Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 007 - 30. mar 2012 kl. 19:57 *  IP
Laseroperasjon av øynene

Er det noen her med egne erfaringer å dele ang. dette?
Hve er verste scenarie?
 Morten Andre Rogne (30. mar 2012 20:24) *  IP
Kan helt klart anbefales:-)
Korrigerte synet for 5 år siden å eneste plage var sol lys de første ukene.
Falkeblikk i dag:-)



 Duffy2 (30. mar 2012 20:39) *  IP
Synspunktene bør være litt mer nyanserte. Jeg er langsynt, men ser ennå ballen greit der den ligger under meg. Om få år kan det bli en utfordring... Har noen erfaring med operasjon av langsynte - laser eller ei?


 Optiker (30. mar 2012 21:04) *  IP
Kommer an på om du er overlangsynt eller nærsynt.
Har selv sannsynligvis norgesrekord på venstre øyet, med 11 inngrep så langt på 11 år! Helt sant.
Tok 3 på høyre, og det er relativt bra i godt lys (les, når pupillen er sammentrukket/liten åpning)

Var overlangsynt, og min spesialist som prøver fikse mine skader med dobbeltsyn og grums mitt på hornhinna, sier at man selv idag på overlangsynte muligens bør være veldig varsom med hvem man opererer.

Granskerne i FDA i USA, som nå er pensjonerte, men som den gang godkjente den såkalte lasik-metoden, der man skjærer et lokk av toppen av hornhinnen og brenner under denne. Denne metoden ble utviklet pga kjapp tilheling, og mindre smerter og ubehag etter operasjon.

Før benyttet de en metode der de med alkohol løste opp hudlaget over hornhinnen og brente direkte på øyet, mye bedre metode egentlig, men tiden etter operasjon er mer ubehagelig.

Jeg er gitt opp av min "klinikk", les pengemaskin!..og sendt over til Synslaser i Oslo, som har en italiensk laser på 1000Hz som fordamper hudlaget direkte under brenning, slik at prosessen blir kjappere enn den gamle metoden. Dvs dette er ny teknikk og teknologi på den gamle metoden der de ikke skjærer lokket og brenner under, men brenner direkte på hornhinnen.

Jeg ville idag heller gått for denne metoden, selv om dagene etter operasjon er ubehagelige.

Jeg er fremdeles under behandling på venstre øyet, og skal i verste fall ha to inngrep til, det etter at jeg begynte i 2001 med dette.
Min første operasjon var også katastrofe, da stoppet kniven som skal skjære lokket, midt over øyet og vi måtte avslutte.
3mnd senere gikk vi inn i et sjikt dypere.

Årsak til at jeg kan holde på og prøve fikse dette er at jeg har tykke hornhinner, men nå er jeg i grenseland, naturlig nok med tanke på alle inngrepene.

De bivirkninger man ikke snakker om er røde øyne pga tørrhet, dette er noe svært mange sliter med.

Selv våkner jeg med tette øyne og første jeg må gjøre om morgenen er å dryppe øynene.

Markedsføringen er blitt så kynisk.....subtil svak stemme på slutten av Tv-reklamen sier, "du er den neste".....


Mange er heldige og spesielt nærsynte har mye lettere prognose for de nærsynte har som regel mer jevn konisk form på hornhinnen enn overlangsynte, for vi har mer individuell form over hornhinnen.
Selv med skreddersøm vil jeg kalle det å operere overlangsynte som bingo, nesten ihvertfall.

Hilsen Optiker



 Optiker (30. mar 2012 21:08) *  IP
...jeg glemte å nevne den mest vanlige bivirkning, og det er lysreflekser, eller lysgardiner.......tenk teksten på tv dras nedover eller utover , mens du ser hovedlinjen skarpt, så er det slike "gardiner"

Månen ser jeg femdobbelt faktisk....men de overflødige bildene er svakere enn hovedbildet, som ikke er helt rundt heller.

Nærsynte kan få halo-effekter, ringer rundt sterke lysobjekter, mot overlangsynte får disse lysgardinene.

Granskerne som nå er til høringer i senatet, som tidligere jobbet i FDA, innrømmer idag at de var altfor kjapp og godkjenne LASIK-metoden spesielt for overlangsynte!!!

tenk deg godt om før du gjør det.
Alle er ikke så uheldige som jeg, men mange har problemer som ikke vises i statistikkene, og som er ubehagelige bivirkninger man må leve med resten av livet





 Duffy2 (30. mar 2012 21:41) *  IP
Jeg etterlyste noen nyanserte synspunkter, og fikk det så til de grader! Konklusjonen til Optiker er den jeg fryktet - nemlig at vi langsynte bør veie veldig for og imot før vi slipper noen innpå oss osv... :)


 007 (30. mar 2012 22:01) *  IP
Selv har jeg 2 sett med briller og 2 sett med linser.
På en avstand av 3/4 meter er alt uklart, uansett hjelpemidler.
Er nærsynt -3, over 50 år og usikker ang. operasjon.

Debatten her må deles mellom nærsynthet og langsynhet?



 Pepper (30. mar 2012 22:17) *  IP
Min datter var nærsynt og ble operert. Hun er meget godt fornøyd, men må allikevel bruke briller hvis hun leser mye. Til turneringsgolf går det bra uten briller eller linser, noe som var et viktig poeng med operasjonen.

Min kone var meget langsynt, ble operert samme sted, og er veldig godt fornøyd. Har ingen plager og har ikke lenger bruk for briller overhodet.

Selv er jeg meget nærsynt og burde nok blitt operert, men liker veldig dårlig tanken på at noen skal fikle med øynene mine.

For de fleste går det bra, noen må korrigere litt med en justering eller svake briller, mens noen som Optiker er uheldige. Og det vet du ikke før etterpå.



 Fooore (30. mar 2012 23:12) *  IP
Nærsynt, -2,75 på begge, benytta Synslaser for 2år siden, veldig fornøyd. Ingen ulemper.


 Duffy2 (30. mar 2012 23:22) *  IP
Når jeg lese grundig Optikers innlegg, og sammenfatter det med kompisers erfaringer, så er operasjon vedr. nærsynthet helt greit. Operere for langsynthet? Tja...


 pondus (31. mar 2012 09:05) *  IP
Nærsynt -2,5 og skjeve hornhinner; Operert i slutten av okt 11, resultat supert. Ingen fikling dette nei. Dette begynner vel å bli dagkirurgi nå... menjeg trenger lesebriller. Funker godt med rema-typen..


 wahtever (31. mar 2012 11:32) *  IP
Høres ut som man bør gå til Synslaser iallefall.


 PGA (31. mar 2012 13:29) *  IP
Jeg hadde brukt briller i ca 35 år. Opererte i Tyrkia sommeren `10. var -3/4. KJEMPEFORNØYD!!...og prisen var ca. Euro 1.000,- for begge øynene!! Utrolig bra service og oppfølging. Kan anbefales på det sterkeste!


 HeSk (31. mar 2012 13:39) *  IP
Min gode venn og nabo, pensjonert flypilot 69 år forteller følgende:
På slutten av sin yrkeskarriere hadde han 3 forskjellige brillesett for å sjekke alle instrumenter. Brillene føk veggimellom i cockpiten til slutt.
Han fikk operert inn progressive linser og trenger ikke briller lengre og angrer bittert på at han ventet så lenge.
Selv "mikroskrift" leser han uten problem.

Bare litt ubehag i sterkt sol/motlys.

Nå om våren er det bare hyggelig at stæren har kommet. Men type grå??? Håper den forsvinner så snart kirurgen får tid.



 optiker (01. apr 2012 11:48) *  IP
Synslaser er den nye teknologien på gammel metode, der man går direkte på øyet, ingen lokk som skjæres av. cTen heter den italienske laseren (1000Hz)
Mer ubehag i tilhelingsfase, men klokere metode, spør du meg.
Det er der jeg går til "reparasjon" av Lasik-skader utført et annet sted.....

konklusjonen over her er riktig, mener jeg, nærsynt ja, overlangsyns, tja, og veldig individuelt.
Faren ved å gå til "pengemaskinene" ( som egentlig alle er,dessverre) så har de fokus på volum og penger, dessverre, og opererer mange de egentlig ikke burde anbefale operasjon.
Men som sagt over, resultatet vet man ikke før etterpå, sånn er livet....



 Stevie Wonder (02. apr 2012 13:10) *  IP
Henger meg på optiker her. Er overlangsynt (+5.5 og +3.75) med skjeve og tynne hornhinner. Har med jevne mellomrom sjekket mulighet for operasjon de siste 10 årene, men har heldigvis truffet på de seriøse aktørene som alle har anbefalt meg å vente. Samtlige av disse og også sagt at operasjon av nærsynte er mye mindre risikabelt enn langsynte, så Duffy2 har vel i grunnen oppsummert det greit.

Vil anbefale alle å sjekke med flere aktører før man tar en slik operasjon. Noen er pengemaskiner og prøver seg på alt og alle, men sjekker man med flere er iallefall sjansen til stede for at man har flaks og finner noen av de "skikkelige" som faktisk gir beskjed hvis de mener at dette er for risikabelt.



 Pepper (02. apr 2012 13:31) *  IP
Vi brukte nok en "pengemaskin" når vi ser på prislappen. Det skyldtes at familiens faste optiker gjennom flere år, som vi er veldig godt fornøyd med, arbeider for den klinikken.

Forøvrig er det mange som foretar slike operasjoner i Baltikum hos leger med samme utdannelse og utstyr som de norske klinikkene har, og prisene er selvfølgelig mye lavere.



 Nærsynt (20. aug 2012 22:57) *  IP
Opererte meg med cTen på Synslaser for 4 dager siden. Selve operasjonen gikk raskt unna - rundt 10 minutter. De to første dagene var verst med mye svie, men nå gjør det ikke lenger vondt. Synet er ikke helt stabilt enda, men har forhåpninger om at det bedrer seg de neste dagene.


 Tåkesyn (11. nov 2012 14:45) *  IP
Hei nærsynt
Er du fornøyd med resultatet av cTen? Opererte meg for tre dager siden og ser ikke veldig bra ennå.



 optiker (13. nov 2012 00:27) *  IP
Pepper.

Det er direkte idiotisk å operere seg i utlandet!
Her skal du få vite hvorfor:
1) DU må betale for reiser tilbake dersom de overhodet dekker reoperasjoner, som er meget vanlig.
2) Det finnes ingen pasientskadeerstatning dersom du opererer deg i utlandet, og din forsikring dekker heller ikke noe dersom noe går galt.
3) Dersom du får problem eller komplikasjoner etter operasjon, slik jeg har opplevd, så må du tilbake dit flere ganger, evt. starte ny behandling hjemme.

Jeg tok min 13. inngrep på venstre øyet nå, og sliter med tilheling av epitelcellelaget ytterst på hornhinnen, pga for mye herping opp igjennom de snart 12 år de har herjet med øyet mitt. Jeg tok LASIK først, med mange reoperasjoner, men siste to gangene cTen.

Jeg får om en uke en spesialkontaktlinse utviklet av en kineser i USA, som skal hjelpe tilhelingen av hornhinnen.

Det man bør reflektere over, er at de seriøse klinikkene idag, er meget skeptisk til å operere overlangsynte, og det er 12 år etter jeg tok min første, og jeg var ikke svært tidlig ute heller.....Meget betenkelig hvordan en bransje bruker folk som prøvekaniner, der resultatet er meget usikkert.
Her snakker jeg om overlangsynte!!!

Ligg unna LASIK-metoden, er mitt råd.



 Pepper (13. nov 2012 08:52) *  IP
Optiker, det er trist å lese at du sliter med øynene selv etter mange operasjoner. Jeg har en bekjent med minimalt syn på det ene øyet og stær på det andre. Legen vil operere det andre øyet, men han venter så lenge som mulig i tilfelle operasjonen skulle gå galt. Jeg har stor respekt og forståelse for hans syn. Samtidig har flere i min familie og andre kjente gjennomført operasjoner som de er meget godt fornøyd med. Man tar en sjanse, som med alle operasjoner, men et uheldig utfall for en øyeoperasjon kan få meget store negative konskevenser.

Når jeg nevnte Baltikum var det ikke ment som en oppfordring til å la seg operere der, men det er så vidt jeg vet et faktum at legene der har stort sett samme utdannelse og bruker det samme utstyret som i Norge, følgelig er det en god del svensker, finner og folk fra andre høykostland som lar seg operere der for å spare penger. Så kommer selvfølgelig andre ting inn i bildet som må vurderes slik du helt riktig nevner, inkl. pasientskadeerstatning, reiseutgifter mv.



 optiker (13. nov 2012 18:52) *  IP
Takk pepper.

Hadde jeg vært nærsynt hadde jeg tatt operasjon. Jeg vil bare advare de som er overlangsynt til å tenke seg godt om, for resultatet er mye mer usikkert.
Mitt høyre øye er tilfredsstillende, men med skikkelig "lysgardiner" i mørket.....dvs ser klart, men litt for mange lyseffekter rundt omkring lysende objekter....ser 3-4 måner :)
Høyre ble ok etter 3 inngrep....
Venstre trenger kanskje det 14. inngrep.
Ikke mange som har tykk nok hornhinne til å kunne forsøke igjen og igjen, slik jeg kan, men den er nå i grenseland etter å ha brent bort lag på lag, mange ganger.

Jeg skjønte det med Baltikum.
Mange drar til Thailand for å ta tennene.. f.eks. Det blir noe annet.

Poenget var at man bør være så nære som mulig den klinikk man velger, pga risiko for flere besøk enn planlagt.....



 Roger Yrvum (06. apr 2016 20:55) *  IP
Slet med briller i alle fassonger i den siste tiden jeg jobbet som pilot. samtlige progresive, bifolale eller lesbrillerbriller måtte byttes etter behov. Nattlys, motlys, lys i instrumentpanel og ikke minst alle sikringer og radioer i takpanelet.Jeg bestemte meg for en restore operasjon, og dette ble et nytt liv. Nærmest alt var mange ganger bedre bortstt fra nattsynet. Jeg var brillefri. Jeg kom på en ny legesjekk og ble sendt videre til flymedisinsk på Aker hvor de sjekket dette ut og fant meg i orden for vidre tjeneste. Det gikk utrolg bra helt til jeg fikk et brev i posten at alle mine serifikater måtte innleveres mot en karantene på minst to år.REGLER.Det stoppet min jobbkariere i lufta.Nå spiller jeg golf på et ganske høyt nivå uten biller eller linser med et syn jeg ikke har hatt siden ungdommen.Hender jeg tar på en solbrille.I førkortet står det. Må medbringe lesebriller. REGLER


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72