Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatør - 08. mai 2012 kl. 21:41 *  IP
Solheim Cup til Norge?

På nestsiste side i Aftenposten i dag (sportssidene), helt nederst i høyre hjørne, står en artikkel om NGFs satsing på å få Solheim Cup til Norge i 2019 (eller senere?). Det har tydeligvis vært avholdt et slags seminar igår, der NGF prøver å overbevise myndighetene om dette. Man vil be om en statsgaranti på 200 millioner. Anker-Rasch skal lede en komitè som skal bearbeide departementet.(in casu Anniken Huitfeldt). Det vises til kjempesuksess i Irland ifjor, med et par hundre millioner i overskudd og 85000 tilskuere. Samt stor reklameverdi for Irland som turistmål.

Jeg finner ikke artikkelen eller noe om dette seminaret på nettet. Jeg finner heller ikke noe om dette på NGFs hjemmesider, annet enn en pressemelding fra februar, der denne ideen ble luftet første gang.

Etter min mening er dette galskap, og en vill idè uten rot i virkeligheten. Det er greit å sette seg "hårete mål", men her er NGF på jordet. Ihvertfall hva angår inntekter, overskudd og publikum. Det er dumt å i det hele tatt sammenligne golflandet Irland med Norge. Vi har bare Tutta, men har vi henne som toppspiller i 2019? Det nevnes ikke om hun er med i gruppen til Anker-Rasch. Hun burde vel vært en slags sjarm-ambassadør der? Staten har null peiling på og interesse for golf, så først må statsråder og departementsfolk få kunnskap om denne merkelige sporten.
Der ligger hovedproblemet, og derfor tror jeg ikke at det slår an.

Norge må, dersom vi blir arrangørland i 2019, forplikte oss til å arrangere LET-turneringer i 4 år før og 4 år etter 2019. Hvor skal dette foregå? Selve Solheim Cup må vel legges til Bogstad; finnes det noe alternativ?

Her er opplegg til diskusjon, smell i vei!
 JJ (08. mai 2012 21:51) *  IP
Hadde nok blitt en katastofe rent økonomisk. Rett og slett ikke nok interesse for damegolf her til lands


 Frank (08. mai 2012 22:17) *  IP
Fantastisk tiltak som kan gjøre mye for norsk golf.


 AR (09. mai 2012 01:02) *  IP
Jeg var selv til stede på seminaret og vil bruke en del stoff derfra i tiden som kommer.

Irland har hatt stor glede av Solheim Cup og vil høste enda mer i tiden som kommer.

Her er tall som ble presentert i går:
- Solheim Cup gikk med et overskudd på 275 millioner kroner
- 85.000 tilskuere – av disse var 20% fra Europa og USA
- 1200 timer på TV rundt om i verden
- 7,6 millioner fulgte sendingene live
- 2361 trykte artikler og 6115 nettartikler
- Markedsføringsverdien av Irland og distriktet er anslått til 103 millioner kroner.

Etter Amatørs mening er det galskap å tenke i slike baner. Målet ble presentert som "hårete" av presidenten. Men skal vi få noen utvikling i golfen i Norge må vi gjøre nye ting og tenke nytt. Ikke bare sitte å spikke på de samme flisene år etter år.

Selv om det er trygt. Resultater blir det neppe ut av det. Bortsett fra en stor flishaug.



 Amatør (09. mai 2012 13:24) *  IP
Spørsmålet mitt var bare om det er realistisk å trekke en parallell mellom arrangementet i Irland og et tilsvarende i Norge, hva gjelder publikumsoppslutning, inntekter og reklameverdi.
Jeg tror at dersom man vil bruke dette som argument overfor myndighetene, så bommer man kraftig.

Og hva dette har å gjøre med "utviklingen av golfen i Norge" skjønner jeg ikke. Det er damegolf dette dreier seg om.

Da Norge fikk slitt seg til å arrangere sykkel-VM i 1993 i Oslo, så var argumentene de samme: sykkel-VM er et gigantarrangement som kommer til å trekke titusener av tilskuere og fans til Norge. Se bare på hvordan det har gått i andre land! Resultatet ble en flopp av dimensjoner.
Arrangementet var bra (selv om det regnet) og Lance Armstrong vant sitt første store ritt. Men ellers var oppslutningen en katastrofe. Det kom rett og slett ingen tilreisende. De ga blaffen i Oslo.

Jeg er redd for at det går slik med Solheim Cup i Oslo. Årsaken er åpenbar - vi har ingen golftradisjoner her, interessen er minimal for kvinnegolf og utlendinger gidder ikke reise hit bare for dette. Da er Irland mye mer "eksotisk". Og halve USA stammer jo derfra. Fasilitetene på Bogstad er dessuten for dårlige (men kan jo utbygges innen den tid).

Jeg er enig i at man skal sette seg hårete mål, men det må være et minimum av realisme. Hva er det som tilsier at akkurat Norge skal få Solheim Cup? Og hvordan få overbevist Anniken?



 Pepper (09. mai 2012 13:41) *  IP
Resultatene for Irland var åpenbart meget gode med hensyn til antall besøkende og økonomi. Irland har en sterk tradisjon med tanke golf, har en rekke kjente internasjonal baner og et navn i golf.
Norge er ingen tradisjoner for golf og ingen internasjonalt anerkjente baner på samme måte som Irland. Vi har kun 1 spiller som hevder seg internasjonalt, nemlig Suzann.
Hvis det er riktig at en produksjon av til sammen 8 fortløpende LET turneringer er en del av opplegget høres det også nokså vanskelig ut. Hvem skal arrangere og ta den økonomiske risikoen for disse turneringene i tillegg til Solheim Cup?
Jeg tror dessverre at realismen i planene om å få til en økonomisk suksess for Solheim Cup neppe er tilstede med mindre TV-rettighetene alene bærer arrangementet. Jeg har stor forståelse for at styret ønsker å sette seg hårete mål, men de må også være rimelig realistiske. Det er neppe tilfellet her.




 tilskuer (09. mai 2012 13:55) *  IP
Vi har to svært gode argumenter for å få tildelt Solheim Cup; - Karsten Solheim og Suzann Pettersen.
Siden Karsten Solheim er født "kun" en god drive fra Meland regner jeg det som en selvfølge at Solheim Cup arrangeres der. Det vil jo også være mye mer "eksotisk" enn Oslo. Riktignok får man en del logistikkproblemer der, men det kan vel løses på en god måte.
Men det er vel en liten "ulempe" for vår søknad at cupen går sent på høsten og "nettop" har vært på besøk i Sverige.

Jeg tror et slikt arrangement vil være en vitamininnsprøytning for damegolfen i Norge, og vi er vel alle enige i at det trenges.

Betydningen i forhold til reiseliv og profilering er jeg mer utrygg på. Slike effekter er gjerne litt kortvarige.

Et overskudd på 275 millioner tror jeg er utopi i Norge, men en brøkdel av dette vil vel være greit nok.



 Pepper (09. mai 2012 14:31) *  IP
Navnet Solheim er selvfølgelig en styrke her, og jeg er også sikker på at Solheim Cup i Norge vil være en god boost for damegolf i Norge. Bortsett fra det er jeg redd det vil koste mer enn det smaker, med mindre som sagt garanterte inntekter som TV-sendinger dekker kostnadene. Betydningen for reiseliv og profilering er jeg som tilskuer meget usikker på.


 DA (09. mai 2012 15:12) *  IP
Meland som venue er uhørt, med tanke på logistikk og ikke minst vær.
Solheim-Cup har jo aldri vært i Norge, så det er ingen grunn til å legge det til meland bare pga lokal navn-tilhørighet, det holder lenge med at det faktisk kommer til Norge?
Økonomien blir den store bøygen, og når de styrende organer i landet viser seg som de ignoramusene de er, så kan dette bli vanskelig.
Men, jeg ønsker prosjektet lykke til, og vet at jeg helt sikkert kommer og ser på hvis man får det til!



 neb (09. mai 2012 16:19) *  IP
Hvorfor Bogstad? Baner som Miklagard, Larvik og kanskje Losby passer bedre.


  rett i koppen (09. mai 2012 20:56) *  IP
Blir ikke dette avgjort på anbud?


 Trisomi (09. mai 2012 21:02) *  IP
Langt på vei enig med Amatør, Solheim Cup i Norge ville blitt en like stor publikumssuksess som VM i nordiske grener i Irland...


 Gunnar Bull (09. mai 2012 21:52) *  IP
Synes det er en fantastisk idé med Meland, men har heller ingen tro på at det er mulig.

Slik jeg ser det er det kun to baner som er i nærheten av gode nok, og det er Bogstad og Miklagard.

Men er det egentlig plass til så mange tilskuere på noen av dem?



 Trisomi (09. mai 2012 22:56) *  IP
GB: Det er nok plass til det tilskuertallet som vil komme, ca 348 stk per dag.


 Mega-amatør (11. mai 2012 10:47) *  IP
Er det realistisk å få til et slikt stort arrangement i Norge eller er det kun en ansvarsfraskrivelse fra Golfforbundet.

Jeg mener det i stor grad heller mot det siste. I fjor hadde man en medlemsutvikling på -6 %. Antar man en litt mer moderat nedgang i årene som kommer (5 %) er man nede i rundt 80 000 medlemmer i 2019.

Man har en reduksjon i medlemsmassen selv om et av NGFs hovedmål er vekst. Rio 2016 og Solheim Cup 2019 er langsiktige mål. Mål det er vanskelig å evaluere før om mange år. Dvs. at NGF hele tiden kan vise til disse langsiktige målene, samtidig som man fraskriver seg ansvaret for alle de kortsiktige målene de ikke når.

Tamburstuen og co har ikke klart å arrangere en attraktiv Norgescup de siste årene. Dette er da tross alt et nokså enkelt arrangement. Hvordan skal de da med dagens mannskap klare Solheim Cup?

Jeg frykter at målene om Rio og Solheim Cup i praksis vil fungere som et reisebyrå for ansatte i administrasjonen og styret. Man skal antagelig bruke millioner av kroner til ulike studieopphold for å skaffe «kompetanse» om arrangementene. Blir vel 20 funksjonærer pr deltager. Og vi har kun en deltager som er aktuell og det er Suzann.

Norge har klart å arrangere mange store idrettsbegivenheter, men det er i idretter hvor man har en sterk folkeinteresse. Interessen for idretten golf er helt minimal i Norge. Hvor få har egentlig sett en golfturnering live eller på tv?

Jeg ser tre sterke grunner til at Norge ikke bør få Solheim Cup. Det er et pengesluk – pengene bør brukes til aktivitet klubbene. Konkurransegolf har ingen forankring i folket. NGF har ikke kompetanse til et slikt arrangement og man mangler ildsjelene.



 tilskuer (11. mai 2012 11:12) *  IP
En av de tingene NGf får mest kritikk for er jo at de gjør for lite for å gjøre golf synlig i mediabildet. Solheim Cup vil gi golf en mediedekning vi ellers bare kan drømme om.
Solheim cup skal vel ikke finasieres ove NGF's ordinære budsjett. Poenget er vel også å utløse noen offentlige midler som eller aldri ville kommet golfen til gode.
Jeg tror heller ikke vi skal være veldig bekymret for at ikke arrangøren skal ha tilgang til kompetente folk. Hvis det i det hele tatt er NGF som står som arrangør vil dette skje under kyndig veiledning av en organisasjon som har lang erfaring i å avholde Solheim Cup.
Jeg føler at enkelte har sett som sin oppgave å lete etter negative vinklinger på alt som kommer fra NGF, og med denne innstillingen er det sikkert ikke vanskelig heller.

Om det er realistisk at vi får Solheim Cup er jo et helt annet spørsmål. Det er ikke lenge siden den ble avholdt i Sverige, og det taler vel litt imot en snarlig tildeling av cupen til Norge.



 Ronni (11. mai 2012 20:28) *  IP
Glem det!

Golf er og blir en liten idrett i Norge(unnskyld Tutta)!



 Amatør (11. mai 2012 20:29) *  IP
Veldig godt skrevet, Mega-amatør!


 Caddy (11. mai 2012 20:37) *  IP
Golf er nok en liten sport i Norge, hvis vi snakker om toppnivå i verden. Men jeg tror når det gjelder aktive spillere, så er golf på 3. plass etter fotball og ski i Norge.
Jeg tror golf vil bli veldig mye mere populært etter OL i 2016. og det kan være veldig riktig å søke om Solheim Cup 3 år etter.
Hvis man ser på den lille sporten Curling, så er interessen stor under et OL.



 Pølse med brød (14. mai 2012 12:47) *  IP
Jeg liker hårete mål. Problemet med NGF er at alt skal komme fra toppen og ned. Det er et topp down fokus som åpenbart skal bidra til at folk i styre og stell i NGF fremstår som at de gjør noe og har personlig suksess.

Solheim cup blir som uønsket hårvekst for meg, her burde NGF vokset bikinikanten sin bedre.

Et hårete mål for meg ville vært "vi skal ha 15 jenter på telia tour i 2015" eller lignende, Og så startet et voldsom arbeid for å realisere dette.

Neida, her skal det mobiliseres en fryktelig masse arbeidstimer og hentes inn fryktelig mange penger til noe som er over på tre dager. Ja, det vil trolig bli en suksess de tre dagene, thats it...



 tilskuer (14. mai 2012 16:55) *  IP
Jeg tror desverre ikke 15 jenter på telia tour i 2015 vil gjøre noe for å gjøre norsk golf mere synlig i mediabildet.

Alle mente at et OL i Tromsø var totalt urealistisk, men noen turde tenke denne tanken. Hadde det ikke vært for et særdeles negativt bidrag fra bl.a Norges Golfforbund kunne det blitt en realitet. Så får vi se hvor mange gode venner det samme forbundet har når de nå skal søke støtte for sitt arrangement. Jeg oppfatter det som en ekstra utfordring for golfsporten at den på mange måter har valgt å isolere seg fra andre idretter lokalt og sentralt.



 Amatør (31. mai 2012 19:07) *  IP
AR skrev dette 9.mai: "Jeg var selv til stede på seminaret og vil bruke en del stoff derfra i tiden som kommer."

Jeg kan ikke erindre at det har kommet noe stoff fra dette seminaret på de vel 3 ukene som er gått, AR.
Har du glemt det, eller forbereder du artikler?

--- Svar: Jeg bruker seminaret som bakgrunnsstoff i det arbeidet jeg gjør, men siterer ikke direkte fra seminaret.
AR ---



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72