Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  


Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Lynet - 27. mar 2012 kl. 11:18 *  IP
Utstyrstester Norsk Golf

Hei, Dette er vel egentlig rettet mot Christian Furu som står som tekstforfatter i bladet. Er det den samme som frekventerer her på forumet? I så fall kan jeg få stille deg noen spørsmål?

1) Hvilket nivå er du på golfmessig? Svinghastighet,HCP, høy/lav, topptrent eller sofa??

2) Har du testet alle køllene ute eller kun på simulator?

Grunnen til at jeg spør er for å få et litt bredere bilde av testen og om det kan overføres til meg så jeg slipper å teste alt mulig her i verden.
 barce (27. mar 2012 11:52) *  IP
http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=10199


 Lynet (27. mar 2012 12:03) *  IP
Der fikk jeg svar på det jeg trengte så denne kan bare slettes.

Takk Barce Hurtigtoget (27. mar 2012 12:32) *  IP
Test selv uansett!


 AR (27. mar 2012 12:36) *  IP
En grei påminnelse til andre som ikke finner fram til nevnte tråd.


 neb (27. mar 2012 16:25) *  IP
Kort og godt er kølletestene i Norsk Golf en katastrofe. Å la en spiller med høyt handicap, helt på egenhånd, få skrive omtaler og fortelle om sine erfaringer er mildt sagt useriøst. Selv om jeg har mistet helt troa på Norsk Golf, så bør man i det minste kunne forvente et litt mer representativt utvalg.


 Jørn (27. mar 2012 18:27) *  IP
Neb, før du sier noe sånt så syns jeg du skal kikke på linken som ligger over! Der får du svar på litt forskjellig, og kanskje en forståelse for at mannen ha hcp 21 :)


 Christian Furu (03. apr 2012 23:39) *  IP
Ser at jeg har fått æren av å bli nevnt i nok en tråd :)

@ned - Det er ikke bare meg som tester. Eller - ja, det er meg men jeg får alltid innspill fra andre spillere på alle nivå. Alt fra kanskje 2 i hcp til 36 og alle aldre. Jeg støtter meg ikke kun på egne meninger, jeg hører på tilbakemeldinger fra de jeg låner køllene til. Det er viktig for meg å få innspill slik at jeg ikke går meg fast i egne tanker. Fra #3 bruker jeg faktabokser på hovedtesten min av f.eks. driver. Der er det mine tall som blir brukt.

Jeg er fullstendig i stand til å slå en golfball veldig bra og gjenta det gang etter gang etter gang etter gang på rangen, banen og simulator. Jeg har kunnskap om køller, jeg kan vurdere det tekniske i hoder og skaft.

Og svar på spørsmålene dine.

1) Jeg er absolutt ikke topptrent. Har vært syk lenge, er på vei tilbake. Jeg har spilt fotball i mange år, blant annet college i USA. Var svært godt trent før, deltok også i bordtennis, langrenn, sykling, løp, basket +++. Formen skal tilbake. Både den og fasongen. Hcp mitt er altfor høyt og jeg skal få det ned. Det største problemet er nærspillet, jeg kan gå en runde på 84 på Fana og bruke 60 av de slagene på og rundt greenen :)

Svinghastighet er rundt 108mph med driver. Jeg har spilt med Cobra S3 siden sommeren 2011 og ligger på ca. 180-185 med 6i (og som du skjønner +/- 20 meter til høyre og venstre).

2) Køllene testes ute på range, på bane og på HD simulator på Bergen Golfsenter. Til #2 måtte jeg reise til Portugal for å få bra forhold. 4 dager med spill, range og perfekte greener ga vannblemmer og masse bra resultater :)

Jeg har ikke noe problem med å akseptere at noen rett og slett hater det jeg gjør og skriver. Det står man fritt til. I løpet av sesongen skal vi sikkert bytte meg ut med en med lavere hcp - nemlig meg med lavere hcp :)

Alle står fritt til å kontakte meg på mail på chrfuru@gmail.com eller twitter @christianfuru med spørsmål og kommentarer. JJ (04. apr 2012 00:04) *  IP
Jeg syns anmeldelsene er godt skrevet og det er tydelig at forfatteren har god peiling på golfutstyr. Det er allikevel temmelig spesielt at en med 20 i HCP skal kunne gi pålitelige tilbakemeldinger på bruk av utstyr. Forskjellene i ytelse mellom produktene til topprodusentene er så små at det stilles ganske store krav til ferdigheter for å skille mellom dem. Selv har jeg 1 i hcp og det blir mye hipp som happ når jeg tester utstyr. Hvor bra køller er, er i høy grad subjektivt der det er til slutt egenskaper som hvordan balltreffet føles og om man liker hvordan kølla ser ut når man adresserer ballen som er avgjørende.

 Christian Furu (04. apr 2012 00:27) *  IP
Ja, det er absolutt subjektivt hva som er bra og dårlig. Jeg gir min vurdering av produktet der jeg prøver å beskrive egenskapene så er det opp til leserne å velge hva de vil legge vekt på.

Om mine golfferdigheter kan jeg bruke en runde på Palmares i oktober i fjor som eksempel. Hull 1 ble krise fordi jeg ikke ante hvor langt det var til dogleg, hadde glemt laseren og baneguiden ikke var klar. OB første og dobbel på hullet. De neste 12 hullene gikk jeg på +3. +5 etter 13 hull altså, på en bane jeg aldri hadde spilt før. 10 GIR og fairwaytreff på alle par 4 og 5 bortsett fra #1. Jeg avsluttet bogey-dobbel-dobbel-bogey-dobbel-bogey og ødela en god runde fordi jeg var helt ferdig. Hadde løpt rundt og tatt bilder på de nydelige hullene på Praia-sløyfen og var helt fullstendig utslitt. Jeg følte likevel at jeg hadde bevist noe for meg selv når jeg spilte de første 13 hullene ganske bra. Jeg syns jeg kan spille golf :) haha (04. apr 2012 00:42) *  IP
ja, 13 hull 5 over er jo fantastisk! latterlig..!


 Christian Furu (04. apr 2012 00:51) *  IP
Dobbel etter OB på #1 som jeg ikke ante lengden på og slo over fairway og så 12 hull på +3 syns jeg er bra. Da spilte jeg god golf men greenene var utrolig raske og jeg fant ikke ut av dem. Jeg fikk ikke uttelling men sånn er det.

Må være ganske utrolig nivå på noen golfere her. Er det altså normalt å spille banen på par? Er det et normalt nivå på f.eks. deg haha? Spiller du vanligvis på par når du går en runde med kamerater eller i turneringer? Det må jeg si er imponerende. Bra at dette kommer fram i lyset, at en runde på la oss si 78-79 slag bare er tull og verdiløst. Jeg ante rett og slett ikke at folk var så flinke. Jøss, nå føler jeg meg dum altså. Spiller du mye på Nordea haha? Eller CT på invitasjon når du selv ønsker det? Eller velger du å trappe ned litt til Ecco fordi det tar så mye tid å reise rundt og spille så vanvittig god golf hele tiden?

Jeg kan bare beklage at jeg ikke visste at det var normalt å ligge på eller +/- et par tre slag på en runde. Sorry altså. Jeg sitter her i ærefrykt stiv av skrekk og respekt for det du har oppnådd med kommentaren din. Christian Furu (04. apr 2012 00:57) *  IP
Må bare si at nå er det litt sent og jeg må ta en blindtest på noen drivere i mørket. Når jeg tar blindtest slår jeg baller i mørket på rangen, gjetter resultatet og skriver det i bladet :) Funker fint siden jeg allikevel er ubrukelig :)

Nei, seriøst, jeg tar gjerne diskusjonen på mail men sjekker ikke her inne så ofte så jeg velger å avslutte fra min side. Takker for oppmerksomheten. Gled dere til NG #3, da tester jeg teleskopballplukkere, paraplyer, Sharpie og om magnetisk eller borrelås er best! (Ja, det var bare tull, det blir Razr Fit, litt Metal-X ++).

God påske og opp med humøret :) Det gjelder også dere som har det så forferdelig med dere selv at dere kun klarer å gå en runde på 75-77 slag! 1Putt (04. apr 2012 09:33) *  IP
Furu: det er svært tvilsomt om denne sutringen gir deg flere lesere av testene. For meg PERSONLIG er det uvesentlig om du er i stand til å gå en runde på 75 eller 90 slag. Du er flink til å skrive og kan helt sikkert veldig mye om golfkøller. Men det hadde vært enda bedre om testene hadde vært utført av noen gode pluss handicapere som virkelig treffer ballen og hva kan en med 36 gi av fornuftige tilbakemeldinger... men det er jo bare min mening da


 Østfolding (04. apr 2012 09:35) *  IP
Synes faktisk utstyrstestene er bra jeg! Ikke bry deg om all surmaget kritikk. Greit at noen synes at det er helt forferdelig at en 20-hcper tester utstyr, men jeg er ikke en av dem. Majoriteten av norske golfere er langt fra singlehandicappere. For min del fikk jeg langt mindre ut av testene Jan Espelid presenterte i "gamle" Norsk Golf.


 Bastant (04. apr 2012 09:51) *  IP
Jeg tar aldri imot råd ellers tips fra en med dårligere hcp enn meg, uansett om det gjelder sving, køller, utstyr, øvelser eller annet. Har jeg bedre hcp - så vet jeg bedre enn ham. Det er tross alt hcp som avgjør hvor mye peiling man har på golf journalisten.com (04. apr 2012 09:52) *  IP
Det blir feil å gi Christian Furu all pepperen for utstyrstestene i Norsk Golf. Det er godt mulig å ha peiling på golfutstyr uten et lavt handicap.

Ta en mann som Ping-sjef John Solheim. Han har14 i handicap. Og spiller som en 14-handicapper også. Likevel lytter verden når han uttaler seg om alt fra golfballer til puttere.

Furu og golfanmeldelser blir som alle andre anmeldelser. Du trenger ikke være mesterkokk for å anmelde restauranter, ikke fiolinist i verdensklassen for å anmelde en konsert eller en Messi for å anmelde fotballkamper.

Nå kjenner ikke jeg Furus bakgrunn fra utstyrsbransjen. Han kan være en bløfffmaker og sjarlatan like gjerne som en som kan sitt fag - det kan ikke jeg bedømme.

Det over er heller IKKE det samme som å si at Furus anmeldelser er særlig bra. Det skyldes imidlertid mer redaktøren enn journalisten etter det jeg kan bedømme. Det er redaktørens ansvar at stoffet presenteres på en god måte. Og det er der det svikter så katastrofalt i Norsk Golf under Sportmedia.

Norsk Golf er et fagblad som er helt avhengig av å ha en redaktør som er sterk i faget for at bladet, og dermed golfen i Norge, skal fremstå troverdig. Det er første mangel ved redaktør Moe Krohn. Det virker som om kvalifikasjonen for å få jobben var at hun hadde et golfsett.

Dernest, og det er det Furus anmeldelser lider av, har redaktøren tydeligvis heller ikke kunnskaper rundt det å være redaktør. Det hadde vært mengder av enkle (om man kan dem) redaktørgrep som ville løftet Furus (og resten av journalistenes) bidrag slik at totalproduktet framstår leseverdig og fornuftig.

Det virker som om det ikke gjøres redaksjonelle vurderinger for hva som skal på trykk. Målet ser ut til å være å bare fylle sidene. Det er lett. Og det er Norsk Golf-redaksjonen god til. Det skal de ha! Laser (04. apr 2012 09:55) *  IP
CF vi ser fram til neste utgave. Jeg har sett tester i engelske og amerikanske blader og de er det ikke mye bedre enn dette.

Tenk positivt og glem alle opp gulp som blir servert her på nettet. gjennomsnittet i Norge har høyt handicap og det er ingen som klarer cuten på ET touren så hva prater vi om.

Jo folk som spiller mellom HCP 0 og til 30 hvor det moro å bli informert om hva som kommer av utstyr. Wilson (05. apr 2012 04:07) *  IP
CF sine tester er etter min mening mye bedre enn de "testene" som var før.

Jeg kjøper uansett ikke køller uten å prøve de først. Hacker (06. apr 2012 01:50) *  IP
Testene er bra de, bedre enn før!


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser


 


ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt: ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72