Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatør - 13. mar 2012 kl. 12:02 *  IP
Ny golfbane i Fredrikstad

Til våren/sommeren åpnes en ny 18-hulls golfbane i Fredrikstad. De har allerede hjemmeside: gamlefredrikstadgolfklubb.no
Årskontingenten er kr. 5500 for seniorer og innmeldingavgiften kr. 5000. Daglig leder er Lars Petter Brovold.

Noen som vet noe mer om hvordan banen ser ut m.h.t. layout, banelengde, hullfordeling o.l.? Hvor mange medlemmer har de eller vil få?

Dette er kannibalisme i forhold til banene på Onsøy, Skjeberg, Hvaler.
 Link (13. mar 2012 12:17) *  IP
Banelayout finner du her:

http://gamlefredrikstadgolfklubb.no/banen/banelayout




 Amatør (13. mar 2012 12:54) *  IP
Jeg vet jo det, siden jeg har besøkt hjemmesiden deres. Men et kart/flyfoto sier lite om layouten i forhold til terrenget, høydeforskjeller, skog o.a.
Jeg klarer helelr ikke å se scorekortet slik det fremstår i miniformat (selv om det kan forstørres).



 Dilter (13. mar 2012 15:27) *  IP
Banen ligger like ved Kongstenhallen/Gamlebyen og terrenget er ganske flatt (mao. små høydeforskjeller). Så vidt jeg husker fra da jeg kjørte forbi der i fjor, så er det ikke mye skog der heller.

Synes denne par-73-banen ser spennende ut (utifra kartene på hjemmesiden). Blir dette Norges første par-3 med øy-green? (kan ikke huske noen andre).

Med hensyn til kanibalisme, så blir det nok en del, kanskje spesielt fra Onsøy. Har hørt at både Hummergolfen og Den gyldne handske (for lefties) blir flyttet hit fra Onsøy i år.

Forholdet til Skjeberg virker imidlertid bra, ettersom medlemmene tilbys spill der inntil det åpnes 18 hull i juli (9 hull skal visst åpnes i mai).



 Scott Cameron (15. mar 2012 10:37) *  IP
Kanskje like greit at Onsøy blir spist opp med tanke på den sinnsyke filosfien de har kjørt de siste årene.

De har vel ikke klart å holde standarden på banen slik den en gang var, de skremmer bort alle juniorer og holder generelt en jævla dårlig stil.

Med tanke på at banen også er en real mikke mus-bane så gjør det meg ingen verdens ting om de ryker...

Lykke til gamle fredrikstad gkk!



 Pepper (15. mar 2012 11:05) *  IP
Jeg har ikke vært mye på Onsøy de siste årene, men generelt er nok ikke standarden og vedlikeholdet helt som ønsket. Allikevel, jeg vet ikke helt hva som menes med "den sinnsyke filosfien" (!)og "generelt en jævla dårlig stil."

Og om de har klart å skremme bort alle juniorer vet jeg ikke, men i år er det vel meningen at Amalie Valle skal trene juniorene? Med hennes erfaring fra landslag og collegespill på et godt lag bør vel det fungere bra?



 Scott Cameron (15. mar 2012 15:23) *  IP
Mulig jeg, som vanlig, er litt brusk i språket mitt, men det som har blitt sagt om Onsøy og han som i bunn og grunn driver klubben er at de melker juiorene og tilsidesetter dem fullstendig og med det skremmer dem ned på jordet(Hankø og Huseby). Hvem i sin rette forstand ville i utgangspunktet valgt Hankø og Huseby foran Onsøy? Det sier litt...

I vår tid mener jeg det er en generaltabbe av en hver klubb som ikke tar vare på og satser på yngre golfere. Rekrutering av unge golfere bør være forstepri for en hver klubb i økonomisk nød, mao alle.

De holder kjører også en dårlig stil når de tar overdrevne dyre greenfees til tross for at banen er i veldig dårlig stand. De siste gangene jeg har spilt der har jeg betalt lik årets dyreste greenfee, blitt lovet en bane i "veldig bra stand" men fått en opplevelse som best kvalifiserer som hompete tur i et gjørmebad.

Hver gang jeg har vært på Onsøy så har jeg lovet meg selv å aldri komme tilbake. Hvorfor jeg har endt opp der henger nok mer sammen med min avhengighet og andre ustyrlige tilfeldigheter...

Hvis de har ansatt Amalie Valle så er jo det meget positivt og forhåpentlig et bevis for at de har innsett sine feilsteg og gjort noe med det.

Lykke til Onsøy...




 Oggi (15. mar 2012 16:12) *  IP
Du kan trygt si "litt brusk i språket" + endel manglende kunnskap. I alle fall i dette tilfellet.
Baneeier på Onsøy er eneveldig. Baneeier på Onsøy bestemmer greenfee. Baneeier på Onsøy sier nei til juniorturneringer. Baneeier på Onsøy gjør det vanskelig (mildt sagt) å være junior hos Onsøy golfklubb. Baneeier på Onsøy er ansvarlig for banetilstanden. Baneeier på Onsøy har i en årrekke gjort det til en utfordring å drive en klubb der.

Onsøy golfklubb har derimot gått til det fornuftige sted å knytte til seg erfarne Amalie Valle for å gi juniorene et så godt tilbud som mulig.
Hipp hipp hurra for Onsøy golfklubb.
Nei, jeg er ikke medlem, bare generelt irritert over feilinformasjon.



 Scott Cameron (16. mar 2012 11:01) *  IP
Litt bruskhet tåler du Oggi, men hva var det jeg sa som var feil egentlig?


 Oggi (16. mar 2012 11:13) *  IP
"..,men det som har blitt sagt om Onsøy og han som i bunn og grunn driver klubben er at de melker juiorene og tilsidesetter dem fullstendig og med det skremmer dem ned på jordet(Hankø og Huseby)"
Han - driver ikke klubben. Klubben driver klubben. Han har ansvar for banen og melkingen.

"I vår tid mener jeg det er en generaltabbe av en hver klubb som ikke tar vare på og satser på yngre golfere."
Klubben har gjort så godt de har kunnet med å ta vare på juniorene. Han har skremt dem vekk.

"De holder kjører også en dårlig stil når de tar overdrevne dyre greenfees til tross for at banen er i veldig dårlig stand."
Han tar en overdreven dyr greenfee. Ikke klubben.

"Hvis de har ansatt Amalie Valle så er jo det meget positivt og forhåpentlig et bevis for at de har innsett sine feilsteg og gjort noe med det."
Igjen - for nte gang: det er ikke klubben som har gjort store og forferdelige feilsteg i forhold til sine juniorer.
Ble det litt klarere nå?



 Scott Cameron (16. mar 2012 12:14) *  IP
For så vidt, men vi snakker jo om samma sak...

Det er altså han som fastsetter alle priser? Ikke klubben? Er ikke det litt rart?

Enig at jeg burde ha utelatt å bruke ordet "klubben" når det er én xxxx som har skyld i forfallet. Jeg trodde det var en sammenheng mellom de to.

Til mitt forsvar så syns jeg vel det er rart da at klubben finner seg i dette. Hvordan kan en hel klubb la seg bli, unnskyld uttrykket, rævkjørt på denne måten?

Slik jeg ser det nå så er det vel ikke mye til klubb igjen... Kun en dårlig bane drevet av en dårlig fyr med en svak klubb som største kunde...



 Duffy2 (18. mar 2012 19:43) *  IP
Jeg har ikke peil på golfen i Østfold, men generelt synes jeg det er rart at nye baner bygges på Østlandet med den banetettheten som er her fra før. Greit nok kan det være at nybanen i Fr.stad er bedre enn de banene som er i nærheten, men det er kanskje lettere å finansiere en ny bane enn å bruke kronasjer på gjøre eksisterende baner mer attraktive?


 Nick (18. mar 2012 23:34) *  IP
Onsøy ble bygd i golfens yappetid. Den gang folk trodde det varpenger i golf. De bygde et klubbhus til ørten mill og en dårlig bane, som gikk konkurs etter kort tid. Siden har eier og klubb hatt en feide gående på gang. Onsøy kan takke seg selv.


 Scott Cameron (19. mar 2012 10:20) *  IP
For så vidt, men vi snakker jo om samma sak...

Det er altså han som fastsetter alle priser? Ikke klubben? Er ikke det litt rart?

Enig at jeg burde ha utelatt å bruke ordet "klubben" når det er én kødd som har skyld i forfallet. Jeg trodde det var en sammenheng mellom de to.

Til mitt forsvar så syns jeg vel det er rart da at klubben finner seg i dette. Hvordan kan en hel klubb la seg bli, unnskyld uttrykket, rævkjørt på denne måten?

Slik jeg ser det nå så er det vel ikke mye til klubb igjen... Kun en dårlig bane drevet av en dårlig fyr med en svak klubb som største kunde...



 Kamte (19. mar 2012 11:30) *  IP
Poenget er vel at "golfklubben" på Onsøy nå flytter til Gamle Fredrikstad Golfklubb, eller tar jeg helt feil her?
Onsøy må i så fall i praksis starte en helt ny klubb, og det blir en bane til i konkurransen om greenfee gjestene. Dette kan bli tøft økonomisk for begge...



 Bjørn (19. mar 2012 23:25) *  IP
Desverre ikke sikkert at det blir veldig mye bedre med Amalie som ansatt på Onsøy. Det er vel bestefaren det fleste omtaler i innleggene over...


 Bølla (11. apr 2013 16:24) *  IP
Onsøy golfklubb består nå av hytteeiere på Banen. De oppfører seg som det er de som eier banen og turer fram som de vil,,,,,,,sammen med noen andre medlemmer. Du går ut på noe du tror er en tom bane, og plutselig når du kommer på hull 10 og 11 er det kø ,, ofte blir du gående bak en 5 ball. Onsøy stinker,,,,,men ikke bare på grunn av eier!,


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72