikker de kan bruke for å legge press på seg selv.

3. For meg virker det også som du tror at toppspillerne ikke prøver ut en masse forskjellige øvelser for å finne ut hva som funker best. Det er - pent sagt - en ganske merkelig holdning.



 R8 (24. mai 2012 19:26) *  IP
Jeg kjenner meg godt igjen i GB sin beskrivelse av en topp spiller.


 Rotten (24. mai 2012 22:26) *  IP
Bra GB, endelig en litt mer seriøs tilnærming til saken. Litt mer ball og noe mindre mann. Men spørsmålet til deg må da også bli; er det best å trene disse slagene på treningsrunder der man seff slår flere baller? Og når det gjelder å vedlikeholde "spesialslag" etc. er vel kanskje ikke trening rett etter en runde det optimale, eller?


 Gunnar Bull (24. mai 2012 22:35) *  IP
Rotten: Hva vet jeg? Jeg er bare en simpel hacker.

Og amatør ;-)



 AR (24. mai 2012 23:30) *  IP
Rotten, min erfaring - og dette har jeg snakket med mange gode spillere om - er at hvis du etter en runde går til treningsfeltet og trener på de slagene du hadde problemer med på runden, vil du raskt kunne rette dem opp slik at du får mer selvtillit neste gang du spiller. Du slipper å gå hjem med den dårlige følelsen etter å ha slått et par dårlige driver, eller jernslag eller putter på de siste hullene hvis du tar noen ekstra slag før du reiser hjem fra banen. Dette kan gi deg selvtillit. Og det er det vi trenger for å bli bedre i golf. Snakk gjerne med din trener i samme slengen etter runden.

Jeg er åpen for at dette ikke passer for alle. Likevel er det min erfaring at de færreste gjør dette blant oss vanlige amatørspillere. Fordi vi ikke har tid; noen sitter hjemme og venter, kanskje.

Selvsagt får hver enkelt gjøre hva de vil.

Dette var bare et velment råd fra min side.



 Franz (25. mai 2012 00:03) *  IP
Jeg har ikke misset poenget Amatør. Stol på meg. Har lest alt i begge trådene. Det at du tenker som du gjør - og proffene tenker som de gjør - er noe av grunnen til at du er amatør mens de lever av det.

Man tar ikke meg seg teknikktrening ut på banen, og man blir aldri "teknisk ferdigtrent". Aldri. Ingen. Golfteknikk endrer seg konstant, fra dag til dag, for alle.

GB har rett. Du tar feil. Uten tvil.



 rett i koppen (26. mai 2012 19:13) *  IP
Golf Channel intervjuet nettopp Luke Donald etter tredjerunden på Wentworth. Han skulle IKKE på rangen.


 Wilson (26. mai 2012 19:20) *  IP
Nå var det ekstremt varmt der i dag, og jeg tipper at hans silkemyke sving har bedre av at han hviler ut og lader opp.


 Amatør (26. mai 2012 20:02) *  IP
That`s my point.


 Wilson (26. mai 2012 20:25) *  IP
Amatør,

Når en spiller har slitt litt med svingen under en runde går han ofte på rangen etterpå.
Når en spiller har slitt med svingen før rundene og oppdaget noe under runden som hjelper så går han ofte poå rangen for å prøve å trene inn det han erfarte under runden.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72